Интелсити Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня Шукаю людей або рекомендацію по типу "мені робили - дуже раджу" людей, що зможуть грамотно спрєктувати та змотнувати електрику в 1 кімнатній квартирі в новобудові (підвісної стелі і гіпсокартону не буде) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня Будь-який проект завжди починається з технічного завдання, яке формує саме замовник. Без цього будь-який проект, який навіть повністю відповідає вимогам до такого роду документації може в подальшому вам завдати незручностей або навіть проблем. Перш за все потрібно чітко (до дрібниць) визначитись із плануванням та розміщенням меблів, світильників, побутової техніки, малих архітектурних форм або потенційних місць розміщення витворів мистецтва, дзеркал, тощо. Навіть з перспективою, якщо у вас зараз немає коштів або можливостей щось придбати, що подобається. Без цього нічого навіть починати малювати не слід, адже краще пристосувати мережу під архітектурний проект, ніж потім щось видумувати та підганяти під незручно розташовані елементи електромережі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня 19 часов назад, Интелсити сказал: спрєктувати Проектируете вы сами. Откуда электрику знать где и какие розетки вам нужны. Для 1к. квартиры подойдет любой дружащий с электричеством. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Интелсити Опубліковано: 9 січня Автор Поділитись Опубліковано: 9 січня Що "розетки" за мною - то зрозуміло. Я, як раз, за людину, що знається на електриці. Мене цікавить проектування проводки - де що яким кабелем до чого приєднувати, до якого щитка і що на тому щитку має бути. А як відрізнити людину, що знається на електриці - я не знаю. Люди, що робили електрику в домі - відсутні з відомих причин. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня 27 минут назад, Интелсити сказал: Мене цікавить проектування проводки - де що яким кабелем до чого приєднувати, до якого щитка і що на тому щитку має бути. Да тут не высшая математика ваще то. Розетки 2.5*3, свет 1.5*2, щиток: силовые потребители на своем автомате, остальное по группам, + УЗО. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня 5 годин тому, DimaF сказав: свет 1.5*2 А на кінці буде лампочка ілліча? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 8 часов назад, Фрай сказал: А на кінці буде лампочка ілліча? Нет млять, прожектор ПВО образца 1942 года... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 9 часов назад, Фрай сказал: А на кінці буде лампочка ілліча? Заметили несоответствие? Правильно. Заземление отсутствует. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня на свет тоже надо трех жильный. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 50 минут назад, Dendnepr сказал: на свет тоже надо трех жильный. По идее - да, но по уму уже лишнее. Светодиоды и ЛЭД лампы безопасны, тем более в квартире где нет деревянных перекрытий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 4 минуты назад, DimaF сказал: По идее - да, но по уму уже лишнее. Простите, но вы сами себе противоречите. Догмы, о которых мы говорим 2(3) ×1,5 мм2 относятся к предприятиям и на квартиры и частные дома не распространяются. Тут давайте или монолит 3×1,5 или в зависимости от предполагаемой нагрузки. Но тут, на форуме, заказчик ищет электрика с проектом. Не думаю, что эти поиски заслуживают создания отдельной темы Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 1 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: Простите, но вы сами себе противоречите. Вроде нет) Я нормы давно не читал, но раз вы говорите: 1 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: Догмы, о которых мы говорим 2(3) ×1,5 мм2 относятся к предприятиям и на квартиры и частные дома не распространяются. То по сути я прав) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 2 години тому, DimaF сказав: 11 годин тому, Фрай сказав: А на кінці буде лампочка ілліча? Нет млять, прожектор ПВО образца 1942 года... аха, понятно, но тут тоже надо определиться ибо на млять и прожектор разные ТУ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 9 минут назад, DimaF сказал: То по сути я прав) 22 минуты назад, DimaF сказал: По идее - да, но по уму уже лишнее. Еще раз простите. Суть и идея идея противоречат уму? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня (змінено) У меня тоже так заложили двухжильный и люстры не работают на два положения, это жутко бесит, а вешать что-то другое вместо люстры не хочу. Змінено 10 січня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 41 минуту назад, DimaF сказал: По идее - да, но по уму уже лишнее. не лишнее , третья жила в плоском проводе между фазой и нейтралью выполняет противопожарную функцию 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Лишний проволочек никому не мешел. Если к каждому выключателю (вашей люстре) тянуть 3-ю жилу. То процентов 70 это будут похороненные ресурсы. Но в последствии появятся девайсы ( всякие вай-фай) выключатели для работы которых будет нужен ноль. Третий год (так вышло, война) я,живу в помещении с стартовой штукатуркой на стенах. Каждые 2-3 месяца возникает потребность проложить недостающую эл. линию. Сейчас их 26 (46м2) и это только принимаемся за слаботочку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня Уважаемый специалист мы мешаем Ителсити найти электрика. Идёмте домой. У нас есть тема (которая без темы) там я жду вашей помощи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня 5 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: Лишний проволочек никому не мешел. Если к каждому выключателю (вашей люстре) тянуть 3-ю жилу. То процентов 70 это будут похороненные ресурсы. Вы сами себе противоречите.......(с.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: В понеділок в 23:43 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 23:43 В 08.01.2025 в 17:24, Интелсити сказал: Шукаю людей або рекомендацію по типу "мені робили - дуже раджу" людей, що зможуть грамотно спрєктувати та змотнувати електрику в 1 кімнатній квартирі в новобудові (підвісної стелі і гіпсокартону не буде) Це стеля типу лофт планується? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Интелсити Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому В 14.01.2025 в 01:43, Energon сказал: Це стеля типу лофт планується? Так. Планували. Зараз, подивившись ціна на чистову по стелях, все більш схиляюсь до натяжного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз