Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Последствия пожаров в Калифорнии VS Проектные решения

tansss

Рекомендовані повідомлення

2 години тому, tansss сказав:

Давайте з Вашою допомогою  пригадаемо ДСТУшний тест на обробку деревини вогнезахистом на групу Г1. Ви в темі, прошу!?

Особисто мені доводилось доводити що я таки обробив кроквяну систему :)

пройшло вже майже 20 років.я сам працював над розвитком торгових марок, але маю пару полковників з сфери пож безпеки. дайте вгадаю, як ви це робили. купили мазюку , на якій написано 1 г. двічі промазюкали, ну і деревина , десь такпри градусів нещасних 200  втрачає всього навсього 9%?)) ви жопу прикрили,клієнт довольний,так було?

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=108930

Г1 то радянське лайно...просто для інфи, щоб не бути проФФі як по термодереву🙂

ДСТУ EN 13501-1:2024 Пожежна класифікація будівельних виробів і будівельних конструкцій. Частина 1. Класифікація за результатами випробувань щодо реакції на вогонь (EN 13501-1:2018, IDT)

посилання

Прихований текст

online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=106006#:~:text=Знайти нормативний документ...-,ДСТУ EN 13501-1%3A2022 Пожежна класифікація будівельних виробів і будівельних конструкцій. Частина 1. Класифікація за результатами випробувань щодо реакції на вогонь (EN 13501-1%3A2018%2C IDT),-Даний документ доступний

Посилання на коментар

32 хвилини тому, irina1969 сказав:
online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=108930

Г1 то радянське лайно...просто для інфи, щоб не бути проФФі як по термодереву🙂

ДСТУ EN 13501-1:2024 Пожежна класифікація будівельних виробів і будівельних конструкцій. Частина 1. Класифікація за результатами випробувань щодо реакції на вогонь (EN 13501-1:2018, IDT)

посилання

Приховати вміст

online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page.html?id_doc=106006#:~:text=Знайти нормативний документ...-,ДСТУ EN 13501-1%3A2022 Пожежна класифікація будівельних виробів і будівельних конструкцій. Частина 1. Класифікація за результатами випробувань щодо реакції на вогонь (EN 13501-1%3A2018%2C IDT),-Даний документ доступний

Іра, перекладіть. Забули англійський))

Посилання на коментар

19 хвилин тому, МаТраС сказав:

Іра, перекладіть. Забули англійський))

Там є український варіант, треба зробити запит...у мене є ще на німецькому, але я думаю це мало допоможе)) за 25 років працюючи з захистом деревини чого тільки нема

Посилання на коментар

20 хвилин тому, irina1969 сказав:

Там є український варіант, треба зробити запит...у мене є ще на німецькому, але я думаю це мало допоможе)) за 25 років працюючи з захистом деревини чого тільки нема

Да не вовтузьте нас з танссс, скажіть в двох словах. Цікаво ,чесно

Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

Так, а чим конкретно займаєтесь?

Посилання на коментар

4 години тому, МаТраС сказав:

Так, а чим конкретно займаєтесь?

Тема не про це🙃 

Посилання на коментар

Сегодня слушал подкаст американских страховых брокеров, которые обсуждали сабж.

Так вот, они поведали что некоторые дома уцелели потому что владельцы заблаговременно установили в подшивку крыши сплинкеры. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, МаТраС сказал:

пройшло вже майже 20 років.я сам працював над розвитком торгових марок, але маю пару полковників з сфери пож безпеки. дайте вгадаю, як ви це робили. купили мазюку , на якій написано 1 г. двічі промазюкали, ну і деревина , десь такпри градусів нещасних 200  втрачає всього навсього 9%?)) ви жопу прикрили,клієнт довольний,так було?

Не, не так :)

Спитайте у палканів, було таке чи ні. 

На готовій системі з крокви знімаеться тріска товщиною 1мм і підполюеться наприклад сірником. Сірник забирають і якщо тріска затухае - тест пройдено, Якщо горить - ні! 

Змінено користувачем tansss
Посилання на коментар

20 годин тому, tansss сказав:

Не, не так :)

Спитайте у палканів, було таке чи ні. 

На готовій системі з крокви знімаеться тріска товщиною 1мм і підполюеться наприклад сірником. Сірник забирають і якщо тріска затухае - тест пройдено, Якщо горить - ні! 

Супер тест просто.)) 1 мм. Значить,я вгадав про мазюкання,яке нічого не дає. 

Посилання на коментар

1 час назад, МаТраС сказал:

Супер тест просто.)) 1 мм. Значить,я вгадав про мазюкання,яке нічого не дає. 

Всё згідно інструкції на упаковці :)

А як Ви хотіли, бамага е - е. 

Я завжди зачитую замовнику вимоги для деревини з Дбн, та пропоную здати на обробку в компетентні структури. Після моніторінгу цін одностайно - танунах. 

Посилання на коментар

Коли я будував собі будинок, робив тест вогне-захисту.

Робили занурення дошок "в ванночку".

Потім в вогонь клав шматок сухої дошки обробленої захистом відносно однакових показників вологості, і без захисту по черзі.

Так ось... та що "з захистом", загоралась трохи пізніше(тліла), ніж та що без.

Який час не памятаю, але там різниця не суттєва,  здається в 3-5хвилин, може трохи більше.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, tansss сказав:

Всё згідно інструкції на упаковці :)

А як Ви хотіли, бамага е - е. 

Я завжди зачитую замовнику вимоги для деревини з Дбн, та пропоную здати на обробку в компетентні структури. Після моніторінгу цін одностайно - танунах. 

Та да. Я хотів цим бізнесом зайнятись. Але промоніторив ринок і передумав

Посилання на коментар

21 хвилину тому, ПГС-Проект сказав:

Коли я будував собі будинок, робив тест вогне-захисту.

Робили занурення дошок "в ванночку".

Потім в вогонь клав шматок сухої дошки обробленої захистом відносно однакових показників вологості, і без захисту по черзі.

Так ось... та що "з захистом", загоралась трохи пізніше(тліла), ніж та що без.

Який час не памятаю, але там різниця не суттєва,  здається в 3-5хвилин, може трохи більше.

Ну і я десь читав, що виходить той захист з часом...

Посилання на коментар

11.01.2025 в 21:26, tansss сказав:

Как думаете, что явилось основной причиной такого массового распространения огня по жилым застройкам? 

11.01.2025 в 21:55, Фрай сказав:

вогонь, вітер, все сухе як порох

Трава? Хоча ні... 

image.png.d27a53109c6e18800f3b95798139fc7d.png

Посилання на коментар

11.01.2025 в 21:26, tansss сказав:

Как думаете, что явилось основной причиной такого массового распространения огня по жилым застройкам? 

о, як я це пропустив :)

ІМХО першопричина - про**али саме в частині пожбезпеки за межами населених пунктів. Тут наочно приклад "разрухи не в клозетах, а в головах". Якщо замість чищення просік, наповнення пожрезервуарів та спостереження заглядати в рота екоактивістам і переймалися захистом гендерной ідентичності - пожежа буде обов'язково. 

Щодо протипожежних заходів на основі мого невеликого досвіду проектування саме для Каліфорнії в 22-23 роках:

ПЛЮСИ

- сертифікація матеріалів та елементів (тіж стійки каркасу studs мають скруглення кутів, щоб полум'ю було важче зачепитися, а прохід комунікації між приміщеннями запінюється вогнетривкою піною)

- сайдінг та панелі, софіти, лобові та вітрові дошки, лиштва (коротше trim) здебільшого фіброцементні, а оздоблення фасаду переважно так звана тришарова штукатурка 3-COAT STUCCO (в Техасі за умови більш вологого клімату більш розповсюджене оздоблення в 1/4 цегли по каркасу)

- ввід всіх комунікацій в будинок (вода, газ, електрика) виконується на одній ділянці стіни так щоб їх можна було швидко вимкнути з вулиці

- в Каліфорнії заборонені опалювальні прилади на дровах (тільки газові каміни, грилі тощо)

- в кожній житловій кімнаті обов'язковий датчик диму, а в кожній кімнаті з газовим приладом ще і датчик газу

- діє регламент відповідності, коли домоволодіння межує з дикою природою (WILDLAND URBAN INTERFACE (WUI))

МІНУСИ

- протипожежні відстані між бічними фасадами для нас незвично замалі (15 футів - 4,6 метра)

- при таких відстанях забагато покрівель з бітумної черепиці

- в старих будинках сильно захламлені ділянки та гаражі

- дуже багато фарби як всередині, так і ззовні, і тут вже залежить від того яка вона

- дерев'яні огорожі між ділянками 

- дуже розгалужена газова система в середині стін до всіх приладів: кілька камінів, кліматична установка під дахом, вивід на терасу для гриля, котел, сушильна машина

- сильне захоплення озелененням в якому застосовують засухостійки рослини: туя, юкка, декоративні злакові тощо

- не гарантована наявність басейнів на ділянках, як нам здається :) 

• Лайк 3
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Savcha сказав:

- при таких відстанях забагато покрівель з бітумної черепиці

Так в все-таки, що заважає (в Каліфорнії) будувати бетонні коробки з бетонним дахом і металевими рольставнями на вікнах?

Це що, занадто дорого? Чи ще якісь причини?

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

1 година тому, vadimv сказав:

Так в все-таки, що заважає (в Каліфорнії) будувати бетонні коробки з бетонним дахом і металевими рольставнями на вікнах?

Це що, занадто дорого? Чи ще якісь причини?

Хйз, логіка каже, що при тій кількості бетону, що вони вбухівають в дороги, здається рішення лежить на поверхні. Але тут  впливає, що американці дуже консервативні за своєю природою та сильно зав'язані на середню комерційну ціну будинку, яка, по-перше повинна зростати, по-друге обмежує застосування інновації, тому що інновації це завжди плюс до ціни, але їм ту ціну ніхто не дасть. Тут є гарний приклад, в порівнянні застосування сонячних панелей: в Каліфорнії - це обов'язове, а в Техасі - ні, і переважна більшість не буде ставити їх в Техасі, тому що встановивши та вклавши гроші -  вони не підвищать ціну будинку, а залишать на тому ж рівні, тому що важко буде знайти покупця заточеного на це, а пересічному покупцеві потрібно як у всіх і він не буде платити за те що непотрібне. 

За статистикою вони в середньому 7 разів за життя переїжджають о_0 І тут навіть виділятися навіть ремонтом не прийнято - ніхто не оцінить. Усюди суцільне фарбування, як раз - раз на 10 років. 

Змінено користувачем Savcha
  • Лайк 4
Посилання на коментар

20.01.2025 в 18:28, Фрай сказав:
20.01.2025 в 17:13, tansss сказав:

реально не горит (возгорается) Проверял лично на обрезках

Точно? По-моему горит, надо проверить.

Я привык все проверять и наконец-то дошли руки, благо этой термо сосны у меня осталось как у кого-то махорки. image.gif.61e861aca9dccd149d0634d339ad23bc.gif
На що звернув увагу, таки деревина змінила структуру бо коли намагався дошку стругати чи колоти вона якось кришиться/ламається

від удару, а не йде по лінії рубання як звичайна дошка.

На вогнищі горить нормально, самі бачите.

IMG_6652.thumb.jpeg.ec1e62e47c0abb12ad1334cad4019154.jpeg

а от коли дістаю то полумʼя спадає і дійсно , що більше тліє ніж горить.

IMG_6655.thumb.jpeg.11e4ba646262a54f2d77e750884e516a.jpeg

колись проводив дослід як горить помазюкана розчином деревина і сміявся, а це таки дійсно «протипожежне».

Хоча все одно згоріла дошка разом з дровами. )

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Фрай сказав:

Хоча все одно згоріла дошка разом з дровами. )

Я коли палив сміття зі старої хати, то горіло все - включно із залізом з даху. А скло тріскалося, плавилося і перетворювалося на краплі. Головне дати більше жару - підкинути, наприклад, пінопласту і рубероїду. І побільше кисню - вітер посильніше.

Посилання на коментар

1 час назад, vadimv сказал:

Я коли палив сміття зі старої хати, то горіло все - включно із залізом з даху. А скло тріскалося, плавилося і перетворювалося на краплі. Головне дати більше жару - підкинути, наприклад, пінопласту і рубероїду. І побільше кисню - вітер посильніше.

а потом вы удивлялись почему на вас так соседи смотрели :-) 

• Лайк 3
  • Хаха 4
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...