Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гаврилов не выжигает сажу

fimasawina

Рекомендовані повідомлення

Добрый вечер
Довольно большая топка с гильотиной, никогда практические не бывает чистым стекло и футеровка.
Сколько не положи. Были и сырые и сухие дрова, и береза и (вот сейчас) бук — приходится нюхать нашатырь и тереть.
У всех так?
Что делать-то?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1) Натрите стекло мылом (хорошенько обильно намыливаете руки - а потом руками стекло) и дайте высохнуть. Потом для очистки стекла достаточно будет протереть влажной тряпкой.... Не забудьте перед новой топкой снова нанести мыло :)

2) Хотите, чтобы стекло как можно дольше оставалось чистым - используйте только сухие дрова и не загружайте полную топку - достаточно и половины (размещая дрова подальше от стекла)

3) Сажа прекрасно выгорает при сильном огне. Конечно, рекомендовать такой способ для очистки стекла (не все стекла могут выдержать большую температуру) нельзя, но футеровку так очистить можно.

    Также заметил, что сажа наиболее обильно образуется в режиме медленного горения или тления.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

51 хвилину тому, fimasawina сказав:

У всех так?
 

щоб хтось вам відповів чи у нього так само , потрібно  як мінімум вказати модель топки.

54 хвилини тому, fimasawina сказав:

Что делать-то?

А що тут зробиш  тільки бубен і танці типу , мила , золи  та нашатирю.

Сажа вигорає при певній температурі , а так як топка у вас велика то ви просто не наганяєте всередині камери згоряння достатньої температури.

І оце ваше , "Сколько не положи." мабуть , недостатньо. Кладіть більше дров. І перевірте герметичність між дверцятами та склом , та між дверцятами та топкою.

Звідки топка бере повітря для горіння ?

ПС.. Спробуйте взяти сухі дрова та поколоти їх на тонкі чурки десь 30х30мм. і протопити ними. Це вам дасть велику температуру і одразу.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 часа назад, fimasawina сказал:

Добрый вечер
Довольно большая топка с гильотиной, никогда практические не бывает чистым стекло и футеровка.
Сколько не положи. Были и сырые и сухие дрова, и береза и (вот сейчас) бук — приходится нюхать нашатырь и тереть.
У всех так?
Что делать-то?

береза дає дьоготь, бук хз. спробуйте розпалити швидко сухою вільхою, а потім сухий дуб і не допускати диміння-тління. теж скло засирається?

сильне горіння випалює сажу тільки на футеровці. якщо скло засралось, то як не пали вже не вигорить, тільки чистити. тому що скло обдувається і там не буде великих температур для горіння сажі.

 

судя чи по всьому, у вас нема регулювання нормальоного подачі повітря, воно дує на повну і температура в камері не дуже велика. зарядіть топу реально сухою вільхою чи дубом/грабом і як розігріється придушіть подачу трохи і подивіться

 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 06.11.2024 в 18:31, tayatlas сказал:

1) Натрите стекло мылом (хорошенько обильно намыливаете руки - а потом руками стекло) и дайте высохнуть. Потом для очистки стекла достаточно будет протереть влажной тряпкой.... Не забудьте перед новой топкой снова нанести мыло :)

Спасибо, пока новую покупать не планировали. Но пепельницу чистим )))

В 06.11.2024 в 18:31, tayatlas сказал:



2) Хотите, чтобы стекло как можно дольше оставалось чистым - используйте только сухие дрова и не загружайте полную топку - достаточно и половины (размещая дрова подальше от стекла)

 

Два года сохли в доме...



3) Сажа прекрасно выгорает при сильном огне. Конечно, рекомендовать такой способ для очистки стекла (не все стекла могут выдержать большую температуру) нельзя, но футеровку так очистить можно.

    Также заметил, что сажа наиболее обильно образуется в режиме медленного горения или тления.

 

Открываю заслонку (подача с улицы), загружаю полный камин - все равно грязное стекло.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 06.11.2024 в 18:52, andrey_ka сказал:

щоб хтось вам відповів чи у нього так само , потрібно  як мінімум вказати модель топки.

Гильотина 70х52 или как-то так.

В 06.11.2024 в 18:52, andrey_ka сказал:

А що тут зробиш  тільки бубен і танці типу , мила , золи  та нашатирю.

Сажа вигорає при певній температурі , а так як топка у вас велика то ви просто не наганяєте всередині камери згоряння достатньої температури.

Полную грузили.

 

В 06.11.2024 в 18:52, andrey_ka сказал:

І оце ваше , "Сколько не положи." мабуть , недостатньо. Кладіть більше дров. І перевірте герметичність між дверцятами та склом , та між дверцятами та топкою.

Звідки топка бере повітря для горіння ?

Улица. Пару раз не до конца закрывали дверцу и открывали окно. Все равно не помогло.

В 06.11.2024 в 18:52, andrey_ka сказал:

ПС.. Спробуйте взяти сухі дрова та поколоти їх на тонкі чурки десь 30х30мм. і протопити ними. Це вам дасть велику температуру і одразу.

Чурочки 40х10... вот сейчас горит, через час закину полную корзинку.

IMG_5098.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, newbee2020 сказал:

береза дає дьоготь, бук хз. спробуйте розпалити швидко сухою вільхою, а потім сухий дуб і не допускати диміння-тління. теж скло засирається?

сильне горіння випалює сажу тільки на футеровці. якщо скло засралось, то як не пали вже не вигорить, тільки чистити. тому що скло обдувається і там не буде великих температур для горіння сажі.

 

В рекламе написано что дожигает со стекла )

 

5 часов назад, newbee2020 сказал:

судя чи по всьому, у вас нема регулювання нормальоного подачі повітря, воно дує на повну і температура в камері не дуже велика. зарядіть топу реально сухою вільхою чи дубом/грабом і як розігріється придушіть подачу трохи і подивіться

 

Подача с улицы, заслонку можно перекрыть (но она конечно странно работает) - попробую на 50%
Спасибо

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

в мене скло підсирається коли натупити на розпалі, і коли довго мурижити залишки в кінці. а якщо одразу добре розпалити і потім підтримувати нормальну площу і температуру горіння, то не засирається навіть коли подача повітря стоїть на 10-15%, просто починає горіти синім (іноді зеленим) і полум'я ніби відривається від дров і тече густо як вода. в димоході диму майже не видно. але треба щоб топка була добре заряджена дровами і розігріта (в мене вода тому довго гріється), навіть якщо вони горять не повністю. тоді полумя дуже легко реагує навіть на 5% зміну положення заслінки.

по контроллеру - при сильному горінні на подачі повітря більше 70% температура росте за 320 і вище, я експериментально під свої дрова і площу підібрав 280, а діапазон 260-300 виходить робочий. можна і менше, але чим нижче, тим більше скло коптиться, причому по краям і показує рух повітря вхідного :)

але скло чистити відносно легко (в епіцентрі класний засіб SWEEP, рекомендую)

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 минут назад, fimasawina сказал:

В рекламе написано что дожигает со стекла )

 

в теорії якщо закласти купу тонких дров ближче до скла, то може і випалить, хз. я не ризикую ушатать скло, краще протерти, якщо хочеться подивитись вогонь. а якщо палю утилітарно чисто для обігріву, то можна і забить на красоту

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

42 минуты назад, fimasawina сказал:

Гильотина 70х52 или как-то так.

Полную грузили.

 

Улица. Пару раз не до конца закрывали дверцу и открывали окно. Все равно не помогло.

Чурочки 40х10... вот сейчас горит, через час закину полную корзинку.

IMG_5098.jpg

це дуже маленьке зеркало горіння для такої топки. дрова повинні стінки підпирати, там де дрова - там вигорає нормально. зарядіть так, щоб в топці не було вільного місця від вогню, і все вигорить

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ось в мене, добре видно, де були дрова там сажі нема все вигоріло. і цей малюнок змінюється регулярно в залежності як поліна вкинув. 

image.thumb.png.55b145778085fc534aaeae2278f27b52.pngimage.thumb.png.828a4c46a292b288affc3927c9157229.png

image.thumb.png.209e5126df87ec7f7e9cb5c184112de9.png

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

33 хвилини тому, fimasawina сказав:

(но она конечно странно работает)

І  чим це виражається ?

 

Можливо у вас проблеми з димоходом (недостатня тяга) , тому воно горить повільно та не піднімає необхідну температуру  і відповідно коптить все навколо. І крутіння подачі повітря чи привідкривання дверцят мало чим допомагає.

Оця ваша проблема була завжди , відтоді як змонтували топку ?

Який внутрішній діаметр димоходу , та яка його висота , від отих дров на малюнку і до кінця труби на даху? І взагалі , як він влаштований ?

На кінці димоходу є якась приблуда ?

При розпалюванні холодної топки є проблеми ?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

07.11.2024 в 15:49, newbee2020 сказав:

якщо скло засралось, то як не пали вже не вигорить, тільки чистити

Скло теж вигорає коли свіже-закопчене (пробував придушувати на мінімум, а потім давав максимум), але якщо там зібралось 5 шарів сажі за місяць, то тільки мити (що я і роблю зазвичай через 4-5 користувань), але ще треба вміти його закоптити... Я після заміни шнура вже два рази топив, то поки чисте, є натяк у двох місцях де гірше випалюється і здогадуюсь чому:

- невеличка полоска по правому боці скла, причина: в мене ліве відкривання дверки і права частина тупо частіше охолоджується коли підкидаю дрова

- пятно лівий верх на футеровці біля подачі, причина: в мене решітка холодного повітря з лівого боку порталу і той кут просто ближчий до неї і теж холодніший, щойно дивився пірометром

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

07.11.2024 в 14:49, newbee2020 сказав:

береза дає дьоготь, бук хз.

Взагалі не розумію, як палять березою та сосною, але то таке- кожен сам собі коваль свого димоходу. Бук -тверда порода, як дуб та граб. Дуб мені подобається найбільше. Після буку в нас залишався попіл, чимось схожий на глину- в'язкий та щільний. Бук був сухий.

07.11.2024 в 20:51, newbee2020 сказав:

в мене скло підсирається коли натупити на розпалі,

Почитала я за топку. Чесно кажучи, якась , вибачте, фігня рекламна. Наскільки зрозуміла, то в топки є подача  первинного та вторинного повітря. Якщо так, чому ніхто, крім вас, не звернув на це увагу та не розповів, як керувати цими функціями. Якщо схибити, то буде постійно закопчене скло. Може, є сенс розжувати для ТС, як це робиться в ваших топках? Бо ви вже звернули увагу ТС, що розпал топки неправильний. Якщо годину тримати маленьку купку тонких дров, не дивує, що скло закопчується.

12 годин тому, normal сказав:

- невеличка полоска по правому боці скла, причина: в мене ліве відкривання дверки і права частина тупо частіше охолоджується коли підкидаю дрова

В тій моделі камінопечі Ромотопа, що стоїть в будинку, скло гнуте, панорамне, велике. Відкривання ніяк не впливає на "вуха" по обидві сторони скла, завжди закопчення починається з "вух" і вони завжди однакові, хоч скільки разів та на яку ширину не відкривала дверцята. Навіть скло може бути чистим, а "вуха" все одно будуть, хоч легенько закопчені. А щоб вони закоптились до того, щоб через них не було видно вогню, то треба ще "постаратись"- закласти зовсім сири дрова, замість первинної подачі повітря закрити вторинну ну і всякі такі "знущання" впродовж кількох днів. Сама камера розміром, якщо пам'ятаю, більша за  топку ТС. тож роблю висновок, що така поведінка появи "вух", то вада конструкторська, бо скло гнуте і краї скла опиняються на межі розміру камери горіння.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, allanek сказал:

Почитала я за топку. Чесно кажучи, якась , вибачте, фігня рекламна. Наскільки зрозуміла, то в топки є подача  первинного та вторинного повітря. Якщо так, чому ніхто, крім вас, не звернув на це увагу та не розповів, як керувати цими функціями.

не знаю про первинне чи вторинне повітря, може в гільйотині якось по іншому, а в мене в 70х52  подається знизу із вулиці, через заслінку. в топку заходить зі сторони скла - зверху та знизу. коли низька інтенсивність горіння (зазвичай в кінці протопки), то можуть зявлятись круги на склі, по яким видно де яка температура на склі була :) поки нормально горить, то не коптиться взагалі. те повітря яке заходить з верхньої частини топки помагає допалювати гази, коли топка розігріта і подача придушена, може це малось на увазі в рекламі.

я теж полюбив дуб, імхо якщо просушений, це найкраща ціна в грн за 1 умовний квт, і найбільше зручний, бо треба його менше носити. я в будинку дрова не зберігаю взагалі, бо короїд і шашель дуже любить кору, то ж простіше занести одну дві важкі корзинки, ніж бігати із легенькими дровами які горять як сірники


колись рекомендували вільху до каміну, в мене ще досвіду не було, накупив її. горить класно, питань нема, без диму і попелу, але легенька :) бережу залишки на розпал . 
 

 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, newbee2020 сказав:

не знаю про первинне чи вторинне,

От тому я і питала, бо на сайті написано якусь хню. Але пишуть за якесь інноваційне рішення по вторинній подачі. Яка інновація, якщо  в будинку стоїть піч-камін з такою "інновацією" вже 8 років? По логіці, якщо є вторинна подача повітря, то повинна бути і первинна. Але я мала справу з піччю-каміном, там все просто- зроблено 2 невеличкі  важелі, що мають вигляд тонких пластин і соваються в горизонтальній площині. Один відповідає за подачу за закриття первинного повітря і відкривається на початку розпалу  вогню. Коли вже гарно розкочегариться  камера, первинна подача закривається, а вторинним повітрям регулюється сила горіння дров. І від того, як керувати тими подачами залежить чистота скла.

13 хвилин тому, newbee2020 сказав:

я теж полюбив дуб, імхо якщо просушений, це найкраща ціна в грн за 1 умовний квт, і найбільше зручний, бо треба його менше носити. я в будинку дрова не зберігаю взагалі, бо короїд і шашель дуже любить кору, то ж простіше занести одну дві важкі корзинки, ніж бігати із легенькими дровами які горять як сірники

 

Так само і ми робили- кошик, що був наповнений дровами на пару днів, залишали на терасі, біля вхідних дверей, в будинок заносили лише стільки, щоб спалити за кілька годин, поки горить в печі-каміні.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, allanek сказал:

От тому я і питала, бо на сайті написано якусь хню. Але пишуть за якесь інноваційне рішення по вторинній подачі. Яка інновація, якщо  в будинку стоїть піч-камін з такою "інновацією" вже 8 років? По логіці, якщо є вторинна подача повітря, то повинна бути і первинна. Але я мала справу з піччю-каміном, там все просто- зроблено 2 невеличкі  важелі, що мають вигляд тонких пластин і соваються в горизонтальній площині. Один відповідає за подачу за закриття первинного повітря і відкривається на початку розпалу  вогню. Коли вже гарно розкочегариться  камера, первинна подача закривається, а вторинним повітрям регулюється сила горіння дров. І від того, як керувати тими подачами залежить чистота скла.

думаю це малось на увазі подачу повітря зверху над склом. очевидно там тиск менше (бо основне дує знизу, фізика) тому назвали вторинне. можу сказати що реально працює, буває полум'я підхоплює вже зверху, видно що це був незгорівший газ, якому трошки дали повітря і він догорів. важелів в мене нема жодного, одна заслінка автоматична схована в порталі.

я амбассадор контролерів горіння, люблю напхати дров під завязку (бо ширина 52 насправді це небагато) виставити низьку інтентивність горіння і дивитись як воно його душить до синьо-зеленого вогню як в гарі потері :) до речі так здається і найбільше вдається тепла захопити із тої самої ваги дров, тому що довше горить, а теплообмінник в каміні по ефективності звичайно гірше класичного котла, бо площа труб невелика. жалію що не взяв модульну.
 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 07.11.2024 в 22:14, andrey_ka сказал:

І  чим це виражається ?

 

Можливо у вас проблеми з димоходом (недостатня тяга) , тому воно горить повільно та не піднімає необхідну температуру  і відповідно коптить все навколо. І крутіння подачі повітря чи привідкривання дверцят мало чим допомагає.

Оця ваша проблема була завжди , відтоді як змонтували топку ?

Який внутрішній діаметр димоходу , та яка його висота , від отих дров на малюнку і до кінця труби на даху? І взагалі , як він влаштований ?

На кінці димоходу є якась приблуда ?

При розпалюванні холодної топки є проблеми ?

110 труба внизу топки с улицы. 
Где-то 180 я 8.5 метров от дров до дефлектора. 
тяга нормальная, если на розжиге еще открыть дверцу для притока - вообще как в самолете. 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, fimasawina сказав:

110 труба внизу топки с улицы. 
Где-то 180 я 8.5 метров от дров до дефлектора. 
тяга нормальная, если на розжиге еще открыть дверцу для притока - вообще как в самолете. 

Це , я так розумію параметри димоходу , та труби підводу повітря .

А це що:

Цитата

125 мм с улицы и 200 из топки наверх

Це діаметри патрубків на топці ?  Якщо так , то у вас і димохід не такий як треба , і труба підводу повітря замала.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

подача с улицы меньше по диаметру раза в два. больше не получалось - зарыться на четверть метра ниже уровня пола тяжело в принципе - по периметру бетонная плита.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

43 хвилини тому, fimasawina сказав:

подача с улицы меньше по диаметру раза в два. больше не получалось - зарыться на четверть метра ниже уровня пола тяжело в принципе - по периметру бетонная плита.

Ну от , топці бракує повітря.

А діаметр димохода , та діаметр вихіднохо патрубка топки однакові ?

У вас є можливість від`єднати патрубок подачі повітря в топку ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, andrey_ka сказал:

Ну от , топці бракує повітря.

  Простите, но ерунду вы утверждаете. У меня на разогретой печке закрыта полностью заслонка подачи воздуха, при этом шибер перекрыт процентов только на 60 (дымоход 120 мм).При этом воздуха поступаемого через неплотности дверцы и зольника вполне достаточно для печки.... :) 

    Я с вами соглашусь только в одном моменте: что действительно копчение стекла может быть и следствием недостатка воздуха. Но соотношение диаметров притока и дымохода тут абсолютно ни при чем.

Змінено користувачем tayatlas
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

49 хвилин тому, tayatlas сказав:

Простите, но ерунду вы утверждаете. У меня на разогретой печке закрыта полностью заслонка подачи воздуха, при этом шибер перекрыт процентов только на 60 (дымоход 120 мм).При этом воздуха поступаемого через неплотности дверцы и зольника вполне достаточно для печки.... :) 

Та я от також думаю , що виробники топок взагалі не шарять , вимагаючи для своїх топок приточні канали таких великих діаметрів. 😄

ПС.. Так тут топка , в порівнянні з вашою пічкою , як би з натяком на герметичність.

1 година тому, tayatlas сказав:

Я с вами соглашусь только в одном моменте: что действительно копчение стекла может быть и следствием недостатка воздуха. Но соотношение диаметров притока и дымохода тут абсолютно ни при чем.

Якраз причому. Та я як би і не намагався порівнювати діаметри , виробник це зробив до мене. Просто намагюсь вияснити , чи відповідають діаметри димохода та приточних каналів , діаметрам патрубків на топці.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, andrey_ka сказав:

тут топка , ... як би з натяком на герметичність.

Піч-камін з герметичною камерою. Взагалі нема зовнішньої подачі повітря. Ніяких проблем. 

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...