@ndrey_Z Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня (змінено) Підкажіть будь ласка. Встановлюю гібридний інвертор. Так як зараз відключень нема, не хочу щоб він в байпас постійно працював, для цього вирішив поставити перемикач 3 позиційний, щоб можна було на пряму споживачі живити. В інвертора є нуль на вхід (N in) та нуль на вихід (N out). Споживачі підʼєднані через УЗО, його хочу залишити теж. Тепер виникло питання куди підʼєднати нуль виходу з інвертора (N out) - на нуль зі споживачами (нуль з УЗО) чи на загальний нуль? Додаю схему. p.s. Схемо склав нашвидкуруч, перепрошую за якість Змінено 19 жовтня користувачем @ndrey_Z 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
@ndrey_Z Опубліковано: 19 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня Якщо логіка така ж як при підключенні генератора, на виході з якого немає чіткого нуля для чого один контакт пускають на нуль. Тоді і в цьому випадку з інвертором нуль виходу з інвертора на загальну нульову шину. Та я не знаю що там всередині інвертора від того й сумніви Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня Якщо зробити як на схемі то ПЗВ повинен спрацювати якщо він не електронний бо струм у фаз та нулі різний. На цю тему непогано б аодивитись інструкцію від виробника. В інструкції нічого немає? I-0-II нуль вміє комутувати? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
@ndrey_Z Опубліковано: 19 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 1 час назад, k-master сказал: Якщо зробити як на схемі то ПЗВ повинен спрацювати якщо він не електронний бо струм у фаз та нулі різний. На цю тему непогано б аодивитись інструкцію від виробника. В інструкції нічого немає? I-0-II нуль вміє комутувати? I-0-II тільки фазу перемикає. нуль не розриваю. В інструкції відсутня схема, лише загальні фрази щодотпідключення. Завтра спробую нуль виходу з інвертора на загальний увімкнути як у випадку з генератором Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ink_stroi Опубліковано: 19 жовтня Поділитись Опубліковано: 19 жовтня 3 часа назад, @ndrey_Z сказал: Подскажите, пожалуйста. Устанавливаю гибридный инвертор. Так как сейчас отключений нет, не хочу, чтобы он в байпас постоянно работал, для этого решил поставить переключатель 3 позиционный, чтобы можно было на прямую потребители питать. В инверторе есть ноль на вход (N in) и ноль на выход (N out). Потребители подключены через УЗО, его хочу оставить тоже. Теперь возник вопрос, куда подсоединить нуль выхода из инвертора (N out) - на нуль с потребителями (ноль с УЗО) или на общий нуль? Прилагаю схему. ps Схемо сложил наскоро, извиняюсь за качество Инвертор и сеть у вас источники питания, поэтому их нули должны соедениться до узо, и фазы коммутироваться переключателем до узо. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня ноль с инвертора не после , а до узо надо подключать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 20 жовтня Поділитись Опубліковано: 20 жовтня якщо узо стоїть до інвертора, то необхідно поставити ще один узо на виході інвертора. е автомати на дінрейку з вбудованим узо. на виході інвертора по любому потрібно ставити автомат, встановіть автомат з узо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 19.10.2024 в 21:07, @ndrey_Z сказав: Підкажіть будь ласка. Встановлюю гібридний інвертор. Так як зараз відключень нема, не хочу щоб він в байпас постійно працював, для цього вирішив поставити перемикач 3 позиційний, щоб можна було на пряму споживачі живити. В інвертора є нуль на вхід (N in) та нуль на вихід (N out). Споживачі підʼєднані через УЗО, його хочу залишити теж. Тепер виникло питання куди підʼєднати нуль виходу з інвертора (N out) - на нуль зі споживачами (нуль з УЗО) чи на загальний нуль? Додаю схему. p.s. Схемо склав нашвидкуруч, перепрошую за якість В цій схемі в будь-якому випадку інвертор не захищено ПЗВ, а також немає можливості вимкнути N лінію до інвертора від загальної мережі. Перемикач I - 0 - II працює тільки з L провідником. На мою думку, перемикати I - 0 - II потрібно без навантаження (тобто вимикати кожний раз ПЗВ до перемикання I - 0 - II ), а також I - 0 - II замінити на двополюсний, до ПЗВ під'єднати споживачів (обидва провідники - L та N). Але загалом ПЗВ можливо встановити й перед інвертором, але тоді було б непогано мати два ПЗВ - один перед інвертором, який контролював би виток струму на інверторі та у споживачів під час роботи від загальної мережі, та інший ПЗВ, який контролював би виток струму у споживачів під час роботи від батареї. Змінено 21 жовтня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) Є, наприклад, ось така реалізація схеми, коли є можливість зкомутувати споживачів не через інвертор. Є варіант пристрою Atorch, який також працює як ПЗВ. В цьому випадку пристрій Atorch миттєво вимикає навантаження, якщо споживання вище ліміту (максимальна потужність інвертора значно більше, ніж можливості акумуляторної батареї). Змінено 21 жовтня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
@ndrey_Z Опубліковано: 21 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 21 жовтня Дякую усім хто долучився! Інвертор підключив, все працює. Нуль виходу, звичайно, на загальну шину. Стосовно захисту інвертора ПВЗ, дійсно його не передбачив, але гадаю якись захист все ж має бути в самому інверторі? нуль нігде не розривав. Та й взагалі я нуль нігде в будинку не розривав. Нуль заземлений додатково Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз