Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Естественная вытяжка работает а обратную сторону

Nesnakomez

Рекомендовані повідомлення

33 хвилини тому, Nesnakomez сказав:

Приточные клапаны на окнах === режим микропроветривания?

Ось такі:

00321.png.973ed4ac1df7d970713c5bc16d6cd816.png

34 хвилини тому, Nesnakomez сказав:

Дверь на кухню с большим зазором снизу. Около 20мм. Соседнее помещение- прихожая. Там не идеально герметичны две отдельных двери на улицу. Из прихожей - двери в туалет и ванную, с зазорами внизу по ~10мм. В ванной и туалете- электровытяжки. Сейчас - с обратными клапанами.

А далі , в прихожій є двері в інші кімнати?

Принцип дії природньої вентиляції : повітря з вулиці , через припливні клапани у верхній частині вікон житлових кімнат (спальні , дитячі , зали) надходить до кімнат . Далі через щілини під дверима потрапляє у коридор. І далі через кухню , туалет , ванну , за допомогою вентиляторів , або просто вентканалів виводиться на вулицю.

ПС.. Хто вам дозволив атмосферний котел встановлювати на кухні ? 

Наскільки пам`ятаю , для нього вимагається окреме приміщення з певною кубатурою та витяжним каналом. 

На кухні можна встановлювати  котел тільки  з закритою камерою згоряння.

Тому у вас і трабли з вентиляцією. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, andrey_ka сказав:

Наскільки пам`ятаю , для нього вимагається окреме приміщення з певною кубатурою та витяжним каналом. 

Ось знайшов: на кухні можна , якщо котел до 30кВТ і за певних умов. Не можна , якщо вона поєднана з іншими кімнатами.

1989154940_936.png.600ce0aee103e02341910e8c54f84da4.png

149684951_927.png.0988980edd7ddbd2e875f2b712a752ae.png

Дивіться , р а***те. Зробите як написано проблема зникне.

Посилання на коментар

8 часов назад, Nesnakomez сказал:

Нет, это горизонтальный канал в стене длиной около 500мм, который переходит в вертикальный, длиной около 3м. 

Фотку этого дела дайте.

Голая АЦ труба ?

ПыСы. В кухню приток не делается. Запомнить як таблычку множення. ☺️

Змінено користувачем SON
Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

А шо не мона?

Змінено користувачем SON
Посилання на коментар

14 хвилин тому, SON сказав:

А шо не мона?

Хм..

Ви попереднє повідомлення не читали? Там є відповідь на ваше питання.

Посилання на коментар

20 хвилин тому, SON сказав:

В кухню приток не делается. Запомнить як таблычку множення. ☺️

Краще на кухні ніж в туалеті. :)

Запахи зараз другорядне... Собі притік робив в прихожій - бо там понижена температура не шкодить. Або з двору прийшов і тобі аж гаряче в хаті або збираєшся вийти  і уже закутався.

Посилання на коментар

Только что, porterlv сказал:

Краще на кухні ніж в туалеті. :)

Приток в "чистые" помещения, вытяжка из "грязных".

Це так в умных книжках (ДБНах) колись писалось. ☺️

• Лайк 1
Посилання на коментар

І писали, що холодний душ примати корисно, особливо при протязі, а який може бути камін чи електровитяжка в квартирі? То від лукавого...

Посилання на коментар

5 годин тому, Nesnakomez сказав:

Приточные клапаны на окнах === режим микропроветривания?

Так, і мікро на 1999грн дешевше і витяжки не потрібні (ще більша економія)

4 години тому, andrey_ka сказав:

На кухні можна встановлювати  котел тільки  з закритою камерою згоряння

Перечитайте ДБН, в кухні-студії можна тільки з закритою, а в нього всього 18м2 явно не студія, ну і газовики хліб не даром їдять, там може все нормально, окрім того, що електровитяжка ЗАБОРОНЕНА з таким котлом і шкода ширше вікно відкрити, бо кватирка це ж не мікро, а може заслінка у котлі накрилась, що обмежує притік, хз...

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

29 хвилин тому, normal сказав:

Перечитайте ДБН, в кухні-студії можна тільки з закритою, а в нього всього 18м2 явно не студія,

Блін , ви що з "SON" зговорились !  Перечитав я це ДБН і не тільки перечитав , а і виклав витримки з нього. Ви що , наступний пост , після того що цитували не читали?

42 хвилини тому, normal сказав:

там може все нормально,

Та яке нормально. Було б нормально не було б цієї теми. Всім цим кухонним пристроям (котел , плита , вентканал , електровитяжка) потрібне живлення (повітря) , а його явно не вистачає. А постійно тримати вікно відкритим не будеш.

46 хвилин тому, normal сказав:

окрім того, що електровитяжка ЗАБОРОНЕНА

Звідки ви це взяли ? , бо я такого не помітив.

Посилання на коментар

3 часа назад, SON сказал:

Голая АЦ труба ?

Нет конечно. Нижняя часть выполнена в коробе из кирпичной кладки, верхняя- обернута утеплителем и защищена от атмосферных явлений. Все как по проекту указано.

3 часа назад, SON сказал:

В кухню приток не делается

Но чем дальше от целевого помещения, тем меньше эффективность (производительность)?

Тут бы еще не получить проблему с конденсатом в месте установки клапана. В любом случае, начну с микропроветривания.

В остальном- все по требованиям выполнено. Окно есть, остальное- моя ответственность. Кухонную электровытяжку конечно никто не может запретить.

И проблема вообще не из за котла. Да, он создает циркуляцию через себя из вентканала, но и без него тяга опрокидывается. Если вытяжку включать, даже при выключенном котле- то окно как минимум на проветривание нужно открывать.

40 минут назад, andrey_ka сказал:

А постійно тримати вікно відкритим не будеш.

А в другом помещении(если это была бы не кухня) разве  ОК- держать постоянно открытым окно??

Змінено користувачем Nesnakomez
Посилання на коментар

54 хвилини тому, andrey_ka сказав:

Перечитав я це ДБН і не тільки перечитав , а і виклав витримки з нього

Читайте ще раз 9.36: на звичайних(старих) кухнях можна любий котел хоч з відкритою камерою, а на кухнях-студіях-вітальнях(модних з диваном) тільки з закритою! У ТС явно звичайна кухня і старий котел, а ви пишете, що атмосферний неможна, газовики були дурні чи ви?

59 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Всім цим кухонним пристроям (котел , плита , вентканал , електровитяжка) потрібне живлення (повітря) , а його явно не вистачає. А постійно тримати вікно відкритим не будеш

Так притоку не хватає, ви запропонували віконний мікро-клапан та мікро-щілини в дверях, в людини вже є 2 вікна у приміщенні з мікропровітрення, тепер доведіть, що ваших клапанів вистачить на все про все...

1 година тому, andrey_ka сказав:

Звідки ви це взяли ? , бо я такого не помітив

Та я просто вікрив першу інструкцію на атмосферник (бо в мене давно його немає) і прочитав:

image.png.84c0ee73fac6ca94db3242b2e4c761ec.png

Посилання на коментар

40 хвилин тому, normal сказав:

Читайте ще раз 9.36: на звичайних(старих) кухнях можна любий котел хоч з відкритою камерою, а на кухнях-студіях-вітальнях(модних з диваном) тільки з закритою! У ТС явно звичайна кухня і старий котел, а ви пишете, що атмосферний неможна, газовики були дурні чи ви?

Добре , давайте на пальцях. 

Я написав;

Цитата

Оскільки колись мені на очі попадалась така інфа , що атмосферник на кухні неможна.

Далі я написав;

Цитата

Так і написав "Наскільки пам`ятаю" , тобто я не був точно впевнений.

Далі я написав:

Цитата

На кухні можна встановлювати  котел тільки  з закритою камерою згоряння.

Оскільки також пам`ятаю , що десь у нормах таке проскакувало.

Одразу після написання поліз знайшов відповідний ДБН , та перечитав.

І наступним постом себе ж і виправив , написавши:

Цитата

Ось знайшов: на кухні можна , якщо котел до 30кВТ і за певних умов.

І також зазначив :

Цитата

Не можна , якщо вона поєднана з іншими кімнатами.

Тобто виправив себе , де не можна.

І на доданок виклав витримки з цього ДБН , де вказано , де можна , а де ні.

І після всього цього ви мені пишите: що це ти хєрню понаписував , що на кухні неможна.

То може вам варто перечитати пости?

Чи було настільки незрозуміло написано?

Посилання на коментар

1 година тому, normal сказав:

Так притоку не хватає, ви запропонували віконний мікро-клапан та мікро-щілини в дверях,

Не один , а на кожне вікно , в кожну кімнату і якщо буде не достатньо то і на кухні також. Вони для того і придумані , щоб не тримати вікна відкритими. І не мікро-щілини під дверима , а таку щілину , яка забезпечить необхідний приток до кухні.

вже є 2 вікна у приміщенні з мікропровітрення,

Видно цього не достатньо , або вони були відкриті ну вже зовсім на мікро.

тепер доведіть, що ваших клапанів вистачить на все про все...

Яких? Вони є різні на різну продуктивність.

Довести... хіба що експериментально.

Відкрити в усіх житлових кімнатах вікна на провітрювання.

Зняти на кухні двері , проєм щільно закрити картоном . В нижній частині вирізати великий прмокутний отвір і поступово його перекриваючи добитись такого положення , при якому всі кухоні прилади будуть працювати в штатному режимі. Цим самим визначивши необхідний переріз припливного каналу. Потім поступово закривати вікна визначивши таким чином необхідний переріз припливних каналів у кімнатах. Далі підібрати необхідні клапани та встановити на вікна.

1 годину тому, normal сказав:

Та я просто вікрив першу інструкцію на атмосферник (бо в мене давно його немає) і прочитав:

image.png.84c0ee73fac6ca94db3242b2e4c761ec.png

Спробував також  і в іншій інструкції не знайшов такого. Пропонують тільки встановлювати згідно діючих норм. А в нормах я такого не знаходжу.

І багато ви бачили сучасних кухонь без примусової витяжки ?  І при цьому норми не забороняють встановлювати там котли.

Посилання на коментар

2 години тому, Nesnakomez сказав:

А в другом помещении(если это была бы не кухня) разве  ОК- держать постоянно открытым окно??

Звісно ні , тому я і кажу про клапани.

Посилання на коментар

11 часов назад, Nesnakomez сказал:

Нет конечно. Нижняя часть выполнена в коробе из кирпичной кладки, верхняя- обернута утеплителем и защищена от атмосферных явлений. Все как по проекту указано.

Но чем дальше от целевого помещения, тем меньше эффективность (производительность)?

Тут бы еще не получить проблему с конденсатом в месте установки клапана. В любом случае, начну с микропроветривания.

Для кого-то 1 см пенофола тоже есть утеплитель. ☺️ Потому лучше фото.

Приток фиолетово где при наличии перетока между помещениями.

Приточный клапан не даст конденсат, при условии работы на приток.

Удаление уплотнителя (двух резинок) в верхней части створки окна   +/- равно приточному оконному клапану за много денег.

Чего у Вас там по вентканалам на втором этаже?

Пример как нужно утеплять.

Утепление_дымохода.jpg

Посилання на коментар

9 годин тому, andrey_ka сказав:

Спробував також  і в іншій інструкції не знайшов такого.

Може тому, що не хотіли знайти? Ви розумієте від чого така заборона?

Ото в ТС притоку не вистачає і витяжка перетворюється на затяжку.

А що буде, якщо він включить вентилятор витяжки а притічної не зробить, а вікно забуде відкрити?

Правильно... Вентилятор пересилить природну тягу в котлі, димохід стане приточкою, продукти горіння через кухню попруть у витяжку.

Чадний газ не має запаху. Люди просто засинають. Назавжди...

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, SON сказал:

Для кого-то 1 см пенофола тоже есть утеплитель. ☺️ Потому лучше фото.

Да нечего там фотографировать. Трубы обернуты стекловатой 50мм, всё это обернуто в фольгоизол и закрыто армированной штукатуркой. 

1 час назад, SON сказал:

Приточный клапан не даст конденсат, при условии работы на приток.

Вот. Уже нет гарантии, что клапан будет гарантированно работать в одну сторону, если будет такая возможность. Это первое.

А второе- я лет 10 назад имел проблему с этим конденсатом. Вентканал как раз начал работать в обратную сторону, и трубы были тогда еще без утепления. Все вокруг вентканала затянуло влагой, осыпалась отделка стен, в общем - было чем потом заняться. И это, получается канал работал на приток.

2 часа назад, SON сказал:

Чего у Вас там по вентканалам на втором этаже?

Я в самом начале темы обозначил:  дом- одноэтажный. Один этаж, сверху- неотапливаемый чердак.

46 минут назад, porterlv сказал:

від чого така заборона?

В инструкциях есть такое, но это не запрет. И тем более газконтора не может запретить ввод в эксплуатацию котла просто из за наличия электровытяжки.

48 минут назад, porterlv сказал:

притоку не вистачає і витяжка перетворюється на затяжку.

Ну вытяжек то свою задачу выполняет "на ура". Ни во что она не превращается, а выполняет то, для чего предназначена. Я,  вообще не очень представляю, какой должен быть организован приток(и делает ли кто то такое у себя в доме/квартире), чтобы оперативно компенсировать  работу электровытяжки на максимальной мощности.

52 минуты назад, porterlv сказал:

А що буде, якщо він включить вентилятор витяжки а притічної не зробить, а вікно забуде відкрити

Да, есть неприятный момент... Нужно держать на контроле.( Что поделаешь, если долбаные газовщики создают вынужденные условия, при которых нужно так извращаться. Я был вынужден поставить при замене такой же- атмосферный, а не турбо котел и иметь те же самые "неудобства", чтобы не платить баснословные суммы и тратить годы на оббивания порогов в горгазе. Но в общем, тема не об этом.). Ну и как выше написал, на максимальной мощности вытяжки- и два открытых настежь окна могут не помочь. 

58 минут назад, porterlv сказал:

Вентилятор пересилить природну тягу в котлі, димохід стане приточкою, продукти горіння через кухню попруть у витяжку.

Вот отсюда поподробнее пожалуйста.

Как может газоход стать приточкой?  Если котел не работает, в газоходе - фактически нет смертельно объема угарного газа. А при работе котла, опрокидывание тяги моментально его остановит. Кроме этого, есть датчик угарного газа.

1 час назад, porterlv сказал:

Чадний газ не має запаху. Люди просто засинають. Назавжди

Не сразу. Есть еще промежуточная стадия. В этих случаях люди получают разной степени отравления, но не летально. Хотя согласен, это не игрушки.

Посилання на коментар

1 годину тому, porterlv сказав:

Може тому, що не хотіли знайти?

Та ні , цим я хотів сказати , що всі інструкції різні , що не у всіх є така заборона. І якщо хтось встановить котел по інструкції , в якій не буде такої заборони і не зробить усіх застережних засобів (вентканал , приток і.т.п.) то буде те , що ви описали. Тому , в першу чергу потрібно керуватись загальними нормами . І якщо ви встановите котел (будь-який) згідно цих норм , то такої ситуації ніколи не виникне , незалежно від інструкції до котла.

1 годину тому, porterlv сказав:

Ви розумієте від чого така заборона?

Звісно розумію. Також я розумію , що якщо зробити приток згідно правил , то ніяка витяжка не зможе перекинути тягу і такої ситуації ніколи не виникне. До того ж усі котли обладнані системою безпеки. У випадку надходження продуктів згоряння в зворотному напрямку , газ моментально вирубається.

ПС.. А як вам такий пердімонокль

1245.png.5bc3b44de031f1cf4d60c343731111f4.png

Тобто , якщо ви маєте в будинку ПВУ , то все атмосферник , камін , піч , і.т.д. ні , ні. І пофіг де воно в будинку стоїть. Мова йде за весь будинок. 

Якщо що , то це ось звідси:

Цитата

Правила безпеки систем газопостачання України

Правда це правило ще за царя Гороха , але тим не менш. Може і та інструкція також застаріла. Тому в першу чергу ДБН , ДСТУ, і.т.д...

Змінено користувачем andrey_ka
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Nesnakomez сказав:

Ну вытяжек то свою задачу выполняет "на ура". Ни во что она не превращается, а выполняет то, для чего предназначена. Я,  вообще не очень представляю,

52 хвилини тому, Nesnakomez сказав:

Нужно держать на контроле.( Что поделаешь, если долбаные газовщики создают вынужденные условия

Ви праві! Я з розумними погоджуюсь завжди. А з дураками відразу.

Кожна людина сама 3,14здець свого щастя...

Посилання на коментар

То Nesnakomez

Чего предлагаю, шоб не делать пока лишних телодвижений. ☺️

Снять вентрешетку на вентканале и повесить на входе полоску туалетной бумаги см 5 шириной, что позволит видеть куда тянет/не тянет.

Поставить 2-3 окна в режим микропроветривания где-нить в комнатах и понаблюдать за тягой пару дней, в т.ч. и при ветре. Ежли тяги сразу не будет, можно попробовать стартонуть канал феном, т.е. прогреть минут 15-20.

Кстати диаметр АЦ трубы на в/к?

Чтоб вентканал работал правильно, через него должен постоянно проходить теплый воздух из дома, соотв. нужен постоянный приток. При остывании канала тяга как правило опрокидывается.

Вытяжка с моторчиком способна опрокинуть не тока в/к, но и дымоход даж при работающем котле. Потому приоткрывать окошко.

Змінено користувачем SON
  • Лайк 2
Посилання на коментар

20 минут назад, SON сказал:

диаметр АЦ трубы на в/к?

Ду 150мм. Тоже -  согласно проекта.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
В 15.11.2024 в 16:32, SON сказал:

То Nesnakomez

Чего предлагаю, шоб не делать пока лишних телодвижений. ☺️

Снять вентрешетку на вентканале и повесить на входе полоску туалетной бумаги см 5 шириной, что позволит видеть куда тянет/не тянет.

Поставить 2-3 окна в режим микропроветривания где-нить в комнатах и понаблюдать за тягой пару дней, в т.ч. и при ветре. Ежли тяги сразу не будет, можно попробовать стартонуть канал феном, т.е. прогреть минут 15-20.

Кстати диаметр АЦ трубы на в/к?

Чтоб вентканал работал правильно, через него должен постоянно проходить теплый воздух из дома, соотв. нужен постоянный приток. При остывании канала тяга как правило опрокидывается.

Вытяжка с моторчиком способна опрокинуть не тока в/к, но и дымоход даж при работающем котле. Потому приоткрывать окошко.

мав таку проблему - витяжний канал перевертав тягу і працював як приточка. Конденсат і осипання штукатурки навкруги- то як отче наш. В минулі вихідні зробив отвір діаметром 115 мм сантиметрів з 20 над полом . Поки все запрацювало . Але спробую поставити на вхід анемостат і відрегулювати кількість повітря на приток . 
якшо тяга в каналі перевернулася - канал вистигає , і за той період коли котел не працює не встигає обігрітися . 

Посилання на коментар

С микропроветриванием окон в коридоре - тяга стабилизировалась. При работе котла и трех окнах на микропроветривание - тяга не опрокидыаается.  Но колотун приличный. Приходится дополнительно электровентилятор включать.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...