k.dmutriy Опубліковано: 19 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2024 Треба допомога напевно більше порадою. І так, купив ділянку на ній стоїть споруда 12*7 метрів заглублений на 80см загалина висота фундаменту внизу склону 170 см зверху 100см, накрита, стіни з білої цегли в один кірпіч майже півтора поверхи. Ділянка на склоні перепад на пятні застройки 40 см, це на 7 метрах. У нас сім'я 4 чоловіки 12*7 мало трохи. бачу наступні варіанти: 1. Зняти все до 1 поверху, зробити армопояс (його нема) і підняти другий поверх з газоблока і думати чим утеплювати 2. Долити ще 6 метрів та збільшити пляму забудови до 13*12. Знести все до фундаменту та побудувати все з газоблоку. Але не знаю, як примикати до старого фундаменту. 3. Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 7 часов назад, k.dmutriy сказал: порадою. IMHO. Фундамент может оказаться соответствующим. 7 часов назад, k.dmutriy сказал: білої цегли в один кірпіч Хозпостройки не требующие отопления. 7 часов назад, k.dmutriy сказал: Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу. Самый разумный вариант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 20 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 5 годин тому, SAN67 сказав: Самый разумный вариант Мені ще подобається варіант з примиканням до старого фундаменту, він 15-20 років стоїть. Але не знаю як воно буде працювати разом. Наприклад долью вийде у мене 13*12 де 7*12м старого і 6*12 нового. Потім поставлю на ці "2 фундаменти" суцільні стіни з газобетону, але напевно новий буде просідати відносно старого і будуть тріщини чи ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 20 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 5 годин тому, SAN67 сказав: Фундамент может оказаться соответствующим Я його підкопував до основи дивився. Виглядає нормально і закопаний глибоко. Та і споруда стоїть вже 20 років з доволі тяжкого силікатного кірпіча. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 4 минуты назад, k.dmutriy сказал: Мені ще подобається варіант з примиканням до старого фундаменту И мне не нравится. Поэтому вариант с новым фундаментом считаю наиболее разумным. 6 минут назад, k.dmutriy сказал: Виглядає нормально і закопаний глибоко. У Вас имеется расчёт фундамента основанный на геологии участка? IMHO. Я не думаю, что люди сделавшие стену с силикатного кирпича толщиной в один кирпич заморачивались соблюдением технологии при изготовлении фундамента. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу.(с) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 (змінено) 13 годин тому, k.dmutriy сказав: Але не знаю, як примикати до старого фундаменту Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новими, я вже вам у попередній темі писав 43 хвилини тому, k.dmutriy сказав: споруда стоїть вже 20 років з доволі тяжкого силікатного кірпіча І ще 100 простоїть, ну шифер може 50... Любий варіант можна зробити і після облицювання не буде видно з чого той будинок зроблений, питання тільки чи готові ви витратись на обсолютно новий, великий одноповерховий будинок (плюс на знесення старого) Змінено 20 грудня 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 21 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 грудня 2024 В 20.12.2024 в 10:54, k.dmutriy сказал: подобається варіант з примиканням до старого фундаменту, він 15-20 років стоїть. Але не знаю як воно буде працювати разом. Якщо оберете такий вариант, то подошву нового фундамента треба робити на 200-300мм нижче за відмітку низа старого, щоб навантаження з нового не передавалося на старий...Крим цього на всіх ділянках примикань нової споруди до старой нужно буде робити деформаційний шов(хоча б з еврорубероида) ... В 20.12.2024 в 11:36, normal сказал: Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новим А вот такого робить не треба, бо новий фундамент по-любому трохи просядет, і ніяка арматура цьому не завадить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 (змінено) Новий фундамент просідає бо зазвичай його залишають голим під дощами без відмостки де грунт зволожується, а старий зазвичай не просідає, бо він вже з відмосткою і під дахом, але коли порушується відмостка чи дах, то і старий фундамент дає тріщини. Тож "по-любому трохи просядет" залежить не від новий\старий фундамент, а від кількості потрапленої під нього вологи. Може новий крутий фундамент дасть крен без тріщин, пірне як корабель, але ж назад він не повернеться і толку буде жити в такому пізанському будинку набікрень? Краще вже з тріщинами )) Змінено 22 грудня 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 20.12.2024 в 11:36, normal сказав: Забурюється арматура у старий фундамент та стіни і таким чином перев'язується з новими, я вже вам у попередній темі писав І ще 100 простоїть, ну шифер може 50... Любий варіант можна зробити і після облицювання не буде видно з чого той будинок зроблений, питання тільки чи готові ви витратись на обсолютно новий, великий одноповерховий будинок (плюс на знесення старого) 21.12.2024 в 14:01, lastandr сказав: Якщо оберете такий вариант, то подошву нового фундамента треба робити на 200-300мм нижче за відмітку низа старого, щоб навантаження з нового не передавалося на старий...Крим цього на всіх ділянках примикань нової споруди до старой нужно буде робити деформаційний шов(хоча б з еврорубероида) ... А вот такого робить не треба, бо новий фундамент по-любому трохи просядет, і ніяка арматура цьому не завадить... 20.12.2024 в 11:28, MAESTRO DNEPR сказав: Залити новий фундамент, а старий залишити під повну терасу.(с) Поїхав поміряв все і побудувати новий фундамент поруч зі старим не вистачає місця. Залишається варіант долити. Що скажете на рахунок того щоб знести стіни побудови, долити 6*12 п подібно. А об'єднати їх шляхом залиття так сказати армопояса який ляже на 2 фундаменти? Я теж десь читав що просто забуритися не вийде і будь яка добудова це окрема будівля і не повинна бути жорстко зв'язана з іншою. Але думаю варіант з армопояса має бути норм. П.с: чисто думки досвіду в будівництві тільки пару годин ютубу і трохи статей і сніпів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 Якщо все зносити, то немає сенсу об'єднувати фундаменти, що заважає просто залити новий навколо старого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 2 хвилини тому, normal сказав: Якщо все зносити, то немає сенсу об'єднувати фундаменти, що заважає просто залити новий навколо старого? Я про це не подумав. Мені писали що силікатна цегла то не для житлового будинку тому і думаю зносити. Просто не хочу зносити фундамент бо це гроші і потім ще додаткові витрати на те щоб організувати на тому місці новий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 9 минут назад, k.dmutriy сказал: Мені писали що силікатна цегла то не для житлового будинку Это не так. Можете строить с силикатного кирпича. Весь вопрос в целесообразности такого выбора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 14 хвилин тому, SAN67 сказав: Это не так. Можете строить с силикатного кирпича. Весь вопрос в целесообразности такого выбора. Та ні, з цегли точно не буду. Але якщо залити навколо і поставити стіну з газобетону а між ними засипати утеплювач то думаю утеплення буде достатньо. (Утеплювач 150-200 мм) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 час назад, k.dmutriy сказал: Поїхав поміряв все і побудувати новий фундамент поруч зі старим не вистачає місця. Залишається варіант долити. Що скажете на рахунок того щоб знести стіни побудови, долити 6*12 п подібно. А об'єднати їх шляхом залиття так сказати армопояса який ляже на 2 фундаменти? А может вот так: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 9 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: А может вот так: чорне це межі ділянки. і тераса має виходить на ділянку, а не до сусіда 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 (змінено) 12 минут назад, k.dmutriy сказал: Чорне це межі ділянки... і тераса має виходить на ділянку, а не до сусіда. Легко... Змінено 23 грудня 2024 користувачем MAESTRO DNEPR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 7 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Легко... із-за відсутності досвіду не можу з першого разу показати правильно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 (змінено) Какое расстояние между фундаментом и забором в этом месте? И от фундамента до фасада? Змінено 23 грудня 2024 користувачем MAESTRO DNEPR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 45 минут назад, k.dmutriy сказал: якщо залити навколо і поставити стіну з газобетону а між ними засипати утеплювач Вариант. Можете сделать примерный рисунок как вы это понимаете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 годину тому, MAESTRO DNEPR сказав: Какое расстояние между фундаментом и забором в этом месте? И от фундамента до фасада? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, SAN67 сказав: Вариант. Можете сделать примерный рисунок как вы это понимаете? на стіних перемички це звязки мож 2 стінами реалізація симимже газобетоном. для звязку з силікатною цеглою напевно треба буде бурити отвори і вставляти арматуру Змінено 23 грудня 2024 користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 2 години тому, MAESTRO DNEPR сказав: я так розумію еппс це і є деформаційний шов. а як будуть звязані стіни? чи це буде 2 окремі будівлі по факту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 10 минут назад, k.dmutriy сказал: я так розумію еппс це і є деформаційний шов. а як будуть звязані стіни? чи це буде 2 окремі будівлі по факту? Это дом и терраса. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 13 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Это дом и терраса. мені треба збільшити площу будинку терасу мажна і на стовпчики поставити. Я вище кинув картинку з розмірами і відстанями 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз