Tamburello Опубліковано: 30 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 30 грудня 2024 Є генератор Використовували його дуже і дуже мало, і особових проблем не було. Коли було треба він запускався і працював Але рік тому не запустився, і в процессі ремонтів і пошуків проблеми зʼясувалось що проблема в обмотці самозбудження - а саме в тому, що звідтіля нічого не генеруеться на вхід АВР, відповідно АВР по нулях видає керуючу напругу - і альтернатор не виходить на генерування. "Прикурювання" допомогло, і все почало працювати нормально, але з часом після паузі в 2 місяці генератор знову не завівся Ситуація та сама - відсутність намагніченості, яка допомагає при стартах Судячи з логів - перегрузів не було, генератор максимум нагружали на 60%, тому природа втрачання намагніченості зовсім не очевидна, а без зʼясування чому таке стається історія з неможливістю старту буде повторюватись Тож питання, чому гʼротор може втрачати залишкову намагніченість? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав_В Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 30.12.2024 в 16:49, Tamburello сказав: ...чому гʼротор може втрачати залишкову намагніченість? - нагрів вище точки Кюрі - механічний вплив (сильно побити ковадлом) - початкове неякісне виконання магнітної системи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 14 часов назад, Вячеслав_В сказал: - початкове неякісне виконання магнітної системи Я думаю, що це найперша причина. Якби була суттєва проблема з самою обмоткою (обрив, наприклад), то генератор не запускався б взагалі. Виробник зекономив на комплектуючих, а споживач про це дізнався лише набагато пізніше... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав_В Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 4 години тому, Vladdi сказав: Я думаю, що це найперша причина. Скоріше за все. Було сказано, що генератор не перевантажували, тобто припускати перегрів до розорієнтування доменів - то навіть не сова на глобус, то таке. А не знаєте, там на постійних магнітах, чи суто на обмотці збудження? Змінено 2 січня користувачем Вячеслав_В 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня Не знаю, виробник такий собі, ми таких машин не закуповували, тому нічого не скажу. Але, судячи з симптомів, питання до альтернатора точно є. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) В 30.12.2024 в 16:49, Tamburello сказал: "Прикурювання" допомогло, і все почало працювати нормально, але з часом після паузі в 2 місяці генератор знову не завівся Ситуація та сама - відсутність намагніченості, яка допомагає при стартах колись у Кіпора, ну на самих його початках, були АВР з підключенням до акуму, тобто він сам себе прикурював. Да і мені доводилося колхозити такі прикурювачі в автоматичному режимі, таке собі...... дешевий метал, от воно і зника п.с. - а можде в тому AVR э функція прикурювання а вона не працює? Змінено 3 січня користувачем Dalet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tamburello Опубліковано: 4 січня Автор Поділитись Опубліковано: 4 січня В 02.01.2025 в 17:02, Вячеслав_В сказал: Скоріше за все. Було сказано, що генератор не перевантажували, тобто припускати перегрів до розорієнтування доменів - то навіть не сова на глобус, то таке. А не знаєте, там на постійних магнітах, чи суто на обмотці збудження? Виключно обмотки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз