Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Стільниця на кухню.

egorskoda

Рекомендовані повідомлення

6 хвилин тому, Borisg сказав:

Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість, вона дозволяє встановлювати мийку під стільницю, а це набагато зручніше в користуванні.  

в штучний камінь можно мийку врізати в рівень з поверхнею стільниці - ще зручніше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 минут назад, delic сказал:

в штучний камінь можно мийку врізати в рівень з поверхнею стільниці - ще зручніше.

Звичайно, камінь ще краще за своїми характеристиками, а на кварцит можна і гарячу пательню ставити, але і ціна вже зовсім інша.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Не повірите, але щойно замовив і проплатив, виходить набагато дешевше ніж замовляти у нашому зажертому селі. ))

І це стосується будь-чого, бетон замовляти з Борщаги дешевше ніж на місцевому жбк

Лишилось визначитись з розмірами тумби під шафу і дати на розпил.

На Віярі запропонував заробити на мені знайомому, він має там знижки і я сказав, що мене цікавить лише термін.

сьогодні рівно 7 днів як чекаю на пропозицію, тобто сума і термін виготовлення. 

1 година тому, Borisg сказав:

Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість, вона дозволяє встановлювати мийку під стільницю

Так, але далеко не з кожної HPL.

Посилання на коментар

18 минут назад, Фрай сказал:

Не розумію, що ви маєте на увазі, плита яка використовується для стільниць(компакт плита, HPL стільниця, може бути плутанина з назвами) водостійка, бо це суцільний HPL пластик. Якщо це ДСП/МДФ або інший деревопохідний матеріал вкритий HPL то звісно він не водостійкий. 

Посилання на коментар

2 години тому, Фрай сказав:
3 години тому, Borisg сказав:

Що до компакт-плити (HPL) , то головна її перевага - водостійкість

На підтвердження своїх слів можу привести масу прикладів з того ж Гугля:

Можно ли ставить горячее на HPL столешницу?

Устойчивость к высоким температурам и бытовой химии. На поверхность можно без опасения ставить горячую посуду: пластик выдерживает температуру до 600 градусов. 12 вер. 2019 р.

Какую температуру выдерживает HPL?

Высокий показатель. Долговечность цвета – 4-5 баллов. Высокий показатель. Термоустойчивость – HPL выдерживает температуры от – 40°C до +135°C.

image.png.332213c670fea75889c10a4d8b673c37.png

Чего боится HPL пластик?

Одно из свойств HPL — высокая плотность, что блокирует попадание грязи и различных красителей в структуру пластика, а также предотвращает рост микробов внутри панелей. Это значит, что изделия из HPL не боятся карандашей и маркеров, цветных жидкостей (чай/кофе, соки, вино) и уличной пыли. 15 бер. 2023 р.

Каковы недостатки HPL?

Одним из самых больших недостатков столешниц из ламината высокого давления является то, что их нельзя использовать в экстремальных условиях . Это означает, что они имеют низкую устойчивость к бактериям, химикатам и коррозии. Они также имеют низкую устойчивость к грибкам и плохо выдерживают среды, в которых присутствует вода и влага. 17 жовт. 2023 р.

image.png.81cf9b0defab0f22d5f1ea0389fc6a7b.png

У декого може і дах поїхати, але ж ви розумієте, що це все відноситься до різних видів HPL.

Змінено користувачем Фрай
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Саме просте пояснення яке я надаю замовникам звучить так, "Знаєте пластик, який на звичайній стільниці ? От це він тількі у багато шарів, відповідно і якості його такі самі, може пошкрябатись, не варто перегрівати, але до води стійкий." Тому що всім відомо, що роспухає від води не пластик, а основа з ДСП.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Borisg сказав:

Тому що всім відомо, що роспухає від води не пластик, а основа з ДСП.

Ось! А вона може бути не тільки з дсп, а й з двп, мдф і навіть паперу.

А тепер питання, яким чином у вас стає стійким зріз на мийці? image.png.9ddbf4acd1590d257638013a667700e6.png

Бо мені треба буде чимось обробити дсп і краще хорошого клею пва нічого не знаю. 

Посилання на коментар

31 минуту назад, Borisg сказал:

От це він тількі у багато шарів

Так ось же, я ж кажу , компакт-плита , це тільки пластик, без ДСП 

Спойлер

0-02-05-6a7af75ad8a7285185490ec7afed8ff42c8ffcda03eaf49e01a5beb24d78907e_59edf315e0521fc4.jpg

Змінено користувачем Borisg
Посилання на коментар

7 годин тому, Фрай сказав:

Трохи пізніше зайду в майстерню сфоткаю шматок

IMG_6014.thumb.jpeg.72d92db52efdfa332d8378da082bd55d.jpeg

IMG_6015.thumb.jpeg.4a5b395e6d5509630906095a909bd708.jpeg

IMG_6018.thumb.jpeg.9c347b652cdc424adcc193c69cd92e81.jpeg

Отакий вологи не боїться

Посилання на коментар

В 05.12.2024 в 12:00, murava сказал:

зварив - і всіх дєлов

Нє, не зовсім так.

- зварив аргономі всіх дєлов.

Посилання на коментар

11.12.2024 в 18:26, Фрай сказав:

Ось! А вона може бути не тільки з дсп, а й з двп, мдф і навіть паперу.

А тепер питання, яким чином у вас стає стійким зріз на мийці? image.png.9ddbf4acd1590d257638013a667700e6.png

Бо мені треба буде чимось обробити дсп і краще хорошого клею пва нічого не знаю. 

я торці постформінгу під врізну мийку спочатку кілька разів вкривав нітролаком, спочатку трохи розводив розчинником 645+- і так кілька разів , поітм вже силіконом той що як герметик під врізну мийку.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я силіконом обробляв, але він з часом стає ніяким, а це знайшов пораду майстра по стільницям за пару разів ПВА, але якийсь 70-й чи щось таке.

але то треба мати час, бо перший раз він зайде в пори, висохне, а потім вже другий раз по сухому, а потім по сухому ще й фольга на самоклейці.

Ну, це під варочну поверхню, типу того, щоб при нагріванні ще й не так виходили шкідливі випари з смоли.

image.gif

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...