BAV_Lug Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня Був тут давече в одної пекарні, і побачив там камін, який дуже мені запав. Розміри не маленькі. Як знайти того, хто зможе запроектувати схожий (можливо чуть вужчий), але щє додати піддув повітря ззовні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня Це мангал, а не камін. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 47 минут назад, Фрай сказал: Це мангал, а не камін. Яка принципова відмінність? )) Багато хто і в камінах більш традиційного вигляду шашлик робить )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня Будете без скла використовувати? Яка площа приміщення? Які його тепловтрати в зимовий період? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня (змінено) 23 хвилини тому, BAV_Lug сказав: Яка принципова відмінність? )) Відсутність дзеркала і скоріше за все і зуба. Звичайно, що і в каміні роблять мангал, у мене саме так, але ж основне призначення каміна гріти приміщення. Змінено 14 жовтня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 13 минут назад, shneider_vova сказал: Будете без скла використовувати? Яка площа приміщення? Які його тепловтрати в зимовий період? Так, без скла. 40 квадратів. Останнє питання поки складне. Камін не для опалення. Опалення це вже як додаткова не принципова опція Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2 минуты назад, Фрай сказал: Відсутність дзеркала і скоріше за все і зуба. Це і сподобалось. Дзеркало мені не подобається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 жовтня Поділитись Опубліковано: 14 жовтня Але без дзеркала ще й зуб зробити проблематично, а він у приміщенні точно потрібен. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 6 годин тому, BAV_Lug сказав: Так, без скла. 40 квадратів. Останнє питання поки складне. Камін не для опалення. Опалення це вже як додаткова не принципова опція Так для чого тоді камін,якщо не для опалення? У вас буде дірка в стелі діаметром 200 мм... Як швидко ви задубнете? Як швидко все приміщення пропахне димом? А стіни вкроються сажею? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 35 хвилин тому, shneider_vova сказав: Як швидко все приміщення пропахне димом? А стіни вкроються сажею? "Не заважайте людині здобувати досвід", чи якось так казала Таня5. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 8 годин тому, Фрай сказав: Це мангал, а не камін. А такий. 7 годин тому, shneider_vova сказав: Які його тепловтрати в зимовий період? Та не більші ніж від природьної витяжки 120мм. Шибер! 7 годин тому, Фрай сказав: але ж основне призначення каміна гріти приміщення. Це ви плутаєте з буржуйками. Відкритий камін то для душі. 1 година тому, shneider_vova сказав: Так для чого тоді камін,якщо не для опалення? У вас буде дірка в стелі діаметром 200 мм... Як швидко ви задубнете? Як швидко все приміщення пропахне димом? А стіни вкроються сажею? Ну судячи з розміру дірка там буде трохи більша ніж 200мм. І чого б то приміщення має пропахнути димом? Змінено 15 жовтня користувачем andrey_ka 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 час назад, andrey_ka сказал: Та не більші ніж від природьної витяжки 120мм. Звичайний вентканал не такий гарячий, як труба після протопки. За час вистигання димаря - тяга буде дуже сильною. набагато чильнішою, аніж вентканал 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 15 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 16 минут назад, Dendnepr сказал: Звичайний вентканал не такий гарячий, як труба після протопки. За час вистигання димаря - тяга буде дуже сильною. набагато чильнішою, аніж вентканал Тому і хочу щоб був приток повітря ззовні. Але поки не можу зрозуміти куди і як його притулити, щоб не робити зольник (с зольником було би звісно простіше) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 хвилину тому, BAV_Lug сказав: Тому і хочу щоб був приток повітря ззовні. Але поки не можу зрозуміти куди і як його притулити, щоб не робити зольник (с зольником було би звісно простіше) приток зовні працює, якщо топка герметична (закрита). в вашому варіанті - не буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 15 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: Ну судячи з розміру дірка там буде трохи більша ніж 200мм. І чого б то приміщення має пропахнути димом? Отвір в стелі вже є, як і зовнішне оздоблення димоходу. Як раз десь 250х250. Змінено 15 жовтня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 15 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 3 минуты назад, shneider_vova сказал: приток зовні працює, якщо топка герметична (закрита). в вашому варіанті - не буде Вентилятор? Труба 110мм ззовні вже теж є. Змінено 15 жовтня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2 хвилини тому, BAV_Lug сказав: Вентилятор? Труба 110мм ззовні вже теж є. при чому тут вентилятор? в вас є дирка в стелі 200-300 мм (димохід). туди вилітає повітря. повітря береться з кімнати (бо скла немає). як повітря потрапить до кімнати (вікно, додатковий приток повітря трубой 110 мм) - неважливо. Важливо те, що приміщення буде холодне, як замок англійської королеви 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 15 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 3 часа назад, shneider_vova сказал: Як швидко все приміщення пропахне димом? А стіни вкроються сажею? Доречі це раніше було моє основне побоювання. І я каміни без скла не розглядав. Але тут я і дружина (в неї дуже чутливий ніс) нюхали з усіх боків, і ніякого запаху не було. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Ну так весь запах через камін і вилітає, всередину будуть тільки іскри залітати і спалять будинок, забудьте як страшний сон Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 3 години тому, andrey_ka сказав: 10 годин тому, Фрай сказав: але ж основне призначення каміна гріти приміщення. Це ви плутаєте з буржуйками. Відкритий камін то для душі. Це ви заблукали, бо крім душі відкритий камін має ще й тіло зігріти, а для цього мати класичну будову. (маю на увазі не матеріали чи оздоблення) Доречі, який саме камін у вас? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Як на мене саме небезпечен в камінах / грубах / печах на мій погляд, це навіть не пожежобезпека а чадний газ. І до питання треба підходить точно не з любительської сторони 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 28 минут назад, Андрій Миколайович сказал: не пожежобезпека а чадний газ. И то и другое... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 4 години тому, Dendnepr сказав: Звичайний вентканал не такий гарячий, як труба після протопки. За час вистигання димаря - тяга буде дуже сильною. набагато чильнішою, аніж вентканал Ну , якщо говорити про металевий димохід , то , думаю, година і він холодний. З цегляним ситуація буде трохи інша. Але це вирішується шибером. 3 години тому, shneider_vova сказав: приток зовні працює, якщо топка герметична (закрита). в вашому варіанті - не буде Чому? Підвести повітря максимально близько до входу в портал , або безпосередньо на вході в портал. Коли камін не працює то його просто перекривати , щоб не було паразитичного надходження холодного повітря. 3 години тому, BAV_Lug сказав: Отвір в стелі вже є, як і зовнішне оздоблення димоходу. Як раз десь 250х250. діаметрер 250мм має бути робочим , тобто переріз димоходу всередині має бути 250мм. 1 годину тому, Фрай сказав: Це ви заблукали, бо крім душі відкритий камін має ще й тіло зігріти, а для цього мати класичну будову. (маю на увазі не матеріали чи оздоблення) Ну , погоджуюсь тіло так. Але і ви погодьтесь , що тіло , це трохи менше ніж система опалення. 1 годину тому, Фрай сказав: Доречі, який саме камін у вас? Поки що в прроцесі , граюсь , набуваю досвіду. Після пергляду фільму "Адвокат диявола" мені дуже сподобався той камін (він вище на фото) . І от закралась мені ідея зробити хоч щось подібне. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 4 години тому, andrey_ka сказав: 6 годин тому, Фрай сказав: Доречі, який саме камін у вас? Поки що в прроцесі , граюсь , набуваю досвіду Отож, краще так, а я вже мав досвід і свій і чужий, бо замовляв каміни, багато консультувався з фахівцями і тому в новий будинок вже не поставив. Бо мені подобається лише відкритий, а в будинку це мінуси на які вказав вище shneider_vova і це серйозні аргументи, тому встановив повноцінний камін у барбікюшні, користуюсь круглий рік у будь-який сезон, особливо взимку, так от саме дзеркало каміну гріє ноги і підлогу перед ним, а у друга прямий і високий як на фото і тепло йде лише від пуза до обличчя. Фізика ) Змінено 15 жовтня користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 час назад, andrey_ka сказал: Ну , якщо говорити про металевий димохід , то , думаю, година і він холодний. З цегляним ситуація буде трохи інша. Але це вирішується шибером. За годину висмокче дуже багато. Шибер не вихід, бо по техніці безпекі він не повинен повністю перекривати димарь. Ось подача повітря зовні - то вже цікавіша. Але тоді швидко вистигає сама пічка. Тому я перекриваю і шибер (залишковий проходний переріз десь відсотків 25) і регулятор подачи повітря в камеру горіння. Іноді трохи посвистить скрізь систему "чисте скло". Але недовго. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз