andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 33 хвилини тому, Nesnakomez сказав: Приточные клапаны на окнах === режим микропроветривания? Ось такі: 34 хвилини тому, Nesnakomez сказав: Дверь на кухню с большим зазором снизу. Около 20мм. Соседнее помещение- прихожая. Там не идеально герметичны две отдельных двери на улицу. Из прихожей - двери в туалет и ванную, с зазорами внизу по ~10мм. В ванной и туалете- электровытяжки. Сейчас - с обратными клапанами. А далі , в прихожій є двері в інші кімнати? Принцип дії природньої вентиляції : повітря з вулиці , через припливні клапани у верхній частині вікон житлових кімнат (спальні , дитячі , зали) надходить до кімнат . Далі через щілини під дверима потрапляє у коридор. І далі через кухню , туалет , ванну , за допомогою вентиляторів , або просто вентканалів виводиться на вулицю. ПС.. Хто вам дозволив атмосферний котел встановлювати на кухні ? Наскільки пам`ятаю , для нього вимагається окреме приміщення з певною кубатурою та витяжним каналом. На кухні можна встановлювати котел тільки з закритою камерою згоряння. Тому у вас і трабли з вентиляцією. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 1 година тому, andrey_ka сказав: Наскільки пам`ятаю , для нього вимагається окреме приміщення з певною кубатурою та витяжним каналом. Ось знайшов: на кухні можна , якщо котел до 30кВТ і за певних умов. Не можна , якщо вона поєднана з іншими кімнатами. Дивіться , р а***те. Зробите як написано проблема зникне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 8 часов назад, Nesnakomez сказал: Нет, это горизонтальный канал в стене длиной около 500мм, который переходит в вертикальный, длиной около 3м. Фотку этого дела дайте. Голая АЦ труба ? ПыСы. В кухню приток не делается. Запомнить як таблычку множення. ☺️ Змінено 14 листопада 2024 користувачем SON Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: ПС.. Хто вам дозволив атмосферний котел встановлювати на кухні ? А шо не мона? Змінено 14 листопада 2024 користувачем SON Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 14 хвилин тому, SON сказав: А шо не мона? Хм.. Ви попереднє повідомлення не читали? Там є відповідь на ваше питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 20 хвилин тому, SON сказав: В кухню приток не делается. Запомнить як таблычку множення. ☺️ Краще на кухні ніж в туалеті. Запахи зараз другорядне... Собі притік робив в прихожій - бо там понижена температура не шкодить. Або з двору прийшов і тобі аж гаряче в хаті або збираєшся вийти і уже закутався. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 Только что, porterlv сказал: Краще на кухні ніж в туалеті. Приток в "чистые" помещения, вытяжка из "грязных". Це так в умных книжках (ДБНах) колись писалось. ☺️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 І писали, що холодний душ примати корисно, особливо при протязі, а який може бути камін чи електровитяжка в квартирі? То від лукавого... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 5 годин тому, Nesnakomez сказав: Приточные клапаны на окнах === режим микропроветривания? Так, і мікро на 1999грн дешевше і витяжки не потрібні (ще більша економія) 4 години тому, andrey_ka сказав: На кухні можна встановлювати котел тільки з закритою камерою згоряння Перечитайте ДБН, в кухні-студії можна тільки з закритою, а в нього всього 18м2 явно не студія, ну і газовики хліб не даром їдять, там може все нормально, окрім того, що електровитяжка ЗАБОРОНЕНА з таким котлом і шкода ширше вікно відкрити, бо кватирка це ж не мікро, а може заслінка у котлі накрилась, що обмежує притік, хз... Змінено 14 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 29 хвилин тому, normal сказав: Перечитайте ДБН, в кухні-студії можна тільки з закритою, а в нього всього 18м2 явно не студія, Блін , ви що з "SON" зговорились ! Перечитав я це ДБН і не тільки перечитав , а і виклав витримки з нього. Ви що , наступний пост , після того що цитували не читали? 42 хвилини тому, normal сказав: там може все нормально, Та яке нормально. Було б нормально не було б цієї теми. Всім цим кухонним пристроям (котел , плита , вентканал , електровитяжка) потрібне живлення (повітря) , а його явно не вистачає. А постійно тримати вікно відкритим не будеш. 46 хвилин тому, normal сказав: окрім того, що електровитяжка ЗАБОРОНЕНА Звідки ви це взяли ? , бо я такого не помітив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 14 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 3 часа назад, SON сказал: Голая АЦ труба ? Нет конечно. Нижняя часть выполнена в коробе из кирпичной кладки, верхняя- обернута утеплителем и защищена от атмосферных явлений. Все как по проекту указано. 3 часа назад, SON сказал: В кухню приток не делается Но чем дальше от целевого помещения, тем меньше эффективность (производительность)? Тут бы еще не получить проблему с конденсатом в месте установки клапана. В любом случае, начну с микропроветривания. В остальном- все по требованиям выполнено. Окно есть, остальное- моя ответственность. Кухонную электровытяжку конечно никто не может запретить. И проблема вообще не из за котла. Да, он создает циркуляцию через себя из вентканала, но и без него тяга опрокидывается. Если вытяжку включать, даже при выключенном котле- то окно как минимум на проветривание нужно открывать. 40 минут назад, andrey_ka сказал: А постійно тримати вікно відкритим не будеш. А в другом помещении(если это была бы не кухня) разве ОК- держать постоянно открытым окно?? Змінено 14 листопада 2024 користувачем Nesnakomez Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 54 хвилини тому, andrey_ka сказав: Перечитав я це ДБН і не тільки перечитав , а і виклав витримки з нього Читайте ще раз 9.36: на звичайних(старих) кухнях можна любий котел хоч з відкритою камерою, а на кухнях-студіях-вітальнях(модних з диваном) тільки з закритою! У ТС явно звичайна кухня і старий котел, а ви пишете, що атмосферний неможна, газовики були дурні чи ви? 59 хвилин тому, andrey_ka сказав: Всім цим кухонним пристроям (котел , плита , вентканал , електровитяжка) потрібне живлення (повітря) , а його явно не вистачає. А постійно тримати вікно відкритим не будеш Так притоку не хватає, ви запропонували віконний мікро-клапан та мікро-щілини в дверях, в людини вже є 2 вікна у приміщенні з мікропровітрення, тепер доведіть, що ваших клапанів вистачить на все про все... 1 година тому, andrey_ka сказав: Звідки ви це взяли ? , бо я такого не помітив Та я просто вікрив першу інструкцію на атмосферник (бо в мене давно його немає) і прочитав: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 40 хвилин тому, normal сказав: Читайте ще раз 9.36: на звичайних(старих) кухнях можна любий котел хоч з відкритою камерою, а на кухнях-студіях-вітальнях(модних з диваном) тільки з закритою! У ТС явно звичайна кухня і старий котел, а ви пишете, що атмосферний неможна, газовики були дурні чи ви? Добре , давайте на пальцях. Я написав; Цитата ПС.. Хто вам дозволив атмосферний котел встановлювати на кухні ? Оскільки колись мені на очі попадалась така інфа , що атмосферник на кухні неможна. Далі я написав; Цитата Наскільки пам`ятаю , для нього вимагається окреме приміщення з певною кубатурою та витяжним каналом. Так і написав "Наскільки пам`ятаю" , тобто я не був точно впевнений. Далі я написав: Цитата На кухні можна встановлювати котел тільки з закритою камерою згоряння. Оскільки також пам`ятаю , що десь у нормах таке проскакувало. Одразу після написання поліз знайшов відповідний ДБН , та перечитав. І наступним постом себе ж і виправив , написавши: Цитата Ось знайшов: на кухні можна , якщо котел до 30кВТ і за певних умов. І також зазначив : Цитата Не можна , якщо вона поєднана з іншими кімнатами. Тобто виправив себе , де не можна. І на доданок виклав витримки з цього ДБН , де вказано , де можна , а де ні. І після всього цього ви мені пишите: що це ти хєрню понаписував , що на кухні неможна. То може вам варто перечитати пости? Чи було настільки незрозуміло написано? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 1 година тому, normal сказав: Так притоку не хватає, ви запропонували віконний мікро-клапан та мікро-щілини в дверях, Не один , а на кожне вікно , в кожну кімнату і якщо буде не достатньо то і на кухні також. Вони для того і придумані , щоб не тримати вікна відкритими. І не мікро-щілини під дверима , а таку щілину , яка забезпечить необхідний приток до кухні. 1 година тому, normal сказав: вже є 2 вікна у приміщенні з мікропровітрення, Видно цього не достатньо , або вони були відкриті ну вже зовсім на мікро. 1 година тому, normal сказав: тепер доведіть, що ваших клапанів вистачить на все про все... Яких? Вони є різні на різну продуктивність. Довести... хіба що експериментально. Відкрити в усіх житлових кімнатах вікна на провітрювання. Зняти на кухні двері , проєм щільно закрити картоном . В нижній частині вирізати великий прмокутний отвір і поступово його перекриваючи добитись такого положення , при якому всі кухоні прилади будуть працювати в штатному режимі. Цим самим визначивши необхідний переріз припливного каналу. Потім поступово закривати вікна визначивши таким чином необхідний переріз припливних каналів у кімнатах. Далі підібрати необхідні клапани та встановити на вікна. 1 годину тому, normal сказав: Та я просто вікрив першу інструкцію на атмосферник (бо в мене давно його немає) і прочитав: Спробував також і в іншій інструкції не знайшов такого. Пропонують тільки встановлювати згідно діючих норм. А в нормах я такого не знаходжу. І багато ви бачили сучасних кухонь без примусової витяжки ? І при цьому норми не забороняють встановлювати там котли. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 2 години тому, Nesnakomez сказав: А в другом помещении(если это была бы не кухня) разве ОК- держать постоянно открытым окно?? Звісно ні , тому я і кажу про клапани. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 11 часов назад, Nesnakomez сказал: Нет конечно. Нижняя часть выполнена в коробе из кирпичной кладки, верхняя- обернута утеплителем и защищена от атмосферных явлений. Все как по проекту указано. Но чем дальше от целевого помещения, тем меньше эффективность (производительность)? Тут бы еще не получить проблему с конденсатом в месте установки клапана. В любом случае, начну с микропроветривания. Для кого-то 1 см пенофола тоже есть утеплитель. ☺️ Потому лучше фото. Приток фиолетово где при наличии перетока между помещениями. Приточный клапан не даст конденсат, при условии работы на приток. Удаление уплотнителя (двух резинок) в верхней части створки окна +/- равно приточному оконному клапану за много денег. Чего у Вас там по вентканалам на втором этаже? Пример как нужно утеплять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 9 годин тому, andrey_ka сказав: Спробував також і в іншій інструкції не знайшов такого. Може тому, що не хотіли знайти? Ви розумієте від чого така заборона? Ото в ТС притоку не вистачає і витяжка перетворюється на затяжку. А що буде, якщо він включить вентилятор витяжки а притічної не зробить, а вікно забуде відкрити? Правильно... Вентилятор пересилить природну тягу в котлі, димохід стане приточкою, продукти горіння через кухню попруть у витяжку. Чадний газ не має запаху. Люди просто засинають. Назавжди... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 15 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 1 час назад, SON сказал: Для кого-то 1 см пенофола тоже есть утеплитель. ☺️ Потому лучше фото. Да нечего там фотографировать. Трубы обернуты стекловатой 50мм, всё это обернуто в фольгоизол и закрыто армированной штукатуркой. 1 час назад, SON сказал: Приточный клапан не даст конденсат, при условии работы на приток. Вот. Уже нет гарантии, что клапан будет гарантированно работать в одну сторону, если будет такая возможность. Это первое. А второе- я лет 10 назад имел проблему с этим конденсатом. Вентканал как раз начал работать в обратную сторону, и трубы были тогда еще без утепления. Все вокруг вентканала затянуло влагой, осыпалась отделка стен, в общем - было чем потом заняться. И это, получается канал работал на приток. 2 часа назад, SON сказал: Чего у Вас там по вентканалам на втором этаже? Я в самом начале темы обозначил: дом- одноэтажный. Один этаж, сверху- неотапливаемый чердак. 46 минут назад, porterlv сказал: від чого така заборона? В инструкциях есть такое, но это не запрет. И тем более газконтора не может запретить ввод в эксплуатацию котла просто из за наличия электровытяжки. 48 минут назад, porterlv сказал: притоку не вистачає і витяжка перетворюється на затяжку. Ну вытяжек то свою задачу выполняет "на ура". Ни во что она не превращается, а выполняет то, для чего предназначена. Я, вообще не очень представляю, какой должен быть организован приток(и делает ли кто то такое у себя в доме/квартире), чтобы оперативно компенсировать работу электровытяжки на максимальной мощности. 52 минуты назад, porterlv сказал: А що буде, якщо він включить вентилятор витяжки а притічної не зробить, а вікно забуде відкрити Да, есть неприятный момент... Нужно держать на контроле.( Что поделаешь, если долбаные газовщики создают вынужденные условия, при которых нужно так извращаться. Я был вынужден поставить при замене такой же- атмосферный, а не турбо котел и иметь те же самые "неудобства", чтобы не платить баснословные суммы и тратить годы на оббивания порогов в горгазе. Но в общем, тема не об этом.). Ну и как выше написал, на максимальной мощности вытяжки- и два открытых настежь окна могут не помочь. 58 минут назад, porterlv сказал: Вентилятор пересилить природну тягу в котлі, димохід стане приточкою, продукти горіння через кухню попруть у витяжку. Вот отсюда поподробнее пожалуйста. Как может газоход стать приточкой? Если котел не работает, в газоходе - фактически нет смертельно объема угарного газа. А при работе котла, опрокидывание тяги моментально его остановит. Кроме этого, есть датчик угарного газа. 1 час назад, porterlv сказал: Чадний газ не має запаху. Люди просто засинають. Назавжди Не сразу. Есть еще промежуточная стадия. В этих случаях люди получают разной степени отравления, но не летально. Хотя согласен, это не игрушки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) 1 годину тому, porterlv сказав: Може тому, що не хотіли знайти? Та ні , цим я хотів сказати , що всі інструкції різні , що не у всіх є така заборона. І якщо хтось встановить котел по інструкції , в якій не буде такої заборони і не зробить усіх застережних засобів (вентканал , приток і.т.п.) то буде те , що ви описали. Тому , в першу чергу потрібно керуватись загальними нормами . І якщо ви встановите котел (будь-який) згідно цих норм , то такої ситуації ніколи не виникне , незалежно від інструкції до котла. 1 годину тому, porterlv сказав: Ви розумієте від чого така заборона? Звісно розумію. Також я розумію , що якщо зробити приток згідно правил , то ніяка витяжка не зможе перекинути тягу і такої ситуації ніколи не виникне. До того ж усі котли обладнані системою безпеки. У випадку надходження продуктів згоряння в зворотному напрямку , газ моментально вирубається. ПС.. А як вам такий пердімонокль : Тобто , якщо ви маєте в будинку ПВУ , то все атмосферник , камін , піч , і.т.д. ні , ні. І пофіг де воно в будинку стоїть. Мова йде за весь будинок. Якщо що , то це ось звідси: Цитата Правила безпеки систем газопостачання України Правда це правило ще за царя Гороха , але тим не менш. Може і та інструкція також застаріла. Тому в першу чергу ДБН , ДСТУ, і.т.д... Змінено 15 листопада 2024 користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 51 хвилину тому, Nesnakomez сказав: Ну вытяжек то свою задачу выполняет "на ура". Ни во что она не превращается, а выполняет то, для чего предназначена. Я, вообще не очень представляю, 52 хвилини тому, Nesnakomez сказав: Нужно держать на контроле.( Что поделаешь, если долбаные газовщики создают вынужденные условия Ви праві! Я з розумними погоджуюсь завжди. А з дураками відразу. Кожна людина сама 3,14здець свого щастя... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 (змінено) То Nesnakomez Чего предлагаю, шоб не делать пока лишних телодвижений. ☺️ Снять вентрешетку на вентканале и повесить на входе полоску туалетной бумаги см 5 шириной, что позволит видеть куда тянет/не тянет. Поставить 2-3 окна в режим микропроветривания где-нить в комнатах и понаблюдать за тягой пару дней, в т.ч. и при ветре. Ежли тяги сразу не будет, можно попробовать стартонуть канал феном, т.е. прогреть минут 15-20. Кстати диаметр АЦ трубы на в/к? Чтоб вентканал работал правильно, через него должен постоянно проходить теплый воздух из дома, соотв. нужен постоянный приток. При остывании канала тяга как правило опрокидывается. Вытяжка с моторчиком способна опрокинуть не тока в/к, но и дымоход даж при работающем котле. Потому приоткрывать окошко. Змінено 15 листопада 2024 користувачем SON 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 15 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 20 минут назад, SON сказал: диаметр АЦ трубы на в/к? Ду 150мм. Тоже - согласно проекта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 1 минуту назад, Nesnakomez сказал: Ду 150мм. Тоже - согласно проекта. Нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 27 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2024 В 15.11.2024 в 16:32, SON сказал: То Nesnakomez Чего предлагаю, шоб не делать пока лишних телодвижений. ☺️ Снять вентрешетку на вентканале и повесить на входе полоску туалетной бумаги см 5 шириной, что позволит видеть куда тянет/не тянет. Поставить 2-3 окна в режим микропроветривания где-нить в комнатах и понаблюдать за тягой пару дней, в т.ч. и при ветре. Ежли тяги сразу не будет, можно попробовать стартонуть канал феном, т.е. прогреть минут 15-20. Кстати диаметр АЦ трубы на в/к? Чтоб вентканал работал правильно, через него должен постоянно проходить теплый воздух из дома, соотв. нужен постоянный приток. При остывании канала тяга как правило опрокидывается. Вытяжка с моторчиком способна опрокинуть не тока в/к, но и дымоход даж при работающем котле. Потому приоткрывать окошко. мав таку проблему - витяжний канал перевертав тягу і працював як приточка. Конденсат і осипання штукатурки навкруги- то як отче наш. В минулі вихідні зробив отвір діаметром 115 мм сантиметрів з 20 над полом . Поки все запрацювало . Але спробую поставити на вхід анемостат і відрегулювати кількість повітря на приток . якшо тяга в каналі перевернулася - канал вистигає , і за той період коли котел не працює не встигає обігрітися . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 29 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2024 С микропроветриванием окон в коридоре - тяга стабилизировалась. При работе котла и трех окнах на микропроветривание - тяга не опрокидыаается. Но колотун приличный. Приходится дополнительно электровентилятор включать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз