Romatr Опубліковано: 9 листопада Поділитись Опубліковано: 9 листопада Вихідні дані: 1 поверх, панельна, знизу холодний підвал (1975року 9 поверхова). Ремонт в квартирі зроблений, стяжку нову зробити не вийти.. треба щось зробити без глобальних переробок. Була задача переклеїти шпалери + укласти новий ковролін. Частина 1 Після демонтажу старого ковра виявилось що на старому паркеті вологі дощечки і судячи за все поліз грибок.. Як я розумію оскільки знизу холодний підвал, то точка роси випадає між ковроліном і паркетом і це все сиріє.. Які варіанти рішення бачу я : 1) Шліфонути паркет, потім оброботки пропиткою протигробковою + покрити лаком і покласти ковролін, тільки не по всьому перемитру як було до цього а тільки в зоні де він треба (такий варіант мені не дуже подобається бо мені здається просто пропитка не спаси вже ту ситуації 2) Демонтувати весь паркет, стяжка там крива.. звісно бо вона там від "забудовника".. То ж добре пропилисосит стяжку, счистити нерівності які гості або сильно виступають, обробити бетон антигрибковой пропиткою, дати що б висохла і поверх покласти напівкомерціний лінолеум. 3) може покласти ще підложку якусь між бетоном і лінолеумом не знаю, типу як під ламінат.. Товщина паркету 15мм приблизно. Частина 2 Чим можна вирівняти підлогу де був вбудований старий шкаф, купити якусь суміш швидко застиваючу ремонтну? Дякую за поради. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада При розумінні де Ви маєте точку роси - вам один шлях -утеплювати стелю підвалу , яка являється вашою підлогою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада (змінено) 1 час назад, mazurati сказал: При розумінні де Ви маєте точку роси - вам один шлях -утеплювати стелю підвалу , яка являється вашою підлогою. +1 И по уму ото неподобство под названием паркет от Л.И. Брежнева в мусорку. Площадь зачистить и какую нибудь самовыравнивающуюся смесь. Неплохо было бы и в подвал заглянуть, может там ГТО по плаванью сдавать можно, а не точка росы виновата. Змінено 10 листопада користувачем DimaF 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 10 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада (змінено) 57 минут назад, DimaF сказал: +1 И по уму ото неподобство под названием паркет от Л.И. Брежнева в мусорку. Площадь зачистить и какую нибудь самовыравнивающуюся смесь. Неплохо было бы и в подвал заглянуть, может там ГТО по плаванью сдавать можно, а не точка росы виновата. Ні подвал дивились, води немає але сирость в наявності як то кажуть.. про утеплення думали.. але не на часі заразз Доречі а що туди краще будет 30/50мм ПСБ-С, чи 30мм ЄППСна на клей/піну? А нормально буде служити самовирівнювана суміш при такій товщині тобто в районе 10-12мм що б ще 5-6мм на чистове покриття залишилось. Змінено 10 листопада користувачем Romatr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада 12 минут назад, Romatr сказал: чи 30мм ЄППСна на клей/піну? ЭППС лучше конечно. 12 минут назад, Romatr сказал: при такій товщині тобто в районе 10-12мм Тут смотреть надо. Я когда то в квартире заливал какую то полимерную, там и тоньше слой получался, но вот названия не помню. После высыхания была похоже на пластик. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 10 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада (змінено) А як адекватно розрахувати кількість суміші, треба лазирний рівень тільки, що б хоча б приблизно скільки її купувати.. Ну і я так розумію по хорошому хоча б 5-6мм зробити товщину. Змінено 10 листопада користувачем Romatr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада Що під паркетом? Там скоріш за все гіпсова плита, яка в центрі вже дала "блюдце", до 15 мм. Якщо пішов грибок, то це вже погано, бо видалити його ви зможете тільки демонтував цю гіпсову плиту. Під плитою або пустота (дуже рідко) або сміття. Після демонтажу всього цього сміття, у Вас вийде 120-150 мм до старого рівня підлоги. Пісок для вирівнювання перепадів, гідроізоляційна мембрана, ЕППС, стяжка, потім любе фінальне покриття. Самовирівнююча на гіпсову плиту то лоторея. Чи буде триматися чи ні, під паркетом від совка ще шар смоли, який не дасть змоги щільно приклеятися. Я розумію, що вийшов за ваше не бажання кардинальних змін, але моє бачення у Вас не має іншого виходу. Бо полумєри приведуть к затратам великим, а толку не буде. Самовирівнююча суміш, 1,7-1,9 кг на 1м2 на міліметр слоя. Далі прора***те скільки вам надо кг на вашу площу і самі зрозумієте цінник. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 10 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада (змінено) А там гіпсова плита? по звуку стукав більше схоже на бетон(чорнова стяжка).🙄.. треба мабуть тонким сверлом зробить отвір. Змінено 10 листопада користувачем Romatr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада Коли в квартирі робили підлогу, то виносили десь 20см якоїсь дуже їдкої стяжки, схожої на вапняну, гидота ще та... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада 5 часов назад, ngstil сказал: тільки демонтував цю гіпсову плиту. Під плитою або пустота (дуже рідко) або сміття. Кстати да, смотреть надо. У меня товарищ делал ремонт, старый дом на Березняках, 70-года постройки. Там ка раз такой "пирог" был)): строймусор, гипсовая стяжка и поверх всего смола. Все убирал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада 7 часов назад, ngstil сказал: Що під паркетом? Там скоріш за все гіпсова плита, яка в центрі вже дала "блюдце", до 15 мм. Якщо пішов грибок, то це вже погано, бо видалити його ви зможете тільки демонтував цю гіпсову плиту. Під плитою або пустота (дуже рідко) або сміття. Після демонтажу всього цього сміття, у Вас вийде 120-150 мм до старого рівня підлоги. Пісок для вирівнювання перепадів, гідроізоляційна мембрана, ЕППС, стяжка, потім любе фінальне покриття. Самовирівнююча на гіпсову плиту то лоторея. Чи буде триматися чи ні, під паркетом від совка ще шар смоли, який не дасть змоги щільно приклеятися. Я розумію, що вийшов за ваше не бажання кардинальних змін, але моє бачення у Вас не має іншого виходу. Бо полумєри приведуть к затратам великим, а толку не буде. Самовирівнююча суміш, 1,7-1,9 кг на 1м2 на міліметр слоя. Далі прора***те скільки вам надо кг на вашу площу і самі зрозумієте цінник. 1,9 то занадто великий коеф. Якщо цементні суміші 1,8 то нівелірки більше до 1,6-1,7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 10 листопада Поділитись Опубліковано: 10 листопада 9 часов назад, Romatr сказал: А як адекватно розрахувати кількість суміші, треба лазирний рівень тільки, що б хоча б приблизно скільки її купувати.. Ну і я так розумію по хорошому хоча б 5-6мм зробити товщину. Вирахувати середнє значення товщини. Чим більше знімете замірів - тим точніше . Я в кімнаті 15-18 м2 в середньому роблю до 20 замірів.. Потім проста арифметика:середнє значення помножити на коєф і помножити на площу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 14 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада (змінено) І так що показало вскриття.. після демонтажу.. паркету 1. Стяжка якась є але як завжди нюанси.. вона крихка, можливо з ізвісті як писали вище.. Ну тобто не скажу що вона прям розвалюється але викруткою царапається легко.. 2. по перемитру кімнати я намалював червоним стоять брус 50х50 схоже на те або щось типу того.. А тепер саме цікаве що з цим робити? Як це бачу я... 1. Невелірка як так розумію відпадає відразу тому що там де дерево її порва скоріш за все аж бігом.. чи я помиляюсь? Якщо поверх лити то буде товщина десь 10-15мм по кімнаті. 2 варіант.. Шліфонути ту стяжку, що б прибрати бітум і нерівності що випирають.. Протім пропитати чимось що б підвищити міцність.. А потім там де є борозди вибоїни і т.д зашпаклювати ремонтою сумішу цементною.. що б отримати відносно рівну підлогу. Поверх кинути якусь підложку і не неї покласти товстий комерціний лінолеум і на тому все.. 3. варіант.. повний демонтаж тої стяжки це десь 8-10 см (робив отвір перфоратором буром 6рка) і вже по плиті робити нормальну полусуху стяжку.. (звісно я розумію що цей варіант найбільш якісний, але якщо честно я не знаю як його реалізувати в одній кімнаті враховуючи що в іншій частині готовий ремонт.. де робити ту стяжку для заливки і т.д..)) 4й варіант - тонкослойна стяжка 10мм що б вирівняти площину з армуванніям мілкою сіткою + фібра Які ваші думки шановні ? Змінено 14 листопада користувачем Romatr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 15 листопада Поділитись Опубліковано: 15 листопада 10 часов назад, Romatr сказал: І так що показало вскриття.. після демонтажу.. паркету 1. Стяжка якась є але як завжди нюанси.. вона крихка, можливо з ізвісті як писали вище.. Ну тобто не скажу що вона прям розвалюється але викруткою царапається легко.. 2. по перемитру кімнати я намалював червоним стоять брус 50х50 схоже на те або щось типу того.. А тепер саме цікаве що з цим робити? Як це бачу я... 1. Невелірка як так розумію відпадає відразу тому що там де дерево її порва скоріш за все аж бігом.. чи я помиляюсь? Якщо поверх лити то буде товщина десь 10-15мм по кімнаті. 2 варіант.. Шліфонути ту стяжку, що б прибрати бітум і нерівності що випирають.. Протім пропитати чимось що б підвищити міцність.. А потім там де є борозди вибоїни і т.д зашпаклювати ремонтою сумішу цементною.. що б отримати відносно рівну підлогу. Поверх кинути якусь підложку і не неї покласти товстий комерціний лінолеум і на тому все.. 3. варіант.. повний демонтаж тої стяжки це десь 8-10 см (робив отвір перфоратором буром 6рка) і вже по плиті робити нормальну полусуху стяжку.. (звісно я розумію що цей варіант найбільш якісний, але якщо честно я не знаю як його реалізувати в одній кімнаті враховуючи що в іншій частині готовий ремонт.. де робити ту стяжку для заливки і т.д..)) 4й варіант - тонкослойна стяжка 10мм що б вирівняти площину з армуванніям мілкою сіткою + фібра Які ваші думки шановні ? Як і писав вам раніше, то радянська гіпсова плита. Після шліфування (яке вам вийде або в копійку або в адську працю) ви отримаєте гіпсову поверхню, яка не буде мати гарного зчеплення з ЦПР. Демонтувати. Гідроізоляція. ЕППС. Звичайну стяжку 50-60 мм (цемент, пісок, фібра, пластифікатор, армуюча сітка) Робити все в цій кімнаті до останнього моменту. Як крайній варіант, розділити кімнату навпіл і спочатку зробити одну частину, а з наступного дня робити іншу частину. Тоді ремонт граничимите тільки в цій кімнаті. Можете закупити готову суміш, але це здорожчає увесь проект в тричі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз