Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Home Assistant Накопичення досвіду

mib

Рекомендовані повідомлення

27 минут назад, S K сказал:

ТІльки купувати йогокраще в китаї, хоча це український девайс. Виходить набагато дешевше.

зараз він офіційно продається лише через алі, тобто якщо в українському магазі замовити то вони дають трек з китаю і сидиш чекаєш місяць, ціна ідентична алішке. Як мінімум так було влітку коли я купував. Можливо якісь є локальні перекупити за інші гроші звісно, але офіційно - так

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, standov сказал:

зараз він офіційно продається лише через алі, тобто якщо в українському магазі замовити то вони дають трек з китаю і сидиш чекаєш місяць, ціна ідентична алішке. Як мінімум так було влітку коли я купував. Можливо якісь є локальні перекупити за інші гроші звісно, але офіційно - так

в мене 5 років, як стояв адаптер CC2538 і тільки влітку поміняв на це CC2652P (SLZB-06), бо старйи адаптер вжене витримував такої кількості пристроїв.

Посилання на коментар

27 минут назад, S K сказал:

датчики воріт (щоб не забувати закрити ворота, коли виїхав з дому).

А можно подробнее что и как для этого используете? У меня открывание/закрывание есть но оно без состояния

28 минут назад, S K сказал:

датчики температури бойлера

И про это

С остальным вроде понятно, единственно у меня датчик движения сума сходил если мимо него часто ходить, когда батарейка села спрятал в ящик, может придумаю когда то ему назначение

Посилання на коментар

на гаражні ворота повісив датчик відкривання воріт. Контролюється не насккільки відкрито, а факт, що ворота закриті чи відкриті. 

Для бойлера вмонтував температурний датчик і на вхід бойлера підключив Zigbee розетку. Написав скрипт, який вмикає бойлер через цю розетку і вночі гріє домаксималної температури, а в 7 ранку вимикає бойлер повністю. Скрипт протягом дня моніторить температуру в бойлері і якщо вона опускається нижче 38 градусів, то догріває її до 40 градусів. От і економія енергії і не страшно що хтось всю воду потратить з бойлера. 

Датчики дверей живуть більше 2 років без заміни батарейок. Для датчику руху я використовую AA батарейки і підключив провідником. Тоді дуже довго служать батарейки. Де є можливість - переводжу на ESP32, або на 220В, щоб зменшити залежність від батарейок. 

Розмний дім стає з кожним днем розумнішим, якщо добавляти автоматизацій які будуть спрощувати життя. По мірі появи вільного часу донастроюю...

• Лайк 2
Посилання на коментар

29 хвилин тому, S K сказав:

Для бойлера вмонтував температурний датчик

Zigbee?

Щось таке?

Прихований текст

www.aliexpress.com/item/1005007476640610.html?spm=a2g0o.productlist.main.109.3e376085POTM7m&algo_pvid=8e6732d0-d6eb-4eaa-82aa-093a5800ae7d&algo_exp_id=8e6732d0-d6eb-4eaa-82aa-093a5800ae7d-54&pdp_npi=4%40dis!USD!54.58!22.92!!!387.36!162.69!%40210384b917309345964716738e9ed5!12000040909927875!sea!UA!109556852!X&curPageLogUid=quyn9AFLWI1n&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

Змінено користувачем anabioz
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, S K сказал:

на гаражні ворота повісив датчик відкривання воріт.

Вот вопрос в том какой именно датчик можно ссылку?

Для бойлера вмонтував температурний датчик

Тут тоже интересует что именно за датчик и что с ним работает есп?

А то что бойлер через розетку этотпонятно

Посилання на коментар

для бойлера раныше був Zigbee датчик, але замінив на ESP32 і вивів 2 температурні щупи, щоб міряти температуру вверху бойлера і посередині. Це дасть краще розуміння скільки насправді грячої води залишилось. Тим більше що на ESP це все дешевше виходить чим на Zigbee.

Для гаражни воріт змонтував так, як на фото. Аналогічно змонтував на вїздних воротах.

image.thumb.png.3b8bc8829dbe87127d0f62adb8f6de1e.png

Надатчиках выдкриття зручно робити автоматизацыъ на вмикання світла, тощо і батарейки довго живуть. Наприкладтакий датчик один з рекордсменів на строк експлуатації батарейок.

Змінено користувачем S K
  • Лайк 1
Посилання на коментар

А у кого на чому крутиться ХА? Якщо на міні ПК, то які параметри ПК і чи треба їх більше/менше?

Посилання на коментар

достатньо навіть RaspberryPi 4. Я лише недавно перейшов з Raspberry Pi на ПК Intel N100, то загрузка проца на ньому 1-3%. Тому любий ПК підійде.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, S K сказав:

достатньо навіть RaspberryPi 4

Колись думав про них, але згодом зрозумів, що вони для статичного ХА дорогі. Міні ПК з монетами можна взяти вже за 45 уо (всякі на N4000), на N100 можна зловити за 70 уо в гарні розпродажі. Надія на 11.11

Посилання на коментар

тре ждати 11.11, або чорної пятниці під кінець місяця. Я вже список покупок приготував.

І краще взяти N100. Він вже не такий дорогий, але потужний. На ньому запустив Home Assistant і відеорегістрацію (3 камери) на Frigate. Загальна загрузка проца десь 9%.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Для гаражни воріт змонтував так, як на фото. Аналогічно змонтував на вїздних воротах.

Ясно спасибо, думал про это но почему то был уверен что батареек на улице зимой на долго не хватит, нужно попробовать

По бойлеру и ЕСП еще один вопросик, а что в качестве датчика температуры используете? 18б20 или ?

1 час назад, beavis сказал:

А у кого на чому крутиться ХА? Якщо на міні ПК, то які параметри ПК і чи треба їх більше/менше?

На старом макбуке 2700 года загрузка 2-4% памяти 1 из 4х тоесть как выше уже сказали работать будет на всем, по винту пока 10 гб но из них 3 это бекапы

Если есть старый ноут то можно поиграться если нет то купить мини пс позавчера на али soyo n100 16/512 по скидке был 4000 но для одного ХА это как из пушки по воробьям

• Лайк 2
Посилання на коментар

Да, як датчики температури використовую ds18b20. До однієї ESP можна пыдключити куча датчикыв паралельно. В цьому їх кайф. В мене одна ESP мыряэ температуру бойлера (2 датчики), ще 2 датчики для отплення електрокотла (вихід на гідрострілку), температура кімнати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, S K сказал:

Заказал такой вот
a.aliexpress.com/_EIFXpiz

Что то там нажал :-) Получилось 190 грн :-) Как то я никогда на это не обращал внимание всегда нажимал крестик :-)

Посилання на коментар

це WiFi. Інтересно скільки батарейки проживуть. Я стараюсь по можливості обходитись без WiFi. От ESP на жаль працюэ лише через WiFi.

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 минут назад, S K сказал:

це WiFi. Інтересно скільки батарейки проживуть. Я стараюсь по можливості обходитись без WiFi. От ESP на жаль працюэ лише через WiFi.

У меня zigbee пока только через ewelink подключает устройства, плюс они все батареечные тоесть сеть не развивают, соответственно у ворот пока только wifi

Но батарейки меня тоже пугают, даже мысль была как то переделать на 220 через телефонную зарядку, но для начала посмотрю как оно будет, если понадобится заодно брелок к мотору пришью года два как отвалился все руки не доходят так как ими не пользуемся но это до поры до времени пока через забор лезть не прийдется :-)

Посилання на коментар

44 хвилини тому, S K сказав:

ESP на жаль працюэ лише через WiFi

Зустрічав на алі модулі ESP з Zigbee
www.aliexpress.com/item/1005006533479016.html
www.aliexpress.com/item/1005006508497423.html

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 часов назад, mib сказал:

Но батарейки меня тоже пугают

если в девайсе 3 батарейки по 1,5в то вместо них колхозим литиевый аккум ( например 18650 или от мобилок подбираем под размер) напрямую 

если 2 батареки - то аккум подключаем последовательно через 2 диода ( на них потеряется около 1в ) 

37-1.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, S K сказал:

От ESP на жаль працюэ лише через WiFi.

ESP32-C6 и ESP32-H2 поддерживают zigbee

• Лайк 2
Посилання на коментар

проблема таких саморобних Zigbee пристроїв - добавлення підтримки їх зі сторони розумного будинку. Я поки не розбирався з такими. Можливо там буде простіше. Із звичайними пристроями весь час проблеми, що вони спочатку появляються, а потом набагато пізніше появляється їх підтримка. Через ESP32 з WiFi набагато простіше, що легко все інтегрується. Питання тре вивчити...

Посилання на коментар

В 07.11.2024 в 11:34, beavis сказал:

не экономьте. аппетит приходит во время еды. ИИ захотите пробовать - распознавание лиц и голоса, а он жрет не мало

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 07.11.2024 в 11:34, beavis сказал:

в мене не ХА а ОХ але суті не міняє. Кластер в proxmox на 3 ноди (це потрібно для high availability) на базі ультра-портативних hp типу i3+16G, в ньому в контейнері ОХ, окремі контейнери під графану, інйлюкс та всяке різне. на то все натугнута high availability засобами proxmox

• Лайк 1
Посилання на коментар

07.11.2024 в 11:34, beavis сказав:

В мене плата на базі N6005. На ній стоїть TrueNAS, а в ньому докери з усім чим можливо. ХА там нема, бо та стоїть openhab але то не принципово. + frigate (з додатково поставленим TPU модулем) + пару інтеграцій з інвертором та домашнім модбасом + grafana + influsxdb та ще пару контейнерів. Проц навантажений десь на половину.

• Лайк 2
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
В 07.11.2024 в 13:27, S K сказал:

Да, як датчики температури використовую ds18b20. До однієї ESP можна пыдключити куча датчикыв паралельно. В цьому їх кайф. В мене одна ESP мыряэ температуру бойлера (2 датчики), ще 2 датчики для отплення електрокотла (вихід на гідрострілку), температура кімнати.

Можна детальніше, чи посилання на інструкцію. Потрібно теж отримувати температуру з 4 температурних датчиків. Думав може є готові рішення зігбі, але на алішці не знайшов. Найшов що на есп32 можна, але от як підключити там декілька, так і не знайшов інфи. Може ще конфігом для ЕСП поділитесь.

Паралельно - маєтсья на увазі кожен датчик передає дані у свою сутність(сенсор)?!

Посилання на коментар

В 07.11.2024 в 11:49, S K сказал:

достатньо навіть RaspberryPi 4. Я лише недавно перейшов з Raspberry Pi на ПК Intel N100, то загрузка проца на ньому 1-3%. Тому любий ПК підійде.

на такій же малинці, в мене загрузка проца 40% а память 2-3гіга

Все тому що я підтягнув камери спостереження в ХА.

А ще в мене стоїть Торрсервер (github.com/aatrubilin/hassio-torrserver), для перегляду фільмів з торентів у високій якості зразу на телевізорі. Тобто зразу без завантаження. тим можна і на всю завантажити малинку.

Змінено користувачем banderivec
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...