Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як дізнатись нормально горить пелета чи ні?

k-master

Рекомендовані повідомлення

Як зрозуміти чи нормально горить пелета чи треба далі щось налаштовувати?

Може хтось має віде як виглядає котел коли пелета горить нормально?

В мене зараз так:

Це за пару днів насипало.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17.12.2024 в 15:00, k-master сказав:

чи нормально горить пелета

Розкрити  

Оптимальні параметри залежать від вашого котла, пальника та пелети.

На око: пелета має повністю згорати, труба димаря на виході з котла має бути не дуже гаряча - десь 90-100, менше - краще.

Якщо пелета не дуже, то будуть коржі в зольнику.

По вашому відео не бачу криміналу, може повітря багато, якщо точки - то залишки пелет, але то таке.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17.12.2024 в 15:28, Crazy сказав:

Якщо пелета не дуже, то будуть коржі в зольнику.

По вашому відео не бачу криміналу, може повітря багато, якщо точки - то залишки пелет, але то таке.

Розкрити  

А при гарній, класній пелете коржів взагалі не має бути? У мене пелетний камін, якщо це має значення...дякую

Посилання на коментар

17.12.2024 в 15:39, irina1969 сказав:

не має бути

Розкрити  

Є коржі? Все має згоріти, в зольнику тільки попіл. Якщо є невеличкі, що не заважають, то теж не проблема - це вже від форми самого пальника залежить.

Змінено користувачем Crazy
  • Лайк 2
Посилання на коментар

17.12.2024 в 15:28, Crazy сказав:

труба димаря на виході з котла має бути не дуже гаряча - десь 90-100, менше - краще.

Розкрити  

Сьогодні я повісив датчик темперутури диму на віході з котла - 165 градусів. Це багато чи ні?

Посилання на коментар

17.12.2024 в 16:57, k-master сказав:

Це багато чи ні?

Розкрити  

В мене у звичайному ТП котлі такого не бувало - це забагато для пелетного котла. Треба зменшувати подачу повітря, але звичайно таке треба питати у тих, в кого аналогічний котел-пальник. У вас будуть більшими витрати пелет.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17.12.2024 в 16:32, Crazy сказав:

Є коржі? Все має згоріти, в зольнику тільки попіл. Якщо є невеличкі, що не заважають, то теж не проблема - це вже від форми самого пальника залежить.

Розкрити  

форма ось така, знайшла відео де мене чоловік вчив, як ім опікуватись...золи мало,а от коржі є,   невеличкі і не завжди...я чищу його перед кожним запуском, але з пилесмоком то справа 2 хвилин...просто думаю на майбутне які пелети купляти...дякую Вам за роз"яснення і за терпіння ТС,бо я влізла в його тему🤝

Посилання на коментар

17.12.2024 в 18:37, irina1969 сказав:

просто думаю на майбутне які пелети купляти

Розкрити  

У вас виробник, мабуть, не передбачав цілодобове використання - зупинка для чистки це нормально, все працює штатно. 

Розмовляв якось з виробником гравітаційних пальників (ті, що працюють без електрики) - треба приглядати за пальником, регулярно раз в 4-8 годин струшувати колосники.

• Дякую 1
Посилання на коментар

17.12.2024 в 18:09, Crazy сказав:

В мене у звичайному ТП котлі такого не бувало - це забагато для пелетного котла. Треба зменшувати подачу повітря, але звичайно таке треба питати у тих, в кого аналогічний котел-пальник. У вас будуть більшими витрати пелет.

Розкрити  

Зменшив подачу повітря у 2 рази (в процентах у налаштуваннях), на температуру топкових газів  це не вплинуло аж ніяк. Але - після того як бочка нагрілась та котел перейшов на половину потужності температура знизилась до 120-ти.

Посилання на коментар

20.12.2024 в 20:20, k-master сказав:

Зменшив подачу повітря

Розкрити  

У вас конструкція теплообмінника така, що треба якість турбулізатори придумувати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

21.12.2024 в 09:04, Crazy сказав:

У вас конструкція теплообмінника така, що треба якість турбулізатори придумувати.

Розкрити  

Цікава ідея, спробую. Спробував знизити потужність та зменшити повітря. Температура впала на 20 градусів, але тривалість нагріву зросла. У результаті годинна витрата палива менша, але часу більше у в результаті палиться так само.

Пограюсь так, а до наступного сезону мабуть доведеться ставити лямбдда зонд. 

Посилання на коментар

21.12.2024 в 17:04, k-master сказав:

Пограюсь так, а до наступного сезону мабуть доведеться ставити лямбдда зонд. 

Розкрити  

Ефект від лямбда-зонда менше, ніж вартість електрики, якою він харчується.

В мене він стоїть, але я по ньому дивлюся, наскільки рівномірно подаються гранули.

21.12.2024 в 17:04, k-master сказав:

Спробував знизити потужність та зменшити повітря.

Розкрити  

У вашого виробника пальника є хоч якийсь мануал? Рівень кисню / настройки вентилятора залежно від потужності?

Посилання на коментар

21.12.2024 в 18:15, Crazy сказав:

Ефект від лямбда-зонда менше, ніж вартість електрики, якою він харчується.

В мене він стоїть, але я по ньому дивлюся, наскільки рівномірно подаються гранули.

У вашого виробника пальника є хоч якийсь мануал? Рівень кисню / настройки вентилятора залежно від потужності?

Розкрити  

Лямбда зонд ще й коштує $400 (точніше контролер котрий приєднується до мого контролера), але я буду намагатись зробити сам. Очікую бюджет як вартість лямбда зонду + $20-30 на електронику не враховуючи свого часу.

В мануалі нічого такого нема.  Воно в принципі непогано працює на налаштуваннях за замовчанням. І в характеристиках котла написано що температура газів 100-180, от максимум 170 я й бачив.

Змінено користувачем k-master
Посилання на коментар

21.12.2024 в 18:43, k-master сказав:

Лямбда зонд ще й коштує $400

Розкрити  

Так у Plum ціна на лямбда-зонд з коробочкою, як ціна на сам контролер.

21.12.2024 в 18:43, k-master сказав:

в характеристиках котла написано що температура газів 100-180

Розкрити  

Все залежить від конструкції котла, наскільки він підлаштований під пелету та співвідношення потужності пальника до потужності котла (котел має бути більшим). В мене зараз рідко буває понад 100 градусів, я раз на два тижні чищу теплообмінник котла - так економія десь до 5%, за сезон до 200-300 кг пелет. Але в мене димохід внутрішній, більшість тепла в хаті залишається. 

Тут stokercloud.dk/ можна подивитися, що в інших користувачів, якщо вони онлайн та котел працює.

Колись у гуру по пальниках NBE було температура котла +5-10 градусів, але то вже треба сильно тим перейматися, що зекономити пів гривні.

Посилання на коментар

22.12.2024 в 11:40, Crazy сказав:

Так у Plum ціна на лямбда-зонд з коробочкою, як ціна на сам контролер.

Все залежить від конструкції котла, наскільки він підлаштований під пелету та співвідношення потужності пальника до потужності котла (котел має бути більшим). В мене зараз рідко буває понад 100 градусів, я раз на два тижні чищу теплообмінник котла - так економія десь до 5%, за сезон до 200-300 кг пелет. Але в мене димохід внутрішній, більшість тепла в хаті залишається. 

Тут stokercloud.dk/ можна подивитися, що в інших користувачів, якщо вони онлайн та котел працює.

Колись у гуру по пальниках NBE було температура котла +5-10 градусів, але то вже треба сильно тим перейматися, що зекономити пів гривні.

Розкрити  

Сьогодні зробив "турбулізатори", просто щоб подивитись що буде. З урахуванням що за ними з'явилась горстка попілу то вони якось працюють. 

Якщо вчора температура була десь 125-147, то сьогодні трималась на рівні 115-125. Буду далі дивитись.

Дякую за ідею.

1000000239.jpg

1000000238.jpg

Посилання на коментар

22.12.2024 в 16:56, k-master сказав:

Сьогодні зробив "турбулізатори"

Розкрити  

Тут, наче схожий на ваш котел з турбулізаторами:

Показати вміст
Посилання на коментар

22.12.2024 в 18:37, Crazy сказав:

Тут, наче схожий на ваш котел з турбулізаторами:

Розкрити  

Схожий, але я альтеп жовтий ніколи не бачив. 

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Після усіх змін температура димаря знизилась до 110-120 градусів. Час нагріву котла якщо й змінився то в межа похибки, пара хвилин. Витрата палива здається трохи стала меншою, але якщо й стала то на 100-200 гр на годину. 
І для підвищення ККД приходять усяки ідеї - якщо робити нормальну якусь конструкцію для зменшення швидкості диму замість нарізаних кусков металу що залишились з будівництва то може зробити ящик щоб коптити м'ясо чи рибу? В когось є такий досвід?

Посилання на коментар

16.01.2025 в 12:07, k-master сказав:

Після усіх змін температура димаря знизилась до 110-120 градусів. Час нагріву котла якщо й змінився то в межа похибки, пара хвилин. Витрата палива здається трохи стала меншою, але якщо й стала то на 100-200 гр на годину. 
І для підвищення ККД приходять усяки ідеї - якщо робити нормальну якусь конструкцію для зменшення швидкості диму замість нарізаних кусков металу що залишились з будівництва то може зробити ящик щоб коптити м'ясо чи рибу? В когось є такий досвід?

Розкрити  

може поставити автоматично регульовану заслінку на подачу повітря + контроллер горіння який буде нею керувати?

Посилання на коментар

19.01.2025 в 08:07, newbee2020 сказав:

може поставити автоматично регульовану заслінку на подачу повітря + контроллер горіння який буде нею керувати?

Розкрити  

1960987380_-facepalm.gif.8d3fbbfee33f1e70fb5cdfd409c08387.gif

• Хаха 1
Посилання на коментар

19.01.2025 в 08:07, newbee2020 сказав:

Розкрити  

Так там є контролер котрий керує потоком повітря.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...