Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи вистачить Кабеля 5х6мм будинок 120м2

Lazaren4ik

Рекомендовані повідомлення

24 минуты назад, volomoto сказал:

3-фазний інвертор Deye SUN-10K-SG04LP3-EU

Это по дефолту или что то настроить нужно будет?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, mib сказав:

Это по дефолту или что то настроить нужно будет?

Одну галочку треба поставити. Але про це краще в темі про Деє.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Victron Energy має подібне рішення для балансування навантаження по трьом фазам?

Змінено користувачем Mr. D
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, Mr. D сказав:

Victron Energy має подібне рішення для балансування навантаження по трьох фазам?

Ні, звичайно, бо для цього треба мати повноцінний 3ф інвертор, а не 3 однофазних.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, volomoto сказав:

Ні, звичайно, бо для цього треба мати повноцінний 3ф інвертор, а не 3 однофазних.

Тобто треба мати можливість з одної фази вхідної лінії перекинути потужність або струм на іншу фазу споживача?

Якщо правильно розумію, це схема три фази на вході та три фази на виході.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Mr. D сказав:

Тобто треба мати можливість з одної фази вхідної лінії перекинути потужність або струм на іншу фазу споживача?

Так

31 хвилину тому, Mr. D сказав:

Якщо правильно розумію, це схема три фази на вході та три фази на виході.

А що таке вхід і вихід?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 29.10.2024 в 11:44, Lazaren4ik сказал:

Доброго дня, шановні підкажіть така ситуація, під час будівництва в будинок завели мідний кабель  5х6 від електроопори до будинку 20м, будинок 120м2
по договору 3ф 10квт автомат 20а 

В подальшому є можливість докупити квт.

Планується Опалення електричне та  водяна тепла підлога. 
Чи достатньо буде ввідного кабеля з таким січенням ?

І скільки квт бажано б докупити?

Завчасно дякую за відповідь 

Так, вистачить якщо це не 100метрів кабеля.

Навіть 12квт опалення розкилані по фазам, не виведуть ваш кабель за межі нормативів.

Докупать бажано стільки скільки вам потрібно + чучуть запасу.

Пс в мене 6 квадратів на 21квт (36a). Цього вже малувато але робив то свідомо, через жабу.

Пс2 головне що сам по кабель був нормальний, бо на таких січеннях дуже вешикий соблазн зробити якусь шляпу і продати суттєво дешевше.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, volomoto сказав:

А що таке вхід і вихід?

Чотири проводи з загальної мережі в трифазний інвертор - вхід.
Чотири проводи від інвертора до споживачів - вихід.

Думаю, якось так.
Й наскільки я розумію, саме можливість надати однофазному споживачу струм з двох фаз (або з трьох) одночасно і є те, що обговорюється.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Mr. D сказав:

Чотири проводи з загальної мережі в трифазний інвертор - вхід.
Чотири проводи від інвертора до споживачів - вихід.

Якщо говорити про компоновку інвертора, то так, але схемотехнічно він виконаний як статичний компенсатор і підключається просто паралельно до споживачів, точно так само як і мережевий інвертор. Подвійного перетворення там нема.

Отут добре описана вся теорія - www.strutherstech.com/PDF/STATCOM LOAD BALANCING.pdf

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, volomoto сказав:

Якщо говорити про компоновку інвертора, то так, але схемотехнічно він виконаний як статичний компенсатор і підключається просто паралельно до споживачів, точно так само як і мережевий інвертор. Подвійного перетворення там нема.

Отут добре описана вся теорія - www.strutherstech.com/PDF/STATCOM LOAD BALANCING.pdf

Тобто інвертор додає потужність до якоїсь вихідної фази, але напруга залишається такою, яку надає загальна мережа, якщо я правильно розумію.

Це, схоже, на однофазний PowerAssist у Victron, але з можливістю балансування споживання по фазах.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Mr. D сказав:

Тобто інвертор додає потужність до якоїсь вихідної фази, але напруга залишається такою, яку надає загальна мережа, якщо я правильно розумію.

Так і він це робить з іншої фази в реальному часі. Для накопичення достатньо конденсаторів.

7 хвилин тому, Mr. D сказав:

Це, схоже, на однофазний PowerAssist у Victron, але з можливістю балансування споживання по фазах.

Ні, бо PowerAssist бере енергію з батареї, а статичний компенсатор не має свого додаткового джерела енергії.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, volomoto сказав:

Ні, бо PowerAssist бере енергію з батареї, а статичний компенсатор не має свого додаткового джерела енергії.

Deye має варіант додавання потужності з батареї на трифазному інверторі? Якщо вірно пам'ятаю, то в однофазних інверторах Deye така функція є (деякий аналог PowerAssist).

Скажімо, можливий варіант, коли потрібно й балансування по фазах, але загальна потужність під'єднання до загальної мережі обмежена та треба додати ще трохи потужності з батареї.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Коли є загальна шина для трьох фаз і подвійне перетворення - не проблема вирівняти споживання по фазам. Я це реалізувати , скільки треба конденсаторів при відсутності загальної шини - поки не уявляю...

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

31.10.2024 в 11:36, volomoto сказав:

Ви не зрозуміли: в мене споживання по фазах вирівнюється завжди, незалежно від того, як включене навантаження. На верхньому правому графіку я поставив курсор якраз в точку, де на на одній фазі є більше 4 кВт, а на двох інших десь по 1 кВт, але зі мережі тягнеться зі всіх фаз однаково. 

Я можу включити 6 кВт на одну фазу, але з мережі при цьому буде йти по 2 кВт з кожної фази.

Але ж на одну фазу не більше 1/2 номіналу? Чи то я десь про інше чув?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...