Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Яку цеглу обрати для пічки?

Андрюшка Хрюшка

Рекомендовані повідомлення

Кажуть що для пічки потрібна м200 пічна цегла (вона дуже не дешева, що в цілому робить цей проєкт мало "цікавим", бо бюджет як на тепловий насос). У мене у місті нема такої, тобто її потрібно везти з іншого міста що буде теж дуже дорого і муторно.

Але мається повнотіла м125 або рядом теж повнотіла м150. І тут виникає питання, чи можна використовувати цю цеглу, невже така різниця між пічної повнотілою і цими цеглами? 

Враховуючи що буде шамотне ядро і цегла не буде безпосередньо взаємодіяти з вогнем, а лише працює як тепло акумулятор.

Я розумію коли пічник будує пічку за гроші, то йому потрібно показати свою майстерність...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Андрюшка Хрюшка сказав:

І тут виникає питання, чи можна використовувати цю цеглу, невже така різниця між пічної повнотілою і цими цеглами? 

Можна! 

Можна навіть М100 , тільки цеглу потрібно вибирати , щоб вона була правильно обпалена та нормальної форми. Берете з собою невеликий молоток , йдете в магазин (чи де ви там зібрались її купувати) і відбираєте кожну цеглину. Дивлячись на якість сучасної загальнобудівельної цегли , це буде ох як не просто , якщо вам ще дозволять це робити.

ПС.. Тому пічники і використовують М200 , бо вона одразу належної якості.

1 годину тому, Андрюшка Хрюшка сказав:

Я розумію коли пічник будує пічку за гроші, то йому потрібно показати свою майстерність...

Ви неправильно розумієте , майстерність пічника не залежить від цегли.

Посилання на коментар

Я вибачаюсь, що конкретно потрібно перевіряти молоточком? 

Думаю що м100 то тільки під штукатурку.

Змінено користувачем Андрюшка Хрюшка
Посилання на коментар

7 годин тому, Андрюшка Хрюшка сказав:

Я вибачаюсь, що конкретно потрібно перевіряти молоточком? 

Берете цеглину в руку і вдаряєте по ній молотком , слухаєте звук.

Якщо занадто дзвінкий , цегла перепалена , якщо глухий , недопалена. Має бути середньої дзвінкості. Правда для цього потрібен досвід , або щоб той хто шарить продемонстрував вам це.

7 годин тому, Андрюшка Хрюшка сказав:

Думаю що м100 то тільки під штукатурку.

Та думайте , хто ж вам забороняє. Але , якщо ви не спеціаліст , то наврядчи відрізните М100 від М150.

Посилання на коментар

12 часов назад, andrey_ka сказал:

Берете з собою невеликий молоток , йдете в магазин

Так мабудь выпиzдят з магазину...

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
Посилання на коментар

44 хвилини тому, DimaF сказав:

Так мабудь выпиzдят з магазину...

Я ж кажу , якщо дозволять.  Наприклад в Епіцентрі , це можна робити без дозволу і продавці в принципі не можуть вам заборонити.

В інших магазинах можна домовитись. Як правило продавцям пофіг , головне щоб ви потім поскладали цеглу як була.

Посилання на коментар

3 часа назад, andrey_ka сказал:

Я ж кажу , якщо дозволять.  Наприклад в Епіцентрі , це можна робити без дозволу і продавці в принципі не можуть вам заборонити.

В інших магазинах можна домовитись. Як правило продавцям пофіг , головне щоб ви потім поскладали цеглу як була.

Думаю любым продавцам будет не пофиг если вы во время стучания пораскалываете весь кирпич :) Кто же его знает какого он качества и как сильно вы будете по нему молотком прикладываться.

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар

1 годину тому, eam сказав:

Думаю любым продавцам будет не пофиг если вы во время стучания пораскалываете весь кирпич :) Кто же его знает какого он качества и как сильно вы будете по нему молотком прикладываться.

Теж так думаю , якщо бездумно тарабанити молотком по цеглі то звісно продавці будуть не в захваті. Да і ви також , бо доведеться купити все що набєте. Тому я і кажу , для цього потрібен деякий досвід. 

Посилання на коментар

Если говорить про М100, то я давно не видел нормального.

Там не то что молотком, там в руки страшно брать чтоб не рассыпалась.

Хорошо хоть на поддонах продается, и можно довезти до стройки и сразу на раствор.

В совке его пока довозили - половина была битая...

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...