BAV_Lug Опубліковано: 13 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 Вже замовив таку gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ Чекаю на виготовлення та монтаж. Вигляд буде мати якось так 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 20 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Вже замовив таку gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ Чекаю на виготовлення та монтаж. Вигляд буде мати якось так це почитайте, як раз ваша топка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) 2 часа назад, BAV_Lug сказал: Вже замовив таку gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ Чекаю на виготовлення та монтаж. Вигляд буде мати якось так вент решітки забули. поличка для дров буде декоративна, а не робоча, траст мі) топка велика і так у вас, навіщо такий портал здоровенний? і висота розміщення топки високовата наче. сидячи на дивані ви не повинні бачити страшний димозбірник, а дивитись на вогонь трошки зверху вниз. яка площа відкритого приміщення (до дверей?) по схемі наче невелике, перегріву не боїтесь? Змінено 13 листопада 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) 3 часа назад, newbee2020 сказал: вент решітки забули. поличка для дров буде декоративна, а не робоча, траст мі) топка велика і так у вас, навіщо такий портал здоровенний? і висота розміщення топки високовата наче. сидячи на дивані ви не повинні бачити страшний димозбірник, а дивитись на вогонь трошки зверху вниз. яка площа відкритого приміщення (до дверей?) по схемі наче невелике, перегріву не боїтесь? Поличка планується робоча )) Висота 800 мм від чистової підлоги. Площа приміщення десь біля 44 квадратів Подивиться на фото в першому повідомленні цієї теми. Намагаюсь щось зробити схоже + шашлик смажити зручніше якщо топка вище 😀 Змінено 13 листопада 2024 користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) Ось так мабуть зрозуміліше Змінено 13 листопада 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 3 години тому, BAV_Lug сказав: Висота 800 мм від чистової підлоги. Дуже високо, візуально буде не альо ... подумайте, подивіться пінтерест Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) 22 минуты назад, anabioz сказал: Дуже високо, візуально буде не альо ... подумайте, подивіться пінтерест 800 це вже компроміс з дружиною )) я хотів 1000. Зараз в мене є камін в квартирі (3D імітація, бляха в свій час майже 2к за нього відвалив, але виглядає дуже реалістично) на 600 мм. Мені занизько. Змінено 13 листопада 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) 12 хвилин тому, BAV_Lug сказав: 800 це вже компроміс з дружиною )) я хотів 1000. Зараз в мене є камін в квартирі (3D імітація, бляха в свій час майже 2к за нього відвалив, але виглядає дуже реалістично) на 600 мм. Мені занизько. Він був не високий і широкий? Хоча, на смак фломастери різні ) Змінено 13 листопада 2024 користувачем anabioz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 13 годин тому, BAV_Lug сказав: шашлик смажити зручніше якщо топка вище ІМХО. При такому смішному діаметрі димохода не вийде. Усі металеві топки заточені на опалення. Вони не розраховані на користування з відкритими дверцятами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) Шо ви таке говоріте... Навіть йотул пише, що можна користуватись як відкритим каміном і гриль-решітки робить, я правда нерозумію навіщо... Мені шашлик краще робити у мангалі на фруктових дровах (яких не так вже і багато), ніж в каміні куди йдуть всякі піддони чи горіх Змінено 14 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 50 хвилин тому, normal сказав: Шо ви таке говоріте... Навіть йотул пише, що можна користуватись як відкритим каміном і гриль-решітки робить, я правда нерозумію навіщо... Воно то так , але є нюанси. Потрібно читати/слухати між рядків. На відео відносно маленька топка . І перше про що говорить цей хлопець це про правильний розрахунок димоходу. Знаєте принцип роботи відкритого каміна? Потрібно створити такий потік повітря в топку , через отвір порталу , щоб він перешкоджав виходу димових газів у кімнату , а на це впливають : димозбірник (а він в металивих топках критично малий) та параметри димоходу. І тому потрібен хоча б розрахунок димоходу , бо діаметр та висота димоходу напряму залежать від площі отвору порталу. Простіше кажучи , чим більша площа отвору порталу тим більшим має бути діаметр та висота димоходу. А 99% монтажників металевих топок взагалі цим питанням не паряться. Виробник же розраховує димохід топки виключно на опалення , тобто мінімально можливий. Бо якщо він почне паритись ще й шашликами , то ККД його топки різко знизиться. ОТ і виходить така ситуація: користувач купує велику топку , думає: "буде треба опалення буду користуватись з закритими дверцятами , буде треба шашлик або просто помилуватись вогнем , відкрию " і коли відкриває , отримує дим в кімнату та закопчення верху порталу. ПС.. Якщо топка розрахована на користування з відкритими дверцятами , то це можна робити у всіх режимах. А хлопець на відео чомусь не показує , як його топка розгоряється з відкритими дверцятами , або як тліють вугілля в кінці. Чомусь обрізав ці моменти. 1 година тому, normal сказав: Мені шашлик краще робити у мангалі на фруктових дровах (яких не так вже і багато), ніж в каміні куди йдуть всякі піддони чи горіх І що вам заважає для приготування шашлику закинути у топку фруктові дрова? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 2 часа назад, normal сказал: Шо ви таке говоріте... Навіть йотул пише, що можна користуватись як відкритим каміном і гриль-решітки робить, я правда нерозумію навіщо... Мені шашлик краще робити у мангалі на фруктових дровах (яких не так вже і багато), ніж в каміні куди йдуть всякі піддони чи горіх Почнемо з того, що піддони - це особисто Ваш підхід. Не треба екстраполювати його на всіх власників 570-х))) Далі - у мене, наприклад, така решітка є. Коли топили камін щодня, або раз в два дні, то запекти мʼясо набагато простіше, ніж йти на двір, розпалювати, пильнувати як прогорає. Це за наявності стаціонарного барбекю (то взагалі взимку не варіант прогрівати ту масу шамоту), металевого мангалу і broil king keg 2000 (класна штука, щоразу, коли користуюсь, дякую подумки Кирилу з Дніпра за пораду). Не говорячи вже про те, щоб закинути якихось пару бурячків, завернутих в фольгу, замість того, щоб гайцувати духовку. Змінено 14 листопада 2024 користувачем Gonchik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 48 хвилин тому, Gonchik сказав: це особисто Ваш підхід. Не треба екстраполювати його на всіх Так я за себе і казав ("Мені") і річ була про шашлик, по перше я його стоячи на колінах вертіти не буду, а по друге дружина не дасть жиром все заляпати (вже колись питав) А запікати наче і в духовці норм, поки не буду викидати 60€ за решітку, яка для шампурів ж наче і не підійде? А ось піца дуже цікавить, бо температури духовки невистачає, до речі ніхто не пробував, там краще керамічний круг, бо противень з тефлоном до 230°С? Змінено 14 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Встановили камін Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз