Александр Николаевич Опубліковано: 17 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 5 часов назад, normal сказал: Не плутайте повітря для горіння з конвекційним: перше циркулює з вулиці у димохід і його треба мізер, який топка забере чи з решіток, чи з щілин порталу (облицювання топки повинно мати зазори і не бути герметичним), а друге циркулює всередені будинку з підлоги до стелі і його об'єм значний, ось перегородка у котельні не дасть найгарячішому повітрю вийти у вітальню через двері і утворить там сауну і значний дисбаланс між кімнатами, тому перша мета - викинути максимум гарячого повітря з котельні у коридор, це можна зробити або ізольованим порталом з отвором через стіну, або без порталу з отвором над дверима (у перегородкі під стелею), але другий варіант все одно перегріватиме котельню і потребує відчинених дверей для конвекції Дякую зрозуміло. А от що саме зашити в цей портал поки незрозуміло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 15 хвилин тому, Александр Николаевич сказав: Прикольно а можно силку на него. Не встерчал раньше такого. share.temu.com/1ZX5qcQrnIA Я теж такий нещодавно купив, але робив лише одну не дуже сильну протопку, і сильного потоку повітря не відчув. Ну або вентилятор в мене занадто китайський). Короче поки що більше розчарований ніж задоволений. Змінено 17 жовтня користувачем Куркуль Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 35 минут назад, Александр Николаевич сказал: Прикольно а можно силку на него. Не встерчал раньше такого. Каминный вентилятор Я на алишке покупал вроде тут но их там много разных по размерам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 28 минут назад, Куркуль сказал: share.temu.com/1ZX5qcQrnIA Я теж такий нещодавно купив, але робив лише одну не дуже сильну протопку, і сильного потоку повітря не відчув. Ну або вентилятор в мене занадто китайський). Короче поки що більше розчарований ніж задоволений. Естественно он слабый, но тем не менее движение воздуха создаёт. А Когда есть свет - пользую небольшой настольный на 15 ватт. VID_20231109_200224.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня А як варіан поставити ТТ 10-15 квт без буфера і всеж зробити пидключення до гребінки теплого пола. Окреме, незалежне від елекрокотла. Скажемо врізати трійник і американку. Ручне перимикання на іншу систему(котел) опалення. Поставити насос на цей контук та UPS для нього. Товщина стяжки теплої підлги разом з плитко варюється від 12-9см. Труба PEXA рейхау 17мм. 12 контурів кожен приблизно 80м. Тепла пидлога и буде ТА. По коштам не на багато дорожче наче. Може хтось прокоментувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) Для резервої СО занадто складно і вийде дорожче, без буфера напевно не обійтись, бо в підлогу небезпечно заганяти вище 55° і гребінку треба ставити з насосно-змішувальним вузлом який повинен буде працювати постійно (навіть від електрокотла), плюс залежність від UPS і не факт, що дружина\дитина зможуть без вас то все запускати... Мінусів багато, а які плюси? Підлога тепла все одно не буде, в мене навіть від основного опалення газовим котлом вона залишається холодною і некомфортною (бо площа велика), тобто комфорт практично однаковий як від повітряного опалення, так і від ТП (принаймі в цегляному будинку, бо більшість доби гріють стіни накопиченим теплом) Змінено 22 жовтня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня В мене так і є. Купив мінімально потужний ТТ котел 10 кВт. Він задуває напряму у підлогу. Ну як напряму - через трехходовий терморегулятор та гідрострілку. Стоїть 40 градусів уставка. насос першого поверху, насос другого поверху. котловий насос. Для збросу надлишків ще батарея одна є 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) tpt.com.ua/p957829441-altep-classic-kvt.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmt24BhDPARIsAJFYKk2BxsJ3SuFvUKgt4zU4Ssd_kjGsoBSPh3yKooqB4zsJrA0FAG7ysF4aAtLJEALw_wcB Такаж ціна як булерян чи каміну. Їх ще зашит портібно думаю мінімум ще стількиж якщо з теплоизоляциею зробити. Димохід такий самий. Ще ідея а якщо спочатку воду від ТТ пропустити через другій змєвик бойлеру коственого нагриву на 300л а потім хай вже іде в теплу підлогу. Чи це погана ідея? Змінено 22 жовтня користувачем Александр Николаевич Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 3 часа назад, Dendnepr сказал: И що скажете? Як вам воно в експлатации? Гідрострілки в мене не буде грибінка одна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Николаевич Опубліковано: 22 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 5 часов назад, normal сказал: Для резервої СО занадто складно і вийде дорожче, без буфера напевно не обійтись, бо в підлогу небезпечно заганяти вище 55° і гребінку треба ставити з насосно-змішувальним вузлом який повинен буде працювати постійно (навіть від електрокотла), плюс залежність від UPS і не факт, що дружина\дитина зможуть без вас то все запускати... Мінусів багато, а які плюси? Підлога тепла все одно не буде, в мене навіть від основного опалення газовим котлом вона залишається холодною і некомфортною (бо площа велика), тобто комфорт практично однаковий як від повітряного опалення, так і від ТП (принаймі в цегляному будинку, бо більшість доби гріють стіни накопиченим теплом) Згоден трохи складніше за камін чи булерян в єксплатації. Але при наявності схеми думаю справляця. На бойлер мої з мережевого водопостачання в квартирі можуть перемкнути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 4 часа назад, Александр Николаевич сказал: И що скажете? Як вам воно в експлатации? Гідрострілки в мене не буде грибінка одна. Чудово. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз