Diesel Draft Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня Всі цікавляться зараз автономним живлення, а я не знаю як правильно зробити перехід з першого поверху на другий. В мене на першому поверсі є місце під щиток. Розміри 70х70см. Самого щитка ще нема. Звітам планувалось пустити лінії на перший і другий поверх. На фото місце зразу на щитком. На даний час це 8 ліній. А враховуючи, що я хочу використати ПВХ труби 20мм то ширина такого пропуску буди >160см. Можу просто пучок кабелів пропустити і потім завести в труби, але не знаю як це краще зробити, враховуючи що я хочу мати можливість врахі чого замінити кабеля (або хотячи вірити в це, що я зможу). Можу зробити щиток на другому поверсі, але хотів по максимуму уникнути це. Перекриття - 17см бетонний моноліт Покажіть фото Хочу розуміти які є варіанти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня чим кімната першого поверху відрізняється від другого ? штроба чи отвір що в горизонтальному напрямку, що в вертікальному не дуже відрязняеться, тож доволі дивне питання по факту, починаючи з одного кабеля і розгалуджуючої коробки, якщо не олігарх любитель окремих ліній до всього до окремого щитка якщо такі любитель чи окремих ліній на все 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diesel Draft Опубліковано: 30 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня ну в мене світло це 1 лінія на поверх. Розетки в кожній кімнаті тоже окрема лінія. Ну і є індивідуальні лінії під варочну поверхню і холодильник. Тут більше проблема що ширина такого переходу якщо в гофрі або трубі 160см. Не хочеться робити такий пропил. А Якщо заведу пучком, то треба потім якось в стяжці кабелі завести в турби Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня 1 час назад, Diesel Draft сказал: враховуючи що я хочу мати можливість врахі чого замінити кабеля (або хотячи вірити в це, що я зможу). Не вийде замінити. Дуже багато кутів і поворотів виходить. Тим більше що треба всі труби заводити в щит і в установчі коробки. Можно завести пучок кабелю в гофрований короб, а звідти вивести в гофрованих трубах. Місця менше займе. Але треба дивитись і вирішувати по місцю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diesel Draft Опубліковано: 30 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня Я тупанув Нема проблеми. Я чомусь порахував що 8 труб по 20мм кожна + кріплення це 160см.....а мало бути мм А це не є проблема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня 4 години тому, Energon сказав: Не вийде замінити. Дуже багато кутів і поворотів виходить. Вийде. На кожну трубу всього два кута , один підйом до розетки , другий підйом до щита. 4 години тому, Energon сказав: Тим більше що треба всі труби заводити в щит і в установчі коробки. Та немає там ніякої проблеми , завести труби в щит чи коробку. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня 7 часов назад, Diesel Draft сказал: я хочу мати можливість врахі чого замінити кабеля Больше вероятность полететь на Марс.... Если вы не купите откровенно бракованный, то вам это не понадобится совсем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 30 вересня Поділитись Опубліковано: 30 вересня (змінено) 6 часов назад, andrey_ka сказал: Вийде. На кожну трубу всього два кута , один підйом до розетки , другий підйом до щита. Та немає там ніякої проблеми , завести труби в щит чи коробку. Це не щит будинку, це так собі погратися в електромонтажника. Спробуйте зробити нормальний монтаж, з лед підсвітками, трековими світильниками, прохідними і перехресними вимикачами, з зовнішнім освітленням, з зовнішніми прибудовами, з стабілізаторами, генераторами і інверторами, сонячними панелями і т.д. Вже не кажучи про якийсь там розумний будинок. І Ви зрозумієте якщо в щит заходить 50-80 кабелів різного перетину, як то важко і дорого зробити. А такий так, 10-12 ліній можно гратися в перетягування канатів. Змінено 30 вересня користувачем Energon Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 20 годин тому, Diesel Draft сказав: Покажіть фото Хочу розуміти які є варіанти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 13 годин тому, Energon сказав: Спробуйте зробити нормальний монтаж, з лед підсвітками, трековими світильниками, прохідними і перехресними вимикачами, з зовнішнім освітленням, з зовнішніми прибудовами, з стабілізаторами, генераторами і інверторами, сонячними панелями і т.д. Вже не кажучи про якийсь там розумний будинок. І Ви зрозумієте якщо в щит заходить 50-80 кабелів різного перетину, як то важко і дорого зробити. Розмір немає значення. Більший будинок , більший щит, два щита , роздільні щити. А гамузом пхати 80кабелів в один не за розміром шкаф , це м`яко кажучи нерозумно. ІМХО. Достатньо двох каналів на кімнату , розетки та світло. 13 годин тому, Energon сказав: І Ви зрозумієте якщо в щит заходить 50-80 кабелів різного перетину, як то важко і дорого зробити. Я пробував і так і так , не дорожче та не важче ніж те що робите зараз ви. Ви ж так не робили , щоб стверджувати , що це дорого та важко? Такий монтаж навпаки набагато спрощує , як сам монтаж електрики так і супутні будівельні роботи. В решті-решт це і , як би , норми вимагають. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 10 минут назад, andrey_ka сказал: Пробував і так і так , не дорожче та не важче ніж те що робите зараз ви Я думаю що на цій фразі ми з Вами і закінчемо діалог. Бо на самому то ділі, Ви схоже на те, що далекі від електромонтажу. Бо якби були в курсі всього і всіх нюансів, то Ваші відповіді були б інші) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 20 годин тому, andrey_ka сказав: Вийде. На кожну трубу всього два кута , один підйом до розетки , другий підйом до щита Ви хіба не бачите по трасам на фото, що там тільки одна розетка прямо навпроти щита з двома поворотами, а всі інші виконують 3-4-5-6-7 поворотів щоб добратися через кімнати, але раз людина хоче в трубах по підлозі, то відмовляти ще раз не бачу сенсу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2 години тому, Energon сказав: Ви схоже на те, що далекі від електромонтажу. Ну звісно , а оті кабелі що стирчать з труб (на фото вище) вони насправді нікуди не ідуть , просто повтикав шматки в труби , щоб зробити гарне фото. 2 години тому, Energon сказав: Бо якби були в курсі всього і всіх нюансів, то Ваші відповіді були б інші) Я не можу бути в курсі всіх ваших нюансів. Мої відповіді базуються не на теорії , тому іншими вони не будуть. Наведіть конкретний приклад , бо ці загальні фрази , вони ні про що. 3 години тому, normal сказав: Ви хіба не бачите по трасам на фото, що там тільки одна розетка прямо навпроти щита з двома поворотами, а всі інші виконують 3-4-5-6-7 поворотів щоб добратися через кімнати, але раз людина хоче в трубах по підлозі, то відмовляти ще раз не бачу сенсу Бачу , а ще бачу , що це поки що картинка і нічого не заважає намалювати її по іншому. Тим більше що автор писав , що це чорновий варіант. Але навіщо робити ці зайві повороти , навіщо так прямокутно. Від щита до розетки вести найкоротшим шляхом , прямолінійно. Це і кабель економить , і роботи менше. Таки чином буде всього два кути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 13 хвилин тому, andrey_ka сказав: Від щита до розетки вести найкоротшим шляхом По стелі без проблем, а по підлозі уявляєте ці штроби в пінопласті? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 44 хвилини тому, normal сказав: По стелі без проблем, а по підлозі уявляєте ці штроби в пінопласті? Не тільки уявляю а й роблю. Насправді там нічого складного і там не штроби. Просто лист пінопласта розрізається так , щоб різ йшов біля труби . Далі один шматок клеїться а в іншому вирізається кут і накривається труба. В принципі все те саме , що й було б у випадку гофри. Хіба що біля щита треба погратись і то не довго. Робиться це в кінці , збираються обрізки з усіх попередніх кімнат (економія має бути економною) і за годину , півтори все вкладається. Далі накриваєм наступним шаром і на виході все виглядає вже цивільно. ПС.. І не завжди цих труб багато. Якщо це поли по-грунту то я труби під електрику закладаю ще на стадії ущільнення. І більшість труб (принаймні ті траси які я точно знаю де будуть кінцеві прилади) проходить ще під чорновою стяжкою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз