МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 година тому, andrey_ka сказав: . ГБ , швидко , рівно , доступно , тепло. Камін-гриль можна не враховувати , це до стін немає ніякого відношення. Змінено 53 хвилини тому А я думав, що сауни роблять з каменю,цегли,дерева) не вийде замість користі душегубки?) Може хто вивчав, що виділяє гб при таких температурах 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 годину тому, МаТраС сказав: що виділяє гб при таких температурах При яких ? Стіни сауни (парної) від температури ізольовані. А та що "просочиться" через утеплення не здатна нагріти стіни до якоїсь суттєвої температури. 2 години тому, МаТраС сказав: не вийде замість користі душегубки? Не вийде. Стіни на користь сауни не впливають ніяк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 7 хвилин тому, andrey_ka сказав: При яких ? Стіни сауни (парної) від температури ізольовані. А та що "просочиться" через утеплення не здатна нагріти стіни до якоїсь суттєвої температури. Не вийде. Стіни на користь сауни не впливають ніяк. Тоді якесь протиріччя, бо всі знають, що утеплюваться зовні треба і чому. То в сані по ходу, ще більше грибів нарости повино?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 2 години тому, МаТраС сказав: Тоді якесь протиріччя, бо всі знають, що утеплюваться зовні треба і чому. То в сані по ходу, ще більше грибів нарости повино?) Ніякого протиріччя. Парна повністю екранована від вологи , тому ніяких грибів і накопичення вологи всередині конструкції. Якщо ви зможете те саме зробити у житлових кімнатах будинку то , будь-ласка , можете утеплюватись зсередини. Але це : дорого , муторно , невигідно , недоцільно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Тільки що, andrey_ka сказав: Ніякого протиріччя. Парна повністю екранована від вологи , тому ніяких грибів і накопичення вологи всередині конструкції. Якщо ви зможете те саме зробити у житлових кімнатах будинку то , будь-ласка , можете утеплюватись зсередини. Але це : дорого , муторно , невигідно , недоцільно. да з радістью одну кімнату теплив би знутрі екструдованим на наступний сезон, якщо доживем, бо була там одна лажа. ви маєте зробити абсолютно герметичною?) щось я в це не вірую. думаю в них гриби просто всередині Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 41 хвилину тому, МаТраС сказав: да з радістью одну кімнату теплив би знутрі екструдованим на наступний сезон, якщо доживем, бо була там одна лажа. Не варто цього робити. ІМХО. Якщо ви хочете утеплити зсередини , це означає що стіни промерзають і закривши утеплювачем зсередини ви ще більше охолодите стіни , і точка роси , можливо , буде десь на межі утеплювач - стіна зі всіма негативними наслідками. Якщо я "утеплюю" стіни парної , то попередньо з цими стінами все гаразд , і тут не стільки утеплення скільки ізоляція внутрішньої температури парної від стін. Я , якби утеплюю внутрішнє середовище парної від зовнішніх стін. Тому , буде неправильно порівнювати ці утеплення. 42 хвилини тому, МаТраС сказав: ви маєте зробити абсолютно герметичною?) Я... , маю щось робити. Питаня , ніц , не зрозумів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Тільки що, andrey_ka сказав: Не варто цього робити. ІМХО. Якщо ви хочете утеплити зсередини , це означає що стіни промерзають і закривши утеплювачем зсередини ви ще більше охолодите стіни , і точка роси , можливо , буде десь на межі утеплювач - стіна зі всіма негативними наслідками. Якщо я "утеплюю" стіни парної , то попередньо з цими стінами все гаразд , і тут не стільки утеплення скільки ізоляція внутрішньої температури парної від стін. Я , якби утеплюю внутрішнє середовище парної від зовнішніх стін. Тому , буде неправильно порівнювати ці утеплення. Я... , маю щось робити. Питаня , ніц , не зрозумів. про утеплення знутрі сто раз читав,итому лишньє було писати. яказав про це. а с хера лі в сауні попердьо з стінами все гаразд і чим вона від будинку відрізняється? і чого там не повино бути точки роси? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 1 година тому, МаТраС сказав: а с хера лі в сауні попердьо з стінами все гаразд і чим вона від будинку відрізняється? Тому що вона утеплена ззовні. Нічим , будинок також утеплений ззовні. 1 година тому, МаТраС сказав: і чого там не повино бути точки роси? Тому що утеплено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 41 хвилину тому, andrey_ka сказав: Тому що вона утеплена ззовні. Нічим , будинок також утеплений ззовні. Тому що утеплено. То ,якщо і те і друге утеплено зовні в будинку буде пліснява а в сауні ні?🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 8 годин тому, МаТраС сказав: То ,якщо і те і друге утеплено зовні в будинку буде пліснява а в сауні ні?🤣 Яка пліснява , звідки пліснява ??? Ви що , утеплите стіни ззовні , а потім , з якогось дива , вирішите ще й утеплювати зсередини ? Якщо і те і друге утеплене ззовні , то потреба утеплювати зсередини відсутня ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня (змінено) Тільки що, andrey_ka сказав: Яка пліснява , звідки пліснява ??? Ви що , утеплите стіни ззовні , а потім , з якогось дива , вирішите ще й утеплювати зсередини ? Якщо і те і друге утеплене ззовні , то потреба утеплювати зсередини відсутня ! Андрій ви що там втомились сильно?)))) ще раз. в мене є один участок слабо утеплений, зовні не хотілося б зуби там робити. була ідея зсередини 30 еппс. вивчав питання, стрьомно,але деяким везло. і ви ж самі написали про точку роси і тп.. є сауна з ГБ. мене це вже карьожить, ну то таке. ви кажете,що вона знутрі утеплиться,заізолюється і до гб ніякого тепла і від гб холода. то якого хера в мене в домі може бути точка роси і грибок, а в сауні ні? третій раз одне й теж. чи ви на дуріка впали? )) Змінено 14 січня користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 3 хвилини тому, МаТраС сказав: Андрій ви що там втомились сильно?)))) ще раз. в мене є один участок слабо утеплений, зовні не хотілося б зуби там робити. була ідея зсередини 30 еппс. вивчав питання, стрьомно,але деяким везло. і ви ж самі написали про точку роси і тп.. є сауна з ГБ. мене це вже карьожить, ну то таке. ви кажете,що вона знутрі утеплиться,заізолюється і до гб ніякого тепла і від гб холода. то якого хера в мене в домі може бути точка роси і грибок, а в сауні ні? третій раз одне й теж. чи ви на діріка впали? )) Як ви не можете зрозуміти. У вас є слабоутеплена частина стіни , у мене в сауні її немає от у цьому і різниця. Ви , утепливши свою слабоутеплену частину стіни зсередини ще більше передвините точку роси до межі стіна-утеплювач і тому ймовірність вологонакопичення в тому місці тільки збільшиться. Я , всередині сауни можу утеплювати що завгодно (за умови повної екранізації від вологи) і де завгодно і ніяких проблем не буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 2 хвилини тому, andrey_ka сказав: Як ви не можете зрозуміти. У вас є слабоутеплена частина стіни , у мене в сауні її немає от у цьому і різниця. Ви , утепливши свою слабоутеплену частину стіни зсередини ще більше передвините точку роси до межі стіна-утеплювач і тому ймовірність вологонакопичення в тому місці тільки збільшиться. Я , всередині сауни можу утеплювати що завгодно (за умови повної екранізації від вологи) і де завгодно і ніяких проблем не буде. Тепер ясно.дякую.То може й будинки тоді дешевше і швидше зсередини?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 2 хвилини тому, МаТраС сказав: Тепер ясно.дякую.То може й будинки тоді дешевше і швидше зсередини?) Ні , спочатку робиться правильно , а потім вже вдосконалюється до дешевше та швидше. А тут попередньо неправильно , тому і не може бути статистики , щоб визначити дешевше та швидше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 22 часа назад, andrey_ka сказал: Забагато хотєлок , не вийде все впихнути в такий малий розмір. А нвіщо це , опишіть логіку використання ? Бо , це все одно що розмістити одну велику батарею однією половиною на вулиці , а іншою в хаті. Зі всіх сторін невдале рішення. ІМХО. ГБ , швидко , рівно , доступно , тепло. Камін-гриль можна не враховувати , це до стін немає ніякого відношення. Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо.У нас ділянка 6 соток."Королевство мало,разгуляться негде."Хотілось все зробити компактним. По каміну-грилю:орентуємось на попереднє фото.Біля сауни розмістимо зону відпочинку.Тому,хотілось-би барбекю з пилу-жару зразу на стіл.А камін дуже сподобався на відпочинку.В будинку не планувалось,тому вирішили перенести в сауну. Можна угловий,а може краще до стіни. Допоможіть,будь ласка,з проектуванням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня Десь,щось таке.Але,як на вашу думку, дорогі форумчани,краще розмістити гриль знаружі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня Або,якщо вони не з'єднуються,то камін зробити вугловим,а гріль добавити до стіни.? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 10 хвилин тому, Taisiya сказав: Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо. Тобто , зовнішні розміри мають бути 6м х 4м ? Скільки людей має , буде , знаходитись у парній одночасно ? 15 хвилин тому, Taisiya сказав: Тому,хотілось-би барбекю з пилу-жару зразу на стіл. Принести шашлик з приміщення сауни на вуличний стіл займе десь секунд 20. Внутрішній камін можна використовувати круглорічно , зовнішній тільки десь пів року. ІМХО. Два схожих прилади поряд , то перебор. Дорого та недоцільно. Але , якщо робити , то однозначно окремо один від одного. Можна хіба що об`єднати єдиною шахтою димоходу. Як ви збираєтесь , хочете , опалювати сауну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 час назад, andrey_ka сказал: Тобто , зовнішні розміри мають бути 6м х 4м ? Скільки людей має , буде , знаходитись у парній одночасно ? Принести шашлик з приміщення сауни на вуличний стіл займе десь секунд 20. Внутрішній камін можна використовувати круглорічно , зовнішній тільки десь пів року. ІМХО. Два схожих прилади поряд , то перебор. Дорого та недоцільно. Але , якщо робити , то однозначно окремо один від одного. Можна хіба що об`єднати єдиною шахтою димоходу. Як ви збираєтесь , хочете , опалювати сауну? Якщо модульна баня озвучується як 6-на 3.4 м,то це внутрішні розміри,чи наружні?Я не зрозуміла. Сауну плануємо використовувати тільки для себе,тому на 2-ві людини,максимум 4,якщо друзі завалять.Дві людини одночасно. Ніяких шашликів внутрі. За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати.Потрібен проект.Мінімальний камін(можна вугловий,можна прямокутний,під стіну) і гріль на вулиці. Опалення будинку повністю електрикою.Можливо сонячними батареями.Газу,або тверде топливо не планується. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня Камін можна закритого типу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 3 години тому, Taisiya сказав: Якщо модульна баня озвучується як 6-на 3.4 м,то це внутрішні розміри,чи наружні?Я не зрозуміла. Сауну плануємо використовувати тільки для себе,тому на 2-ві людини,максимум 4,якщо друзі завалять.Дві людини одночасно. Ніяких шашликів внутрі. За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати.Потрібен проект.Мінімальний камін(можна вугловий,можна прямокутний,під стіну) і гріль на вулиці. Опалення будинку повністю електрикою.Можливо сонячними батареями.Газу,або тверде топливо не планується. Є розділ печі,каміни і тп .. лазні,сауни.що вам заважає написати майстрам в особисті чи спитати хто візьметься? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 час назад, МаТраС сказал: Є розділ печі,каміни і тп .. лазні,сауни.що вам заважає написати майстрам в особисті чи спитати хто візьметься? Вже писали.Ніхто не відповів.Цей підрозділ більш живий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 6 хвилин тому, Taisiya сказав: Вже писали.Ніхто не відповів.Цей підрозділ більш живий. Время смутное нінче)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 23 години тому, Taisiya сказав: Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо. 20 годин тому, Taisiya сказав: За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати. Ну як , взяти да і об`єднати. Якщо використання окреме , то можна єдиний димохід. Якщо одночасне , то в принципі можна також єдиний , але краще окремих два канала в єдиній шахті , ну або окремі дві труби в єдиній шахті. 20 годин тому, Taisiya сказав: Камін можна закритого типу. Такий камін , то для опалення. Тепло від нього куди будете дівати ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 15 січня Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 8 часов назад, andrey_ka сказал: Ну як , взяти да і об`єднати. Якщо використання окреме , то можна єдиний димохід. Якщо одночасне , то в принципі можна також єдиний , але краще окремих два канала в єдиній шахті , ну або окремі дві труби в єдиній шахті. Такий камін , то для опалення. Тепло від нього куди будете дівати ? А що від відкритого каміну тепла не буде?На скільки зустрічала відкриті каміни,то тепла на кімнату,теж шло багато.Біля деяких неможливо довго всидіти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз