tansss Опубліковано: 28 вересня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2020 Лютеж. Был в лес у, пусто. Совсем. Может попозже... Сегодня был в Глебовке (по делам, с асфальта не съезжал), деды-бабы верейками продают подосиновики и беляки Я думал что на вашем берегу вааще везде есть! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#chack# Опубліковано: 5 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2020 Как назло сейчас в городе. Нет возможности проверить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Antrate Опубліковано: 5 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2020 В субботу біл в Пирново - пусто, пару синяков и вс'. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 5 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2020 в во вторник и немного в среду валил дождь в обуховском районе. можелт вылупятся теперь по теплу такому.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alexandrxxl Опубліковано: 5 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2020 возле Гнедына пусто и сухо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 5 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2020 В лісі дійсно сухо і грибів майже неиає. Є, правда, певні місця, невеликі "грядки", з яких можна кожен день такий кошик приносити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MBA Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 Добрый день. Подскажите, пожалуйста, что за гриб вырос на участке? Берем только белые, польские, маслята, подосиновики и подберезовики. На этом наши познания в грибах заканчиваются, хотя уверен, попадается много и других сьедобных. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sicario Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 Добрый день. Подскажите, пожалуйста, что за гриб вырос на участке? Берем только белые, польские, маслята, подосиновики и подберезовики. На этом наши познания в грибах заканчиваются, хотя уверен, попадается много и других сьедобных. "Схожий на піддубник" - так каже знайомий грибник. Ще його називають Свинушник і т.п. Я такі теж не беру ніколи. Дуже багато "умовно-їстівних" - самі не отруйні, але можуть накопичувати токсини/радіацію тощо. Також враховуйте, що у нас всі ліси дуже загаджені сміттям - а гриб це губка. Якщо "знання закінчуються" - карще не беріть нічого невідомого на 101%, особливо пластинчастих... ДУЖЕ багато ядовитих грибів, які маскуються за їстівні. п.с. Досвічені грибники можуть із моїх слів посміятись, але судячи із регулярних новин про смертельні отруєння грибами цілих сімей грибників - я б цього не робив теж) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tischa Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 Ось і опеньки полізли, замітив дома біля гаража. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 "Схожий на піддубник" - так каже знайомий грибник. Ще його називають Свинушник і т.п. Я такі теж не беру ніколи. Дуже багато "умовно-їстівних" - самі не отруйні, але можуть накопичувати токсини/радіацію тощо. Також враховуйте, що у нас всі ліси дуже загаджені сміттям - а гриб це губка. Якщо "знання закінчуються" - карще не беріть нічого невідомого на 101%, особливо пластинчастих... ДУЖЕ багато ядовитих грибів, які маскуються за їстівні. п.с. Досвічені грибники можуть із моїх слів посміятись, але судячи із регулярних новин про смертельні отруєння грибами цілих сімей грибників - я б цього не робив теж) поддубовик фигня редостная. когда-то мешок насобирали. пару раз съели, остальное в мусор. ясно стало почему его в лесу никто не собирает)) для чайников да-собираем только мочалочки-гарантия жизни. пластинки не брали никогда. исключение было пару раз в карпатах при досмотре моего опытного товарища. попробовали сыроежки - понравились.типа битки делали.. но сам бы не рискнул собирать.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 Сьогодні не дуже багато грибів. Зате який красивий ліс!!! Біля пеньочка росли три грибочки! 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 поддубовик фигня редостная. когда-то мешок насобирали. пару раз съели, остальное в мусор. ясно стало почему его в лесу никто не собирает)) для чайников да-собираем только мочалочки-гарантия жизни. пластинки не брали никогда. исключение было пару раз в карпатах при досмотре моего опытного товарища. попробовали сыроежки - понравились.типа битки делали.. но сам бы не рискнул собирать.. Сыроежки все детство собирал. А сейчас из пластинчатых беру зонтики - это вообще деликатес. Рыжики соленые - выше всяких похвал. Раньше грузди были - сейчас редко попадаются. Ну и лисички, опята - тоже пластинчатые, но очень даже ничего. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 6 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2020 А сейчас из пластинчатых беру зонтики - это вообще деликатес.Зонтики - одні з небагатьох, які взагалі можна сирими їсти. Я пробував, ну таке, з горіховим присмаком трохи. Але смажені, та ще в клярі... В мене діти їх люблять більше, ніж білі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DEN24 Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Добрый день. Подскажите, пожалуйста, что за гриб вырос на участке? Берем только белые, польские, маслята, подосиновики и подберезовики. На этом наши познания в грибах заканчиваются, хотя уверен, попадается много и других сьедобных. Это свинушка. Гриб не съедобен. Некоторые люди его собирают перерабатывают и едят, и вроде все норм, но тем этот гриб и коварен. Токсин, который не исчезает при термической обработке, накапливается в печени и может дать о себе знать через энннн...ое время... Как то так. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sicario Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Это свинушка. Гриб не съедобен. Некоторые люди его собирают перерабатывают и едят, и вроде все норм, но тем этот гриб и коварен. Токсин, который не исчезает при термической обработке, накапливается в печени и может дать о себе знать через энннн...ое время... Как то так. В мене тесть їх молодими іноді збирає, теща не їсть, так що скажу, щоб більше не збирав Хоча... "советского человека" переконати щось робити чи не робити - ще та задачка.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Сьогодні не дуже багато грибів. Зате який красивий ліс!!! Біля пеньочка росли три грибочки! дЭ?? Добавлено через 1 минуту Сыроежки все детство собирал. А сейчас из пластинчатых беру зонтики - это вообще деликатес. Рыжики соленые - выше всяких похвал. Раньше грузди были - сейчас редко попадаются. Ну и лисички, опята - тоже пластинчатые, но очень даже ничего. зонтиками друзья угощали - тоже супер. интересный вкус, с яишницей делали. круто. на вид страшнючие,как чернобыль)) а вкуснятинааа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 дЭ?? Поблизу Пирново Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поблизу Пирново На Смологоне? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tischa Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Ось і опеньки полізли, замітив дома біля гаража. Після роботи зрізав, майже кошик вийшов відразу захотілось подивитись чи появились опеньки в лісі часу було мало десь година до моменту поки буде темно, але встиг нарізав майже вірейка. Завтра дружина закриє, а поки сковорідку з цибулькою засмажили. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 7 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2020 Єдина умова, за якої у пересічному українцеві прокидається здорова капіталістична конкуренція, жага досягнень та повага до довкілля – це коли пішли гриби. Крім того, гриби ще допомагають українцеві тренувати дотримання дистанції з іншими, не лізти у чужі справи і взагалі бути цивілізованою людиною. Гриби для українця – це справа інтимніша за те, хто з ким спить і скільки заробляє. Українцеві не складає жодних проблем запитати «а чого ти не женишся?», а про гриби всі мовчатимуть, як лорди. - Дощик пішов, - скаже українець і гляне з підозрою на сусіда, - може, гриби підуть… - Та… - скаже сусід. А, зустрівшись у лісі, ніхто не заглядатиме один одному у кошик. В душу заглядати – це без проблем. А в кошик грибника – ніколи. Нічого не завдає українцеві стільки страждань і журби, як побачені гриби тоді, коли немає можливості їх зібрати. Українець назбирає грибів у парку в Берліні і буде їх консервувати в готелі просто тому, що ти не можеш так просто розпрощатись із генетично закодованою протягом мільйонів років програмою збирача. Якщо вас колись запитають, наскільки потужна українська програма грибництва, розкажіть їм про те, як водій рейсового автобуса зі Стрия збирав гриби на узбіччі, періодично зупиняючись і вибігаючи на траву. - на дорогу дивіться! – зауважували налякані пасажири. - шо туди дивиться? Там гриби не ростуть. Ну бо правда ж. Не ростуть. (с) 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 9 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2020 Як вам така краса? 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 9 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2020 Так хочеться спробувати приготувати оті "зонтики"... Але лячно.... Щось стримує... В їх стільки навкруги!... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miss_amp Опубліковано: 9 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2020 Так хочеться спробувати приготувати оті "зонтики"... Але лячно.... Щось стримує... В їх стільки навкруги!... Мне тоже всё было лячно)) рискнула в прошлом году. Не могу разделить всеобщих восторгов, как по мне сыроежки все равно вкуснее. Но если попадаются, то собираю. Обжариваю без кляра, больше всего они мне нравятся в начинке для сырно-луковых пирогов или в омлете. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sicario Опубліковано: 10 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2020 Так хочеться спробувати приготувати оті "зонтики"... Але лячно.... Щось стримує... В їх стільки навкруги!... вони дуже класно пахнуть, ніби якась грибна приправа.. на смак я теж не бачу нічого супер особливого... але смажені - норм.. І головне не переплутайте зонтики з білими мухоморами і блідою поганкою п.с. а так то найкращі гриби на смак, як на мене - це білі, підберезовики і підосиновики... і опеньки звичайно ж как по мне сыроежки все равно вкуснее. Но если попадаются, то собираю. а я навпаки сироїжки ніколи не збираю.. ніхто "не навчив")) хоча бачу їх дуже часто 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Julla Опубліковано: 10 жовтня 2020 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2020 Ну не знаю... Чекала більшого від смажених в клярі зонтиків... Думала, дійсно, 5мм наче курячого м'яса... Ну, прикольно, незвично, але так щоб аж щось ням-ням! З єдиним недоліком - це скільКи не зібрав би все одно мало... Можливо, не так готувала? А може, дійсно, висушити та перетерти в грибний порошок? Як на мене, то найсмачніший гриб - польский! Якраз пішли поляки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз