auto-master Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня за нормами на ламінат не можна ставити кухонні меблі/шафи, відповідно під кух.меблі покладемо плитку. Зараз планується покласти ламінат в кухню, відповідно потрібно розуміти, яку відстань від стіни не докладати ламінатом і закласти плиткою? Розумію, що все індивідуально, але хоча б приблизно. Може є якісь правила/норма/стандарти? дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня Не варто. Кладіть ламінат повністю. Якщо захочете в зоні установки кухні надати ламінату ступінь вільності і не притискати його з якоюсь метою, то просто в місцях кухонних ніжок візьмете шурупер і висверлите звичайною коронкою ламінат діаметром 60 мм. Туди встане безпосередньо ножка. Купу раз так роблено, все ок 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 2 години тому, auto-master сказав: за нормами на ламінат не можна ставити кухонні меблі/шафи, відповідно під кух.меблі покладемо плитку. Зараз планується покласти ламінат в кухню, відповідно потрібно розуміти, яку відстань від стіни не докладати ламінатом і закласти плиткою? Розумію, що все індивідуально, але хоча б приблизно. Може є якісь правила/норма/стандарти? дякую! якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 27 січня Автор Поділитись Опубліковано: 27 січня 56 хвилин тому, vbb сказав: якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат та вже вирішили ламінат) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 27 січня Поділитись Опубліковано: 27 січня 3 години тому, vbb сказав: якщо розляпаєте борщ або вино чи щсь випаде з холодильника то з ламінатом можете мати проблеми. тому я б радив зробити плиткою як мінімум робочу зону де товчуться під час готовки а під обідній стіл вже ламінат Мій клієнт затопив об єкт. 4 пачки повністю були в воді . На них були ще пачок по 5. О чудо, навіть не покрутило. Замки цілі. Як згадаю добавлю. Він там з воском був, кронотекс .серію напишу, 10мм . Я спеціально читав уважно, бо це чудо, а не ламінат. Не гірше вініла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня Пригадую як мені продали ламінат: заходжу взимку в салон покриттів, а там відвідувачів багато, брудний сніг з взуття вкриває всю підлогу сантиметровим шаром і повільно тане. А під снігом ламінат. Продавець шваброю шурх – і показує що з тим ламінатом все гаразд. То я і кажу: куплю цей – мені для кухні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 29 січня Поділитись Опубліковано: 29 січня ЛАМІНАТ KRONOTEX MAMMUT PLUS оце він Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 січня Поділитись Опубліковано: 30 січня Чого б я ніколи не робила, так це не стелила ламінат на кухні. Якщо передумаєте, можу викласти свою розкладку плитки на підлозі кухні. З ламінатом знайома добре, був різний, завжди гарної якості, і колись теж була думка постелити його в зоні кухні. Добре, що вчасно передумала. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 30 січня Поділитись Опубліковано: 30 січня В 27.01.2025 в 14:33, auto-master сказал: Може є якісь правила/норма/стандарти? столешницы все +- 60см кухонные нижние модули +- 57 см но есть еще ножки которые утоплены ближе к стене, обычно это 7 см от фасадного края модуля, где ставится нижняя юбка так сказать итого примерно 50 см от стены если это по типичным стандартам 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 31 січня Автор Поділитись Опубліковано: 31 січня 30.01.2025 в 04:25, allanek сказав: З ламінатом знайома добре, був різний, завжди гарної якості, і колись теж була думка постелити його в зоні кухні. Добре, що вчасно передумала. - так чому?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Я дивлюсь на це з точки зору господині на кухні. Як не намагайся, але там насмітив, тут розлив та чимось гепнув по тому ламінату. Плитка нічого з того не помітить- витер вологою ганчиркою або паперовим рушником і все. Ламінат, хоч який вологостійкий, то будеш намагатися , щоби вологи як можна менше на нього попадало. Якісь крихти...якщо ламінат з фаскою, то ці крихти будуть туди попадати- побіжу за пилососом, щоб вони там не затримувались. і якщо щось впаде тяжке, то ще питання, чи витримає те ламінат, чи з'явиться слід від падіння. А його потім треба буде реставрувати ( це з власного досвіду). Ну і все в такому напрямку. Ламінат не вважаю прийнятним для кухні. і це мова за ламінат з вищої цінової ланки. Між цими світлинами 10 років і ще 2 квартири з таким самим рішенням. І таке рішення не тому, що я ретроград. Ні, я відкрита до нового і мені подобаються різні рішення, навіть нестандартні. Але ламінат ніколи б не стелила на кухні. Була думка зробити це в квартирі на останній фотографії, але перерахувала плюси та мінуси і "-" виявилось більше. Для мене, звісно. Повторюсь, мова за ламінат вологостійкий, фаска є в обох варіантах. Без фаски теж був, але з таким самим рішенням- в зоні кухні постелена плитка. Змінено 31 січня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 31 січня Поділитись Опубліковано: 31 січня (змінено) Дружина вже давно купила комплекти таких "шкарпеток" на кухонні стільці (зі штатними пластиковими накінечниками), бо за пару років під ними навіть керамогранит сколюється, з ламінатом ще не експерементували Змінено 31 січня користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого (змінено) Плитка в кухні - це некомфортно, негарно (особливо якщо робити зону, що стикується з ламінатом), і незручно (слизько, твердо, важко шви тримати в чистоті). Ми навіть на фартух її не розглядали. Я постелив на 1 поверсі одним контуром SPC ламінат, який дуже комфортний, гарно виглядає і надзвичайно легко прибирається. 100% вологостійкий і не боїться перепадів температур. Враховуючи, що його легко стелити самому, можна ще й суттєво зекономити в порівнянні з плиткою. Та ще й зробити це швидше і без бруду. Дивно, що SPC не дуже популярний у нас. Якось дивився сюжет від популярного архітектора-дизайнера на тему порівняння напольних матеріалів, так він навіть не в курсі, що таке SPC і до порівняння не брав Підозрюю, що людей лякає початкова ціна в 1000+грн. Але люди при порівнянні цін зазвичай упускають супутні витрати при порівнянні: клей, підложки, вартість майстрів. А порівнювати потрібно фінальну вартість 1 м.кв. Змінено 23 лютого користувачем Falwar 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого Яке дивне узагальнення про плитку😁. Особливо, якщо розуміти, що плитка буває дуже різна. І гарна, і комфортна, і не склизька, і зручна, і тримати в чистоті дуже просто та зручно. І все це при умові, якщо включати голову при виборі та призначенні плитки. Звісно, що це моя особиста думка, без узагальнень на чиїсь погляди. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2 години тому, Falwar сказав: Плитка в кухні - це некомфортно, негарно (особливо якщо робити зону, що стикується з ламінатом), і незручно (слизько, твердо, важко шви тримати в чистоті). Ми навіть на фартух її не розглядали. Я постелив на 1 поверсі одним контуром SPC ламінат, який дуже комфортний, гарно виглядає і надзвичайно легко прибирається. 100% вологостійкий і не боїться перепадів температур. Враховуючи, що його легко стелити самому, можна ще й суттєво зекономити в порівнянні з плиткою. Та ще й зробити це швидше і без бруду. Дивно, що SPC не дуже популярний у нас. Якось дивився сюжет від популярного архітектора-дизайнера на тему порівняння напольних матеріалів, так він навіть не в курсі, що таке SPC і до порівняння не брав Підозрюю, що людей лякає початкова ціна в 1000+грн. Але люди при порівнянні цін зазвичай упускають супутні витрати при порівнянні: клей, підложки, вартість майстрів. А порівнювати потрібно фінальну вартість 1 м.кв. Ось перший попавший сайт www.barlinek.ua/montazh/instruktsiya-z-montazhu-spc/ 42. Підлога, що піддається впливу сонячного світла (ультрафіолетових променів), змінить свій початковий колір. Ніколи не використовуйте пилососи зі щіткою, яка може пошкодити підлогу. Негайно видаляйте будь-які розлиті рідини. Пилососьте або підмітайте підлогу, щоб усунути частки, які можуть її подряпати. Можна використовувати вологу ганчірку з рекомендованим засобом для догляду за підлогою або без нього. Не залишайте мокрих слідів на підлозі після прибирання. Не використовуйте для чищення підлоги мийки високого тиску або парові очищувачі. Підстригайте кігті домашнім тваринам, щоб уникнути пошкодження підлоги. Не пересувайте важкі меблі чи обладнання по підлозі. Використання засобів для догляду за підлогою, відмінних від рекомендованих компанією Barlinek, може призвести до пошкодження лакового шару, змін кольору, блиску та появи плям. Не використовуйте засоби на основі воску, парафіну чи силікону. Для щоденного догляду рекомендується сухе прибирання (пилосос, підмітання). Що там з плиткою, теж так чи плиткі пофігу на ці і т.д...? 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого (змінено) 8 годин тому, Dr.Yura сказав: Ось перший попавший сайт Ви читайте специфікації, а не перші попавші сайти, написані копірайтерами Ось на прикладі мого покриття Rigid Core Max 22: www.trustonespc.com/click_lock_spc В документі "Limited Warranty & Maintenance" є опис водостійкості: "Waterproof definition and limited warranty: SPC Flooring is water proof and when exposed to water this product will not swell, buckle or lose integrity and will continue to create a secure bond. It is highly recommended to cleanup any spills as soon as possible. In Case of flooding or standing water SPC flooring will not act as a waterproof barrier to the surrounding structure and or sub floor. Any damage to the sub floor or surrounding structure caused by standing water or flooding is not covered by this warranty." Можете кинути в перекладач. Якщо коротко, то SPC абсолютно не боїться води. Але рекомендується прибирати розлиту воду, бо він не буде 100% бар'єром і є вірогідність, що вода просочиться крізь нього на основу. Змінено 23 лютого користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 6 годин тому, allanek сказав: Яке дивне узагальнення про плитку Можливо, я й справді не бачив якісної плитки. Дайте приклад яка на Вашу думку гарна і комфортна для кухні. Люблю ходити босоніж. І плитка, навіть з підігрівом, не є такою ж комфортною (по моєму досвіду), як ламінат. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 57 хвилин тому, Falwar сказав: І плитка, навіть з підігрівом, не є такою ж комфортною (по моєму досвіду), як ламінат. Ви це серйозно зараз? 1 година тому, Falwar сказав: Дайте приклад яка на Вашу думку гарна і комфортна для кухні. Вище я виклала в допису фото плитки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого (змінено) 26 хвилин тому, allanek сказав: Ви це серйозно зараз? Серйозно. Теплий SPC набагато приємніший теплої плитки. Про холодний і годі говорити Щодо вашого фото зі стиком сірої плитки і коричневого ламінату, що прикритий алюмінієвим профілем, то мені виглядає не дуже естетично. Але головне, щоб Вам подобалося! Змінено 23 лютого користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого (змінено) 33 хвилини тому, Falwar сказав: Серйозно. В мене є досвід і ламінату, і плитки. Керуючись цим досвідом я розповіла про свої висновки. Без узагальнень. Все, що чую від вас - " не бачив гарної плитки, не комфортно". Я ще можу зрозуміти, що вам може бути не комфортно босими ногами на холодній підлоги( хоча, що заважає ту плитку на підлозі тримати теплою?), але коли чую, що "не бачив гарної плитки", то знов тільки одне питання- "серйозно?" Ні, ще є питання. Ви вважаєте , що тільки на кухні плитка, це 10 годин тому, Falwar сказав: негарно чи, взагалі, хоч де в будинку (квартирі) плитка, це "негарно" та "незручно"? 33 хвилини тому, Falwar сказав: Щодо вашого фото зі стиком сірої плитки і коричневого ламінату, що прикритий алюмінієвим профілем, то мені виглядає не дуже естетично. Раз ви такий тонкий естет, то найкращим доказом вашого витонченого смаку будуть викладені тут фото вашої кухні. Судячи з того, що ви так прискіпливо помітили тонкощі сумісності кольорів, ваша кухня , звісно, що разом з ламінатом, повинні бути бездоганними. Тож чекаю на фото. PS. Цікаво, що перше фото залишилось без вашого коментарю. Бо там теж така сама картина- різні кольори плитки і ламінату, і така сама алюмінієва планка присутня. Якась вибірковість у вас. Змінено 23 лютого користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого Та я не приховував своїх фото - все є в профільній темі: https://www.stroimdom.com.ua/topic/235959-budinok-bilya-richki-des-pid-zhitomirom/page/17/ Заходьте, ласкаво просимо 🙂 На фото нижче видно ламінат, кладений одним контуром. Виглядає набагато краще, ніж з порожками, хіба ні? Плитка дуже навіть ОК в санвузлах, де, наприклад душ без піддону потрібно вимостити, в топковій чи гаражі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 лютого Поділитись Опубліковано: 23 лютого 25 хвилин тому, Falwar сказав: Заходьте, ласкаво просимо Дякую за запрошення. Але в мене було прохання викласти вашу кухню, щоб я, дійсно, розуміла, що вона бездоганна, якщо ви дозволяєте собі давати коментарі стосовно рішень інших людей. Але ви цього не зробили. і замість фото кухні виклали фото ламінату зі стінами без фінішного покриття. 34 хвилини тому, Falwar сказав: На фото нижче видно ламінат, кладений одним контуром. Виглядає набагато краще, ніж з порожками, хіба ні? А до чого тут це? Нічого нового тут нема ( фото моє). Тут було обговорення з конкретним питанням " ламінат чи плитка на кухні?" Я правильно розумію, що фото вашої бездоганної кухні я не побачу. 57 хвилин тому, Falwar сказав: Плитка дуже навіть ОК в санвузлах, де, наприклад душ без піддону потрібно вимостити, в топковій чи гаражі. В будинку, в усіх приміщеннях, включаючи спальні, була постелена плитка. Але якщо ви дозволили собі відкрити "скриньку Пандори", розповідаючи наскільки вам неестетично виглядає моє рішення , то вже і я дозволю собі сказати, що після кольору вашого ламінату не здивована такою заявою. Але, як ви казали, "головне, щоб вам подобалось."Без образ. В кожного своє бачення "гарно- не гарно"))) Взагалі тут було обговорення про підлогу на кухні. Який варіант покриття кращий. І бажано з аргументами. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого (змінено) 13 годин тому, Falwar сказав: Щодо вашого фото зі стиком сірої плитки і коричневого ламінату, що прикритий алюмінієвим профілем, то мені виглядає не дуже естетично. Але головне, щоб Вам подобалося! Перепрошую в ТС, але такі речі треба показувати. Хоча б для того, щоби було розуміння, чи близькі погляди та варто дослухатись до порад та коментарів тих чи інших дописувачів. Себе я теж маю на увазі. Не полінувалась та на запрошення подивилась тему. Не буду зараз про враження, описати їх можна цитатою господаря, що запросив в свою тему 13 годин тому, Falwar сказав: Але головне, щоб Вам подобалося! А ось на тому, на що був зроблений акцент- на сумісності сірої плитки та коричневого ламінату не можу не зупинитись. Бо якась дивна річ сталася. Людина, якій не сподобалось рішення у когось, робить те саме у себе - робить партнерами сірий та коричневий колір і не відчуває ніякого дискомфорту з цього приводу. Кухню теж подивилась. Це окрема розмова. Falmar, ще раз дякую за запрошення в вашу тему. Тепер зрозуміло, чому вам на кухні плитка це погано та чому плитка, взагалі, це не гарно. Нічого особистого. Ви запропонували відвертий погляд на чиєсь (в даному випадку- моє) рішення, я погодилась та також відверто поділилась своїми враженнями від ваших рішень. Змінено 24 лютого користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого (змінено) Оце то вас зачепило. Замість обговорення конкретних рішень, щоб ТС мав можливість ознайомитися з усіма "за" та "проти" (для чого форум і існує), Ви вирішили перейти на обговорення особистостей Щодо кольорової гами, мабуть вам невідома приказка, що "на смак і колір всі фломастери різні". Головне, щоб не було "зоопарку" кольорів! Ви краще скажіть, чому у Вас така непослідовність: хвалите рішення з порожками в робочій зоні на кухні на стику плитки і ламінату і при цьому демонструєте відсутність порожків у дверних проємах? Мати ж порожки між кімнатами - це ж надійніше. І якщо для Вас це ще й естетично, то чому не зробили як на кухні? 32 хвилини тому, allanek сказав: на сумісності сірої плитки та коричневого ламінату не можу не зупинитись Що ті дизайнери розуміють?! Якісь колекції створюють! 😄 www.opoczno.com.ua/kolektsiyi/teneza,289.html 32 хвилини тому, allanek сказав: Тепер зрозуміло, чому вам на кухні плитка це погано та чому плитка, взагалі, це не гарно А можете мою цитату навести, де я ствержував, що плитка це негарно і взагалі погано? 1) Щодо краси, я писав про конкретне рішення зі стиком ламінату і плитки в одній кімнаті, прикрите порожком. 2) Щодо вибору на кухню, я критикував плитку за тактильні відчуття, які програють ламінату. Не фантазуйте, будь ласка, про те, чого я не писав. Змінено 24 лютого користувачем Falwar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 лютого Поділитись Опубліковано: 24 лютого (змінено) 15 годин тому, Falwar сказав: Люблю ходити босоніж. І плитка, навіть з підігрівом, не є такою ж комфортною (по моєму досвіду), як ламінат Ламінат нічим не кращий, на босу ногу набагато комфортніше ковролін, але в нас плитка і теплі шкарпетки, бо незалежно від покриття підлоги, взимку мерзнуть ноги від малорухливості Змінено 24 лютого користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз