listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня После всех предложений и подсказок, что я получил, я склоняюсь больше всего к варианту с двумя УЗО, но плаваю пока в параметрах... 1 Итак первое УЗО 25А 10мА (или все таки 30мА? мокрая ведь зона). На это УЗО три линии со своими автоматами - автомат 16А бойлер - автомат 16А стиралка - автомат 16 розетки на кухне 2 Второе УЗО 25А 30мА. На это УЗО тоже три линии, каждая со своими автоматами -автомат 16А розетки в прихожей и комнате -автомат 10А освещение комната и свет во дворе -автомат 10А освещение кухня, ванная, погреб 3 Еще один автомат без УЗО на 10А для освещения прихожей, это на случай если УЗО с освещением сработает, что бы не остаться совсем без света. Вопросы А. Мне надо знать еще какие то параметры для покупки автоматов и УЗО кроме тех что здесь прозвучали? В. Подключение в такой последовательности как я выше описал? А то в иннете целые баталии что первое УЗО или автомат? с. Если входной автомат все таки ставить, он может как то послужить для защиты УЗО? Всем буду благодарен за подсказки и исправления. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 09.12.2024 в 15:49, listtt сказав: купил две бухты, одну 1.5 а вторую 2.5. 2 чи 3 жильний? Заземлення зробили? 38 хвилин тому, listtt сказав: 10мА (или все таки 30мА? мокрая ведь зона) Ціна 2200грн за 10мА влаштовує? Ставте хоть десять, гірше точно не буде. Інакше одне хороше на 30мА і може китайське 10мА на шнурі для бойлера, до речі світло на вулиці при тумані чи погріб з конденсатом це теж мокрі зони 38 хвилин тому, listtt сказав: для освещения прихожей, это на случай если УЗО с освещением сработает, что бы не остаться совсем без света А чим допоможе світло в одній кімнаті? Тут треба обирати: або всі, або фонарик... Змінено 11 грудня користувачем normal 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 1 час назад, normal сказал: 2 чи 3 жильний? Заземлення зробили? Трехжильный купил, всю проводку и установку буду делать с учетом заземления, но его нет, планирую делать с весны. 1 час назад, normal сказал: Ціна 2200грн за 10мА влаштовує? Ставте хоть десять, гірше точно не буде. Інакше одне хороше на 30мА і може китайське 10мА на шнурі для бойлера, до речі світло на вулиці при тумані чи погріб з конденсатом це теж мокрі зони Я не знал что такая большая разница из за одной цифирки )), поэтому вопрос для меня однозначно решен в пользу 30мА. 1 час назад, normal сказал: А чим допоможе світло в одній кімнаті? Тут треба обирати: або всі, або фонарик... Было бы хорошо если бы в такой ситуации горел свет в прихожей, она частично освещала бы ванную кухню и комнату, ну и в прихожей сам щиток расположен. Если технически это возможно, то хотелось бы такой вариант оставить. 2 часа назад, listtt сказал: В. Подключение в такой последовательности как я выше описал? А то в иннете целые баталии что первое УЗО или автомат? с. Если входной автомат все таки ставить, он может как то послужить для защиты УЗО? А что скажете по поводу этих вопросов? Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 3 години тому, normal сказав: Так це ж ви пропонували відмовитись від подушок безпеки ПЗВ на освітлення, лякаючи відсутністю світла у такому випадку, але зараз це ж не аргумент (світла і без ПЗВ немає) Хто хоче мати світло, той його має, хоч з пзв, хоч без нього. Припустіть ситуацію, якщо когось з членів сім'ї б'є струмом, ПЗВ вимикає все, включаючи світло, інші члени сім'ї навіть не будуть бачити, куди їм бігти, кого спасати. Вас це не стосується, бо мабуть у кожного в сім'ї в кишені завжди для таких випадків є ліхтарик. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня Для наглядности один из последних вариантов. За входной автомат пока не решил. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 41 хвилину тому, BugS сказав: Припустіть ситуацію, якщо когось з членів сім'ї б'є струмом, ПЗВ вимикає все, включаючи світло, інші члени сім'ї навіть не будуть бачити, куди їм бігти, кого спасати А як ви взнаєте зі спальні, що дружину вдарило у санвузлі? Може ніякого крику не буде, а так у вас зникне світло і ви підете шукати причину 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 1 хвилину тому, normal сказав: А як ви взнаєте зі спальні, що дружину вдарило у санвузлі? Може ніякого крику не буде, а так у вас зникне світло і ви підете шукати причину переконливий аргумент 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 7 хвилин тому, BugS сказав: 9 хвилин тому, normal сказав: А як ви взнаєте зі спальні, що дружину вдарило у санвузлі? Може ніякого крику не буде, а так у вас зникне світло і ви підете шукати причину переконливий аргумент Якщо не брати до уваги, що ніякого удару не буде, просто вибʼє. Це я вам як "неелектрик" кажу, а той хто час від часу забуває витягнути штепсель з розетки коли перерізає ножиком провід до електроприлада. Або коли копирсався у підключенні бойлера чи розетки і також торкався якогось провода. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 1 час назад, listtt сказал: В. Подключение в такой последовательности как я выше описал? А то в иннете целые баталии что первое УЗО или автомат? с. Если входной автомат все таки ставить, он может как то послужить для защиты УЗО? первым - реле напряжения , потом уже автомат и узо, не важно в какой очередности входной автомат на 16 защищает узо в щитке в доме . Если оставить вводной 16 - то нет особого смысла ставить в доме дополнительные автоматы на 16 ампер . А вот если больше ( согласно сечения вводного кабеля) - то уже есть смысл , автоматы в щитке будут защищать каждый свою линию 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 49 хвилин тому, Фрай сказав: Якщо не брати до уваги, що ніякого удару не буде, просто вибʼє. Це я вам як "неелектрик" кажу, а той хто час від часу забуває витягнути штепсель з розетки коли перерізає ножиком провід до електроприлада. Або коли копирсався у підключенні бойлера чи розетки і також торкався якогось провода. і після цього гасло світло? Чому б не зробити так, щоб не гасло. Змінено 11 грудня користувачем BugS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 18 минут назад, igorrius сказал: первым - реле напряжения , потом уже автомат и узо, не важно в какой очередности Вот на эту приблуду я давно с завистью смотрю, но цена кусается, нужно будет уточнить цену), это я за реле напряжения. 20 минут назад, igorrius сказал: входной автомат на 16 защищает узо в щитке в доме . Если оставить вводной 16 - то нет особого смысла ставить в доме дополнительные автоматы на 16 ампер . А вот если больше ( согласно сечения вводного кабеля) - то уже есть смысл , автоматы в щитке будут защищать каждый свою линию 1. То есть я могу поставить вводной автомат на 20А, а это нормально если у меня возле счетчика на 16А стоит? 2. Тогда первым вводной автомат (двухполюсный?) на 20А, дальше желательно реле напряжения, а потом по схеме без изменений, что я выше выкладывал? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 1 час назад, listtt сказал: Вот на эту приблуду я давно с завистью смотрю, но цена кусается, нужно будет уточнить цену), это я за реле напряжения. 1. То есть я могу поставить вводной автомат на 20А, а это нормально если у меня возле счетчика на 16А стоит? 2. Тогда первым вводной автомат (двухполюсный?) на 20А, дальше желательно реле напряжения, а потом по схеме без изменений, что я выше выкладывал? если не менять вводной возле счетчика , так и оставить на 16 - то можно автоматы в доме вообще не ставить , только узо и реле напряжения , вся проводка в доме защищена автоматом 16 ампер вводным . Но если менять вводной возле счетчика на больший номинал - то тогда уже нужно в щитке в доме защищать проводку в доме дополнительными автоматами 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 24 минуты назад, igorrius сказал: если менять вводной возле счетчика на больший номинал - то тогда уже нужно в щитке в доме защищать проводку в доме дополнительными автоматами Сам не поменяю там пломба, а в нашей дыре официально поменять вряд ли, так что будем исходить из того что там стоит АВ 16А Но в том автомате я не уверен, вроде бы раз он сработал когда закоротил загорелся провод во дворе, но он очень старенький и кто и когда его ставил не известно. Может лучше продублировать его в щитке? если технически это возможно? 26 минут назад, igorrius сказал: если не менять вводной возле счетчика , так и оставить на 16 - то можно автоматы в доме вообще не ставить , только узо и реле напряжения , вся проводка в доме защищена автоматом 16 ампер вводным А вот это неожиданная новость!!!! Еще не понял хорошая или плохая... С одной стороны это дешевле для меня, с другой стороны как бы настроился...) По этому поводу в моем старом мозгу возникла такая мысль: 1. если можно то продублировать АВ тот что на возле счетчика еще одним таким же или вводным?? 2. за ним реле напряжения (какое?) 3. после него УЗО 25А 30мА, одно или может два как и планировал одно на стиралку бойлер розетки кухни, а второе УЗО на остальные розетки и освещение? 4. и на этом и все?! больше никаких автоматов на освещение бойлера стиралки и подобное? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 4 години тому, BugS сказав: і після цього гасло світло? Чому б не зробити так, щоб не гасло. Так, просто вибив автомат УЗО, а я це побачив тільки коли вже перемонтував вхід на болгарку, а вона не запрацювала. Іншим разом чіпляв шнур у бойлера і випадково торкнувся, то я з переляку навіть не памʼятаю чи то кольнуло жилкою провода чи током, але звичного удару не було. Ні, ця приблуда повинна бути обовʼязково, особливо якщо є бойлер чи скважина. Змінено 11 грудня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 5 минут назад, listtt сказал: будем исходить из того что там стоит АВ 16А Но в том автомате я не уверен можно на входе в щитке в доме поставить дублирующий автомат , затем реле напряжения , затем УЗО 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 19 хвилин тому, Фрай сказав: Так, просто вибив автомат УЗО, а я це побачив тільки коли вже перемонтував вхід на болгарку, а вона не запрацювала. Іншим разом чіпляв шнур у бойлера і випадково торкнувся, то я з переляку навіть не памʼятаю чи то кольнуло жилкою провода чи током, але звичного удару не було. Ні, ця приблуда повинна бути обовʼязково, особливо якщо є бойлер чи скважина. Чим доросліше стаєш, тим менше треба ПЗВ) Останнім часом кілька разів випадково торкався дротів під напругою і точно відчуваю, що в дитинстві воно било струмом значно сильніше. Змінено 11 грудня користувачем BugS 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 15 минут назад, igorrius сказал: можно на входе в щитке в доме поставить дублирующий автомат Такой же автомат на 16А или может лучше все таки вводный двухполюсный? 18 минут назад, igorrius сказал: затем реле напряжения Реле напряжение это хорошо, только вот с какими параметрами? 19 минут назад, igorrius сказал: затем УЗО Все тот же вопрос, одно УЗО или может быть лучше два УЗО Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 1 година тому, listtt сказав: Такой же автомат на 16А или может лучше все таки вводный двухполюсный? двополюсний 1 година тому, listtt сказав: Реле напряжение это хорошо, только вот с какими параметрами? струм не менше ввідного автомата, хай буде 25А, це дешевше. ніж 40А. novatek-electro.com/ua/rele-napruhy-rn-125-volt-control-25a/ ds-electronics.com.ua/rele/d25/ 1 година тому, listtt сказав: одно УЗО или может быть лучше два УЗО два завжди краще) На санвузол 10мА, на інше 30 мА. Якщо у вас бойлер зі своїм ПЗВ на кабелі, то для економії ставте одне ПЗВ 30мА на всю хату. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 10 минут назад, BugS сказал: струм не менше ввідного автомата, хай буде 25А, це дешевше. ніж 40А. novatek-electro.com/ua/rele-napruhy-rn-125-volt-control-25a/ ds-electronics.com.ua/rele/d25/ Что же такое дорогое то!! Клеммы там из золота что ли..)) 12 минут назад, BugS сказал: два завжди краще) На санвузол 10мА, на інше 30 мА. Якщо у вас бойлер зі своїм ПЗВ на кабелі, то для економії ставте одне ПЗВ 30мА на всю хату Я правильно Вас понял? Одно УЗО 25А 30мА на бойлер, а второе УЗО такое же на все остальное? Спасибо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня В мене знову дежавУ: зустріч південно-українських пенсіонерів, які не розуміють ні мови ні сенсу, тупо витрачаєш час, а вони роблять по своєму )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 4 хвилини тому, listtt сказав: Что же такое дорогое то!! Клеммы там из золота что ли..)) Я правильно Вас понял? Одно УЗО 25А 30мА на бойлер, а второе УЗО такое же на все остальное? Спасибо Ні. На санвузол (бойлер ті інші лінії) 10мА, на інші приміщення 30мА. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 3 минуты назад, normal сказал: В мене знову дежавУ: зустріч південно-українських пенсіонерів, які не розуміють ні мови ні сенсу, тупо витрачаєш час, а вони роблять по своєму )) Со стороны специалистов может это так и выглядит, я не отрицаю. Но я изо всех сил пытаюсь сделать так как мне подсказывают и наверняка чего то не допонимаю и задаю тупые вопросы. Уже слабо соображаю, вы уж извините... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
listtt Опубліковано: 11 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 8 минут назад, BugS сказал: Ні. На санвузол (бойлер ті інші лінії) 10мА, на інші приміщення 30мА. Спасибо. Пошел спать, завтра попробую для себя всю эту информацию как то систематизировать, а то уж голова пухнет ) Всем большое спасибо! Змінено 11 грудня користувачем listtt Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня 16 хвилин тому, listtt сказав: Что же такое дорогое то!! Клеммы там из золота что ли..)) можете не ставити. У мене за все життя був один випадок в багатоквартирному будинку, коли дали напругу явно більше 300В. Згорів маленький блок живлення. У сусіда повздувались конденсатори в блоці живлення радянського телевізора. Але тоді й техніки не було так багато, як зараз. Це на ваш ризик та фінанси. Може, у вас вартість техніки менша, ніш вартість реле напруги). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 11 грудня Поділитись Опубліковано: 11 грудня (змінено) 1 час назад, listtt сказал: Такой же автомат на 16А или может лучше все таки вводный двухполюсный? Реле напряжение это хорошо, только вот с какими параметрами? Все тот же вопрос, одно УЗО или может быть лучше два УЗО Спасибо. автомат можно и двухполюсный на 16 ампер , реле на 25 ампер, можно больше , вдруг когда то вводной автомат замените . Два УЗО конечно лучше одного , если бюджет и место в щите позволяют Змінено 11 грудня користувачем igorrius 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз