Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Наш будинок біля Вишгороду.

Taisiya

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, andrey_ka сказав:

. ГБ , швидко , рівно , доступно , тепло.

Камін-гриль можна не враховувати , це до стін немає ніякого відношення.

Змінено 53 хвилини тому

А я думав, що сауни роблять з каменю,цегли,дерева) не вийде замість користі душегубки?) Може хто вивчав, що виділяє гб при таких температурах

• Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, МаТраС сказав:

що виділяє гб при таких температурах

При яких ?

Стіни сауни (парної) від температури ізольовані. А та що "просочиться" через утеплення не здатна нагріти стіни до якоїсь суттєвої температури.

2 години тому, МаТраС сказав:

не вийде замість користі душегубки?

Не вийде. Стіни на користь сауни не впливають ніяк.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, andrey_ka сказав:

При яких ?

Стіни сауни (парної) від температури ізольовані. А та що "просочиться" через утеплення не здатна нагріти стіни до якоїсь суттєвої температури.

Не вийде. Стіни на користь сауни не впливають ніяк.

Тоді якесь протиріччя, бо всі  знають, що утеплюваться зовні треба і чому. То в сані по ходу, ще більше грибів нарости повино?) 

Посилання на коментар

2 години тому, МаТраС сказав:

Тоді якесь протиріччя, бо всі  знають, що утеплюваться зовні треба і чому. То в сані по ходу, ще більше грибів нарости повино?) 

Ніякого протиріччя. Парна повністю екранована від вологи , тому ніяких грибів і накопичення вологи всередині конструкції.

Якщо ви зможете те саме зробити у житлових кімнатах будинку  то , будь-ласка , можете утеплюватись зсередини. Але це : дорого , муторно , невигідно , недоцільно.

Посилання на коментар

Тільки що, andrey_ka сказав:

Ніякого протиріччя. Парна повністю екранована від вологи , тому ніяких грибів і накопичення вологи всередині конструкції.

Якщо ви зможете те саме зробити у житлових кімнатах будинку  то , будь-ласка , можете утеплюватись зсередини. Але це : дорого , муторно , невигідно , недоцільно.

да з радістью одну кімнату теплив би знутрі екструдованим на наступний сезон, якщо доживем, бо була там одна лажа. ви маєте зробити абсолютно герметичною?) щось я в це не вірую. думаю в них гриби просто всередині

Посилання на коментар

41 хвилину тому, МаТраС сказав:

да з радістью одну кімнату теплив би знутрі екструдованим на наступний сезон, якщо доживем, бо була там одна лажа.

Не варто цього робити.

ІМХО. Якщо ви хочете утеплити зсередини , це означає що стіни промерзають і закривши утеплювачем зсередини ви ще більше охолодите стіни , і точка роси , можливо ,  буде десь на межі утеплювач - стіна зі всіма негативними наслідками. Якщо я "утеплюю" стіни парної , то попередньо з цими стінами все гаразд , і тут не стільки утеплення скільки ізоляція внутрішньої температури парної від стін.  Я , якби утеплюю внутрішнє середовище парної від зовнішніх стін. Тому , буде неправильно порівнювати ці утеплення.

42 хвилини тому, МаТраС сказав:

ви маєте зробити абсолютно герметичною?)

Я... , маю щось робити. Питаня , ніц , не зрозумів.

Посилання на коментар

Не варто цього робити.

ІМХО. Якщо ви хочете утеплити зсередини , це означає що стіни промерзають і закривши утеплювачем зсередини ви ще більше охолодите стіни , і точка роси , можливо ,  буде десь на межі утеплювач - стіна зі всіма негативними наслідками. Якщо я "утеплюю" стіни парної , то попередньо з цими стінами все гаразд , і тут не стільки утеплення скільки ізоляція внутрішньої температури парної від стін.  Я , якби утеплюю внутрішнє середовище парної від зовнішніх стін. Тому , буде неправильно порівнювати ці утеплення.

Я... , маю щось робити. Питаня , ніц , не зрозумів.

про утеплення знутрі сто раз читав,итому лишньє було писати. яказав про це.

а с хера лі в сауні попердьо з стінами все гаразд і чим вона від будинку відрізняється? і чого там не повино бути точки роси?

Посилання на коментар

1 година тому, МаТраС сказав:

а с хера лі в сауні попердьо з стінами все гаразд і чим вона від будинку відрізняється?

Тому що вона утеплена ззовні.

Нічим , будинок також утеплений ззовні.

1 година тому, МаТраС сказав:

і чого там не повино бути точки роси?

Тому що утеплено.

Посилання на коментар

41 хвилину тому, andrey_ka сказав:

Тому що вона утеплена ззовні.

Нічим , будинок також утеплений ззовні.

Тому що утеплено.

То ,якщо і те і друге утеплено зовні в будинку буде пліснява а в сауні ні?🤣

Посилання на коментар

8 годин тому, МаТраС сказав:

То ,якщо і те і друге утеплено зовні в будинку буде пліснява а в сауні ні?🤣

Яка пліснява , звідки пліснява ??? Ви що , утеплите стіни ззовні , а потім , з якогось дива , вирішите ще й утеплювати зсередини ?

Якщо і те і друге утеплене ззовні , то потреба утеплювати зсередини відсутня ! 

Посилання на коментар

Яка пліснява , звідки пліснява ??? Ви що , утеплите стіни ззовні , а потім , з якогось дива , вирішите ще й утеплювати зсередини ?

Якщо і те і друге утеплене ззовні , то потреба утеплювати зсередини відсутня ! 

Андрій ви що там втомились сильно?))))
ще раз. в мене є один участок слабо утеплений, зовні не хотілося б зуби там робити. була ідея зсередини 30 еппс. вивчав питання, стрьомно,але деяким везло. і ви ж самі написали про точку роси і тп..
є сауна з ГБ. мене це вже карьожить, ну то таке. ви кажете,що вона знутрі утеплиться,заізолюється і до гб ніякого тепла і від гб холода. то якого хера в мене в домі може бути точка роси і грибок, а в сауні ні?  третій раз одне й теж. чи ви на дуріка впали? ))

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

3 хвилини тому, МаТраС сказав:

Андрій ви що там втомились сильно?))))
ще раз. в мене є один участок слабо утеплений, зовні не хотілося б зуби там робити. була ідея зсередини 30 еппс. вивчав питання, стрьомно,але деяким везло. і ви ж самі написали про точку роси і тп..
є сауна з ГБ. мене це вже карьожить, ну то таке. ви кажете,що вона знутрі утеплиться,заізолюється і до гб ніякого тепла і від гб холода. то якого хера в мене в домі може бути точка роси і грибок, а в сауні ні?  третій раз одне й теж. чи ви на діріка впали? ))

Як ви не можете зрозуміти. У вас є слабоутеплена частина стіни , у мене в сауні її немає от у цьому і різниця. Ви , утепливши свою слабоутеплену частину стіни зсередини ще більше передвините точку роси до межі стіна-утеплювач і тому ймовірність вологонакопичення в тому місці тільки збільшиться. Я , всередині сауни можу утеплювати що завгодно (за умови повної екранізації від вологи) і де завгодно і ніяких проблем не буде.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, andrey_ka сказав:

Як ви не можете зрозуміти. У вас є слабоутеплена частина стіни , у мене в сауні її немає от у цьому і різниця. Ви , утепливши свою слабоутеплену частину стіни зсередини ще більше передвините точку роси до межі стіна-утеплювач і тому ймовірність вологонакопичення в тому місці тільки збільшиться. Я , всередині сауни можу утеплювати що завгодно (за умови повної екранізації від вологи) і де завгодно і ніяких проблем не буде.

Тепер ясно.дякую.То може й будинки тоді дешевше і швидше зсередини?)

Посилання на коментар

2 хвилини тому, МаТраС сказав:

Тепер ясно.дякую.То може й будинки тоді дешевше і швидше зсередини?)

Ні , спочатку робиться правильно , а потім вже вдосконалюється до дешевше та швидше. А тут попередньо неправильно , тому і не може бути статистики , щоб визначити дешевше та швидше. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

22 часа назад, andrey_ka сказал:

Забагато хотєлок , не вийде все впихнути в такий малий розмір.

1537625317_.png.38e9cc88e70b9982591d9fa2c2943c24.png

А нвіщо це , опишіть логіку використання ? Бо , це все одно що розмістити одну велику батарею однією половиною на вулиці , а іншою в хаті. Зі всіх сторін невдале рішення.

ІМХО. ГБ , швидко , рівно , доступно , тепло.

Камін-гриль можна не враховувати , це до стін немає ніякого відношення.

Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо.У нас ділянка 6 соток."Королевство мало,разгуляться негде."Хотілось все зробити компактним.

По каміну-грилю:орентуємось на попереднє фото.Біля сауни розмістимо зону відпочинку.Тому,хотілось-би барбекю з пилу-жару зразу на стіл.А камін дуже сподобався на відпочинку.В будинку не планувалось,тому вирішили перенести в сауну. Можна угловий,а може краще до стіни.

Допоможіть,будь ласка,з проектуванням.

Посилання на коментар

10 хвилин тому, Taisiya сказав:

Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо.

Тобто , зовнішні розміри мають бути 6м х 4м ?

Скільки людей має , буде , знаходитись у парній одночасно ?

15 хвилин тому, Taisiya сказав:

Тому,хотілось-би барбекю з пилу-жару зразу на стіл.

Принести шашлик з приміщення сауни на вуличний стіл займе десь секунд 20.

Внутрішній камін можна використовувати круглорічно , зовнішній тільки десь пів року.

ІМХО. Два схожих прилади поряд , то перебор. Дорого та недоцільно. Але , якщо робити , то однозначно окремо один від одного. Можна хіба що об`єднати єдиною шахтою димоходу.

Як ви збираєтесь , хочете , опалювати сауну?

Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

Тобто , зовнішні розміри мають бути 6м х 4м ?

Скільки людей має , буде , знаходитись у парній одночасно ?

Принести шашлик з приміщення сауни на вуличний стіл займе десь секунд 20.

Внутрішній камін можна використовувати круглорічно , зовнішній тільки десь пів року.

ІМХО. Два схожих прилади поряд , то перебор. Дорого та недоцільно. Але , якщо робити , то однозначно окремо один від одного. Можна хіба що об`єднати єдиною шахтою димоходу.

Як ви збираєтесь , хочете , опалювати сауну?

Якщо модульна баня озвучується як 6-на 3.4 м,то це внутрішні розміри,чи наружні?Я не зрозуміла.

Сауну плануємо використовувати тільки для себе,тому на 2-ві людини,максимум 4,якщо друзі завалять.Дві людини одночасно.

Ніяких шашликів внутрі.

За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати.Потрібен проект.Мінімальний камін(можна вугловий,можна прямокутний,під стіну) і гріль на вулиці.

Опалення будинку  повністю електрикою.Можливо сонячними батареями.Газу,або тверде топливо не планується.

Посилання на коментар

3 години тому, Taisiya сказав:

Якщо модульна баня озвучується як 6-на 3.4 м,то це внутрішні розміри,чи наружні?Я не зрозуміла.

Сауну плануємо використовувати тільки для себе,тому на 2-ві людини,максимум 4,якщо друзі завалять.Дві людини одночасно.

Ніяких шашликів внутрі.

За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати.Потрібен проект.Мінімальний камін(можна вугловий,можна прямокутний,під стіну) і гріль на вулиці.

Опалення будинку  повністю електрикою.Можливо сонячними батареями.Газу,або тверде топливо не планується.

Є розділ печі,каміни  і тп .. лазні,сауни.що вам заважає написати майстрам в особисті чи спитати хто візьметься?

Посилання на коментар

1 час назад, МаТраС сказал:

Є розділ печі,каміни  і тп .. лазні,сауни.що вам заважає написати майстрам в особисті чи спитати хто візьметься?

Вже писали.Ніхто не відповів.Цей підрозділ більш живий.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Taisiya сказав:

Вже писали.Ніхто не відповів.Цей підрозділ більш живий.

Время смутное нінче))

Посилання на коментар

23 години тому, Taisiya сказав:

Добавимо тільки санвузол,а розміри збережемо.

510233535_1.png.2a8a716d5c87b2f831054fe1153fbc97.png

20 годин тому, Taisiya сказав:

За єдину шахту димоходу і питаємо.Як об'єднати.

Ну як , взяти да і об`єднати. Якщо використання окреме , то можна єдиний димохід. Якщо одночасне , то в принципі можна також єдиний , але краще окремих два канала в єдиній шахті , ну або окремі дві труби в єдиній шахті.

20 годин тому, Taisiya сказав:

Камін можна закритого типу.

Такий камін , то для опалення. Тепло від нього куди будете дівати ?

Посилання на коментар

8 часов назад, andrey_ka сказал:

510233535_1.png.2a8a716d5c87b2f831054fe1153fbc97.png

Ну як , взяти да і об`єднати. Якщо використання окреме , то можна єдиний димохід. Якщо одночасне , то в принципі можна також єдиний , але краще окремих два канала в єдиній шахті , ну або окремі дві труби в єдиній шахті.

Такий камін , то для опалення. Тепло від нього куди будете дівати ?

А що від відкритого каміну тепла не буде?На скільки зустрічала відкриті каміни,то тепла на кімнату,теж шло багато.Біля деяких неможливо довго всидіти.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...