Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як правильно зєднати 2 буферні ємності

anatol33

Рекомендовані повідомлення

Є електрокотел і буферна ємінсть 800л, а також ТП котел. Буферної ємності явно не вистачає на дім, а опалювати вдень не хочеться по сьогоднішньому тарифу електрокотлом. Як альтернатива є ще ТП котел, але не хочеться в ньому палити, коли нема сильних морозів. Ситуація як кажуть ні 2, ні півтора. Прийшла ідея підключити ще одну ємкість на 800 чи навіть 500л точно хватить. Тому хотів би знати, чи можна таку схему зробити, та чи є у когось досвід зєднання 2 буферних ємностей.

Чому зразу не купив одну велику ємність? Все впирається в розмір дверей, великі бочки в двері не входять, а місце ще у котельні є щоб засунути туди ще одну ємність.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, anatol33 сказал:

Прийшла ідея підключити ще одну ємкість на 800 чи навіть 500л точно хватить. Тому хотів би знати, чи можна таку схему зробити, та чи є у когось досвід зєднання 2 буферних ємностей.

Чому б і ні? Тільки під'єднувати треба паралельно, як на мене. І тепловтрати зменшити, звичайно.

Змінено користувачем ashim1990
Посилання на коментар

41 хвилину тому, ashim1990 сказав:

Чому б і ні? Тільки під'єднувати треба паралельно, як на мене. І тепловтрати зменшити, звичайно.

Тобто схема робоча? А то в інеті майже немає інформації. А паралельно то як7 А то вмене одна вже буферна підєднана. Це треба кожну окремо підєднувати до котла? Бо я хотів просто підєднати одну бочку до другої.

Посилання на коментар

якщо ємності різного об"єму то тільки послідовно, як на другому фото. В мене дві ємності різої висоти, підключені послідовно.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

33 хвилини тому, oleksiykos сказав:

якщо ємності різного об"єму то тільки послідовно, як на другому фото. В мене дві ємності різої висоти, підключені послідовно.

Тобто, краще послідовно? Ще таке питання, чи можна перекривати одну бочку, щоб її не нагрівати? Скажімо, навесні чи восени, потреби гріти зразу 2 бочки немає.

Змінено користувачем anatol33
Посилання на коментар

2 минуты назад, anatol33 сказал:

Тобто, краще послідовно? Ще таке питання, чи можна перекривати одну бочку, щоб її не нагрівати? Скажімо, навесні чи восени, потреби гріти зразу 2 бочки немає.

послідовно підключені ємності працюють,як одна велика, немає сенсу перекривати.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...