Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як просто утилізувати тваринні рештки на ділянці?

chmelvv

Рекомендовані повідомлення

Пошук за фразою "утилізація тваринних решток" чомусь веде лише на теми про війну 😉 , тому вирішив завезти окрему тему.

Отже, уявімо, що компостер ми зробили, тепер всі рослинні відходи + така ж їжа у вас "спалюються" в "біореакторі".

Але, лишається ще купа всього, що туди кидати не можна:

- рештки кісток, мʼяса, ковбаси

- тісто, хліб, тощо

- всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні)

- молочні майже всі продукти

- цитрусові

- тощо.

Куди це все дівати?

У мене просто 6 людей в родині і КОЖЕН день це біля 4 літрів відходів з кухні. Ну, уявімо, що половина піде в компост, а що робити з рештою?

Разом з чатом GPT ми поки знайшли рішення  -

1) закопувати в глибокі (глибше 50 см) траншеї, потім засипати їх землею і наче за рік має перегнити все.

2) Начебто, славнозвісні бокаші мають справитися і з тваринними рештками. Хтось це пробував?

Але, напр, у мене на рівні метра вже стоять грунтові води і це в жарке літо, навесні і того вище, тому не думаю, що це добре.

Всілякі спалювання, виварювання, тощо - ну я не промислове виробництво, і цим займатися не буду.

Хтось знає ПРОСТЕ ефективне рішення рішення?

Бокаші спробую, якщо не піде буду пробувати закопувати.

Змінено користувачем chmelvv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• chmelvv змінив заголовок на Як просто утилізувати тваринні рештки на ділянці?
3 часа назад, chmelvv сказал:

це біля 4 літрів відходів з кухні

Попробуйте меньше готовить.....

Посилання на коментар

Спробуйте не переходити на особистості, а концентруватися на вирішенні проблеми на тому етапі, на якому зазначено в питанні.

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 години тому, chmelvv сказав:

Куди це все дівати?

Діспоузер  і в каналізацію. Те , що не можна пхати у діспоузер в смітник.

Посилання на коментар

Як у нас реалізовано:

- рештки кісток, мʼяса, ковбаси - пакет в морозильнику, куди збирається, коли повний - забирає кум, варить собаці. Пару років тому з пропозицією забирати такі ж залишки приходив сусід (теж для собаки)

- тісто, хліб, тощо - є годівничка для птахів (по факту там ніхто не їсть, бо навколо патрулює наша дуже хижа кицька), зараз дружина відносить на роботу, де колега годує пернатих пацюків (голубів)

- всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні) / цитрусові - теж в компост, первинну утилізацію роблять мурахи зверху, потім вже черви в масі. Не знав, що це якось шкодить

- молочні майже всі продукти - тверді в компост, рідкі в каналізацію

Ще не згадали рибу. В мене по сусідству живуть їжаки, непогано під'їдають залишки. Голови солоної риби не їдять, але за 2 роки вона розкладається

Ну і традиційні поради - посікти на менші шматки качан капусти, листи ананасу, пом'яти скарлупу яйця...

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Я за ворота виношу, до ранку нічого нема. Собаки/коти/ліси/білки/змії/жаби/їжаки/миши/сойки не тільки не залишають шансів відходам, а ще й друг друга їдять.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...