Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чи випускають зараз універсальні твердопаливні котли, які не треба кочегарити кожні 2 години?

LStranger

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, шановне товариство.

Читав багато форуму. За результатами читання шукав котла Енергія ТТ 15 кВт, бо начебто в когось воно працювало в режимі "підійшов раз на день, почистив, підсипав вугілля, воно працює". Не знайшов, всі кажуть - не виробляють. Придбав за порадою продавця Зубр міні 18 кВт. В результаті - 18 кВт там й поруч не було, максимум було 10 кВт, при цьому димар біля котла розжарювався до темно-червоного. Що абсолютно не гаразд, не маю уваги, скільки воно в такому режимі пропрацює. Але найгірше те, що через 2-3-4 години паливо над колосниками вигорає, обов'язково знаходиться якийсь фактор, чому верхнє паливо не просідає. Так, підійти з кочергою, пошурувати - горить далі. Але ж вночі хочеться спати, а не ставити будильник на 2 години сну, кочегарити та йти спати далі. Паливо пробував й дрова, й вугілля, й вугілля пошароване з дровами. Останній варіант найстабільніший, але все одно якась дровиняка не згорить вчасно, вугілля просиплеться, й виходить те ж саме. Потрібно біля нього кочегаром жити. Маю бажання цього жаху цієї зими уникнути. Чи в когось є позитивні варіанти вирішення цієї проблеми? Потужність (реальна) потрібна від 3 до 12 кВт, залежно від наявності морозів на вулиці. Система опалення розрахована на температуру теплоносія 45...65 градусів (в майбутньому планується тепловий насос, зараз коштів на нього не маю). Висота стелі в котельні 2,2 м. Димар прямий, від стелі котельні до виходу над дахом - 10,5 м. Щодо обв'язки - маю триходовий клапан на 60 градусів, колектор з гідрострілкою, бойлер непрямого нагріву 500 л.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, LStranger сказал:

Чи в когось є позитивні варіанти вирішення цієї проблеми

Пелетний котел чи пальник в наявний котел?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Crazy сказав:

Пелетний котел чи пальник в наявний котел?

З пелетами не хочу зв'язуватися: Причин дві: місця в котельні на те нема, й електрику ж часто вимикають взимку, безперебійник на таку потужність то занадто дорого.

Посилання на коментар

Ні, рішення "влоб" такої ситуації немає.

Лише збільшення  потужності котла + буфер тепла 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, murava сказав:

А що дасть збільшення потужності? Він же буде гаснути постійно, якщо 2 хвилини попрацює й потім пів години тепла від нього не потрібно (восени, коли забирати 2 кВт від 30 кВт котла) Й чи вистачить для нього місця (я ж казав, в мене стеля 2,2 м, тобто обмеження по висоті)?

Посилання на коментар

33 хвилини тому, murava сказав:

Я маю на увазі, в когось же ж котли працюють без кочегара поруч? Чи у всіх з старих запасів котли, що працювали норм, й ще й перероблені?
P.S. Власне, я розумію, що треба інший котел, але купувати ще одного кота в мішку за неабиякі гроші - я ж гроші не друкую, авжеж.

Змінено користувачем LStranger
Посилання на коментар

24 минуты назад, LStranger сказал:

А що дасть збільшення потужності? Він же буде гаснути постійно, якщо 2 хвилини попрацює й потім пів години тепла від нього не потрібно (восени, коли забирати 2 кВт від 30 кВт котла) Й чи вистачить для нього місця (я ж казав, в мене стеля 2,2 м, тобто обмеження по висоті)?

Збільшення потужності напряму залежить від розміру топки, відповідно можна напхати багато пального, спалити і передати тепло в буфер, а з нього вже розбирати по необхідності.

Відповідно можна розрахувати потужність і розмір буфера таким чином, щоби в добу завантажувати лише 2..3..4 рази чи як там треба, що зменшить частоту підходу до котла і дасть час на інші справи.

Чи вистачить місця, бажання, грошей і решти - я особисто не знаю, та і знати не так щоб хочу. 

Ви спитали про концерт - я написав вам концепт, який варто застосувати.

В реаліях можливо доцільніше перейти на пелети. Це може виявитись не дорожче, ніж отой весь поїзд з буферів реалізовувати.

За більш детальними прорахунками треба знайти монтажника і прорахувати детальніше всі варіанти.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 години тому, LStranger сказав:

Але найгірше те, що через 2-3-4 години паливо над колосниками вигорає, обов'язково знаходиться якийсь фактор, чому верхнє паливо не просідає. Так, підійти з кочергою, пошурувати - горить далі. 

Розпалюйте зверху.

Посилання на коментар

В реаліях можливо доцільніше перейти на пелети. Це може виявитись не дорожче, ніж отой весь поїзд з буферів реалізовувати.

Я ж кажу - нема місця в котельній на пелети - складування, система подачі, тощо - йому ж 2 кв.м не вистачить, а більше вільного місця там нема, там по факту площі 3x3, якраз на котла й місце навколо з точки зору безпеки.

Посилання на коментар

29 минут назад, LStranger сказал:

Я маю на увазі, в когось же ж котли працюють без кочегара поруч? Чи у всіх з старих запасів котли, що працювали норм, й ще й перероблені?
P.S. Власне, я розумію, що треба інший котел, але купувати ще одного кота в мішку за неабиякі гроші - я ж гроші не друкую, авжеж.

Всі тт котли вимагають кочегара, в різному ступені, але вимагають.

Навіть страшно автоматизовані пелетні теж має хтось засипати і чистити.

Щоб дати відповідь яке рішення вам треба - це точно не формат форума. Це треба безпосередньо мучити виконавця.

Враховуючи, що в задумі є тепловий насос, від буфера вам нікуди не втекти. 

Посилання на коментар

2 минуты назад, LStranger сказал:

Я ж кажу - нема місця в котельній на пелети - складування, система подачі, тощо - йому ж 2 кв.м не вистачить, а більше вільного місця там нема, там по факту площі 3x3, якраз на котла й місце навколо з точки зору безпеки.

Будуйте прибудову квадратів на 20.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, gardener сказав:

Розпалюйте зверху.

Той котел нижнього горіння. Дякую за пораду, але я шукаю не поради, що робити з тим зубром, а пораду, який котел є в наявності придбати, до якого можна підходити 1 чи максимум 2 рази на день. Пелетний не пропонувати, місця на нього нема.

Посилання на коментар

1 минуту назад, LStranger сказал:

Той котел нижнього горіння. Дякую за пораду, але я шукаю не поради, що робити з тим зубром, а пораду, який котел є в наявності придбати, до якого можна підходити 1 чи максимум 2 рази на день. Пелетний не пропонувати, місця на нього нема.

А нема такого котла :)

• Сумно 1
Посилання на коментар

Враховуючи, що в задумі є тепловий насос, від буфера вам нікуди не втекти. 

Буфер по факту є - 500 л бойлер непрямого нагріву, він теж буферить.

Посилання на коментар

Тільки що, LStranger сказав:

Той котел нижнього горіння. Дякую за пораду, але я шукаю не поради, 

не має значення. якого горіння, але нехай буде. як не хочете

Посилання на коментар

Только что, LStranger сказал:

Буфер по факту є - 500 л бойлер непрямого нагріву, він теж буферить.

Не хочеться вас розчаровувати, але ніт

Посилання на коментар

4 часа назад, LStranger сказал:

який котел є в наявності придбати, до якого можна підходити 1 чи максимум 2 рази на день.

Посмотрите на Мотор Сич, МС-16.

100 л загрузочная камера, мощность от 8 до 19 кВт. 

kotly.org.ua/price.html

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...
В 10.10.2024 в 14:21, LStranger сказал:

Подове горіння (без колосника) + автоматика позбавить більшості цих проблем

Посилання на коментар

Хм. Мені вистачая звичайного ТТ Маяк 12кВт (брав навмисно самий малопотужний, щоб не використовувати буферну ємність)- протопка 2-3-4 години (ну прідкину раза чотири дрова - це займає пару хвилин) - у вихідні більше, у будні менше (ну і від температури на вулиці залежить на добу) - буфер - то є підлога. Зазвичай -5 градусів (90-95 % зими) - цього достатньо. Навіть якщо не буде світла - звичайного аккума 70-100 аЧ (є в наявності та інвертора вистачить на протопку (1 насос котловий, та по одному на кожний поверх) протягом 3-4 годин

Ну а якщо світло є -то дотоплювати електрокотлом можна. Або каміном.

Змінено користувачем Dendnepr
Посилання на коментар

В 10.10.2024 в 12:38, LStranger сказал:

Не знайшов, всі кажуть - не виробляють.

Написано, что имеются в наличии.

Телефоны:

+38 (095) 900 50 90     +38(067) 387 75 95      +38 (093) 727 82 82

А ещё обратите внимание на котёл длительного горения Stropuva

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 10.10.2024 в 14:57, murava сказал:

А нема такого котла :)

У меня клон Стропува. Камера 40/40/80. Полная загрузка не совсем удобна, так что выходит 40\40 70

Без ГА

Делал Айвен

Одна загрузка до 12 часов. После еще часа 3 гоняет воду до остывания до 30 град.

Отапливает площадь 170 кв м.

Змінено користувачем Canton
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...