chmelvv Опубліковано: У вівторок в 09:25 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:25 (змінено) Пошук за фразою "утилізація тваринних решток" чомусь веде лише на теми про війну 😉 , тому вирішив завезти окрему тему. Отже, уявімо, що компостер ми зробили, тепер всі рослинні відходи + така ж їжа у вас "спалюються" в "біореакторі". Але, лишається ще купа всього, що туди кидати не можна: - рештки кісток, мʼяса, ковбаси - тісто, хліб, тощо - всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні) - молочні майже всі продукти - цитрусові - тощо. Куди це все дівати? У мене просто 6 людей в родині і КОЖЕН день це біля 4 літрів відходів з кухні. Ну, уявімо, що половина піде в компост, а що робити з рештою? Разом з чатом GPT ми поки знайшли рішення - 1) закопувати в глибокі (глибше 50 см) траншеї, потім засипати їх землею і наче за рік має перегнити все. 2) Начебто, славнозвісні бокаші мають справитися і з тваринними рештками. Хтось це пробував? Але, напр, у мене на рівні метра вже стоять грунтові води і це в жарке літо, навесні і того вище, тому не думаю, що це добре. Всілякі спалювання, виварювання, тощо - ну я не промислове виробництво, і цим займатися не буду. Хтось знає ПРОСТЕ ефективне рішення рішення? Бокаші спробую, якщо не піде буду пробувати закопувати. Змінено У вівторок в 09:26 користувачем chmelvv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: У вівторок в 11:52 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 11:52 3 часа назад, chmelvv сказал: це біля 4 літрів відходів з кухні Попробуйте меньше готовить..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chmelvv Опубліковано: У вівторок в 12:21 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 12:21 Спробуйте не переходити на особистості, а концентруватися на вирішенні проблеми на тому етапі, на якому зазначено в питанні. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: У вівторок в 13:13 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:13 3 години тому, chmelvv сказав: Куди це все дівати? Діспоузер і в каналізацію. Те , що не можна пхати у діспоузер в смітник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Offroad Опубліковано: У вівторок в 14:44 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:44 Як у нас реалізовано: - рештки кісток, мʼяса, ковбаси - пакет в морозильнику, куди збирається, коли повний - забирає кум, варить собаці. Пару років тому з пропозицією забирати такі ж залишки приходив сусід (теж для собаки) - тісто, хліб, тощо - є годівничка для птахів (по факту там ніхто не їсть, бо навколо патрулює наша дуже хижа кицька), зараз дружина відносить на роботу, де колега годує пернатих пацюків (голубів) - всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні) / цитрусові - теж в компост, первинну утилізацію роблять мурахи зверху, потім вже черви в масі. Не знав, що це якось шкодить - молочні майже всі продукти - тверді в компост, рідкі в каналізацію Ще не згадали рибу. В мене по сусідству живуть їжаки, непогано під'їдають залишки. Голови солоної риби не їдять, але за 2 роки вона розкладається Ну і традиційні поради - посікти на менші шматки качан капусти, листи ананасу, пом'яти скарлупу яйця... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: У вівторок в 17:46 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:46 Все що не з'їдять собака з котами - у компост. Якщо лінь - звичайний мусор 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому Я за ворота виношу, до ранку нічого нема. Собаки/коти/ліси/білки/змії/жаби/їжаки/миши/сойки не тільки не залишають шансів відходам, а ще й друг друга їдять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз