VPLVUA Опубліковано: 5 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2010 Доброго дня всім! Прошу допомогти у прийнятті рішення. Ситуація наступна. В наявності сума коштів 70тис. зелених. Шукаємо квартиру у Львові і щоб нам щось сподобалось немає нічого. Почали думати про власний будинок. Сама ідея всім нам подобається, але як завжди питання фінансів. Від цієї суми відкидаю 15-20 тис. за земельну ділянку не дуже далеко від Львова. Відстань 15-20км. нас влаштовує. Вважаємо що комунікації є біля ділянки. Залишається 50-55тис. Якщо і будемо будуватись то без фанатизму, 100-120кв.м. Одноповерховий. (можливо будинки з мансардою дешевші в будівництві, тут підкажіть, бо я не орієнтуюсь). Також без форсування подій, 2-3 роки можна потерпіти. Хоча зараз такі технології... 1) Хочу почути думку професіоналів (будівельників і тих що вже щось подібне будували) чи за таку суму грошей (50-55) ми зможемо вселитись в будинок? Меблі свої маємо Можливо, якась сума за термін будівництва і накапає зверху, але це суттєво не вплине на загальну суму. Не дуже орієнтуюсь в будівельних матеріалах, тому не можу вам казати з чого хочу будувати. Цікавить чи це реально. 2) Подобаються дерев'яні будинки. Почитав на цьому форумі про дерев'яні будинки, зрозумів, що є свої нюанси, в т.ч. в обслуговуванні і т.д. Отже, друге питання: за такі гроші хороший дерев'яний будинок під ключ можна збудувати? Буду вдячний за допомогу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 5 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 5 травня 2010 Трохи погарячкував з цією темою. Ось тут вже щось подібне обговорили www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=22440&highlight=%EA%E0%ED%E0%E4%F1%EA%E0%FF+%F2%E5%F5%ED%EE%EB%EE%E3%E8%FF Друге питання залишається відкритим: за 50тис. можна побудувати 100-120м. деревяний будинок придатний для тривалого і постійного проживання сімї? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 5 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2010 Трохи погарячкував з цією темою. Ось тут вже щось подібне обговорили www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=22440&highlight=%EA%E0%ED%E0%E4%F1%EA%E0%FF+%F2%E5%F5%ED%EE%EB%EE%E3%E8%FF Друге питання залишається відкритим: за 50тис. можна побудувати 100-120м. деревяний будинок придатний для тривалого і постійного проживання сімї? да, имхо, можно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 6 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 Убедили Я вижу Вы занимаетесь деревом. Деревянными домами в том числе? Если да, то где можно посмотреть портфолио , цены? Можно в личку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 А не проще за 50К купить уже что-то построенное и адаптировать под себя? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 6 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 А не проще за 50К купить уже что-то построенное и адаптировать под себя? Спасибо за совет! Возможно будет дешевле. Но не уверен что проще и лучше. Как Вам идея купить старое авто, поставить новый мотор, диски, кожаный салон, музыку, навигацию... Все равно старое авто. В квартире проще, сделал ремонт и все. А за такие деньги дом как правило с "бонусом" в виде коровника, свинарника, курятника, и прочих разных помещений. Плюс технологии старых домов: газ, печка и т.д. Хотя все равно надо будет проработать такой вариант. Кто ищет тот всегда найдет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kliman Опубліковано: 6 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 Спасибо за совет! Возможно будет дешевле. Но не уверен что проще и лучше. Как Вам идея купить старое авто, поставить новый мотор, диски, кожаный салон, музыку, навигацию... Все равно старое авто. В квартире проще, сделал ремонт и все. А за такие деньги дом как правило с "бонусом" в виде коровника, свинарника, курятника, и прочих разных помещений. Плюс технологии старых домов: газ, печка и т.д. Хотя все равно надо будет проработать такой вариант. Кто ищет тот всегда найдет. Ну про газ дехто навіть не мріє в найближчому майбутньому. А запропонований варіант не є найгірший. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 6 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 "Мне бы - да ваши проблемы" (с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ирина Ч. Опубліковано: 6 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2010 Доброго дня всім! 2) Подобаються дерев'яні будинки. Почитав на цьому форумі про дерев'яні будинки, зрозумів, що є свої нюанси, в т.ч. в обслуговуванні і т.д. Отже, друге питання: за такі гроші хороший дерев'яний будинок під ключ можна збудувати? Буду вдячний за допомогу. Во Львове точно построите за эти деньги. Особенно если найдете сами в лесничестве материал и договоритесь за обработку (брус, оцилиндровка и т.п.). А на сборку уже подрядчика. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SIV Опубліковано: 7 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2010 Во Львове точно построите за эти деньги. Особенно если найдете сами в лесничестве материал и договоритесь за обработку (брус, оцилиндровка и т.п.). А на сборку уже подрядчика. Ну впринципі враховуючи що ціни на роботу трошки впали думаю можна спробувати. В мене глибокий фундамент, коробка і не дуже складний дах витягнули близько 70 у.о. правда без підлоги на 1 поверсі і без сходів на мансарду. Стіни газобетон YTONG 400 мм. а дах ЦПЧ. Щоб переселитись треба ще так раз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 7 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 7 травня 2010 Много прочитал, о том кто как строить, но не нашел людей живущих несколько лет в деревянном доме, использующих деревянный дом в виде основного жилья. Есть такие? Какое их мнение по поводу своего жилища? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ирина Ч. Опубліковано: 7 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2010 Много прочитал, о том кто как строить, но не нашел людей живущих несколько лет в деревянном доме, использующих деревянный дом в виде основного жилья. Есть такие? Какое их мнение по поводу своего жилища? Неужели у Вас во Львове и окрестностях нет ни одного знакомого, живущего в срубе? Поверьте, если сделать все по уму - Вам понравится. Если Вас конечно не пугает то, что все-таки деревянный дом - это такое себе живое существо, о котором нужно постоянно заботиться У меня есть такие знакомые. Живут уже 4 года. Счастливы безмерно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна5 Опубліковано: 7 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2010 Убедили Я вижу Вы занимаетесь деревом. Деревянными домами в том числе? Если да, то где можно посмотреть портфолио , цены? Можно в личку. цены можно посмотреть здесь www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=35172, портфолио - можно посмотреть живьем в Киеве (дому 2 года и второй только строится сейчас) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denverod1 Опубліковано: 8 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2010 теж цікавимось таким питанням, квартира замаленька, землю маємо, бюджет на будівництво 55-60 у.о. Теж хочемо одно поверховий будинок, правда метрів вийде приблизно 136 www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=35203 матеріал стін буде Ytong 400 мм, дах двухскатний аби подешевше, все що зможемо по можливості будемо робити самі (копати яму під фндамент, возити машиною буд. матеріали, можливо родичі допоможуть і з самим фундаментом, вже мають свій будинок, можливо на практиці зможемо самі класти блоки або в ролі підсобника) звичайно грошей малувато, треба бути реалістом, але водночас є бажання будуватися і змінити життя квартирне на власне-будинкове. Місце для проживання під час будівництва є, при тому в тому самому селищі недалеко від м.Львова. п.с. Також дуже засмучує ситуація з нинішніми цінами на землю\матеріали і саме головне на роботу майстрів, а про якість виконаних робіт я вже мовчу. А веду я до того, що побачивши ціни на закордонну нерухомість, приміром Кіпр, чи Чехія, де за 70 уо можна купити повністю готову нову квартиру 2-3 кімнати з меблями, звичайно у них там 300 днів на рік сонце але ж, у Чехії будинок 100-150 уо готовий будинок з усіма внутрішніми роботами. Звісно є купа нюансів, кілометрів до центру, вигоди, робота але саме головне від чого всі відштовхуються це зарплата яка у нас мізерна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denverod1 Опубліковано: 8 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2010 доречі, виникла ідея, по можливості, було б добре якби у цій темі можна було б взяти приміром оту середню площу 120м яка була зазначена автором теми, і від неї відштовхуватись, взяти сеердній проект або запропонованний, і почати рахувати поетапно кошторис - спільними зусиллями, таким чином усі хто проживає та й не тільки у м.Львові, будуть мати змогу оцінити хочаб "приблизно" вартість отої коробки. за стандарти можна брати оптимальні по ціні - якості матеріали той самий припустимо ytong 400 мм. порахувати кубатуру приміщень, об"єм стін, далі кількість блоків і ціну. окремо середню роботу (попитатись серед знайомих) - далі кожен сам собі віднімає чи додає до свого бюджету ту ціну. порахувати середню ціну на дах. фундамент. комунікації і внутрішні роботи це вже друга частина, наразі хоча б з цим розібратись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denverod1 Опубліковано: 8 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2010 для початку, є сайт який був вже раніше запропонований на цьому форумі, де розміщені всілякі програми для підрахунку вартості будівництва і складових будинку www.stalbudkiev.com/load також є гарна гілка на форумі де детально розписано в схемах покроково як саме відбувається будівництво: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=32696&highlight=%F1%F2%EE%E8%EC%EE%F1%F2%FC+%F1%F2%F0%EE%E8%F2%E5%EB%FC%F1%F2%E2%E0+%E4%EE%EC%E0 Корисні програми: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=23920&highlight=%F1%F2%EE%E8%EC%EE%F1%F2%FC+%F1%F2%F0%EE%E8%F2%E5%EB%FC%F1%F2%E2%E0+%E4%EE%EC%E0 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 8 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 8 травня 2010 Неужели у Вас во Львове и окрестностях нет ни одного знакомого, живущего в срубе? Поверьте, если сделать все по уму - Вам понравится. Если Вас конечно не пугает то, что все-таки деревянный дом - это такое себе живое существо, о котором нужно постоянно заботиться У меня есть такие знакомые. Живут уже 4 года. Счастливы безмерно. Представляете никого нету! Ездил по ближним селам, все камень! Там где я был, дерева не видел. Если кто знает подскажите. В Карпатах, да, видел, и разговаривал с хозяевами, но у них это временное жилище, на выходные. Ну и всякие там садовники, охранники, домработницы... в общем им нравиться Из сруба много всяких баров, ресторанов, но это не жилье. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 8 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 8 травня 2010 для початку, є сайт який був вже раніше запропонований на цьому форумі, де розміщені всілякі програми для підрахунку вартості будівництва і складових будинку www.stalbudkiev.com/load також є гарна гілка на форумі де детально розписано в схемах покроково як саме відбувається будівництво: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=32696&highlight=%F1%F2%EE%E8%EC%EE%F1%F2%FC+%F1%F2%F0%EE%E8%F2%E5%EB%FC%F1%F2%E2%E0+%E4%EE%EC%E0 Корисні програми: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=23920&highlight=%F1%F2%EE%E8%EC%EE%F1%F2%FC+%F1%F2%F0%EE%E8%F2%E5%EB%FC%F1%F2%E2%E0+%E4%EE%EC%E0 Все правильно. Треба починати рахувати. Після цього треба приймати рішення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexgraph Опубліковано: 9 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 9 травня 2010 Советую зайти сюда и связаться с ними. www.lvivcottage.com.ua/ Сейчас строится 2 коттеджных поселка, как раз в 15 км. от Львова по Киевской трассе и по трассе на Луцк. Я уже начал строиться: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=34464 Думаю в эту сумму Вы уложитесь без проблем. Земля дается бесплатно, 10 соток. Проект можно переделать под себя любой из предложенных ими. Вариантов материалов для постройки масса, правда деревянные не строят. И при чем все деньги платить не надо. Платиться в 4 этапа: 1-25% земля оформляется на тебя и строиться 1 этаж, потом еще 25% - строиться 2 этаж, еще 25% - крыша и отделочные работы, после сдачи дома оставшиеся 25%. Не лохотрон - директора лично знаю. И цена не меняется до конца стройки, какую обговорили, такая и будет. Получаете 10 соток+дом с дверями окнами, стяжками, внутр. штукатуркой, утепленный с крышей, газ, свет, вода, канализация. Удачи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 15 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2010 Земля дается бесплатно, 10 соток. В цьому житті немає нічого безкоштовного... Також знаю Юрійовича ;) Свого часу цікавився його проектом в Запитові. Восени оглядав один з цих котеджів. Не можу сказати, що мені сподобалась якість робіт. Побачив досить великі тріщини. Пластикові вікна сумнівної якості. І т.д. По Запитову в мене запитання: Де обіцяна школа з дитячим садком? Де міні-маркет при вїзді? Дорогу по проекту в містечку гравійна, але реально не подібна на таку. За охорону беруть гроші, а я декілька разів приїжджав мене навіть не запитали хто такий і шо тут роблю. Після заселення половини котеджів різко впав напір води, прогнозуються проблеми після повного заселення. Він заявляє ціну 400-500 у.о. за кв.м. Підписує договір і фіксує ціну. Це добре. Але ми з вами повинні розуміти, що він ще повинен заробити і повернути вкладені інвестиції (земля). Навряд чи в договорі буде розписане будівництво аж до цвяшка. Матеріали будуть обиратись на власний розсуд і ви не зможете прийти і сказати що мені хочеться не таке а таке. Крім цього необхідно дотриматись технологічного процесу. Не знаю як в Сонячній долині, але наприклад в Ременові будують дуже швидко. Людям навіть обіцяють заселення до зими. Погоджуюсь це дуже зручно - заплатити, і через деякий час поселитись. Це краще ніж купити готову новобудову, там взагалі може вилізти багато проблем. Але для мене, якщо будувати власний дім, важливо все знати, все бачити, знати що, з чого, і чому в моєму будинку зроблено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexgraph Опубліковано: 17 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 17 травня 2010 В цьому житті немає нічого безкоштовного... Також знаю Юрійовича ;) Свого часу цікавився його проектом в Запитові. Восени оглядав один з цих котеджів. Не можу сказати, що мені сподобалась якість робіт. Побачив досить великі тріщини. Пластикові вікна сумнівної якості. І т.д. По Запитову в мене запитання: Де обіцяна школа з дитячим садком? Де міні-маркет при вїзді? Дорогу по проекту в містечку гравійна, але реально не подібна на таку. За охорону беруть гроші, а я декілька разів приїжджав мене навіть не запитали хто такий і шо тут роблю. Після заселення половини котеджів різко впав напір води, прогнозуються проблеми після повного заселення. Він заявляє ціну 400-500 у.о. за кв.м. Підписує договір і фіксує ціну. Це добре. Але ми з вами повинні розуміти, що він ще повинен заробити і повернути вкладені інвестиції (земля). Навряд чи в договорі буде розписане будівництво аж до цвяшка. Матеріали будуть обиратись на власний розсуд і ви не зможете прийти і сказати що мені хочеться не таке а таке. Крім цього необхідно дотриматись технологічного процесу. Не знаю як в Сонячній долині, але наприклад в Ременові будують дуже швидко. Людям навіть обіцяють заселення до зими. Погоджуюсь це дуже зручно - заплатити, і через деякий час поселитись. Це краще ніж купити готову новобудову, там взагалі може вилізти багато проблем. Але для мене, якщо будувати власний дім, важливо все знати, все бачити, знати що, з чого, і чому в моєму будинку зроблено. Все правильно, везде будут проблемы Я надеюсь, что весь процесс я буду просматривать и мы договорились, если мне что-то не нравиться по материалам, он мне говорит их цену и я могу менять материалы и окна тоже. 8-) Ну я все-равно уже влез, надо тянуть... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Triumsystems Опубліковано: 18 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 18 травня 2010 В полне реально используя технологию 3D панелей. В Херсоне она называется Триум панель. Получается молитный энергосберигающий дом. Информация есть на сайте Trium.com.ua. На сегодня продажная цена стандартной Триум панелей 180 гр м2. (Насколько я знаю, на сегодня наша панель самая мощная из всех выпускаемых на Украине.) Квадратный метр готовой стены (оштукатуренной с 2х сторон без отделки ) у нас выходит 300 - 355 гр.м2 (смотря чем наносим раствор на стены и перекрытие.) Погонный метр проёма - 67+-5 гр. Квадратный метр перекрытия, крыши от 400 - 430 м2 (Это цены с отходами) По кругу цена 1 м2 коробки дома по полу, без отделки, оштукатуренная под 0, с окнами, со всеми коммуникациями и кровлей окло 280 - 300уе. за м2 площади, с отделкой будет приблизительно 350 уе за м2. (сюда не входят проектные работы) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 18 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 18 травня 2010 Информация есть на сайте Trium.com.ua. Вы не можете сделать себе сайт. Как я буду уверен что подход к строительству моего дома не будет таким же? Очередная идеальная технология строительства, которая много-много лет используется на Западе... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VPLVUA Опубліковано: 18 травня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 18 травня 2010 Все правильно, везде будут проблемы Я надеюсь, что весь процесс я буду просматривать и мы договорились, если мне что-то не нравиться по материалам, он мне говорит их цену и я могу менять материалы и окна тоже. 8-) Ну я все-равно уже влез, надо тянуть... Удачи Вам! Делайте побольше фото и почаще обновляйте ветку Вашей стройки. Может и я решусь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexm Опубліковано: 18 травня 2010 Поділитись Опубліковано: 18 травня 2010 Я думаю вполне реально построиться за данную сумму. Во всяком случае мне удалось построить термодом 75 м2 , что-то в районе 30 тыс. Главное все сами планируйте и считайте. По поводу сруба вопрос очень личный , двое моих друзей , пожив по нескольку лет в срубах-продали их. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз