apxitektop.s Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 доброго дня сьогодні накидав схему своєї ситуації, додаю схему та реальне фото, в існуючий щиток я хочу підключити АВР для інвертора , інвертор звичайний - перетворювач напруги Fchao 2500. Я в цій темі електрики є повним нубом, лише схему можу зробити з того що бачу ). Питання в мене таке: 1) виник сумнів, що моє УЗО підключено вірно, схему самого УЗО ABB FH202 AC я додаю,чи не переплутані там фаза та нуль згідно схеми підключення УЗО? 2) Чи можу я підключити між УЗО та реле напруги ,в позначених мною проводах - Автомат вводу резерву ,який показано зліва ? по узо , додам що воно працює ) в цій схемі з 2017 року в мене, але дивився , що у людей воно підключене навпаки,тобто L зліва,а нуль зправа заходить )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) А чего после УЗО? Типа чтобы если кого током решило шибануть и УЗО отработало - быстро подать резерв добить?) Змінено 20 листопада 2024 користувачем ЯД 1 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop.s Опубліковано: 20 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 9 часов назад, apxitektop.s сказал: 2 часа назад, ЯД сказал: А чего после УЗО? Типа чтобы если кого током решило шибануть и УЗО отработало - быстро подать резерв добить?) Я тоже не понял почему после УЗО) В моем вопросе нет такого Это из темы как самому придумать историю и поражать над ней? ... підключити між УЗО та реле напруги ,в позначених мною проводах - Автомат вводу резерву ,який показано зліва ? Змінено 20 листопада 2024 користувачем apxitektop.s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 23 хвилини тому, apxitektop.s сказав: підключити між УЗО та реле напруги А, не заметил что тут справа на лево) мелкий шрифт Имхо норм место Змінено 20 листопада 2024 користувачем ЯД 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 10 годин тому, apxitektop.s сказав: виник сумнів, що моє УЗО підключено вірно, схему самого УЗО ABB FH202 AC я додаю,чи не переплутані там фаза та нуль згідно схеми підключення УЗО? Вот тут вроде схемка b260e90b_optim.pdf Прихований текст device.report/manual/5745575 Но на 4х контактном четко ставят отметку Н для нейтрали, а на 2 контактном нет. Змінено 20 листопада 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 21 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2024 (змінено) 22 часа назад, apxitektop.s сказал: Чи можу я підключити між УЗО та реле напруги ,в позначених мною проводах - Автомат вводу резерву Місце для врізки АВР виглядає нормально, але одразу є питання щодо відповідності потужності інвертора (Ви написали що це 2500ВА) та підключених навантажень (сумарно від 5500ВА та більше (до 16500ВА), оскільки живлення далі через 3 автомати по 25А). Якщо потужність джерела резервування суттєво менша за можливу потужність підключених робочих навантажень, то для переключення на резерв треба вибирати лише ті, які не перевантажать джерело живлення при одночасній роботі. Крім того, можливо, що у Вас десь є якась зарядка для акумуляторів, яка живиться від тих же вводів? Її теж треба відокремити від перемикання. Тому кінцева схема може бути дещо складніша, ніж та, яка намальована. Змінено 21 листопада 2024 користувачем Vladdi 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop.s Опубліковано: 25 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 (змінено) В 21.11.2024 в 13:09, Vladdi сказал: Місце для врізки АВР виглядає нормально, але одразу є питання щодо відповідності потужності інвертора (Ви написали що це 2500ВА) та підключених навантажень (сумарно від 5500ВА та більше (до 16500ВА), оскільки живлення далі через 3 автомати по 25А). Якщо потужність джерела резервування суттєво менша за можливу потужність підключених робочих навантажень, то для переключення на резерв треба вибирати лише ті, які не перевантажать джерело живлення при одночасній роботі. Крім того, можливо, що у Вас десь є якась зарядка для акумуляторів, яка живиться від тих же вводів? Її теж треба відокремити від перемикання. Тому кінцева схема може бути дещо складніша, ніж та, яка намальована. В 21.11.2024 в 01:15, ЯД сказал: Но на 4х контактном четко ставят отметку Н для нейтрали, а на 2 контактном нет. Дякую всім за участь і слушні поради. Сумарне навантаження буде десь 1500 і це рідко та в максимумі, а фактичне 500-600 поки маю лише хорошу гелеву батарею лише на 100ah 12v,планую купити в майбутньому призматичні lifepo4 313 Ah на Nkon В мене оновились питання ) як і схема, зараз вона працює так як накреслено : 1) В мене є заземлення, та його шина, по факту я не в курсі чи воно діюче . чомусь котел не працює, потрібно занулення, як його організувати в щитку ? 2) По реле часу, я хочу його задіяти - функцію відтермінування, щоб інвертор увімкнувся, набрав свою потужність і лише потім увімкнувся АВР, як це можливо ліпше ? P.S В схемі по АВР я переплутав місцями вхідний "сигнальний провід" по факту там дзеркально Змінено 25 листопада 2024 користувачем apxitektop.s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 (змінено) Ці АВР перемикаються за рахунок спрацювання реле, яке дає живлення на соленоїд, який приводить в дію коромисло перекидного перемикача. Коромисло перекидається в положення живлення від резерву і фіксується пружиною в крайніх позиціях. Пріоритетним є вхід "City Power", як тільки там з'являється напруга, підготовлені попереднім перемиканням контакти реле подають її на соленоїд, який знову приводить в рух коромисло. Тому для влаштування затримки ввімкнення резерву треба просто подавати живлення на вхід керування реле перемикання (BR, BN) через реле часу. В такому випадку АВР буде перемикатись на резерв тоді, коли на входи керування резервної лінії реле буде подана напруга. Як тільки напруга з'явиться на робочому вході, АВР одразу повернеться до живлення від основної лінії, незалежно від наявності напруги на резервній. Змінено 26 листопада 2024 користувачем Vladdi 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop.s Опубліковано: 26 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 (змінено) 2 часа назад, Vladdi сказал: Ці АВР перемикаються за рахунок спрацювання Дуже дякую вам , з реле часу вже підключив А як краще в моїй схемі зробити занулення, щоб все ж працював котел? Я думав що є в мене заземлення в розетці і цього буде достатньо 😁, але я не " в темі електрики" і в мене щось пішло не так) Чи можу я з нульової шини через VAG клему підключити в розрив "умовного" нуля провода, що йде від інвертора на АВР? Змінено 26 листопада 2024 користувачем apxitektop.s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 Тут дистанційно допомогти складно. В сусідніх темах пошукайте - це загальна проблема всіх систем захисту з електроіонізаційними датчиками, яким потрібна земля і живлення яких є фазозалежним та потребує заземлення. Я підозрюю, що оскільки інвертор не має потенціалу між своїми виходами 220В та нулем/землею, то і датчик котла теж не буде працювати, і горіння не буде. В сусідніх темах є люди, які в темі, попитайте там 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 (змінено) 4 часа назад, Vladdi сказал: Тому для влаштування затримки ввімкнення резерву треба просто подавати живлення откуда его брать, если нет сети и инвертор выключен ? проще наверное держать инвертор всегда включеным , чтобы и реле времени не нужно было , и АВР чтоб мог переключаться Змінено 26 листопада 2024 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 2 часа назад, apxitektop.s сказал: Я думав що є в мене заземлення в розетці і цього буде достатньо земля прокинута к розетке ? если закоротить земляной контакт розетки с контактом нейтрали ( не перепутать с фазным ) то должно УЗО сработать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 26 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 3 часа назад, apxitektop.s сказал: Дуже дякую вам , з реле часу вже підключив А як краще в моїй схемі зробити занулення, щоб все ж працював котел? Я думав що є в мене заземлення в розетці і цього буде достатньо 😁, але я не " в темі електрики" і в мене щось пішло не так) Чи можу я з нульової шини через VAG клему підключити в розрив "умовного" нуля провода, що йде від інвертора на АВР? Якщо розумієте що робите і до яких це може призвести наслідків. То щоб працював котел можна між нулем або фазою і корпусом котла встановити опір на 100кОм і тоді все буде працювати без землі і нуля. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop.s Опубліковано: 26 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 листопада 2024 А такий варіант, чи можливо з існуючої шини заземлення подати провід на нижню клему N АВР до якої підєднано провід від інвертора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 27 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 18 часов назад, igorrius сказал: откуда его брать, если нет сети и инвертор выключен ? ТС мав на увазі, що інвертор має батарею, тому, як я зрозумів, було бажання рознести в часі моменти зникнення міської мережі та затримати переключення АВР на живлення від інвертора після його ввімкнення. Вимкнений стан інвертора не має значення, оскільки при його включенні почне працювати реле часу. Саме це живлення, скомутоване через реле часу, перемикає АВР в положення живлення навантажень від інвертора. До того перемикач АВР просто стоїть і чекає. Нічого незвичайного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 27 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 16 часов назад, apxitektop.s сказал: подати провід на нижню клему N АВР до якої підєднано провід від інвертора Перемикачу байдуже, що там підключене до клем навантаження (окрім клем кіл керування, звісно). З іншого боку, у інвертора обидва виходи зазвичай "підвішені в повітрі", є лише напруга між ними, і немає чіткого потенціалу між ними та землею/нулем як в міській мережі, де один провід то нуль, а інший то фаза. Саме відсутність потенціалу між фазним проводом та землею і нулем перешкоджає нормальній роботі датчика полум'я у багатьох схемах котлів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 (змінено) 39 хвилин тому, Vladdi сказав: З іншого боку, у інвертора обидва виходи зазвичай "підвішені в повітрі", є лише напруга між ними, і немає чіткого потенціалу між ними та землею/нулем як в міській мережі, де один провід то нуль, а інший то фаза. Тому інколи кажуть, що це два фазних провідника, які мають між собою деяку різницю потенціалів (напругу) 39 хвилин тому, Vladdi сказав: Саме відсутність потенціалу між фазним проводом та землею і нулем перешкоджає нормальній роботі датчика полум'я у багатьох схемах котлів. Загалом є (або немає) різниця потенціалів між L та N, L та PE і N та PE. Відсутність різниці між різницями потенціалів (L та PE) та (L та N) заважає роботі датчика вогню? Змінено 27 листопада 2024 користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 20.11.2024 в 14:54, apxitektop.s сказав: Нагадайте, будь ласка, в якій програмі ось так гарно можливо малювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apxitektop.s Опубліковано: 27 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, Mr. D сказал: Нагадайте, будь ласка, в якій програмі ось так гарно можливо малювати? Це зараз можна накреслити в багатьох програмах, в Revit, Corel draw, Visio., з готовими модулями автоматів, дифавтоматів, чи за їх відсутності, тобто як у мене з АВР, берете фронтальну проекцію з Аліекспрес цього АВР, і ось просто підєднуєте провода. Щодо моєї ситуації доадам, я маю два нових інвертора, не гібридних, Fchao та Powmr і жоден не працює з котлом коректно, пальник в котла потребує мабуть чіткого нуля, бо заземлення в розетці й так є постійно). З котлом працює схема як у автора з ютуб, в мене й котел такий само, коли з шини PE подамо провід на розетку інвертора: Але як на відео, мені такий варіант не підходить, бо треба зі ел.щитка, і як то зробити краще, мій, фактично нульовий рівень електрика, не дає змоги)), я лишень розумію що мені потрібна шина PE, але ще підозрюю, що Узо можливо буде сприймати такі дії як утічка, і вибиватиме автомати. Внизу додам інвертори свої Змінено 27 листопада 2024 користувачем apxitektop.s Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз