Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Помогите разобраться...

listtt

Рекомендовані повідомлення

Вот вспомнил случай этим летом, начал ПК иногда отключатся и снова включатся, типа перезагрузка, а иногда просто отключался и я по новой его запускал, грешил на комп. Чем дальше тем чаще это происходило, потом в одно время даже запах горелый услышал, обнюхал его весь и ничего, потом он совсем сдох не включается и сильный горелый запах по комнате. Случайно обнаружил, что сгорела переноска через которую он был подключен. Она не на виду за шкафом. Сам блок розеток на переноске сплавился с штепселем, который тоже оплавился до черноты, вся причина была что наверное контакт был плохой и коротило на ПК или просто розетка не выдержала, долго описывал и вот вопрос:

- должен был в этом случае  сработать мой АВ16А что возле счетчика?

И что бы два раза не вставать еще один вопрос. Когда включаю электрочайник лампочка освещения в комнате сильнее загорается, чайник выключаю она снова немного притухает. Так и должно быть или причина этого явления? Я по "моей" логике считаю, что когда включаю чайник то наоборот забираю напряжение и лампочка должна затухать а не наоборот. Просветите пожалуйста. Проводка как я и говорил старая убитая.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, BugS сказал:

Цікаво, чому не можна. Мідь 1.5 мм кв, оболонка ПВХ, скоріш за все, не підтримує горіння. Що з ним станеться в гофрі/каналі при навантеженні всіх ламп, ну нехай, 100 Вт в сумі.

Вот вот вот ))

Ща попробую горит или нет )

Посилання на коментар

Тільки що, listtt сказав:

Вот вот вот ))

Ща попробую горит или нет )

єдине, що знайшов, термін служби контрольного кабелю 25 років, ВВГ - 30 років.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, listtt сказав:

- должен был в этом случае  сработать мой АВ16А что возле счетчика?

немає КЗ, немає спрацювання. Хочете захист від іскріння - то вже трохи інший прилад треба

Посилання на коментар

3 минуты назад, BugS сказал:

єдине, що знайшов, термін служби контрольного кабелю 25 років, ВВГ - 30 років.

Загорается тяжело, до конца спичка догорела пока и он зажегся, спичка потухла и он потух сразу же.

По поводу срока службы, я столько не проживу ))

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, BugS сказал:

немає КЗ, немає спрацювання. Хочете захист від іскріння - то вже трохи інший прилад треба

Я думал, что даже если провод сильно нагревается то должен сработать (

Посилання на коментар

4 години тому, listtt сказав:

Вот еще такой вопрос

5 хвилин тому, listtt сказав:

Вот вспомнил случай

6 хвилин тому, listtt сказав:

И что бы два раза не вставать еще один вопрос

За ким займати чергу для відповіді? ))

• Хаха 1
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, normal сказал:

За ким займати чергу для відповіді? ))

Я по простоте душевной подумал, что для этого и существует форум, Вы уж извините ))

Посилання на коментар

2 минуты назад, BugS сказал:

по пункту три я пас.

Да и ладно, пока все работает, а там и новая разводка подоспеет )

Посилання на коментар

2 хвилини тому, listtt сказав:

Да и ладно, пока все работает, а там и новая разводка подоспеет )

є одна версія, але не знаю, чи так буває - десь на вході поганий контакт, а при притіканні струму 10А (чайник) контакт покращується. Може це майчня, але хоч якась версія)

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 минут назад, BugS сказал:

є одна версія, але не знаю, чи так буває - десь на вході поганий контакт, а при притіканні струму 10А (чайник) контакт покращується. Може це майчня, але хоч якась версія)

Может быть, я же говорил, что проводка очень старая алюминиевая вся на скрутках...

Посилання на коментар

15 хвилин тому, listtt сказав:

подумал, что для этого и существует форум

Ви знайшли відповідь на перше питання? Бо після п'ятого це напоминає балаболку чи лікбез пенсіонерів за шкільною програмою, всі проблеми вирішуються поступово, або не вирішуються ніколи і якщо за тиждень нічого не зрушується, то просто найміть електрика. Форум це багато людей і у кожного дорогий час, це не халява...

Посилання на коментар

6 минут назад, normal сказал:

Ви знайшли відповідь на перше питання? Бо після п'ятого це напоминає балаболку чи лікбез пенсіонерів за шкільною програмою, всі проблеми вирішуються поступово, або не вирішуються ніколи і якщо за тиждень нічого не зрушується, то просто найміть електрика. Форум це багато людей і у кожного дорогий час, це не халява...

Ну зачем же Вы тратите на балабола пенсионера свое драгоценное время?

Благодаря этому доброжелательному форуму (за редким исключением) я многое узнал, вернее очень многое узнал и уже даже заказываю составные для своего щитка и в целом для разводки. 

А самое главное, что я почерпнул с этого общения, что есть много добрых и отзывчивых людей, коим я очень сильно благодарен лично и в целом всему этому чудесному форуму!

Желаю Вам всего хорошего )

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

57 хвилин тому, normal сказав:

Ви знайшли відповідь на перше питання? Бо після п'ятого це напоминає балаболку чи лікбез пенсіонерів за шкільною програмою, всі проблеми вирішуються поступово, або не вирішуються ніколи і якщо за тиждень нічого не зрушується, то просто найміть електрика.

Ваша порада на тлі його життєвих проблем вартує три копійки радянського періоду. 
як там казали? Не вчіть жити, краще допоможіть матеріально, на електрика, слабо?

59 хвилин тому, normal сказав:

Форум це багато людей і у кожного дорогий час, це не халява...

Так, це багато людей і вони всі такі різні, але іноді дивує, що ж тут роблять абрамовичи з джобсами?

Хто вас змушує витрачати свій дорогоцінний час на якогось нікчемного ніщеброда-пенсіонера? Ж-)
Невже не соромно?

Життя така штука, що мільйонери вмить можуть стати злиднями, 2008 рік показав та й 2022 також.

• Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, BugS сказав:

Цікаво, чому не можна. Мідь 1.5 мм кв, оболонка ПВХ, скоріш за все, не підтримує горіння. Що з ним станеться в гофрі/каналі при навантеженні всіх ламп, ну нехай, 100 Вт в сумі.

Він без зовнішньої ізоляції вже, тобто лише ізоляція жил. Відповідно це не штатні умови. Тому ні про які 25 років мова вже не йде. При монтажі доволі легко пошкодити ізоляцію випадково, потім буде спрацьовувати ПЗВ і буде розвага з пошуком причин.

Як той казав - роби добре, туйово саме вийде.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, outdoor24 сказал:

Він без зовнішньої ізоляції вже, тобто лише ізоляція жил. Відповідно це не штатні умови. Тому ні про які 25 років мова вже не йде. При монтажі доволі легко пошкодити ізоляцію випадково, потім буде спрацьовувати ПЗВ і буде розвага з пошуком причин.

Ну вот и прогнозируемый исчерпывающий ответ. Пусть лежит до лучших времен, пригодится где то на другом поприще )

Спасибо.

Посилання на коментар

7 часов назад, outdoor24 сказал:

Все дело в том что у пользователя уже есть бухта 1,5 мм2.

А так вы пугаете надуманными проблемами.

10 лампочек по 3 Вт будет 30 Вт. Это 20 кратный запас по мощности. Во время войны, да в таком доме, как описал пользователь, бояться что 30 лет не простоит.

Для listtt, не "грузя" вас подробностями жарких споров, вы должны знать что присутствие, УЗО 10мА более вопрос веры и одна из точек мнения. Целесообразность под вопросом, хуже не будет. У меня (не ржать) не стоит. Не ржать, УЗО 10мА

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Дорофеев Сергей сказал:

Для listtt, не "грузя" вас подробностями жарких споров, вы должны знать что присутствие, УЗО 10мА более вопрос веры и одна из точек мнения.

Надеюсь сработает "эффект плацебо" ))

3 часа назад, Дорофеев Сергей сказал:

Целесообразность под вопросом, хуже не будет

И это главное! )

Спасибо

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

12 годин тому, Фрай сказав:

Ваша порада на тлі його життєвих проблем вартує три копійки радянського періоду

Що би ви порадили колі одні люди на форумі кажуть ставте додатковий ввідний автомат, а інші кажуть не ставте? Для вирішення потрібна третя сторона (найняти електрика) або зайнятися питанням самому, а ТС на форумі тільки ще більше заплутався, хоча там все елементарно робиться по першій картинці з гуглу. Тож порада замислитися - це теж порада, бо збирати щиток нерозуміючи може бути чревато

1.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, normal сказал:

елементарно робиться по першій картинці з гуглу. Тож порада замислитися - це теж порада, бо збирати щиток нерозуміючи може бути чревато

Здорово.

Дорисуйте пользователю его любимый УЗО 10мА. Без фазных колодок, и пусть по нему собирает.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Я вже казав: не потрібні там два ПЗВ, якщо не подобається 30мА, то замість нього можна поставити 10мА (а не домальовувати), ну давайте ще на 5 сторінок подискутуємо про це...

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, normal сказал:

Що би ви порадили колі одні люди на форумі кажуть ставте додатковий ввідний автомат, а інші кажуть не ставте? Для вирішення потрібна третя сторона (найняти електрика) або зайнятися питанням самому, а ТС на форумі тільки ще більше заплутався, хоча там все елементарно робиться по першій картинці з гуглу. Тож порада замислитися - це теж порада, бо збирати щиток нерозуміючи може бути чревато

1.jpg

Спасибо за совет.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, normal сказав:

Що би ви порадили колі одні люди на форумі кажуть ставте додатковий ввідний автомат, а інші кажуть не ставте?

Я порадив ставити, а що саме нехай розкажуть фахівці, людина з самого початку означила свій рівень знань і положення у якому вимушено опинилась.

Не варто насміхатися і хизуватись своєю зверхністю? Це все, що я мав на увазі.

Особисто собі вставив (щось) шнайдерівське на 30мA. Ввідний автомат на хату 32А

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 часов назад, Фрай сказал:

Я порадив ставити, а що саме нехай розкажуть фахівці, людина з самого початку означила свій рівень знань і положення у якому вимушено опинилась.

Не варто насміхатися і хизуватись своєю зверхністю? Це все, що я мав на увазі.

Особисто собі вставив (щось) шнайдерівське на 30мA. Ввідний автомат на хату 32А

Я б теж поставив або автомат або просто вимикач навантаження. Зняв напругу в щиті в будинку, і можно проводити ремонтні і регламентні  роботи без пробіжки до лічильника.

Змінено користувачем Energon
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...