Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Порадьте як краще організувати фундамент

k.dmutriy

Рекомендовані повідомлення

Треба допомога напевно більше порадою.

І так, купив ділянку на ній стоїть споруда 12*7 метрів заглублений на 80см загалина висота фундаменту внизу склону 170 см зверху 100см, накрита, стіни з білої цегли в один кірпіч майже півтора поверхи. Ділянка на склоні перепад на пятні застройки 40 см, це на 7 метрах. У нас сім'я 4 чоловіки 12*7 мало трохи.

бачу наступні варіанти:

1. Зняти все до 1 поверху, зробити армопояс (його нема) і підняти другий поверх з газоблока і думати чим утеплювати

2. Долити ще 6 метрів та збільшити пляму забудови до 13*12. Знести все до фундаменту та побудувати все з газоблоку. Але не знаю, як примикати до старого фундаменту.

3. Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, k.dmutriy сказал:

порадою.

IMHO. Фундамент может оказаться соответствующим.

білої цегли в один кірпіч

Хозпостройки не требующие отопления.

Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу.

Самый разумный вариант.

Посилання на коментар

5 годин тому, SAN67 сказав:

Самый разумный вариант

Мені ще подобається варіант з примиканням до старого фундаменту, він 15-20 років стоїть. Але не знаю як воно буде працювати разом. Наприклад долью вийде у мене 13*12 де 7*12м старого і 6*12 нового. Потім поставлю на ці "2 фундаменти" суцільні стіни з газобетону, але напевно новий буде просідати відносно старого і будуть тріщини чи ні?

Посилання на коментар

5 годин тому, SAN67 сказав:

Фундамент может оказаться соответствующим

Я його підкопував до основи дивився. Виглядає нормально і закопаний глибоко. Та і споруда стоїть вже 20 років з доволі тяжкого силікатного кірпіча.

Посилання на коментар

4 минуты назад, k.dmutriy сказал:

Мені ще подобається варіант з примиканням до старого фундаменту

И мне не нравится. Поэтому вариант с новым фундаментом считаю наиболее разумным.

6 минут назад, k.dmutriy сказал:

Виглядає нормально і закопаний глибоко.

У Вас имеется расчёт фундамента основанный на геологии участка?

IMHO.  Я не думаю, что люди сделавшие стену с силикатного кирпича толщиной в один кирпич заморачивались соблюдением технологии при изготовлении фундамента.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, k.dmutriy сказав:

Але не знаю, як примикати до старого фундаменту

Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новими, я вже вам у попередній темі писав

43 хвилини тому, k.dmutriy сказав:

споруда стоїть вже 20 років з доволі тяжкого силікатного кірпіча

І ще 100 простоїть, ну шифер може 50... Любий варіант можна зробити і після облицювання не буде видно з чого той будинок зроблений, питання тільки чи готові ви витратись на обсолютно новий, великий одноповерховий будинок (плюс на знесення старого)

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

В 20.12.2024 в 10:54, k.dmutriy сказал:

подобається варіант з примиканням до старого фундаменту, він 15-20 років стоїть. Але не знаю як воно буде працювати разом.

Якщо оберете такий вариант, то подошву нового фундамента треба робити на 200-300мм нижче за відмітку низа старого, щоб навантаження з нового не передавалося на старий...Крим цього на всіх ділянках примикань нової споруди до старой нужно буде робити деформаційний шов(хоча б з еврорубероида) ...

В 20.12.2024 в 11:36, normal сказал:

Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новим

А вот такого робить не треба, бо новий фундамент по-любому трохи просядет, і ніяка арматура цьому не завадить...

Посилання на коментар

Новий фундамент просідає бо зазвичай його залишають голим під дощами без відмостки де грунт зволожується, а старий зазвичай не просідає, бо він вже з відмосткою і під дахом, але коли порушується відмостка чи дах, то і старий фундамент дає тріщини. Тож "по-любому трохи просядет" залежить не від новий\старий фундамент, а від кількості потрапленої під нього вологи. Може новий крутий фундамент дасть крен без тріщин, пірне як корабель, але ж назад він не повернеться і толку буде жити в такому пізанському будинку набікрень? Краще вже з тріщинами ))

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

20.12.2024 в 11:36, normal сказав:

Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новими, я вже вам у попередній темі писав

І ще 100 простоїть, ну шифер може 50... Любий варіант можна зробити і після облицювання не буде видно з чого той будинок зроблений, питання тільки чи готові ви витратись на обсолютно новий, великий одноповерховий будинок (плюс на знесення старого)

21.12.2024 в 14:01, lastandr сказав:

Якщо оберете такий вариант, то подошву нового фундамента треба робити на 200-300мм нижче за відмітку низа старого, щоб навантаження з нового не передавалося на старий...Крим цього на всіх ділянках примикань нової споруди до старой нужно буде робити деформаційний шов(хоча б з еврорубероида) ...

А вот такого робить не треба, бо новий фундамент по-любому трохи просядет, і ніяка арматура цьому не завадить...

20.12.2024 в 11:28, MAESTRO DNEPR сказав:

Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу.(с)

Поїхав поміряв все і побудувати новий фундамент поруч зі старим не вистачає місця. Залишається варіант долити. Що скажете на рахунок того щоб знести стіни побудови, долити 6*12 п подібно. А об'єднати їх шляхом залиття так сказати армопояса який ляже на 2 фундаменти?

Я теж десь читав що просто забуритися не вийде і будь яка добудова це окрема будівля і не повинна бути жорстко зв'язана з іншою. Але думаю варіант з армопояса має бути норм. 

П.с: чисто думки досвіду в будівництві тільки пару годин ютубу і трохи статей і сніпів

Посилання на коментар

Якщо все зносити, то немає сенсу об'єднувати фундаменти, що заважає просто залити новий навколо старого?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, normal сказав:

Якщо все зносити, то немає сенсу об'єднувати фундаменти, що заважає просто залити новий навколо старого?

Я про це не подумав.

Мені писали що силікатна цегла то не для житлового будинку тому і думаю зносити. 

Просто не хочу зносити фундамент бо це гроші і потім ще додаткові витрати на те щоб організувати на тому місці новий

Посилання на коментар

9 минут назад, k.dmutriy сказал:

Мені писали що силікатна цегла то не для житлового будинку

Это не так. Можете строить с силикатного кирпича. Весь вопрос в целесообразности такого выбора.

Посилання на коментар

14 хвилин тому, SAN67 сказав:

Это не так. Можете строить с силикатного кирпича. Весь вопрос в целесообразности такого выбора.

Та ні, з цегли точно не буду. Але якщо залити навколо і поставити стіну з газобетону а між ними засипати утеплювач то думаю утеплення буде достатньо. (Утеплювач 150-200 мм)

Посилання на коментар

1 час назад, k.dmutriy сказал:

Поїхав поміряв все і побудувати новий фундамент поруч зі старим не вистачає місця. Залишається варіант долити. Що скажете на рахунок того щоб знести стіни побудови, долити 6*12 п подібно. А об'єднати їх шляхом залиття так сказати армопояса який ляже на 2 фундаменти?

А может вот так:

33.jpg

Посилання на коментар

9 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

А может вот так:

33.jpg

image.png.f02734b0bfb4227b687be4885425454b.png

чорне це межі ділянки. і тераса має виходить на ділянку, а не до сусіда

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 минут назад, k.dmutriy сказал:

Чорне це межі ділянки... і тераса має виходить на ділянку, а не до сусіда.

Легко...

22.png

45.jpg

46.jpg

47.jpg

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
Посилання на коментар

7 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Легко...

22.png

із-за відсутності досвіду не можу з першого разу показати правильно

image.png.4e31362c8132d97afa5939669c56792f.png

Посилання на коментар

Какое расстояние между фундаментом и забором в этом месте? И от фундамента до фасада?

66.png

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
Посилання на коментар

45 минут назад, k.dmutriy сказал:

якщо залити навколо і поставити стіну з газобетону а між ними засипати утеплювач

Вариант. Можете сделать примерный рисунок как вы это понимаете?

Посилання на коментар

1 годину тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Какое расстояние между фундаментом и забором в этом месте? И от фундамента до фасада?

66.png

image.png.687e73be66fa9bb7ea8eca389af0d267.png

Посилання на коментар

1 годину тому, SAN67 сказав:

Вариант. Можете сделать примерный рисунок как вы это понимаете?

image.png.bd4e6dd3e4c084c3f176125462078616.png

на стіних перемички це звязки мож 2 стінами реалізація симимже газобетоном. для звязку з силікатною цеглою напевно треба буде бурити отвори і вставляти арматуру

Змінено користувачем k.dmutriy
Посилання на коментар

2 години тому, MAESTRO DNEPR сказав:

47.jpg

я так розумію еппс це і є деформаційний шов. а як будуть звязані стіни? чи це буде 2 окремі будівлі по факту?

Посилання на коментар

10 минут назад, k.dmutriy сказал:

я так розумію еппс це і є деформаційний шов. а як будуть звязані стіни? чи це буде 2 окремі будівлі по факту?

Это дом и терраса.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Это дом и терраса.

мені треба збільшити площу будинку терасу мажна і на стовпчики поставити. Я вище кинув картинку з розмірами і відстанями

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...