Vladimir1 Опубліковано: 4 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2010 Если кора съедена по всей окружности ствола - дерево усохнет. Посмотрите на место прививки дерева. Если есть участок привитого ствола с корой - обрежте поврежденный верх, срез замажте садовым варом. Если кора не перегрыжена (Между кроной и корнем есть сообщение корой - попробуйте восстановить. Лично я обматывал такое место изолентой. А спасаю деревья от зайцев обрезанными пластиковыми бутылками и сматываю их скотчем. Преимущества: легко одевать - один рулон скотча на 30 деревьев, быстро одевать, не раскисает под осадками, многоразовое использование, хранится в мешке в саду до следующей зимы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 9 березня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 9 березня 2010 от привитого места вверх осталось см-10 не погрызаных. хватит ли этого или нужно ещё прививать ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 9 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2010 от привитого места вверх осталось см-10 не погрызаных. хватит ли этого или нужно ещё прививать ? Думаю хватит. Срежте верх по сгрыженной коре, чтобы уклон среза был на север, замажте садовым варом. Будем надеяться что отойдет. Наблюдайте впоследствии за отростками. Если будут появляться ниже привитого места - удаляйте, те, что с привитого - оставляйте все, до следующей весны, тогда выберете самый хороший, остальные удалите. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tomik Опубліковано: 14 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 14 березня 2010 мешки полиэтиленовые или камыш (обвязывать), вот и спасение (и не померзнут и не съедят)... у нас постоянно зайцы грызли кору, пару раз приезжали на дачу ловили их за этим занятием а иногда и летом захаживают... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 3 грудня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2010 в окрестностях были снова замечены зайцы этого зайчёнка ещё весной словил и выпустил Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 3 грудня 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2010 те деревья , что весной обрезал почти под корень, на сегодня выросли в метр высотой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrey Melnick Опубліковано: 3 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2010 Еще студентом собирал со всех знакомых порванные колготки, мне их всем факультетом носили, легко и надежно обматывать саженцы, и не закисает, и многоразовое... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав2008 Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 Еще студентом собирал со всех знакомых порванные колготки, мне их всем факультетом носили это какой-то фетишизизм:lol: хотя наверное действенный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав2008 Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 слышал стеблями от кукурузы обматывают и утепление и зайцы не грызут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 Зато придут мыши/полёвки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alyak Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 с зайцами на руках будьте поосторожнее , взрослый заяц задними лапами может человеку распороть брюхо , насмерть . а вообще той зимой у себя видел просто зайца мутанта . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OSP Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 А я на даче собаку завел. У зайцев сразу пропала охота "точить" деревья и у меня, и у соседа)) Так соседи кормят когда меня нет, еще и охрана)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igg Опубліковано: 4 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2010 этого зайчёнка ещё весной словил и выпустил фигасибе зайчонок!!! похоже, его родители человека с ног собьют! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 5 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2010 я пару років назад зайця зловив...посадив в клітку....тримав/кормив- потім пішов він на новорічний стіл а дерева обвязую теж старими колготками Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав2008 Опубліковано: 5 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2010 я пару років назад зайця зловив...посадив в клітку....тримав/кормив- потім пішов він на новорічний стіл а дерева обвязую теж старими колготками интересный наверное вкус дикий заяц на домашнем питании да вы батенька гурман Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OSP Опубліковано: 6 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2010 Интересный вариант диких зверей дома откармливать... Я сам охотник, но зарезать зайца бы не смог, а стрелять в "домашнее" животное - как-то ... Я не говорю что это не правильно, но странно, что-ли Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 6 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2010 та за 2 місяці перебування в клітці - заець став майже ручним... п.с. маю в сезон від 40-60 кролів....частину продаю, частину - зїдаємо самі, так що як не прискорбно звучить - але домашню живність практично будь-яку неодноразово зарізав/забивав/рубав (кури/гуси/качки/кролі/свині/баранчик) так що для мене це не проблема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igg Опубліковано: 10 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2010 живність практично будь-яку неодноразово зарізав/забивав/рубав (кури/гуси/качки/кролі/свині/баранчик) так що для мене це не проблема так об этом и речь...Вы не медик/веретинар часом? Вспомнился классик: гвозди бы делать из этих людей, крепче бы не было... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 11 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2010 Гм, обыкновенный сельский житель. Который не охи-ахи разводит на тему защиты прав животных, наворачивая колбасу из магазина, а сам их на колбасу пускает. C'est la vie. © 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 11 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2010 сьогодні зранку були замічені на снігу сліди заячих лап....дерева не погризли, так як обгорнені матерією... і як ці зайці пробралися через майже 2-х метровий паркан п.с. так, я ніколи не робив з себе захисника свійських тварин...якщо потрібно - то поросятко заколю, баранчика заріжу і т.д... хоча диких звірів шкодую і шаную (ну крім сезону полювання....на зайця/качку побігати з рушницею - це да....це моє) а так то і кормушки для птахів маю...і зайвого стріляти не буду (тільки коли офіціний дозвіл на полювання і в відведених місцях)... а від зайців - то тільки обвязувати дерева... сусід свої саджанці (поза 100 молодих дерев) обвязав фольгованим пінофолом....подивлюся, як перезимують Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igg Опубліковано: 11 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2010 сьогодні зранку були замічені на снігу сліди заячих лап.... и у меня в прошлые выходные замечены следы...вот зафиксировал, это заячьи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kimura Опубліковано: 12 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2010 и у меня в прошлые выходные замечены следы...вот зафиксировал, это заячьи? Теоретически похоже, но с условием что у этого зайца передних дап 4 штуки.... Чупакакабра ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорюн Опубліковано: 15 грудня 2010 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2010 ... Чупакакабра ! Нет, это кудяблик! (Видео: ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Батяня Опубліковано: 8 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2011 У нас участок граничит с лесом, весной посадили сад, забора ещё нет, как можно защитить деревья от зайцев? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oleg.kotenko. Опубліковано: 8 жовтня 2011 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2011 Мы с женой окутывали стволы мешковиной с камышом внутри! И утепление на зиму и защита от зайцев! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз