andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2 години тому, Dendnepr сказав: Шибер не вихід, бо по техніці безпекі він не повинен повністю перекривати димарь. І цього більш ніж достатньо , щоб кардинально урізати висмоктувальні можливості димоходу. 2 години тому, Dendnepr сказав: Ось подача повітря зовні - то вже цікавіша. Але тоді швидко вистигає сама пічка. Тому я перекриваю і шибер (залишковий проходний переріз десь відсотків 25) і регулятор подачи повітря в камеру горіння. Іноді трохи посвистить скрізь систему "чисте скло". Але недовго. Ну от , перегоріло , перекрили і ніякого всмоктування , висмоктування. До речі є якийсь сенс в цій подачі повітря в камеру горіння ? Якщо топка не герметична , оце так зване "чисте скло" , тобто чи пробували користуватись топкою із закритою подачею повітря. Як на мене , то це повітря потрібно подавати не в топку , а в кімнату десь повище (щоб в ноги не дуло) а топка хай собі вже бере потрібне повітря з кімнати. І це так зване "чисте скло" буде краще працювати , і приплив свіжого повітря в кімнату буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 3 години тому, Фрай сказав: Отож, краще так, а я вже мав досвід і свій і чужий, бо замовляв каміни, багато консультувався з фахівцями і тому в новий будинок вже не поставив. І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 4 години тому, Андрій Миколайович сказав: Як на мене саме небезпечен в камінах / грубах / печах на мій погляд, це навіть не пожежобезпека а чадний газ. І до питання треба підходить точно не з любительської сторони У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то фіг шо вийде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 4 години тому, andrey_ka сказав: У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то фіг шо вийде. Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 5 годин тому, andrey_ka сказав: І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ? Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 6 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно? При нестачі. Але головна фішка відкритого каміну , що при його роботі створюється стабільний потік повітря в портал , який запобігає виходу з порталу диму газу і.т.п.. І як тільки це порушити , то це відразу просигналізує димом в кімнату та запахом гарі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 17 хвилин тому, Фрай сказав: Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Та ніяких підколів , хіба що про ноги перебор - сорі. А так , реально було цікаво з яких причин відмовились. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) ОК, прийнято. Цитата реально було цікаво з яких причин відмовились. 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так. 2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда. І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується. А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась. У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід. втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці. У мене чиста) Змінено 15 жовтня користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 7 годин тому, Фрай сказав: 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. Це не стосується відкритого каміна. Можна спокійно робити герметичний шибер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 7 годин тому, Фрай сказав: ОК, прийнято. 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так. 2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда. І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується. А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась. У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід. втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці. У мене чиста) Гарне фото, дай Бог щоб всі мали змогу і змогли! собі зробити такий куточок для відпочинку! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Закрита топка дуже легко одним рухом перетворюється на відкритий камін, а от перетворити навпаки: відкритий камін на потужний опалювальний прилад - неможливо... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. ) 15.10.2024 в 00:52, BAV_Lug сказав: Камін не для опалення. Опалення це вже як додаткова не принципова опція BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 19 часов назад, Фрай сказал: Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. ) BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку? В основному )) Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну )) Але, виявив, що існують топки з вертикальним відкриванням. Тож тепер дивлюсь в цю сторону. Їх, при бажанні, можна використовувати в відкритому вигляді деякий час (не рекомендовано, але хто ж зважає на це 😀) Змінено 17 жовтня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/ Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 1 минуту назад, shneider_vova сказал: gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/ Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити Ні то багато. На фото в моєму першому повідомленні розмір 100х50 (це можна порахувати по цеглам). Я зараз дивлюсь на щось таке gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ або gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-95x52-giljotyna/ Сьогодні поїду помаціти. Поки одне турбує - підключення подачі повітря ззаду. В мене зроблений вивід з полу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 40 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну )) І правильно зробите, краще вчитись на чужих помилках колись давно років надцять тому оглядали/обновили щойно збудований ресторан і знайомий скаржився на камін, спитав поради, що робити, чого він так димить? Камін мені сподобався, оглянув з нутрощів/назовні і бачу, що майстер повністю знехтував розмірами димоходу і великого вікна топки. були ще нюанси які вже не виправити, але димохід міняти потрібно. Ось зараз поліз в інет подивитись і бачу, що зміни були зроблені, новий димохід стоїть А це сам камін у залі Змінено 17 жовтня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 25 хвилин тому, BAV_Lug сказав: В мене зроблений вивід з полу на 99% в топку можна завезти АБО ззаду, або знизу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 26 хвилин тому, BAV_Lug сказав: 100х50 але навіть для топки 95*52 від Гавриліва розмір скла буде десь 80 см. Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 39 минут назад, shneider_vova сказал: Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 45 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. ну дивіться - 1 кг дров - то 2-3 кВт. тож для топки і прописано споживання 4 кг/год. так, ви можете покласти 1 кг, але а) вони не зможуть прогріти топку, і кпд буде низький б) займуть 15 % топки, тож виглядати буде так собі в) якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 17 минут назад, shneider_vova сказал: якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку? У всіх свої уявлення естетики каміну і розміру вогню. Щє раз - камін, в моєму випадку, не для опалення. Опалення це вже як додаткова безкоштовна опція. Тому на потенційне кпд пофіг Змінено 17 жовтня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 16 хвилин тому, shneider_vova сказав: навіщо брати таку велику топку? Нічого страшного імхо: захочуть краси - підіймуть гільйотину та\або відчинять вікно від зайвих кВт, а захочуть опалення - поставлять на мінімум велику закладку, буде плюс що не треба часто підкидати, але мінусом закопчене скло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз