Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підключення інвертора разом з УЗО

@ndrey_Z

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть будь ласка. Встановлюю гібридний інвертор. Так як зараз відключень нема, не хочу щоб він в байпас постійно працював, для цього вирішив поставити перемикач 3 позиційний, щоб можна було на пряму споживачі живити.

В інвертора є нуль на вхід (N in) та нуль на вихід (N out). 

Споживачі підʼєднані через УЗО, його хочу залишити теж. Тепер виникло питання куди підʼєднати нуль виходу з інвертора (N out) - на нуль зі споживачами (нуль з УЗО) чи на загальний нуль? Додаю схему.

p.s. Схемо склав нашвидкуруч, перепрошую за якість :)

IMG_2534.jpeg

Змінено користувачем @ndrey_Z
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо логіка така ж як при підключенні генератора,  на виході з якого немає чіткого нуля для чого один контакт пускають на нуль. Тоді і в цьому випадку з інвертором нуль виходу з інвертора на загальну нульову шину. 

Та я не знаю що там всередині інвертора від того й сумніви 

Посилання на коментар

Якщо зробити як на схемі то ПЗВ повинен спрацювати якщо він не електронний бо струм у фаз та нулі різний. 

На цю тему непогано б аодивитись інструкцію від виробника. В інструкції нічого немає? I-0-II нуль вміє комутувати?

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, k-master сказал:

Якщо зробити як на схемі то ПЗВ повинен спрацювати якщо він не електронний бо струм у фаз та нулі різний. 

На цю тему непогано б аодивитись інструкцію від виробника. В інструкції нічого немає? I-0-II нуль вміє комутувати?

I-0-II тільки фазу перемикає. 
нуль не розриваю. В інструкції відсутня схема, лише загальні фрази щодотпідключення. Завтра спробую нуль виходу з інвертора на загальний увімкнути як у випадку з генератором

Посилання на коментар

3 часа назад, @ndrey_Z сказал:

Подскажите, пожалуйста. Устанавливаю гибридный инвертор. Так как сейчас отключений нет, не хочу, чтобы он в байпас постоянно работал, для этого решил поставить переключатель 3 позиционный, чтобы можно было на прямую потребители питать.

В инверторе есть ноль на вход (N in) и ноль на выход (N out). 

Потребители подключены через УЗО, его хочу оставить тоже. Теперь возник вопрос, куда подсоединить нуль выхода из инвертора (N out) - на нуль с потребителями (ноль с УЗО) или на общий нуль? Прилагаю схему.

ps Схемо сложил наскоро, извиняюсь за качество:)

IMG_2534.jpeg

Инвертор и сеть у вас источники питания, поэтому их нули должны соедениться до узо, и фазы коммутироваться переключателем до узо. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

якщо узо стоїть до інвертора, то необхідно поставити ще один узо на виході інвертора. е автомати на дінрейку з вбудованим узо. на виході інвертора по любому потрібно ставити автомат, встановіть автомат з узо. 

Посилання на коментар

19.10.2024 в 21:07, @ndrey_Z сказав:

Підкажіть будь ласка. Встановлюю гібридний інвертор. Так як зараз відключень нема, не хочу щоб він в байпас постійно працював, для цього вирішив поставити перемикач 3 позиційний, щоб можна було на пряму споживачі живити.

В інвертора є нуль на вхід (N in) та нуль на вихід (N out). 

Споживачі підʼєднані через УЗО, його хочу залишити теж. Тепер виникло питання куди підʼєднати нуль виходу з інвертора (N out) - на нуль зі споживачами (нуль з УЗО) чи на загальний нуль? Додаю схему.

p.s. Схемо склав нашвидкуруч, перепрошую за якість :)

IMG_2534.jpeg

В цій схемі в будь-якому випадку інвертор не захищено ПЗВ, а також немає можливості вимкнути N лінію до інвертора від загальної мережі.

Перемикач I - 0 - II працює тільки з L провідником.

На мою думку, перемикати I - 0 - II потрібно без навантаження (тобто вимикати кожний раз ПЗВ до перемикання I - 0 - II ), а також I - 0 - II замінити на двополюсний, до ПЗВ під'єднати споживачів (обидва провідники - L та N).

Але загалом ПЗВ можливо встановити й перед інвертором, але тоді було б непогано мати два ПЗВ - один перед інвертором, який контролював би виток струму на інверторі та у споживачів під час роботи від загальної мережі, та інший ПЗВ, який контролював би виток струму у споживачів під час роботи від батареї.

Змінено користувачем Mr. D
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Є, наприклад, ось така реалізація схеми, коли є можливість зкомутувати споживачів не через інвертор.

Є варіант пристрою Atorch, який також працює як ПЗВ. В цьому випадку пристрій Atorch миттєво вимикає навантаження, якщо споживання вище ліміту (максимальна потужність інвертора значно більше, ніж можливості акумуляторної батареї).

Hager Golf.png

Змінено користувачем Mr. D
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Дякую усім хто долучився! Інвертор підключив, все працює. Нуль виходу, звичайно, на загальну шину. 
Стосовно захисту інвертора ПВЗ, дійсно його не передбачив, але гадаю якись захист все ж має бути в самому інверторі? 
нуль нігде не розривав. Та й взагалі я нуль нігде в будинку не розривав. Нуль заземлений додатково 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...