Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Проект каміну

BAV_Lug

Рекомендовані повідомлення

2 години тому, Dendnepr сказав:

Шибер не вихід, бо по техніці безпекі він не повинен повністю перекривати димарь.

І цього більш ніж достатньо , щоб кардинально урізати висмоктувальні можливості  димоходу.

2 години тому, Dendnepr сказав:

Ось подача повітря зовні - то вже цікавіша. Але тоді швидко вистигає сама пічка. Тому я перекриваю і шибер (залишковий проходний переріз десь відсотків 25) і регулятор подачи повітря в камеру горіння. Іноді трохи посвистить скрізь систему "чисте скло". Але недовго.

Ну от , перегоріло , перекрили і ніякого всмоктування , висмоктування. До речі є якийсь сенс в цій подачі повітря в камеру горіння ? Якщо топка не герметична , оце так зване "чисте скло" , тобто чи пробували користуватись топкою із закритою подачею повітря.

Як на мене , то це повітря потрібно подавати не в топку , а в кімнату десь повище (щоб в ноги не дуло) а топка хай собі вже бере потрібне повітря з кімнати. І це так зване "чисте скло" буде краще працювати , і приплив свіжого повітря в кімнату буде.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, Фрай сказав:

Отож, краще так, а я вже мав досвід і свій і чужий,  бо замовляв каміни, багато консультувався з фахівцями і тому в новий будинок вже не поставив.

І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря  чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ?

Посилання на коментар

4 години тому, Андрій Миколайович сказав:

Як на мене саме небезпечен в камінах / грубах / печах на мій погляд, це навіть не пожежобезпека а чадний газ. І до питання треба підходить точно не з любительської сторони

У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то  фіг шо вийде.

Посилання на коментар

4 години тому, andrey_ka сказав:

У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то  фіг шо вийде.

Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно?

Посилання на коментар

5 годин тому, andrey_ka сказав:

І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря  чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ?

Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Ж-)

Посилання на коментар

6 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно?

При нестачі.

Але головна фішка відкритого каміну , що при його роботі створюється стабільний потік повітря в портал  , який запобігає виходу з порталу диму газу і.т.п.. І як тільки це  порушити , то це відразу просигналізує димом в кімнату та запахом гарі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 хвилин тому, Фрай сказав:

Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Ж-)

Та ніяких підколів , хіба що про ноги перебор - сорі. 

А так , реально було цікаво з яких причин відмовились.

Посилання на коментар

ОК, прийнято. :beer:

Цитата

реально було цікаво з яких причин відмовились.

1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий.

При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так.

IMG_7039.thumb.png.3d03f5788b48e92306e5bd66b2863f5b.png

2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда.

І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу

IMG_7026.thumb.jpeg.947baaccef3b7dd410a4960ea5fa2ceb.jpeg

Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується.

А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась.

У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід.

втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці.
У мене чиста)

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 2
Посилання на коментар

7 годин тому, Фрай сказав:

1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий.

Це не стосується відкритого каміна. Можна спокійно робити герметичний шибер.

Посилання на коментар

7 годин тому, Фрай сказав:

ОК, прийнято. :beer:

При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так.

IMG_7039.thumb.png.3d03f5788b48e92306e5bd66b2863f5b.png

2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда.

І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу

IMG_7026.thumb.jpeg.947baaccef3b7dd410a4960ea5fa2ceb.jpeg

Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується.

А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась.

У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід.

втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці.
У мене чиста)

Гарне фото, дай Бог щоб всі мали змогу і змогли! собі зробити такий куточок для відпочинку! :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Закрита топка дуже легко одним рухом перетворюється на відкритий камін, а от перетворити навпаки: відкритий камін на потужний опалювальний прилад - неможливо...

• Лайк 1
Посилання на коментар

Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. )

15.10.2024 в 00:52, BAV_Lug сказав:

Камін не для опалення. Опалення це вже як додаткова не принципова опція

BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку?

Посилання на коментар

19 часов назад, Фрай сказал:

Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. )

BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку?

В основному ))

Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну )) Але, виявив, що існують топки з вертикальним відкриванням. Тож тепер дивлюсь в цю сторону. Їх, при бажанні, можна використовувати в відкритому вигляді деякий час (не рекомендовано, але хто ж зважає на це 😀)

Змінено користувачем BAV_Lug
Посилання на коментар

gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/

Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити

Посилання на коментар

1 минуту назад, shneider_vova сказал:

gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/

Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити

Ні то багато. На фото в моєму першому повідомленні розмір 100х50 (це можна порахувати по цеглам).

Я зараз дивлюсь на щось таке gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ або gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-95x52-giljotyna/

Сьогодні поїду помаціти. Поки одне турбує - підключення подачі повітря ззаду. В мене зроблений вивід з полу. 

Посилання на коментар

40 хвилин тому, BAV_Lug сказав:

Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну ))

І правильно зробите, краще вчитись на чужих помилках

колись давно років надцять тому оглядали/обновили щойно збудований ресторан і знайомий скаржився на камін, спитав поради, що робити, чого він так димить?

Камін мені сподобався, оглянув з нутрощів/назовні і бачу, що майстер повністю знехтував розмірами димоходу і великого вікна топки.

були ще нюанси які вже не виправити, але димохід міняти потрібно.

Ось зараз поліз в інет подивитись і бачу, що зміни були зроблені, новий димохід стоїть

IMG_7056.jpeg.a4983e520c6d94715a64f3fc92ed7a6a.jpeg

А це сам камін у залі

IMG_6989.thumb.jpeg.70f1403212ec4968488516b0e4ca1155.jpeg

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

25 хвилин тому, BAV_Lug сказав:

В мене зроблений вивід з полу

на 99% в топку можна завезти АБО ззаду, або знизу

Посилання на коментар

26 хвилин тому, BAV_Lug сказав:

100х50

але навіть для топки 95*52 від Гавриліва розмір скла буде десь 80 см. Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу

Посилання на коментар

39 минут назад, shneider_vova сказал:

Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу

Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. 

Посилання на коментар

45 хвилин тому, BAV_Lug сказав:

Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. 

ну дивіться  - 1 кг дров - то 2-3 кВт. тож  для топки і прописано споживання 4 кг/год. так, ви можете покласти 1 кг, але а) вони не зможуть прогріти топку, і кпд буде низький  б) займуть 15 % топки, тож виглядати буде так собі в) якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку?

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 минут назад, shneider_vova сказал:

якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку?

У всіх свої уявлення естетики каміну і розміру вогню. 

Щє раз - камін, в моєму випадку, не для опалення. Опалення це вже як додаткова безкоштовна опція. Тому на потенційне кпд пофіг

Змінено користувачем BAV_Lug
Посилання на коментар

16 хвилин тому, shneider_vova сказав:

навіщо брати таку велику топку?

Нічого страшного імхо: захочуть краси - підіймуть гільйотину та\або відчинять вікно від зайвих кВт, а захочуть опалення - поставлять на мінімум велику закладку, буде плюс що не треба часто підкидати, але мінусом закопчене скло

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...