gaset Опубліковано: 5 жовтня Поділитись Опубліковано: 5 жовтня Добрий день, Робив деякі роботи в щитку. І помилково вийшло, що відʼєднав нуль від споживачів. Тобто на розетки подавалася тільки фаза. Майже все було виключено. Але декілька приладів були підключені до розетки. Вони неначе працюють після виправлення помилки. Але питання у тому, чи може це зашкодити приладам? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 5 жовтня Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 1 час назад, gaset сказал: Добрий день, Робив деякі роботи в щитку. І помилково вийшло, що відʼєднав нуль від споживачів. Тобто на розетки подавалася тільки фаза. Майже все було виключено. Але декілька приладів були підключені до розетки. Вони неначе працюють після виправлення помилки. Але питання у тому, чи може це зашкодити приладам? Якщо 3 фази, на на всіх буде рандомно різна напруга. На якойсь 160, на якойсь 340. Як повезе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 жовтня Поділитись Опубліковано: 5 жовтня Смотря в каком месте его отключит и какая система трёх или однофазная Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 5 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 5 жовтня По суті це була однофазна система. Напруга була від однофазного інвертора. Напргуга була стабільна. Просто вийшло, що нуль я для всіх «обрубив». Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 5 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 5 жовтня Тобто по суті це якби до приладу у мене був вимикач і я повісив цей вимикач не на фазний провід, а нульовий. Ситуація приблизно така. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 5 жовтня Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 46 хвилин тому, gaset сказав: По суті це була однофазна система. Напруга була від однофазного інвертора. Напргуга була стабільна. Просто вийшло, що нуль я для всіх «обрубив». якщо до цього нуля не приєднані споживачі заживлені з інших фаз то пррблем не буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 5 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 20 минут назад, vbb сказал: якщо до цього нуля не приєднані споживачі заживлені з інших фаз то пррблем не буде. Я вхідну напругу з вулиці повністю вимикав. Тобто інших фаз не було. Тобто якщо на однофазний прилад (холодильник, котел, пралка і т.п.) подається тільки фаза (провід нуля має переривання, скажімо), то приладам це нормально? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 5 жовтня Поділитись Опубліковано: 5 жовтня (змінено) 10 хвилин тому, gaset сказав: Я вхідну напругу з вулиці повністю вимикав. Тобто інших фаз не було. Тобто якщо на однофазний прилад (холодильник, котел, пралка і т.п.) подається тільки фаза (провід нуля має переривання, скажімо), то приладам це нормально? ну як ..... працювати вони без нуля не схочуть )))) якщо там є якийсь витік то може битись током "економки" та світлодіодні світильники/лампи можуть блимати в темряві але пошкодити прилади так не зможете. знову таи якщо цей однофазний прилад у системі 3-фазній та на загальному нулі і подати фази без мережевого нуля та щось включене не твльки на одній фазі то проблеми можуть з'явитися - називається міжфазна напруга - яка проходе з однієї фази на іншу через два прилада з загальним нулем. Змінено 5 жовтня користувачем vbb 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня (змінено) 8 часов назад, vbb сказал: ну як ..... працювати вони без нуля не схочуть )))) якщо там є якийсь витік то може битись током "економки" та світлодіодні світильники/лампи можуть блимати в темряві але пошкодити прилади так не зможете. знову таи якщо цей однофазний прилад у системі 3-фазній та на загальному нулі і подати фази без мережевого нуля та щось включене не твльки на одній фазі то проблеми можуть з'явитися - називається міжфазна напруга - яка проходе з однієї фази на іншу через два прилада з загальним нулем. В моєму уявленні, якщо доєднати тільки фазу (без умови трифазної мережі, як ви описуєте), то всередині приладу може щось почати грітися і врешті решт перегоріти. Я не електрик, тому це просто припущення. Чи я помиляюся? Змінено 6 жовтня користувачем gaset Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gaset Опубліковано: 6 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня (змінено) Сьогодні все доробив. І виявилося, що нуль був, але інший. В результаті була занижена напргуга. Здається менше 200. На всіх приладах, що буди увімкнуті написано 110-220 вольт, окрім одного робота пилососа. На ньому 220-240. Це база, яка збирає сміття, тобто там всередині пилосос. Все неначе працює. Не знаю, чи могло це на щось вплинути? Змінено 6 жовтня користувачем gaset Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 7 жовтня Поділитись Опубліковано: 7 жовтня В 06.10.2024 в 12:13, gaset сказал: Все неначе працює. Не знаю, чи могло це на щось вплинути? На нервову систему - в першу чергу 🙄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз