A&T Опубліковано: 25 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2010 подскажите пожалуйста правильное соотношение уровней фундамента ,"цокольного кирпича" и пола РИСУНОК 1 (ссылка на изображение устарела) РИСУНОК 2 (ссылка на изображение устарела) РИСУНОК 3 (ссылка на изображение устарела) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сева1 Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 (змінено) подскажите пожалуйста правильное соотношение уровней фундамента ,"цокольного кирпича" и пола По мне так 3-й предпочтительнее Змінено 26 лютого 2010 користувачем InSAn Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Я б вообще кирпич после фундамента не ложил - залил бы выше бетоном. Когда пол заливать - клеенку класть с выпуском на стены 10-15 см!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Бетонний фундамент, як правило, повинен закінчуватися на 5 см нижче від чистової підлоги, з наступним прокладанням 2 шари гідроізолу, а вже потім кладка стіни (цегла, блоки, тощо.). Це пов"язано з усуненням передачі капілярної вологи з бетону на стіну. Крім того гідроізоляція, що вкладається по основі, повинна обовязково заводитися на стіни на висоту не менше 10-15 см. А використання цегли нижче рівня чистової підлоги я б не рекомендував, з часом вона розсипиться. А чому в середині приміщення ви використовуєте силікатну цеглу? Наскільки я знаю, це не зовсім хороший матеріал для житла, вона краще підходить для промислового будівництва. Чому ви вибрали саме таку конструкцію стіни (керам. цегла-блок-силікатна цегла)? Який блок? Теплопровіднсіть стіни Ви рахували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Бетонний фундамент, як правило, повинен закінчуватися на 5 см нижче від чистової підлоги, з наступним прокладанням 2 шари гідроізолу, а вже потім кладка стіни (цегла, блоки, тощо.). Це пов"язано з усуненням передачі капілярної вологи з бетону на стіну. Крім того гідроізоляція, що вкладається по основі, повинна обовязково заводитися на стіни на висоту не менше 10-15 см. А використання цегли нижче рівня чистової підлоги я б не рекомендував, з часом вона розсипиться. А чому в середині приміщення ви використовуєте силікатну цеглу? Наскільки я знаю, це не зовсім хороший матеріал для житла, вона краще підходить для промислового будівництва. Чому ви вибрали саме таку конструкцію стіни (керам. цегла-блок-силікатна цегла)? Який блок? Теплопровіднсіть стіни Ви рахували? Когда делаете пол, перед заливкой бетона укладываете гидроизоляцию. Сбоку сделайте выступы чтобы пол касался стены через гидроизоляцию. Или я чего-то не понимаю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Starper Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Во втором и третьем вариантах пол в помещениях будет промерзать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Starper Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 . А використання цегли нижче рівня чистової підлоги я б не рекомендував, з часом вона розсипиться. Неправда. Бетон выдумали только 100 лет назад. До этого фундаменты зачастую делали из кирпича. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
A&T Опубліковано: 26 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Бетонний фундамент, як правило, повинен закінчуватися на 5 см нижче від чистової підлоги, з наступним прокладанням 2 шари гідроізолу, а вже потім кладка стіни (цегла, блоки, тощо.). Це пов"язано з усуненням передачі капілярної вологи з бетону на стіну. Крім того гідроізоляція, що вкладається по основі, повинна обовязково заводитися на стіни на висоту не менше 10-15 см. А використання цегли нижче рівня чистової підлоги я б не рекомендував, з часом вона розсипиться. А чому в середині приміщення ви використовуєте силікатну цеглу? Наскільки я знаю, це не зовсім хороший матеріал для житла, вона краще підходить для промислового будівництва. Чому ви вибрали саме таку конструкцію стіни (керам. цегла-блок-силікатна цегла)? Який блок? Теплопровіднсіть стіни Ви рахували? спасибо за ответ,стена такто планировалась в блок бетонный 200*200*400.-с пустотами внутри+снаружи красный кирпич пустотелый,но после некоторых размышлений подумал что внутри маловато массивности стены ,тоесть мало инерционности тепла вот, Что посоветуете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
A&T Опубліковано: 26 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Во втором и третьем вариантах пол в помещениях будет промерзать. а почему?там же у меня разделителный утеплитель,как бы пол не касается ничего Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yazon Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 Неправда. Бетон выдумали только 100 лет назад. До этого фундаменты зачастую делали из кирпича. :) как говорил известный персонаж известного мультика "не смешите мои подковы! (обувь!)"еще храмы древней Греции и Рима строились из бетона! а строения из кирпича в нашем понимании появились ГОРАЗДО позже! Ну и раз уже мы углубились в историю, то РАНЬШЕ фундаментов либо не делали (большинство построек, самый яркий пример - "мазанка"), либо делали из ПРИРОДНОГО КАМНЯ! гранитного либо известнякового происхождения, либо какой-нибудь местный вариант!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 РАНЬШЕ фундаментов делали из ПРИРОДНОГО КАМНЯ! У меня из природного! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Fly Wind Опубліковано: 26 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2010 а зачем нужен силикатный кирпич? сыро будет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
A&T Опубліковано: 27 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 а зачем нужен силикатный кирпич? сыро будет а из чего тогда делать? достаточно блоков? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
iliya Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Вместо силикатного - простой красный полнотелый. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Когда делаете пол, перед заливкой бетона укладываете гидроизоляцию. Сбоку сделайте выступы чтобы пол касался стены через гидроизоляцию. Или я чего-то не понимаю? Наскільки я знаю підлога по грунту робиться таким чином: 1. Пошарово трамбований грунт 2. Щебенева підготовка (необов"язково) 3. Бетонна основа з бетону кл.В-7,5, мінімум 80мм 4. Гідроізоляція, яка заводиться на стіни на 10-15 см 5. Утеплювач (я рекомендую завжди екструдований пінополістирол) 10 см 6. Армована цементно-піщана стяжка сіткою 150*150 із арматури 4Вр-І. 7. А далі в залежності від покриття підлоги - якщо паркет, то ще шар вологостійкої фанери; якщо плитка керамічна, то можна відразу по стяжці на клею.... А підлога в будь-якому випадку не повинна з"єднуватися з конструкціями стіни (різні деформації). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Во втором и третьем вариантах пол в помещениях будет промерзать. Так, буде промерзати. Я б зробив би так: між кострукцією підлоги і стіни проклав би пінополістирол товщ. 50мм. Але крім того ззовні фундамент утеплив теж пінополістиролом товщиною 100мм на глибину промерзання (тобто на глибину 80-120см, в залежності від регіону). Навіть є такі випадки, коли цке не можливо зробити, то вкладають утеплювач під відмосткою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 спасибо за ответ,стена такто планировалась в блок бетонный 200*200*400.-с пустотами внутри+снаружи красный кирпич пустотелый,но после некоторых размышлений подумал что внутри маловато массивности стены ,тоесть мало инерционности тепла вот, Что посоветуете? Я не розумію навіщо робити такий складний буитерброд. Необхідно спочатку розібратися якої поверховості будівля, якого призначення, які прольоти між несучими стінами, яке перекриття, чи є монолітні пояси. Який конкретно блок, якої марки, які пустоти. Треба звернути увагу на те, що всі ці матеріали мають різні фізичні характеристики в числі і температурні і деформативні. Якщо ззовні використовувати пустотілу червону цеглу як утеплювач - нерозумно. Силікатна цегла всередині приміщень - тільки для ворога. Крім того Вам в такому випадку необхідно передбачати ретельну перев"язку по всій висоті стіни. Не завжди масивність стіни тісно пов"язана з інерційністю тепла. Якщо ж у Вас будівля невелика, прольоти теж, я б зробив би стіну в один блок, товщиною 400мм а не 200мм. І ззовні утеплив мінватою товщиною не менше 100мм. Але необхідно спочатку подивитися в комплексі перед тим як приймати рішення про конструкцію стіни. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Зигзаг Удачи Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Я делал согласно вот такого проекта с некоторыми нюансами связанными с изменением глубины и использованием гидроизоляционных материалов от ЭКСО Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Наскільки я знаю підлога по грунту робиться таким чином: 1. Пошарово трамбований грунт 2. Щебенева підготовка (необов"язково) 3. Бетонна основа з бетону кл.В-7,5, мінімум 80мм 4. Гідроізоляція, яка заводиться на стіни на 10-15 см 5. Утеплювач (я рекомендую завжди екструдований пінополістирол) 10 см Зачем под стяжку ЭППС 10 см? Если делать щебнево-песчаную подготовку с последующим трамбованием то бетонную основу зачем??? Достаточно стяжки сантиметров 5. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 Зачем под стяжку ЭППС 10 см? Если делать щебнево-песчаную подготовку с последующим трамбованием то бетонную основу зачем??? Достаточно стяжки сантиметров 5. 1. щоб в ноги не було холодно, я не люблю коли до підлоги ноги "примерзають". Хоча кому як подобається. 2. Згідний, але краще бетон кл. В-7,5. і товщина не менше 80 мм. 50 мм - мало. (достатньо передивитись всі серії по підлогам чи технічну літературу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 27 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2010 1. щоб в ноги не було холодно, я не люблю коли до підлоги ноги "примерзають". Хоча кому як подобається. 2. Згідний, але краще бетон кл. В-7,5. і товщина не менше 80 мм. 50 мм - мало. (достатньо передивитись всі серії по підлогам чи технічну літературу) А сколько Вы стяжку высотой делаете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 28 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2010 А сколько Вы стяжку высотой делаете? Армована стяжка над пінополістиролом - 50 мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Хохол Опубліковано: 3 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2010 Армована стяжка над пінополістиролом - 50 мм тоже не вижу смысла бетонировать под пенополистиролом.... гравийно- песчаный слой, гидроизоляция , ППС, стяжка с армосеткой, теплый водяной пол, покрытие..... или я не прав ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mans_2008 Опубліковано: 3 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2010 тоже не вижу смысла бетонировать под пенополистиролом.... гравийно- песчаный слой, гидроизоляция , ППС, стяжка с армосеткой, теплый водяной пол, покрытие..... или я не прав ? Я так и делал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nado Опубліковано: 4 березня 2010 Поділитись Опубліковано: 4 березня 2010 тоже не вижу смысла бетонировать под пенополистиролом.... гравийно- песчаный слой, гидроизоляция , ППС, стяжка с армосеткой, теплый водяной пол, покрытие..... или я не прав ? Праві. Або бетонна підготовка, АБО гравійно-піщана підготовка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз