ІванКиїв Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня Вітаю. Хотів би отримати поради шановних експертів про нюанси балансування lifepo4. Придбав китайський акумулятор lifepo4, 140ah 24v. Бмс встановлена jbd sp16s020. Виникла така проблема - під час заряду та розряду балансування комірок ідеальне, до 0,01 вольта. Але, коли він заряджається до 100%, то виходить сильне розбалансування. Додаю скріншот. Інвертор powmr 3200 24v. Питань декілька: 1) Ця бмс наче не сама дешева. В неї є балансир, але пасивний. Чи є сенс замовити бмс плату jk з активним балансиром 2а. Це вирішіть мою проблему і комірки будуть добре балансуватися? Чи це такі комірки? 2) Є такий глюк у цих бмс. Якщо встановив пароль на неї, то неможливо підключитися ніяким додатком, тільки оригінальним. А там взагалі немає налаштувань ніяких, суто статистика. Читав, що одна людина змінила блютуз-адаптер (він окремий на цій бмс), та бмс перестала запитувати пароль, що і вирішило цю проблему. Може хтось стикався з цим? Бо інший варіант - танці з бубном та підключення через перехідник до ПК, часто у людей не виходить. 3) Я так розумію, через розбалансування знизилась ємність акумулятору. На скільки приблизно? Я так розумію, десь на 500 вт? 4) Якщо я замовлю плату jk, я зможу просто зняти стару плату бмс і замість неї встановити нову? Можуть розʼєми бути однаковими (я про балансуючі проводи кажу)? Бо розбирали батарею повністю не хотілося б, там все залито герметиком якимось 5) Чи можна відрізати кабелі балансування та пасти їх з кабелями нової плати? Щоб не розбирати всю збірку. Допускається це, якщо пакти? Не вплине на покази кожної комірки? Одразу вибачаюсь, якщо мої питання можуть здаватися дурними. Я не спеціаліст, можу щось не так розуміти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня що за бренд батареї? спочатку подивіться що за комірки. дуже великий розбаланс. скільки в користуванні? цілком можливо що елементи бу. і тоді ніяка бмс не допоможе . можна бмс не міняти а довстановити тільки барансир. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ІванКиїв Опубліковано: 23 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 1 хвилину тому, Александр Аврамчук сказав: що за бренд батареї? спочатку подивіться що за комірки. дуже великий розбаланс. скільки в користуванні? цілком можливо що елементи бу. і тоді ніяка бмс не допоможе . можна бмс не міняти а довстановити тільки барансир. Дякую. Батарея ноунейм з алі a.aliexpress.com/_EGQSjuz У відгуках не додивився, що деякі люди писали про б/в комірки. Більшість людей не знають, що таке балансування і пишуть відгуки, що все чудово. Хоча все не так і чудово, як хотілося б. Хотів змінити бмс, якщо так можна, щоб мати і доступ до налаштувань, і активний балансир. Бо зараз доступу до налаштування бмс немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 24 жовтня Поділитись Опубліковано: 24 жовтня В 23.10.2024 в 18:32, ІванКиїв сказал: Вітаю. Хотів би отримати поради шановних експертів про нюанси балансування lifepo4. Придбав китайський акумулятор lifepo4, 140ah 24v. Бмс встановлена jbd sp16s020. Виникла така проблема - під час заряду та розряду балансування комірок ідеальне, до 0,01 вольта. Але, коли він заряджається до 100%, то виходить сильне розбалансування. Додаю скріншот. Інвертор powmr 3200 24v. Питань декілька: 1) Ця бмс наче не сама дешева. В неї є балансир, але пасивний. Чи є сенс замовити бмс плату jk з активним балансиром 2а. Це вирішіть мою проблему і комірки будуть добре балансуватися? Чи це такі комірки? 2) Є такий глюк у цих бмс. Якщо встановив пароль на неї, то неможливо підключитися ніяким додатком, тільки оригінальним. А там взагалі немає налаштувань ніяких, суто статистика. Читав, що одна людина змінила блютуз-адаптер (він окремий на цій бмс), та бмс перестала запитувати пароль, що і вирішило цю проблему. Може хтось стикався з цим? Бо інший варіант - танці з бубном та підключення через перехідник до ПК, часто у людей не виходить. 3) Я так розумію, через розбалансування знизилась ємність акумулятору. На скільки приблизно? Я так розумію, десь на 500 вт? 4) Якщо я замовлю плату jk, я зможу просто зняти стару плату бмс і замість неї встановити нову? Можуть розʼєми бути однаковими (я про балансуючі проводи кажу)? Бо розбирали батарею повністю не хотілося б, там все залито герметиком якимось 5) Чи можна відрізати кабелі балансування та пасти їх з кабелями нової плати? Щоб не розбирати всю збірку. Допускається це, якщо пакти? Не вплине на покази кожної комірки? Одразу вибачаюсь, якщо мої питання можуть здаватися дурними. Я не спеціаліст, можу щось не так розуміти. это так называемые мягкие пакеты , не ячейки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 23.10.2024 в 19:09, ІванКиїв сказав: Дякую. Батарея ноунейм з алі a.aliexpress.com/_EGQSjuz 900+ sold Достатньо багато замовлень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня (змінено) 23.10.2024 в 18:32, ІванКиїв сказав: виходить сильне розбалансування. Додаю скріншот. Інвертор powmr 3200 24v. Питань декілька: Така ж проблема є у Bluetti EB3A. Пасивний балансир не встигає балансувати комірки в деяких режимах роботи. 23.10.2024 в 18:32, ІванКиїв сказав: У Вас тут, здається, OVP захист активний. Цікаво, до речі, коли саме починає працювати балансир. Можливо, якщо значення Absorption Current зробити зовсім маленьким, то балансир встигне збалансувати комірки. Змінено 25 жовтня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 25 жовтня Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 23.10.2024 в 19:09, ІванКиїв сказав: Дякую. Батарея ноунейм з алі a.aliexpress.com/_EGQSjuz У відгуках не додивився, що деякі люди писали про б/в комірки. Більшість людей не знають, що таке балансування і пишуть відгуки, що все чудово. Хоча все не так і чудово, як хотілося б. Хотів змінити бмс, якщо так можна, щоб мати і доступ до налаштувань, і активний балансир. Бо зараз доступу до налаштування бмс немає. бмс можна змінити. дроти силові і балансувальні можна залишити, перепаяти інший розьем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 жовтня Поділитись Опубліковано: 26 жовтня В 25.10.2024 в 12:01, Александр Аврамчук сказал: бмс можна змінити. дроти силові і балансувальні можна залишити, перепаяти інший розьем. если это убитые софт пакеты - лучше купить нормальные ячейки и к ним bms Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 27 жовтня Поділитись Опубліковано: 27 жовтня (змінено) В 23.10.2024 в 17:32, ІванКиїв сказал: Але, коли він заряджається до 100%, то виходить сильне розбалансування. Литий ферум лучше заряжать до 3,45 В на ячейку. Далее банки начинают разбегаться. Между 3,45 и 3,65 емкость понты, прим. 5% На такую емкость батареи доточить активный балансир, (5 Ампер),бмс-ка не справляется. Змінено 27 жовтня користувачем SON 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: У вівторок в 23:30 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 23:30 23.10.2024 в 19:09, ІванКиїв сказав: Дякую. Батарея ноунейм з алі a.aliexpress.com/_EGQSjuz У відгуках не додивився, що деякі люди писали про б/в комірки. Більшість людей не знають, що таке балансування і пишуть відгуки, що все чудово. Хоча все не так і чудово, як хотілося б. Хотів змінити бмс, якщо так можна, щоб мати і доступ до налаштувань, і активний балансир. Бо зараз доступу до налаштування бмс немає. На родной бмс видны в какой последовательности балансировочные и минус для них? Сравните с жиконг Второе - разьем мелкий - на синюю платку. То что? Есть надписси? И третий с черными - похоже датчики температуры. Тоже сравните Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: В середу в 17:33 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:33 Практически любые китайские аккумуляторы "страдают" достаточно большим разбросом параметров. И это неудивительно. Нередко аккумуляторы известных брендов и китайских ноунеймов изготавливаются на одном и том же предприятии. Как вы понимаете, аккумуляторы соответствующие стандартам и требованиям заказчика получают лейблы Панасоника, Самсунга и прочих. Остальные - получают упаковку китайского производителя и продаются на Али..... В целом эти аккумуляторы могут быть достаточно надежными и долговечными, но добиться от их сборок баланса вряд ли получится.... особенно если в сборке больше 2-4 банок.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз