Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Порадьте фанкойл

anabioz

Рекомендовані повідомлення

• 3 тижні потому...
В 11.10.2024 в 01:47, anabioz сказал:

Кімнати по 15м2

Розглядаю C&H, Mycond, WITO WK, Daikin FWT. Innova не розглядаю.

Ничего, кроме проблем.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, standov сказав:

та якось в побутових системах рідкий звір. а чого саме фанкойли? 

Пасивний холод

Посилання на коментар

17 хвилин тому, Vitaliy67 сказав:

Установка, подружить с напольным покрытием, эксплуатация, уборка этого мусорника.

Буде працювати тільки на пасивний холод, напольне покриття не приймає участі.

Труби розведені.

Експлуатація - як звичаного кондиціонера.

Прибирання - як звиайного внутрішньго блоку кондиціонера (бо не канальний).

P.S. Ціна вдвічі дешевше кондиціонера, навіть із теплоомінником і трубами + пасивний холод.

P.P.S. Фото моделі із лінійки Daikin

cq5dam.web.1280.1280-removebg-preview.webp

Змінено користувачем anabioz
Посилання на коментар

а що значить пасивний холод? вода зі скважини? а куди "теплу"? 
в них зазвичай дуууже скромна потужність охолодження (що в цілому логічно), ви рахували, вам того точно вистачить? бо в мене на спальню (правда трошки більше ніж 15) трудиться 9й канальнік (це шось типу 3квт холодопотужності), і прям так в жаркі дні до 22 вже не може зробити. А 3квт холодопотужності фанкойл це по перше вже явно не молодші моделі, а по друге там жеж треба умови забезпечити, вода влітку зі скважини (якщо ви це маєте на увазі про пасив) може не мати достатнього потенціалу.
про ціну теж якось трохи дивно, якщо є то цікаво подивитися математику, бо якось прям дуууже не часто нішеві штуки дешевше масмаркета вкруг.

ПС. ви же розумієте що фанкойл теж має вентилятор + затрати потужності на викачку/транспорт води, і відповідно прям про зовсім пасивне охолодження мова не йде, бо кондиціонер теж по суті займається лише транспортуванням носія а холод "безкоштовний", да там ще компресор але все одно це теплова машина, як і фанкойл, просто в різних циклах

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

Я взагалі не розумію як має працювати фанкойл без зовнішнього блоку?

маю досвід з експлуатації Carrier і Дайкін, другий кращий, але завжди проблема була у перехідний період, бо наші моделі могли працювати на щось одне або опалення або охолодження.

Посилання на коментар

1 годину тому, standov сказав:

а що значить пасивний холод? вода зі скважини? а куди "теплу"? 
в них зазвичай дуууже скромна потужність охолодження (що в цілому логічно), ви рахували, вам того точно вистачить? бо в мене на спальню (правда трошки більше ніж 15) трудиться 9й канальнік (це шось типу 3квт холодопотужності), і прям так в жаркі дні до 22 вже не може зробити. А 3квт холодопотужності фанкойл це по перше вже явно не молодші моделі, а по друге там жеж треба умови забезпечити, вода влітку зі скважини (якщо ви це маєте на увазі про пасив) може не мати достатнього потенціалу.
про ціну теж якось трохи дивно, якщо є то цікаво подивитися математику, бо якось прям дуууже не часто нішеві штуки дешевше масмаркета вкруг.

ПС. ви же розумієте що фанкойл теж має вентилятор + затрати потужності на викачку/транспорт води, і відповідно прям про зовсім пасивне охолодження мова не йде, бо кондиціонер теж по суті займається лише транспортуванням носія а холод "безкоштовний", да там ще компресор але все одно це теплова машина, як і фанкойл, просто в різних циклах

Геополе (гліколь)- теплообмінник - циркуляційний насос Циркуляционный насос Grundfos ALPHA2 25-80 180 - 50Вт (на весь будинок) - вентилятор кожного фанкойла - 20Вт

Ціна на FWT04GT (2,52-2,79-3,27 кВт - по холоду) нижче (звичайно ж не роздрібна) ніж кондиціонера 9ки. А у WITO так взагалі смішна.

P.S. Вибачаюсь, про геополе не написав, хоча думав це зазначити спочатку і пропустив

P.P.S. Дренаж вже теж зроблений у внутрішню канашку

P.P.P.S. Геополе під теповий насос на теплу підлогу та ГВС

Посилання на коментар

А яка конфігурація поля щоб знімати з нього в жару 5квт(на 2-3 кімнати) і то все працювало від циркуляційного насоса? Ну тобто яка жеж  емпература має бути спрямована зоб на протоці від того насосіка зняти таку потужність по холоду?  

Посилання на коментар

10 хвилин тому, standov сказав:

А яка конфігурація поля щоб знімати з нього в жару 5квт(на 2-3 кімнати) і то все працювало від циркуляційного насоса? Ну тобто яка жеж  емпература має бути спрямована зоб на протоці від того насосіка зняти таку потужність по холоду?  

325м скважин. Теплообмінник ще в процесі підбору. Температура гліколя 8-12*С. Циркуляційний насос геополя (в тепловому насосі) Stratos Para 25/1-12. Його не порахував у розрахунок. Нехай ще 150Вт

Посилання на коментар

52 минуты назад, anabioz сказал:

Температура гліколя 8-12*С

зверніть увагу, погуглив рендомний фанкойл купер, потужність паспортна нормується для температури носія 5 градусів, причому води. У гліколя теплоємність нижче + температура у вас вище, треба брати з значним запасом по потужності, ну або швидкість протоку збільшувати

• Лайк 1
Посилання на коментар

37 хвилин тому, standov сказав:

зверніть увагу, погуглив рендомний фанкойл купер, потужність паспортна нормується для температури носія 5 градусів, причому води. У гліколя теплоємність нижче + температура у вас вище, треба брати з значним запасом по потужності, ну або швидкість протоку збільшувати

Дякую. Там є табличка для кожної моделі, починаючи з 5*С і закінчуючи 14*С.

На фанкойли ж буде приходити вода, а от до питання теплообмінника між гліколевим кільцем скважин та контуром фанкойлів треба підійти дійсно уважно. А Grundfos ALPHA2 25-80 180 дає майже 4м3/год. Насос на гліколієвому контурі здається 12м3/год.

P.S. А чого у Вас такі високі теплопритоки? Та і 22*С в кімнаті при 38*С на вулиці не дуже "альо", як на мене.

3кВт на 15м2 - це 200Вт теплоприпливу ... Які ж у Вас тепловтрати взимку?

Посилання на коментар

14 минут назад, anabioz сказал:

Та і 22*С в кімнаті при 38*С на вулиці не дуже "альо", як на мене.

ну воно як, з одного боку не альо, з іншого хочеться спати в 22 )

14 минут назад, anabioz сказал:

3кВт на 15м2 - це 200Вт теплоприпливу ... Які ж у Вас тепловтрати взимку?

це не корректно так рахувати, бо це залпове охолодження за короткий проміжок часу, умовно треба скинути перед сном за 30 хвилин температуру на 5-7 градусів, це аж ніяк не історія коли в вас йде постійно 24/7 охолодження або нагрів. Будинок теплий - взимку 300 кубів газу умовно на 200 квадратів. в мене 2 канальніка 9ки працюють на 2 кімнати, одна кімната десь 12-14 квадратів, інша 25 мабуть. в меньший за 30 хвилин скидує до 22 легко, в більшій ні, в цілому теж вистачає але різниця дуже відчутна

Посилання на коментар

3 хвилини тому, standov сказав:

ну воно як, з одного боку не альо, з іншого хочеться спати в 22 )

це не корректно так рахувати, бо це залпове охолодження за короткий проміжок часу, умовно треба скинути перед сном за 30 хвилин температуру на 5-7 градусів, це аж ніяк не історія коли в вас йде постійно 24/7 охолодження або нагрів. Будинок теплий - взимку 300 кубів газу умовно на 200 квадратів. в мене 2 канальніка 9ки працюють на 2 кімнати, одна кімната десь 12-14 квадратів, інша 25 мабуть. в меньший за 30 хвилин скидує до 22 легко, в більшій ні, в цілому теж вистачає але різниця дуже відчутна

Зрозумів. Налякали мене )

Я не проти, що у мене фанкойли будуть працювати майже постійно вдень на мінімальній швидкості, вночі вони не потрібні.

Посилання на коментар

1 минуту назад, anabioz сказал:

Зрозумів. Налякали мене )

Я не проти, що у мене фанкойли будуть працювати майже постійно вдень на мінімальній швидкості, вночі вони не потрібні.

ну в саму жару в мене так приблизно і було, і що характерно - безкоштовно, бо надлишок сонця від сес, але залпова потужність все одно потрібна бо це сценарій не постійний, бо воно буває коли наче вдень нормально і не включено, а потім йдеш спати і розумієш шо було би гарно 22, в будинку велика теплоємність, можливо в каркасніку було би інакше

Посилання на коментар

8 хвилин тому, standov сказав:

ну в саму жару в мене так приблизно і було, і що характерно - безкоштовно, бо надлишок сонця від сес, але залпова потужність все одно потрібна бо це сценарій не постійний, бо воно буває коли наче вдень нормально і не включено, а потім йдеш спати і розумієш шо було би гарно 22, в будинку велика теплоємність, можливо в каркасніку було би інакше

Вони у мене, гадаю, будуть жити за своїм сценарієм, підтримуючи задану температуру цілий день.

Те ж би поставив СЕС, аби не кооператив, в якому це неможливо

Посилання на коментар

26 хвилин тому, standov сказав:

о_о тобто

ДТЕК не бере на баланс лінію/трансформатор/споживачів, що належить кооперативу. Договорів прямих нема, оплата іде тільки через кооператив.

Посилання на коментар

27 минут назад, anabioz сказал:

ДТЕК не бере на баланс лінію/трансформатор/споживачів, що належить кооперативу. Договорів прямих нема, оплата іде тільки через кооператив.

ну це для ЗТ важливо, для власної генерації то яка різниця? В мне ЗТ теж немає (бо не бачу сенсу), але для власного споживання і підтримки в блекаути то мастхев

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, standov сказав:

ну це для ЗТ важливо, для власної генерації то яка різниця? В мне ЗТ теж немає (бо не бачу сенсу), але для власного споживання і підтримки в блекаути то мастхев

Для власної буде, папізже) А поки шукаю відгуки про фанкойли) 

Посилання на коментар

5 годин тому, anabioz сказав:

Для власної буде, папізже) А поки шукаю відгуки про фанкойли) 

В кінцевому результаті фанкойли виходять не дешевше, ніж звичайні спліт кондиціонери, бо там є ще приховані витрати, про які мало хто говорить. Для офісів воно окей, а от для будинку сумнівна річ, враховуючи складну гідравлічну частину.

З пасивним холодом не все так добре, як багато хто пише, бо температури не завжди є достатньо для охолодження і осушення, зокрема осушення. Якщо хочеться пасивний холод, то це краще робити через поверхні, а не фанкойлами, і мати два кондиціонери (по одному на поверх) для осушення.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...