andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 2 години тому, Dendnepr сказав: Шибер не вихід, бо по техніці безпекі він не повинен повністю перекривати димарь. І цього більш ніж достатньо , щоб кардинально урізати висмоктувальні можливості димоходу. 2 години тому, Dendnepr сказав: Ось подача повітря зовні - то вже цікавіша. Але тоді швидко вистигає сама пічка. Тому я перекриваю і шибер (залишковий проходний переріз десь відсотків 25) і регулятор подачи повітря в камеру горіння. Іноді трохи посвистить скрізь систему "чисте скло". Але недовго. Ну от , перегоріло , перекрили і ніякого всмоктування , висмоктування. До речі є якийсь сенс в цій подачі повітря в камеру горіння ? Якщо топка не герметична , оце так зване "чисте скло" , тобто чи пробували користуватись топкою із закритою подачею повітря. Як на мене , то це повітря потрібно подавати не в топку , а в кімнату десь повище (щоб в ноги не дуло) а топка хай собі вже бере потрібне повітря з кімнати. І це так зване "чисте скло" буде краще працювати , і приплив свіжого повітря в кімнату буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 3 години тому, Фрай сказав: Отож, краще так, а я вже мав досвід і свій і чужий, бо замовляв каміни, багато консультувався з фахівцями і тому в новий будинок вже не поставив. І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 4 години тому, Андрій Миколайович сказав: Як на мене саме небезпечен в камінах / грубах / печах на мій погляд, це навіть не пожежобезпека а чадний газ. І до питання треба підходить точно не з любительської сторони У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то фіг шо вийде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 4 години тому, andrey_ka сказав: У відкритому каміні , щоб отримати чадний газ потрібно дуже сильно постаратись і то фіг шо вийде. Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 5 годин тому, andrey_ka сказав: І... що то був за досвід : димів в кімнату , стіни навколо покривались сажею , висмоктував тепле повітря чи ноги дубли ? Чи не виправдав надій на хоч якесь опалення ? Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 6 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Ви напевно праві, адже неезпека чадного тоді коли тліють дрова при відсутності доступу кисню, правильно? При нестачі. Але головна фішка відкритого каміну , що при його роботі створюється стабільний потік повітря в портал , який запобігає виходу з порталу диму газу і.т.п.. І як тільки це порушити , то це відразу просигналізує димом в кімнату та запахом гарі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 17 хвилин тому, Фрай сказав: Жінка поряд? От її і підколіть, ок? Та ніяких підколів , хіба що про ноги перебор - сорі. А так , реально було цікаво з яких причин відмовились. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 (змінено) ОК, прийнято. Цитата реально було цікаво з яких причин відмовились. 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так. 2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда. І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується. А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась. У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід. втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці. У мене чиста) Змінено 15 жовтня 2024 користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 7 годин тому, Фрай сказав: 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. Це не стосується відкритого каміна. Можна спокійно робити герметичний шибер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 7 годин тому, Фрай сказав: ОК, прийнято. 1. конструкція шиберу по правилам не герметична і все тепло в будинку вилітає в трубу дуже швидко, ще й протяги до яких під старість дуже чутливий. При заскленому каміні це не так помітно, але й магія вогню не така заворожуюча, можливо тому, що як під знаком Вогню народжений я відчуваю, але так. 2. Місця мало, зовсім не розумію коли камін стоїть у маленькому приміщені або на проході як у сусіда. І взагалі, відкритий камін то не про обігрів приміщення, досить того аби зігріти ваші тіла, серця і душу Почитати книжку, про щось помріяти чи просто згадати про щось приємне, бо погане в памʼяті не затримується. А з димом завдяки хорошим майстрам-камінщикам проблем ніде не було, хіба що в певні дні коли тиск падав і тяга погіршувалась. У теперішньому каміні також тяга є завжди, хоча навсяк випадок перед розпалом факелом пальника прогріваю димохід. втім, у кого погана тяга завжди можна побачити по закопченій верхній панелі чи камінній полці. У мене чиста) Гарне фото, дай Бог щоб всі мали змогу і змогли! собі зробити такий куточок для відпочинку! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 Закрита топка дуже легко одним рухом перетворюється на відкритий камін, а от перетворити навпаки: відкритий камін на потужний опалювальний прилад - неможливо... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2024 Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. ) 15.10.2024 в 00:52, BAV_Lug сказав: Камін не для опалення. Опалення це вже як додаткова не принципова опція BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 (змінено) 19 часов назад, Фрай сказал: Так я це не стверджую і ТС не для того хоче побудувати. ) BAV_Lug, я чомусь думаю, що це у вас буде не в основному будинку? В основному )) Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну )) Але, виявив, що існують топки з вертикальним відкриванням. Тож тепер дивлюсь в цю сторону. Їх, при бажанні, можна використовувати в відкритому вигляді деякий час (не рекомендовано, але хто ж зважає на це 😀) Змінено 17 жовтня 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/ Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 1 минуту назад, shneider_vova сказал: gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-142x52-giljotyna/ Ось ваш розмір. Але потужності під 20 кВт. Це приміщення треба під 100 м2 суцільне, без стін... Не знаю, куди в приватному будинку не олігарха можна це ставити Ні то багато. На фото в моєму першому повідомленні розмір 100х50 (це можна порахувати по цеглам). Я зараз дивлюсь на щось таке gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-80x52-giljotyna/ або gavrylivsons.ua/povitryana-kaminna-topka-gavryliv-sons-95x52-giljotyna/ Сьогодні поїду помаціти. Поки одне турбує - підключення подачі повітря ззаду. В мене зроблений вивід з полу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 (змінено) 40 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Почитавши усі коментарі, вирішив всеж повернутися до закритого варіанту каміну )) І правильно зробите, краще вчитись на чужих помилках колись давно років надцять тому оглядали/обновили щойно збудований ресторан і знайомий скаржився на камін, спитав поради, що робити, чого він так димить? Камін мені сподобався, оглянув з нутрощів/назовні і бачу, що майстер повністю знехтував розмірами димоходу і великого вікна топки. були ще нюанси які вже не виправити, але димохід міняти потрібно. Ось зараз поліз в інет подивитись і бачу, що зміни були зроблені, новий димохід стоїть А це сам камін у залі Змінено 17 жовтня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 25 хвилин тому, BAV_Lug сказав: В мене зроблений вивід з полу на 99% в топку можна завезти АБО ззаду, або знизу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 26 хвилин тому, BAV_Lug сказав: 100х50 але навіть для топки 95*52 від Гавриліва розмір скла буде десь 80 см. Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 39 минут назад, shneider_vova сказал: Ну і про 13 квт потужності я теж мовчу Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 45 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. ну дивіться - 1 кг дров - то 2-3 кВт. тож для топки і прописано споживання 4 кг/год. так, ви можете покласти 1 кг, але а) вони не зможуть прогріти топку, і кпд буде низький б) займуть 15 % топки, тож виглядати буде так собі в) якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 (змінено) 17 минут назад, shneider_vova сказал: якщо треба по 1 кг - то навіщо брати таку велику топку? У всіх свої уявлення естетики каміну і розміру вогню. Щє раз - камін, в моєму випадку, не для опалення. Опалення це вже як додаткова безкоштовна опція. Тому на потенційне кпд пофіг Змінено 17 жовтня 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 17 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2024 16 хвилин тому, shneider_vova сказав: навіщо брати таку велику топку? Нічого страшного імхо: захочуть краси - підіймуть гільйотину та\або відчинять вікно від зайвих кВт, а захочуть опалення - поставлять на мінімум велику закладку, буде плюс що не треба часто підкидати, але мінусом закопчене скло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) В 17.10.2024 в 12:50, BAV_Lug сказал: Наскільки я розумію не обовʼязково напихувати камін так, щоб отримати ці кіловати. вибір правильної потужності топки для будинку це задача не така проста як здається. зазвичай беруть що по інтерєру підходить і по грошам, а на практиці вилазить купа всього що впливає на досвід користування: нюанси подачі повітря, номінальної потужності (нижче якої топка не працює нормально), розподілення цієї потужності (вода, підлога, повітря, цегла, випромінення), безпеки і регулювання потужності. я наприклад купив одну топку, а потім міняв. і так багато хто, якщо почитати форум. крім цих нюансів, на практиці результати в різних будинках - різні. (бо тепловтрати і т.д). і потреби теж різні. комусь раз в тиждень попалити 2 години, а хтось щодня по 4-5 годин палить Змінено 13 листопада 2024 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) відкритий камін класно виглядає тільки на скріншотах із кіно (або десь на вулиці). а в реалі це паровий двигун в епоху турбобензинових та електричних, від якого толку нуль цілих хер десятих, одні проблеми. закрита топка дає набагато красивіший вогонь, і випромінення гріє навіть граще за рахунок правильного горіння. про інші нюанси безпеки, ефективності та зручності тактично промовчу Змінено 13 листопада 2024 користувачем newbee2020 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 В 17.10.2024 в 11:42, BAV_Lug сказал: Поки одне турбує - підключення подачі повітря ззаду. В мене зроблений вивід з полу. не проблема, гофрою підтягнуть, топка навряд чи має стояти впритул до стіни Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз