Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Відновлення фундаменту

k.dmutriy

Рекомендовані повідомлення

34 минуты назад, k.dmutriy сказал:

Я думав приблизно це має бути так. 

IMG20241118224746.jpg

Всё верно... но в трёх самых узких местах на Вашем рисунке должно быть минимум 900мм.

А Вы писАли про 400, 600 и 800.

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Всё верно... но в трёх самых узких местах на Вашем рисунке должно быть минимум 900мм.

А чому має бути 900? Типу на глибину промерзання? Якщо так то це ж не проблема і вирішується утепленням і підлогою по грунту

Посилання на коментар

Сносите это прожорливое строение и постройте то, что хотите.

Я так тоже купил землю с хатой и коммуникациями за небольшие деньги, думал реставрацию сделать. В итоге снёс все, и строю с 0. Ни капли не жалею, особенно сталкиваясь во время строительства с нюансами, про которые сто пудов даже не задумывались при строительстве в те времена белого кирпича)

Начинал с 40к, 2.5 года, подхожу к чистовой 

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, ЯД сказал:

Сносите это прожорливое строение и постройте то, что хотите.

Я так тоже купил землю с хатой и коммуникациями за небольшие деньги, думал реставрацию сделать. В итоге снёс все, и строю с 0. Ни капли не жалею, особенно сталкиваясь во время строительства с нюансами, про которые сто пудов даже не задумывались при строительстве в те времена белого кирпича)

Начинал с 40к, 2.5 года, подхожу к чистовой 

Самі будуєте чи замовили? Проект розрахунки навантажень і т.д. замовляли?

Посилання на коментар

10 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Самі будуєте чи замовили? Проект розрахунки навантажень і т.д. замовляли?

Нанимал разных людей на разные задачи. Есть проколы, исправимые малой кровью, есть мелкое, а на маленький объем никто не едет. В таких случаях накапливаю и нанимаю "всего умельцев" которые делают четко, что говорят. Или делаю сам)

Да, проект делал. Даже два раза) сначала у "архитектора" с лицензией, а потом мне его напильником допиливали. Потому не верьте сразу в проект. Даже если понравится, покажите его паре других именно инженерам)

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Если будете таки сносить - поговорите опять таки с инженером. 

Выкапывание старого фундамента может добавить проблем. Может новое строение можно сделать не трогая старый и не тормошить грунт 

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

24 минуты назад, ЯД сказал:

Нанимал разных людей на разные задачи. Есть проколы, исправимые малой кровью, есть мелкое, а на маленький объем никто не едет. В таких случаях накапливаю и нанимаю "всего умельцев" которые делают четко, что говорят. Или делаю сам)

Да, проект делал. Даже два раза) сначала у "архитектора" с лицензией, а потом мне его напильником допиливали. Потому не верьте сразу в проект. Даже если понравится, покажите его паре других именно инженерам)

Де шукали інженерів. Може порадите свого?

Посилання на коментар

22 минуты назад, ЯД сказал:

Если будете таки сносить - поговорите опять таки с инженером. 

Выкапывание старого фундамента может добавить проблем. Может новое строение можно сделать не трогая старый и не тормошить грунт 

Про грунт я вже десь читав. Але у мене є ідея будинок зробити впритик до старого фундаменту і на ньому зробити терасу

Посилання на коментар

Приблизно планування таке. Ідея побудувати впритик до старого і на всю ширину нового будинку зробити терасу. Це буде південна сторона. Заїзд на ділянку з півночі(знизу малюнку)

IMG_20241119_003237_163.jpg

Посилання на коментар

6 годин тому, k.dmutriy сказав:

Приблизно планування таке. Ідея побудувати впритик до старого і на всю ширину нового будинку зробити терасу. Це буде південна сторона. Заїзд на ділянку з півночі(знизу малюнку)

Оце прям чудова ідея, і місця для будинку ще достатньо і тераса буде шикарна

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 годин тому, k.dmutriy сказав:

Це приблизно ось так:

402.thumb.png.b40800b1f628f496ff93f129e5c4d29f.png

Якщо так то, для входу в будинок потрібно робити сходи. Це кожен день будете по тих сходах шастати. Така собі ідея.

Посилання на коментар

В мене ще більший схил і теж "лижі", прораб лякав, що будинок може поїхати і розвели мене я перебздів, та зробили підсилення фундаменту і залили підпори - просто ввалили купу бетону в землю... А реальність така, що лижі ті все одно не роблять рівні (ну викопали траншею не великими сходами, а маленькою змійкою) і мій будинок з 1955р якость же простояв, а навкруги ще тисячі точно таких самих будинків досі стоять і жодного поїхавшого я не бачив, причому в нас одна глина і піску навіть близько немає. Щоб перебздіти можна залити "підпорний" фундамент під терасу, а цеглу з фронтонів пустити на прибудову. Ще мене прораб хтів розвести і снести старі саманно-цегляні стіни, та зробити нові з газобетону, але не могли кувалдами їх зламати )) Я сказав ідіть нахер зі своїм ГБ, мені такі стіни подобаються і дуже задоволений, що будинок залишається і влітку прохолодний і взимку рахунки нормальні

1.jpg

Посилання на коментар

2 години тому, normal сказав:

В мене ще більший схил і теж "лижі", прораб лякав, що будинок може поїхати

І в мене "лижі". Купив будинок зведений у 2015 році. На фото позначив червоною лінією де закінчується фундамент. На ньому постелений рубероід і по верху залитий цоколь.
Попитав різних людей – сказали що все нормально, не зісковзне. То й вирішив нічого там не укріплювати.

Якщо колись зісковзне – повернуся і відпишу тут.

IMG_0119.jpg

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, andrey_ka сказал:

Це приблизно ось так:

402.thumb.png.b40800b1f628f496ff93f129e5c4d29f.png

Якщо так то, для входу в будинок потрібно робити сходи. Це кожен день будете по тих сходах шастати. Така собі ідея.

Ні там буде навпаки спочатку будинок а потім нижче по склону буде тераса. Будинок са самому горбочку, склон починається від будинку

Посилання на коментар

2 часа назад, normal сказал:

В мене ще більший схил і теж "лижі", прораб лякав, що будинок може поїхати і розвели мене я перебздів, та зробили підсилення фундаменту і залили підпори - просто ввалили купу бетону в землю... А реальність така, що лижі ті все одно не роблять рівні (ну викопали траншею не великими сходами, а маленькою змійкою) і мій будинок з 1955р якость же простояв, а навкруги ще тисячі точно таких самих будинків досі стоять і жодного поїхавшого я не бачив, причому в нас одна глина і піску навіть близько немає. Щоб перебздіти можна залити "підпорний" фундамент під терасу, а цеглу з фронтонів пустити на прибудову. Ще мене прораб хтів розвести і снести старі саманно-цегляні стіни, та зробити нові з газобетону, але не могли кувалдами їх зламати )) Я сказав ідіть нахер зі своїм ГБ, мені такі стіни подобаються і дуже задоволений, що будинок залишається і влітку прохолодний і взимку рахунки нормальні

1.jpg

От я і боюсь цих прибудов. Бо вони окремі і у всіх з'являються тріщини між основним і прибудовою

Посилання на коментар

Мені робили прибудову до гаражу без перев'язки фундаментів та кладки, то тріщинка 2-3мм з'явилась на протязі першого року і вже 7 років не розширюється (я бачу, бо досі так і не облицював), в той же час робили прибудову до будинку, плюс всі нові внутрішні стіни (тільки зовнішні залишились з минулого сторіччя), плюс бетонні сходи, плюс перегородки у санвузлі, плюс цегляний портал каміну - це все перев'язувалось і 4-7 років облицювання кругом без тріщин (а під ним мені не видно, точніше під плиткою чи утеплювачем не видно, а де штукатурка то видно, що норм)

Змінено користувачем normal
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, k.dmutriy сказал:

От я і боюсь цих прибудов. Але знайти експерта

Попробуйте обратиться

veha.ua/ekspertiza-fundamenta/

Посилання на коментар

2 години тому, normal сказав:

Мені робили прибудову до гаражу без перев'язки фундаментів та кладки, то тріщинка 2-3мм з'явилась на протязі першого року і вже 7 років не розширюється (я бачу, бо досі так і не облицював), в той же час робили прибудову до будинку, плюс всі нові внутрішні стіни (тільки зовнішні залишились з минулого сторіччя), плюс бетонні сходи, плюс перегородки у санвузлі, плюс цегляний портал каміну - це все перев'язувалось і 4-7 років облицювання кругом без тріщин (а під ним мені не видно, точніше під плиткою чи утеплювачем не видно, а де штукатурка то видно, що норм)

Тут напевно діє правило у страху великі очі. На дивився як тріщать фундаменти от і переживаю. 

А розкажіть як ви робили перегородки, маю на увазі під перегородки лили щось чи на що їх ставили? І портал цегляний з каміном теж хочу

Змінено користувачем k.dmutriy
Посилання на коментар

Лили неглибокий стрічковий фундамент (перегородки робили в 1 цеглу), плюс під димохід заливали квадрат 0.5x0.5м, портал стоїть просто на стяжці, але можна зробити і в пів-цегли і димохід з нержи і портал з суперізолу, варіантів багато

• Хаха 1
Посилання на коментар

15 годин тому, SAN67 сказав:

Попробуйте обратиться

veha.ua/ekspertiza-fundamenta/

Не займаються експертизами. Працюють тільки з комерцією

Посилання на коментар

19 минут назад, k.dmutriy сказал:

Не займаються експертизами.

А написано "Веха Экспертиза фундамента".

IMHO.  Раз нет возможности сделать экспертизу, то остаётся обратиться к ДБН. По ДБН нужно учитывать и глубину промерзания грунта. Основание фундамента должно находиться примерно на 100 мм - 150 мм ниже "0" отметки. По таблице промерзание грунта в Киевской области 0,8 м - 1,2 м.

Посилання на коментар

16 хвилин тому, SAN67 сказав:

А написано "Веха Экспертиза фундамента".

IMHO.  Раз нет возможности сделать экспертизу, то остаётся обратиться к ДБН. По ДБН нужно учитывать и глубину промерзания грунта. Основание фундамента должно находиться примерно на 100 мм - 150 мм ниже "0" отметки. По таблице промерзание грунта в Киевской области 0,8 м - 1,2 м.

В такому випадку він не проходить. Доречі тріщина там де фундамент заглиблений. Поки більше склоняюсь до нового фундамента поруч зі старим

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...
18.11.2024 в 23:21, MAESTRO DNEPR сказав:

Вирішив підкопати більше і виявилось що фундамент звужується на 10 см і далі заглиблений на 85 см в землю. Тобто внизу по склону 85см зверху і 85см в землі але вужчий

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Ось сусідня тема, будинок взагалі 7x10 з силікату у 3 поверхи на подібному фундаменті, люди напевно вже живуть... без криків все пропало і треба зносити та робити по новій )

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...