anatol33 Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада Потрібна порада власників бойлерів у яких встановлений нічний тариф. Який оптимальний режим роботи краще підійде при умові, що бойлером користуються переважно вдень, і його не вистачає до кінця дня (якщо його нагрівати тільки уночі) перед 23.00, коли починає діяти нічний тариф. Бойлер 150л , сімя з 4 чоловік. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада Яка температура ГВ, хоч приблизно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада Теж сім'я з 4 чоловік. Один бойлер на 100 л (по факту там 90л) на санвузол, другий бойлер (15л) на кухню. Обидва вмикаються по часу (реле Ajax) відразу як починає діяти тариф. В моєму випадку це з 00:00. Вистачає на цілий день, ще й приблизно відсотків мінімум 15 залишається. Грію на максимум. Перегляньте тепловий режим або надлишкові витрати води. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 11 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 7 хвилин тому, ashim1990 сказав: Яка температура ГВ, хоч приблизно? Приблизно 55, стоїть на режімі ЕКО. Є ще один нюанс - подача з бойлера води проходить через труби від котельні протяжністю біля 15м. І самій котельні тепло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 4 хвилини тому, anatol33 сказав: Приблизно 55, стоїть на режімі ЕКО. Який сенс в цьому режимі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 11 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 11 листопада 1 хвилину тому, sirkonium сказав: Який сенс в цьому режимі? Думаю, чим гарячіша вода, тим більше енергії йде на підтримку такої температури, за рахунок дельти з температурою повітря. Бойлер постійно втрачає енергію, навіть коли ним не користуються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 4 хвилини тому, anatol33 сказав: Думаю, чим гарячіша вода, тим більше енергії йде на підтримку такої температури, за рахунок дельти з температурою повітря. Бойлер постійно втрачає енергію, навіть коли ним не користуються. Чим гарячіша вода, ти більше можете отримати теплої води, якої за вашими словами вам не вистачає. Він у вас працює цілодобово чи за таймером? Чесно кажучи, не можу вловити логіку... Води вам не вистачає, при цьому ганяєте його на "мінімалках". 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада 37 минут назад, anatol33 сказал: Приблизно 55, стоїть на режімі ЕКО. Треба поміряти. До 60 можна підняти без шкоди для бойлера. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 11 листопада Поділитись Опубліковано: 11 листопада (змінено) 8 часов назад, anatol33 сказал: Є ще один нюанс - подача з бойлера води проходить через труби від котельні протяжністю біля 15м. У самій котельні тепло. Це погано. Може, є сенс встановити бойлер невеликого об'єма біля споживачів? Змінено 12 листопада користувачем ashim1990 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада 11 годин тому, anatol33 сказав: Потрібна порада власників бойлерів у яких встановлений нічний тариф. Який оптимальний режим роботи краще підійде при умові, що бойлером користуються переважно вдень, і його не вистачає до кінця дня (якщо його нагрівати тільки уночі) перед 23.00, коли починає діяти нічний тариф. Бойлер 150л , сімя з 4 чоловік. В нас аналогічна ситуація, тільки сім'я з 3 чоловік. На вихідних бойлер як правило ввімкнення цілодобово, а в будні по таймеру, тільки вночі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада Я розглядав для себе такий режим: вночі гріти до 90, днем до 45 на випадок як що не вистачить гарячої води. Датчик від сонофа вже запхал у трубку де баллон від терморегулятора стоїть. Але нічний ще не підключив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада Бак 100л, почти на максимуме, включает в 00.00 выключается в 07.00 (по обычному таймеру Рубеж через пускатель) Стараемся экономить, только душ. В 98% случаях хватает на целый день, бывает когда или гости или большая уборка то догреваем как есть. По будням стараемся умыться/подмыться до 7 утра, так бак еще догревается. Как по мне схема удачная, когда бак работал целый день значительная разница в платежках была. На кухне стоит отдельный 15л бак, там он работает всегда, по другому у нас не получается, не хватает воды для мытья посуды. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 12 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 8 годин тому, ashim1990 сказав: Це погано. Може, є сенс встановити бойлер невеликого об'єма біля споживачів? Це хороша ідея, але поки що буду пробувати збільшити температуру. Ще питання по витратах енергії. Розумію, що в кожного різні витрати, але 300 -350 квт на місяць для 150л бойлера - це нормально чи забагато? Воду підрахувати не можу, бо своя криниця. Але не більше 10 куб виходить в місяць по моїм розрахункам. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада (змінено) Бойлер 100л, дві людини, гріємо воду 1 раз на день в робочі дні і двічі у вихідні до 65 грд. , нічного тарифу немає, витрати ЕЕ 130-150кВт*год, коли був підключений постійно то було біля 200 кВт*год, прийняти душ 1-3 рази в день хватає з головою, загальні витрати води 4-5 куб.м Змінено 12 листопада користувачем hause Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада (змінено) 1 час назад, anatol33 сказал: Це хороша ідея, але поки що буду пробувати збільшити температуру. Тільки недуже. Бо економії на електроенергії не вистачить на придбання нового бойлера замість потікшого. Або тоді потрібно постійно заглядати в нього і контролювати стан аноду. Змінено 12 листопада користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада в мене гріє десь з 23,30 до 20,00. якраз вдень догріває потроху, а ввечері, коли всі миються і самий великий розхід - трохи пригальмовуємо нагрів, та переношу нагрів після цих вечірних процедур - на після 23-00 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада (змінено) 1 годину тому, anatol33 сказав: Ще питання по витратах енергії. Розумію, що в кожного різні витрати, але 300 -350 квт на місяць для 150л бойлера - це нормально чи забагато? Тут все просто: Q = cm(t2 - t1), тобто в середньому на підігрів 1л води на 1 градус потрібно 0.00116 кВт*год. Якщо конкретно ваш приклад, то підігріти з 5 до 55 градусів 150 літрів потрібно приблизно 8,7 кВт*год. Змінено 12 листопада користувачем sirkonium Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада Не знаю, що там має такого страшного відбутися з бойлером при нагріві на максимум. В мене обидва бойлери вже відпрацювали по 8 років. Але так, ревізія кожних 12 місяців. Анодів вистачає приблизно на 3 роки. Вода з Дністра, підготовлена (можливо) та постачаеться Інфоксом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 12 листопада Поділитись Опубліковано: 12 листопада (змінено) 2 часа назад, sirkonium сказал: Не знаю, що там має такого страшного відбутися з бойлером при нагріві на максимум. В мене обидва бойлери вже відпрацювали по 8 років. Але так, ревізія кожних 12 місяців. Саме про це я і писав.👍 А про шкоду від високої температури ГВ дійшли консенсусу в сусідній темі. Як це не дивно.😉 Змінено 12 листопада користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anatol33 Опубліковано: 13 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада (змінено) Доповідаю про результати експерименту. Поставив на максимальну температуру. Бойлер гріє майже усю ніч, вдень на 3 години вмикається, підігріває воду ввечері. Тепер по підрахунках: по лічильнику витрати електроенерії за добу практично не змінилися. Але: за день, тобто з 7 до 23 я рахую впали у 2 рази, з 17 до 9 квт. Як результат: економія десь 600 грн. за місяць. Змінено 13 листопада користувачем anatol33 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 13 листопада Поділитись Опубліковано: 13 листопада 1 година тому, anatol33 сказав: Доповідаю про результати експерименту. Поставив на максимальну температуру. Бойлер гріє майже усю ніч, вдень на 3 години вмикається, підігріває воду ввечері. Тепер по підрахунках: по лічильнику витрати електроенерії за добу практично не змінилися. Але: за день, тобто з 7 до 23 я рахую впали у 2 рази, з 17 до 9 квт. Як результат: економія десь 600 грн. за місяць. Зробіть так, щоб не вмикався вдень взагалі. Якщо не вистачатиме води, то або привчіть своїх економити воду, або поставте бойлер на більший об'єм (чи додатковий бойлер) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 13 листопада Поділитись Опубліковано: 13 листопада (змінено) 1 час назад, sirkonium сказал: Якщо не вистачатиме води, то або привчіть своїх економити воду, або поставте бойлер на більший об'єм (чи додатковий бойлер) Якби я ставив собі таке завдання як ТС, то встановив би ще один бойлер. З цим згоден. До речі, вище таке пропонував. Змінено 13 листопада користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 13 листопада Поділитись Опубліковано: 13 листопада В 11.11.2024 в 20:49, anatol33 сказал: Потрібна порада власників бойлерів у яких встановлений нічний тариф. Який оптимальний режим роботи краще підійде при умові, що бойлером користуються переважно вдень, і його не вистачає до кінця дня (якщо його нагрівати тільки уночі) перед 23.00, коли починає діяти нічний тариф. Бойлер 150л , сімя з 4 чоловік. У нас 5 чоловік проживає в будинку. Ми з дружиною приймаємо душ кожен день, а діти не кожен. Навіть коли дружина купає в душі дітей +ми, то все одно нам бойлера вистачає на цілий день. Температура води на виході з бойлера 55°С. Бойлер гріється тільки вночі з 00 до 7:00 по самому простому таймеру за 300 грн. Об'єм 100л, простий атлантік з мокрим теном. Років 5 вже працює, мабуть треба буде зробити ревізію анода. Ще у ванні над пральною машинкою стоїть не кран холодної води, а звичайний змішувач, такий як у душі. Тому пральна машинка, яка, як ви розумієте, теж запускається по нічному тарифу, бере відразу гарячу воду з бойлера, поки я чищу зуби, а полоще вже холодною. Це робилося з прицілом на сонячний колектор для теплої пори року, але поки його нема На кухні посудомийка, як ви здогадалися, теж працює кожен день по нічному тарифу (вірніше - кожну ніч по нічному тарифу) ) тому кухня гарячу воду не бере. Мені щоб прийняти душ, я по лічильнику засік колись, вистачає 10-15 літрів води. Це вже розбавленої. Чого вам не вистачає 150 літрів гарячої на 4 людей? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 14 листопада Поділитись Опубліковано: 14 листопада Мабуть у посудомійці причина. Миття посуди руками багато гарячої води бере. Як перестали зовсім вручну мити, рахунок за ЕЕ майже у 2 рази скоротився 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 листопада Поділитись Опубліковано: 14 листопада Бойлер 100 литров. Полностью нагретый. Если мыться без пауз (друг за другом) - два варианта: 1) первый моюсь я или жена, дочка или сын последние - хватает всем. 2) первая идет дочь, тогда я иду последний - домываюсь холодной водой Вроде от перестановки слагаемых сумма не меняется, но слагаемые какието разные, в зависимости от очередности Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз