Ihor Chumak Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня Доброго дня! Апну тему. Хочу влаштувати в саду полив. З брендів придивляюся до Гардена. Але потребую поради та роз'яснень. Порадьте зі свого досвіду. 1. Який же діаметр шлангу взяти? Взагалі, це ж релігійне питання?.. З будинку виходить ПЕ труба діаметром 25. Дюймовий шланг - то ж вже надто товсто... Взяти 3/4 чи 1/2? 2. Проясніть по швидкознімним фітингам. От конектори та штуцери є на різні діаметри різб та шлангів - це зрозуміло. А що з іншого боку фітингу (не знаю, як та швидкороз'ємна частина називається)? Оті конектори всі одного діаметру? Тобто, до дюймового штуцера (або конектора) можна підключити як конектор до дюймового шлангу, так і для шлангу 3/4, або 1/2? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня (змінено) 8 часов назад, Ihor Chumak сказал: Тобто, до дюймового штуцера (або конектора) можна підключити як конектор до дюймового шлангу, так і для шлангу 3/4, або 1/2? Да, есть переходные с одного размера на другой. Змінено 16 квітня користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 8 часов назад, Ihor Chumak сказал: Взяти 3/4 чи 1/2? Можно и то и то, вопрос в производительности насоса и объемах полива. У меня 3/4 на полив, прям из ГА выходит. В дом 1"4 заходит, т.е. 32 мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 1/2 і 3/4 - штуцер однаковий по діаметру. На 1 дюйм товщий йде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 10 годин тому, Ihor Chumak сказав: Доброго дня! Апну тему. Хочу влаштувати в саду полив. З брендів придивляюся до Гардена. Але потребую поради та роз'яснень. Порадьте зі свого досвіду. 1. Який же діаметр шлангу взяти? Взагалі, це ж релігійне питання?.. З будинку виходить ПЕ труба діаметром 25. Дюймовий шланг - то ж вже надто товсто... Взяти 3/4 чи 1/2? 2. Проясніть по швидкознімним фітингам. От конектори та штуцери є на різні діаметри різб та шлангів - це зрозуміло. А що з іншого боку фітингу (не знаю, як та швидкороз'ємна частина називається)? Оті конектори всі одного діаметру? Тобто, до дюймового штуцера (або конектора) можна підключити як конектор до дюймового шлангу, так і для шлангу 3/4, або 1/2? 1. Залежить від витрат води. На магістраль - мінімум 3/4. На малопродуктивні відводи вистачить 1/2. 2. Конектори у всіх виробників одного розміру. Але у Gardena є ще profi system. Він більшого розміру і з більшим внутрішнім діаметром, відповідно більш продуктивний. І він для шлангів починаючи з 3/4, для 1/2 він не має сенсу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня є 3/4 та 1/2 дуже помітно падає напор води у другому випадку при однаковій довжині. планую кинути магістраль вздов забору з ПЄ труби 25, та через 15-20 метрів робити кран (верніше так і було з початку, але коли паркан перороблював - розібрав і так і не зібрав "взад"). тоді можна і коротесенькими та легесенькими (15 метрів) шлангами 1/2 дюйма доволі комфортно користуватись 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня У мене того саду - 10х25 метрів, плюс 10х10 перед будинком за парканом. Не така вже і велика площа поливу. Шланга довжиною 25 м буде достатньо. От що мені зовсім не зрозуміло, це як почепити усілякі насадки до шлангу. Наприклад, я візьму шланг 3/4. Для нього є конектор. Дивлюся насадку-лійку, написано - для шлангу 1/2. І, здається, на інші діаметри немає. От і не ясно, чи фітинг на лійці під шланг 1/2 підходить до фітингу для шлангу 3/4. 6 годин тому, MaxS сказав: 1/2 і 3/4 - штуцер однаковий по діаметру. На 1 дюйм товщий йде. Якщо так, значить, підходить. От, якби їх можна було десь вживу глянути переконатися, було би добре. У Дніпрі в Епіку, здається, не бачив фітинги Гардени. На сайті є, але ж не поміряєш... На Курчатовському ринку, здається, нічого хорошого взагалі немає... 5 годин тому, delic сказав: Конектори у всіх виробників одного розміру. Тобто, фітинг Гардени підійде до фітингу чи лійки іншого виробника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 5 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: У мене того саду - 10х25 метрів, плюс 10х10 перед будинком за парканом. Не така вже і велика площа поливу. Шланга довжиною 25 м буде достатньо. От що мені зовсім не зрозуміло, це як почепити усілякі насадки до шлангу. Наприклад, я візьму шланг 3/4. Для нього є конектор. Дивлюся насадку-лійку, написано - для шлангу 1/2. І, здається, на інші діаметри немає. От і не ясно, чи фітинг на лійці під шланг 1/2 підходить до фітингу для шлангу 3/4. Якщо так, значить, підходить. От, якби їх можна було десь вживу глянути переконатися, було би добре. У Дніпрі в Епіку, здається, не бачив фітинги Гардени. На сайті є, але ж не поміряєш... На Курчатовському ринку, здається, нічого хорошого взагалі немає... Тобто, фітинг Гардени підійде до фітингу чи лійки іншого виробника? в будь-якому садовому магазині чи сільському будмазі вони жменями по 5-15 грн лежать, все універсальне крім якихось специфічних проф. лінійок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня (змінено) 4 часа назад, Dendnepr сказал: планую кинути магістраль вздов забору з ПЄ труби 25, та через 15-20 метрів робити кран (верніше так і було з початку, але коли паркан перороблював - розібрав і так і не зібрав "взад"). тоді можна і коротесенькими та легесенькими (15 метрів) шлангами 1/2 дюйма доволі комфортно користуватись +1 за такое решение. Я кинул по периметру 32-ую трубу и закольцевал ее. Потом установил такие водорозетки примерно на расстоянии 20 метров. В результате шланги длинее 15 метров не нужны. Даже распустил 50ти метровый шланг на 4 штуки. При такой длине шланга 1/2 дюйма хватает с головой и падения давления не большое. Змінено 16 квітня користувачем eam 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз