Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ортопедический матрас, помогите с выбором

Мари

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, nstprv1920 сказав:

Так, реально прикро, особливо коли представляєш, що в разі відправки по гарантії, його треба пакувати гарно, проносити через сходи, в які він ледве пройшов, класти в призер машини і відправляти Новою Поштою😁 А потім знову провести таку процедуру🤣

Ох як же зʼїдають нерви ці ремонти з матрацами разом) Зараз злива жахлива йде, а разом з нею з мого котла газового вода тече, калюжа ціла на полу, походу мені на димоході конуса не поставили від води, ще одна проблема🤣

вибачте, не по темі, крик душі просто😁  

image.jpeg

і місяцьок бути без матрасу)

• Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 хвилин тому, nstprv1920 сказав:

Коли написали «Який жах, аж цікаво стало як там у мене написано?»

Здалось мені, що Ви це написали з іронією і з притензією, типу що в Вашій гарантії такого не має. 

Бо те, що написано у вашому талоні мені нагадало попередження яке було у мене до УШМ Макіта :grin:

читаєм пункт 2

IMG_6885.thumb.jpeg.0e29b5b306ca83dc3a0b252c9b4950c5.jpeg

Змінено користувачем Фрай
  • Хаха 5
Посилання на коментар

11 годин тому, Фрай сказав:

Бо те, що написано у вашому талоні мені нагадало попередження яке було у мене до УШМ Макіта :grin:

читаєм пункт 2

IMG_6885.thumb.jpeg.0e29b5b306ca83dc3a0b252c9b4950c5.jpeg

значить ще не все написали в гарантії. треба добавити,що й сексом займайтесь на полу або дивані. матраси сугубо для сну))

• Хаха 2
Посилання на коментар

03.10.2024 в 22:15, nstprv1920 сказав:

Варіант перевернути матрас на «не розтоптану» сторону і більше не сидіти на ньому😁

варіант не прокатить. ви ж вирішили за 400 уе купити односторонній матрац. тому, та сторона неробоча.

Посилання на коментар

6 минут назад, МаТраС сказал:

варіант не прокатить. ви ж вирішили за 400 уе купити односторонній матрац. тому, та сторона неробоча.

Я маю на увазі на 180 градусів повернути, бо я ж ні разу не міняв голова/ноги

Посилання на коментар

1 час назад, МаТраС сказал:

значить ще не все написали в гарантії. треба добавити,що й сексом займайтесь на полу або дивані. матраси сугубо для сну))

Секс вони віднесуть до цього пункту))))

IMG_0034.thumb.jpeg.669cb7c3ddcddf4895fb0fafc608265f.jpeg

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, nstprv1920 сказав:

Я маю на увазі на 180 градусів повернути, бо я ж ні разу не міняв голова/ноги

до речі, у Вас же зйомний чохол.  ну то зніміть верх. гляньте що там з тими пружинами. чого вони соваються в сторони. да гляньте то піна чи пружини крякнули. зафотайте,  глянемо попередньо. можливо, не все так критично і самі реставруєте без пересилок в дві сторони і місяця без матрацу

• Дякую 1
Посилання на коментар

23 хвилини тому, nstprv1920 сказав:

Секс вони віднесуть до цього пункту))))

IMG_0034.thumb.jpeg.669cb7c3ddcddf4895fb0fafc608265f.jpeg

ну да прикрили жопу собі з усіх сторон))

то діти, ато стрибання двох дорослих)))

Змінено користувачем МаТраС
  • Лайк 1
Посилання на коментар

52 минуты назад, МаТраС сказал:

до речі, у Вас же зйомний чохол.  ну то зніміть верх. гляньте що там з тими пружинами. чого вони соваються в сторони. да гляньте то піна чи пружини крякнули. зафотайте,  глянемо попередньо. можливо, не все так критично і самі реставруєте без пересилок в дві сторони і місяця без матрацу

Так і зроблю) дякую за ідею!)

Посилання на коментар

04.10.2024 в 17:27, МаТраС сказав:

як варік 3-4 см латексу зверху. топпер

Так латекс напевно теж просяде, вирішив спробувати кокос: взяв жакардовий чохол на 2см вище існуючого, два кокосові мати і клей (з доставкою вийшло 4000), буквально за 5хв з дружиною запихнули старий матрас з матами в новий чохол (нічого не перешивали і не клеїли) - результат одразу сподобався, стало жорсткіше, видно вага розподіляється і зникли "провали"

Посилання на коментар

1 година тому, normal сказав:

Так латекс напевно теж просяде, вирішив спробувати кокос: взяв жакардовий чохол на 2см вище існуючого, два кокосові мати і клей (з доставкою вийшло 4000), буквально за 5хв з дружиною запихнули старий матрас з матами в новий чохол (нічого не перешивали і не клеїли) - результат одразу сподобався, стало жорсткіше, видно вага розподіляється і зникли "провали"

ну, спати на 2 см голого кокосу-то на любителя) якісний латекс служить довго. якщо звичайно вага не 150 кг  кожного

Посилання на коментар

Ми по 80кг з проблемними поясницями, до кокосу була жорсткість 4 з 5, а тепер стала мабуть всі 6, але вона прям по кайфу і зранку спина довольна, тільки провали зникли не повністю, напевно розпорю матрац подивитись чи можна відклеїти два шари піни між собою і вставити ще між ними кокос, чи вони там намертво зклеєні?

Посилання на коментар

3 години тому, normal сказав:

Ми по 80кг з проблемними поясницями, до кокосу була жорсткість 4 з 5, а тепер стала мабуть всі 6, але вона прям по кайфу і зранку спина довольна, тільки провали зникли не повністю, напевно розпорю матрац подивитись чи можна відклеїти два шари піни між собою і вставити ще між ними кокос, чи вони там намертво зклеєні?

Хз, що там зклеєно. Вам підійшов би , мабуть, такий бутер: кокос-латекс-кокос-латекс-кокос

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Нарешті я добрався до матрацу Gash, про який розповідав вище, що пружини в ньому хрустять.
Зняв чохол, візуально нічого не видно, піна впорядку, але воно й не дивно, там ж не ціла купа поламаних пружин, а по одній, з лівої і правої сторони. Шари матеріалу між собою склеяні, тому перевірити що в середині коється - не вийде(

Але я, скоріше за все, вияснив причину і вона не в матраці, а в ліжку...

1703794768_1.thumb.JPG.26a129077fae6d4401a99cbfe83e5325.JPG

1296900736_.thumb.JPG.feb05dc1f96538614a27fddb50805a85.JPG

Змінено користувачем nstprv1920
Посилання на коментар

Як я писав вище, що я ніколи не робив щоквартальну ротацію матрацу. (не перевертав його на 180 градусів). 

Цього разу рішив перевернути і за один два дні уже на новій стороні з'явились місця з поламаними пружинами! Майже в тих самих місцях, що і з другої сторони.
Ну не може навіть самий дешевший матрац так бистро псуватись.

Зняв матрац з ліжка. Основа ліжка, на якій лежить матрац - дві фанери, одна з них прогинається, та щей якраз та, де більше всього тіло знаходиться, там найбільша нагрузка на матрац щоденна. От якраз в тих приблизно місцях і хрускіт пружин, може вище, але цей "район десь".

1353485569_.thumb.JPG.7dc0d1162951f53ecbab5f7725841c10.JPG

Виявляється, що каркас ліжка (на яких лежать фанери) якось зроблений не продумано, одна фанера нормально на каркасі лежить, а друга "не достає до краю каркасу і прогинається. Можливо тому, що рідний матрац від цього ліжка був безпружиний і там пофігу (так думаю, що пофіг), но подивився інфу в інтернеті, пишуть, кажуть, що для пружинного матрацу бажано, що би ламелі або інша основа ліжка не прогиналась і була рівною. 

Посилання на коментар

Я не впевнений, але може бути саме  в ліжку причина.

Тому зря я "котив бочку" на Gash😅 Вирішив написати про це на форум, щоб не залишати негативний відгук та і взагалі може комусь буде корисно про це знати, бо я взагалі на це не звертав увагу раніше. 

А от як вирішити уже проблему з ліжком - у мене є дошки від ламінату, думаю, може поверх каркасу покласти їх, з зазорами між дошками (5-9 см) (щоби циркуляція повітря була) і вже поверх ламіната покласти фанеру, а потім матрац. @МаТраС Нормальна ідея?  

• Лайк 2
Посилання на коментар

а чому б не покласти ламелі, які спеціально призначені для того, щоб тримати матрас...

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, shneider_vova сказал:

а чому б не покласти ламелі, які спеціально призначені для того, щоб тримати матрас...

Можна й так, якшо ще поверх них фанеру покласти😆
Ламінат - перше, що мені в голову прийшло, лежить багато на "запас", не треба нічого купувати, і кудись йти/їхати. 

Але використовувати ламелі як основу я не хочу,
По-перше треба вибирати якісні і гратись з їхньою установкою,

По-друге бувають випадки, що ламелі просідають і теж деформують пружинний матрац. І зазори там повинні бути правильні між ламелями. В залежності від діаметру пружин матрацу. 

Ну це з того, що я чув і бачив на YouTube. За істинну не сприймайте😅

Посилання на коментар

Чи можна в двигун замість моторної олії залити Олейну? Бо я просто перед ковідом закупився, стоїть вже 5 років в сараї, хочу вже використати. А то моторна дорога, треба їхати в магазин вибирати, та й підробок повно, я читав в інтернеті.

Минулого разу залив оливкову, але здається, забув перекреститичя, і двигун стуканув. Хочу цього разу зробити вже вірно, тож перехрещуся , коли Олейну буду лити

• Хаха 2
Посилання на коментар

5 минут назад, shneider_vova сказал:

Чи можна в двигун замість моторної олії залити Олейну? Бо я просто перед ковідом закупився, стоїть вже 5 років в сараї, хочу вже використати. А то моторна дорога, треба їхати в магазин вибирати, та й підробок повно, я читав в інтернеті.

Минулого разу залив оливкову, але здається, забув перекреститичя, і двигун стуканув. Хочу цього разу зробити вже вірно, тож перехрещуся , коли Олейну буду лити

😂 Я вас зрозумів)
Добре, як буду "шось ліпити" з ламінату то прекрестюсь обов'язково))

Посилання на коментар

7 годин тому, nstprv1920 сказав:

Як я писав вище, що я ніколи не робив щоквартальну ротацію матрацу. (не перевертав його на 180 градусів). 

Цього разу рішив перевернути і за один два дні уже на новій стороні з'явились місця з поламаними пружинами! Майже в тих самих місцях, що і з другої сторони.
Ну не може навіть самий дешевший матрац так бистро псуватись.

Зняв матрац з ліжка. Основа ліжка, на якій лежить матрац - дві фанери, одна з них прогинається, та щей якраз та, де більше всього тіло знаходиться, там найбільша нагрузка на матрац щоденна. От якраз в тих приблизно місцях і хрускіт пружин, може вище, але цей "район десь".

1353485569_.thumb.JPG.7dc0d1162951f53ecbab5f7725841c10.JPG

Виявляється, що каркас ліжка (на яких лежать фанери) якось зроблений не продумано, одна фанера нормально на каркасі лежить, а друга "не достає до краю каркасу і прогинається. Можливо тому, що рідний матрац від цього ліжка був безпружиний і там пофігу (так думаю, що пофіг), но подивився інфу в інтернеті, пишуть, кажуть, що для пружинного матрацу бажано, що би ламелі або інша основа ліжка не прогиналась і була рівною. 

Херня  то все. Якщо там прогин сантиметр, нічого тим пружинам не буде. Звичайні ламелі амортизують в любому випадку. Вони в карманах ламельних розходяться під навантаженням. Едине, що чим частіше крок, тим краще для матрцу.  Люди роками сплять на ламелях з відстанню 4 , 4,5 см і все добре. В ідеалі 2,5. .Я дум₴ю, що мішечок, в якому знаходиться пружина протерся і пружина об пружину треться. по поводу вашого кулібінства, то раныше ламель коштували 11 грн.зараз не знаю. кармашок 1,5 грн. якщо сумма напряжна, то ваш варік має право на життя при умові, що не сиро в кімнаті

Посилання на коментар

3 часа назад, МаТраС сказал:

Херня  то все. Якщо там прогин сантиметр, нічого тим пружинам не буде. Звичайні ламелі амортизують в любому випадку. Вони в карманах ламельних розходяться під навантаженням.

Ну там прогин добрий, то так, на фото може здатись, що маленький. Бо матрац важкий + тіло, а фанера тоненька. Та і здивувало, що на другій стороні моментально такі самі трабли з'явились.

3 часа назад, МаТраС сказал:

Я дум₴ю, що мішечок, в якому знаходиться пружина протерся і пружина об пружину треться. по поводу вашого кулібінства, то раныше ламель коштували 11 грн.зараз не знаю. кармашок 1,5 грн. якщо сумма напряжна, то ваш варік має право на життя при умові, що не сиро в кімнаті

Не напряжна, але не хочеться гратись з цим всім, коли можна зробити все простіше та і взагалі нічого не витрачати.
В кімнаті сухо, старий матрац прослужив багато років, ніякої плісняви  не було і т.д.

Уже зробив так як задумав - наче норм) Дякую за допомогу) 

Посилання на коментар

1 годину тому, nstprv1920 сказав:

Ну там прогин добрий, то так, на фото може здатись, що маленький. Бо матрац важкий + тіло, а фанера тоненька. Та і здивувало, що на другій стороні моментально такі самі трабли з'явились.

Не напряжна, але не хочеться гратись з цим всім, коли можна зробити все простіше та і взагалі нічого не витрачати.
В кімнаті сухо, старий матрац прослужив багато років, ніякої плісняви  не було і т.д.

Уже зробив так як задумав - наче норм) Дякую за допомогу) 

писав той клоун про фанеру і інші покриття. і як тіло, ледь не літр пота за ніч викидуює) наші дослідження були другими. якщо в кімнаті немає надлишку вологи, то кладіть на все що вгодно. я,особисто спав на підлозі три  роки, потім матрас на фанері ... не було ніяких наслідків.

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...