Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Конструкция кровли, посоветуйте

Юрий Г

Рекомендовані повідомлення

Есть центральня балка которая опирается на вертикальные 2 столба по центу. Они не совсем уместны для комнаты. Мастера по крише говорят что можно убрать эту балку и столбы, без ущеоба для конструкции. Так ли это? Можно ли так делать?

viber_image_2025-04-24_12-01-13-822.jpg

viber_image_2025-04-24_12-04-56-131.jpg

Змінено користувачем Юрий Г
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 хвилин тому, Юрий Г сказав:

Есть центральня балка которая опирается на вертикальные 2 столба по центу. Они не совсем уместны для комнаты. Мастера по крише говорят что можно убрать эту балку и столбы, без ущеоба для конструкции. Так ли это? Можно ли так делать?

Ці стовпи підтримують центральну балку (по фото правда не видно як воно там влаштовано) , на яку опирються крокви. Таким чином досягається безрозпірність системи даху. Тобто , крокви даху не намагаються розсунути стіни будинку. Як тільки ви приберете ці стовпи центральна балка просяде , або буде намагатись просісти і з`явиться розпір на стіни. Коротше , не можна просто так прибирати ці стовпи , а балку взагалі не можна . Якщо ви хочете їх прибрати , то потрібно кардинально посилити центральну балку , наприклад зробити з неї ферму.

ПС.. Будинок знаходиться в росії ?

Посилання на коментар

Нет, под Киевом. А что ?
Возможно тут лучше видно, что центральная балка лежит, не уверен что на нее опираются балки

viber_image_2025-04-24_16-34-27-949.jpg

Змінено користувачем Юрий Г
Посилання на коментар

56 хвилин тому, Юрий Г сказав:

Нет, под Киевом. А что ?

Та нічого , просто кацапською пишете звідси і питання.

58 хвилин тому, Юрий Г сказав:

Возможно тут лучше видно, что центральная балка лежит, не уверен что на нее опираются балки

Не видно , але будьте певні опираються , хоч якось але опираються , якщо ми про оде і те ж. Я , про крокви (стропила).

Має бути ось так , іменно з таким або схожим зарізанням.

111.png.37210cf73d647115db0d228994416730.png

Посилання на коментар

6 часов назад, andrey_ka сказал:

Має бути ось так , іменно з таким або схожим зарізанням.

Это называется "жёсткое защемление" и оно не нивелирует распор а лишь его уменьшает

Посилання на коментар

В вашем случае очень много зависит от того насколько прочно соединены стропила с мауэрлатом. Насколько прочно мауэрлат прикреплён к поясу и насколько прочен пояс и стена. 

Я бы вашем случае не рисковал убирать стойки без компенсации. 

Потому что судя по стилю применённых соединений крышу делали в стиле "мизавждитакробили" и есть основания полагать что и всё остальное так же далеко от совершенства. 

Если ваша планировка допускает расставить стойки по каждую стропилину (см картинку) то в таком случае коньковые стойки можно и убрать. Но отсюда следующий вопрос: а что у вас за перекрытие? 

Screenshot_20250424_152042_Chrome.jpg

Посилання на коментар

6 часов назад, andrey_ka сказал:

просто кацапською пишете звідси і питання.

Що за предъявы к киевскому диалекту крымского языка? 

Посилання на коментар

8 годин тому, #roofinspector сказав:

Это называется "жёсткое защемление" 

Ні , це називається "шарнірно-нерухома опора".

7 годин тому, #roofinspector сказав:

Що за предъявы к киевскому диалекту крымского языка? 

Це не питання , це набір довільних слів/термінів. Суцільна логічна плутанина.

Хоча б погугліть , що таке "кримська мова"(неіснуюча) , що таке "діалект" , і значення слова "пред`ява".

Посилання на коментар

Да меня тоже смутил стиль мы завждитакробили, но что это делали до меня в этом доме я уже приобрел его в таком виде, кровельшики говорят что балка просто лежит и не выполняет функции крепления, но я склоняюсь ее не убирать, а опоры стоят как раз упором на стыках этой балки. Может достаточно эти стыки укрепить как на фото? (фото взято тут с форума)

viber_image_2025-04-24_12-10-18-368.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...