Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня (змінено) 2 години тому, standov сказав: мають ціну як ION але відвертий хлам (китайський esp) ION має тільки дві моделі реле - CS-8 та CS-8/24? Та й не дуже зрозуміло, хто продає ці реле. А як це реле надалі в HA під'єднати? До речі, маю близько 30 різних пристроїв на ESP32 (різні реле та автономні датчики) й жоден роки за 2 - 3 ще не вийшов з ладу, на щастя. ) Але зі зв'язком бувають якісь незручності, то ж хочу спробувати перейти на Zigbee з Wi-Fi. Змінено 27 вересня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 13 минут назад, Mr. D сказал: хто продає ці реле Робить і продає компанія модератора @InSAn, і а форумі є профільна тема. 14 минут назад, Mr. D сказал: надалі в HA під'єднати Ось моя стаття як приєднати в опенхаб medium.com/@stasdovgodko/%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-modbus-%D0%B2-openhab-3-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%96-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5-ion-cs-8-a83aa2dcc8ac, в HA тупо так само, на сайті і них наче і було теж. Насправді якщо вас влаштовує есп то і норм але як на мене то вироби sonoff це єдине що зроблено нормально. Якщо обирати між есп та зігбі то я особисто однозначно за зігбі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня (змінено) 16 хвилин тому, standov сказав: Ось моя стаття як приєднати в опенхаб medium.com/@stasdovgodko/%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-modbus-%D0%B2-openhab-3-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%96-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5-ion-cs-8-a83aa2dcc8ac, в HA тупо так само, на сайті і них наче і було теж. Насправді якщо вас влаштовує есп то і норм але як на мене то вироби sonoff це єдине що зроблено нормально. Якщо обирати між есп та зігбі то я особисто однозначно за зігбі Можливо зв'язок реле з HA зробити без дротів? У цій статті мова про під'єднання проводів до USB пристрою. ESP32 - це SoC з Wi-Fi? Тоді як Zigbee версії китайських реле вже мають інший мікроконтролер? Змінено 27 вересня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 17 хвилин тому, standov сказав: Робить і продає компанія модератора @InSAn, і а форумі є профільна тема. На, мабуть, офіційному сайті (https://smart-ion.com/buy/) є посилання на магазин на prom.ua, в якому реле ION в списку товарів немає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 12 минут назад, Mr. D сказал: Можливо зв'язок реле з HA зробити без дротів? У цій статті мова про під'єднання проводів до USB пристрою. ESP32 - це SoC з Wi-Fi? Тоді як Zigbee версії китайських реле вже мають інший мікроконтролер? Tcp шлюз, є вайфайні. Шлюз по проводу приєднується до реле і HA/openhab/... працюють з ним по файфаю. Ось популярний vi.aliexpress.com/item/32916128353.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.4c5e4dd6l1rRem&browser_id=b342ecfa25884304bfb6a548abdab906&aff_trace_key=37e6f6298afa47f2be4203678a5949bc-1726334445734-09096-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=plihdaffiocaveco19234bae9c721733909d23e50f&gclid=&pdp_npi=4%40dis%21UAH%21546.55%21525.51%21%21%2112.99%2112.49%21%402103888a17274615177472570e9810%2110000004043121727%21sea%21UA%210%21ABX&algo_pvid=4c9c2918-1937-4bd8-b85d-68389e3fb70e Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 13 минут назад, Mr. D сказал: На, мабуть, офіційному сайті (https://smart-ion.com/buy/) є посилання на магазин на prom.ua, в якому реле ION в списку товарів немає Я купував напряму на форумі, запитайте в автора в темі, впевнений він вам допоможе 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня В 26.09.2024 в 21:22, Mr. D сказал: Можливо, цей вимикач під'єднано до імпульсного реле? Та ні. Ніяких імпульсних реле. Як на мене це рішення відповідає вашій задачі. А я бачу тут високі матерії почались обсуждатись Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 4 минуты назад, Shturman1 сказал: Та ні. Ніяких імпульсних реле. Як на мене це рішення відповідає вашій задачі. А я бачу тут високі матерії почались обсуждатись Не рішає він задачу ) бо одного разу настане момент і ТС дізнається - якщо реле без імпульсного входу з HA(або будь якого іншого розумного будинку) включити/виключити то воно перейде в стан кота шредінгера і для вмикання/вмикання його з вимикача доведеться натискати 2 рази) ТС жеж окрім кнопки потрібен ще вумний будинок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 32 хвилини тому, Shturman1 сказав: Та ні. Ніяких імпульсних реле. Як на мене це рішення відповідає вашій задачі. А я бачу тут високі матерії почались обсуждатись Так, це саме те з чого тема починалась. То ж в якомусь сенсі це пряма відповідь на питання в першому повідомленні. Вже пізніше стало зрозуміло, що деякі (якщо не всі) реле працюють також в імпульсному режимі. Але ваш коментар все одно каже про те, що такі вимикачі з однаковим станом в будь-який момент часу, але класичною схемою розмикання фази теж бувають. Я б вважав, що ваш коментар про вимикач все одно за темою. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня (змінено) 32 хвилини тому, standov сказав: Не рішає він задачу ) бо одного разу настане момент і ТС дізнається - якщо реле без імпульсного входу з HA(або будь якого іншого розумного будинку) включити/виключити то воно перейде в стан кота шредінгера і для вмикання/вмикання його з вимикача доведеться натискати 2 рази) ТС жеж окрім кнопки потрібен ще вумний будинок. А як тоді працюють реле, у разі послідовного під'єднання зі споживачами, тобто те що обговорювали в цій темі трохи раніше? За цією схемою послідовного під'єднання все одно ж реле буде повідомляти відповідний статус (ввімкнений споживач або ні) вірно? Змінено 27 вересня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня (змінено) 57 минут назад, Mr. D сказал: А як тоді працюють реле, у разі послідовного під'єднання зі споживачами, тобто те що обговорювали в цій темі трохи раніше? За цією схемою послідовного під'єднання все одно ж реле буде повідомляти відповідний статус (ввімкнений споживач або ні) вірно? Вони працюють як перемикаючі, там нема такого факта як захват стану, тобто будь яка зміна стану входу міняє стан виходу. В термінах реле це ще називається "edge режим". Перемикач з фіксованим станом працює не так, в нього є два чітких детермінованих стани, які ніяк не залежать від стану виходу реле, коли ви міняєте цей стан повз вимикач відбувається *розсинхронізація" і стан вимикача перестає аідповідати стану виходу реле. Взагалі візьміть папірець бумаги та помалюйте зміни, я шось роблю все за вас, я шось більше не хочу вас повз глаблі водити) не довіряєте чужому досвіду, маєте власне бачення - окей, поле граблей до ваших послуг) Змінено 27 вересня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 4 хвилини тому, standov сказав: Вони працюють як перемикаючі, там нема такого факта як захват стану, тобто будь яка зміна стану входу міняє стан виходу. В термінах реле це ще називається "edge режим". Перемикач з фіксованим станом працює не так, в нього є два чітких детермінованих стани, які ніяк не залежать від стану виходу реле, коли ви міняєте цей стан повз вимикач відбувається *розсинхронізація" і стан вимикача перестає аідповідати стану виходу реле. Й в умовному стані "Вимкнено", й в умовному стані "Ввімкнено" smart реле має живлення, але фактично не знає ввімкнений або вимкнений споживач? Подивився кілька відео на youtube.com й не бачив ось такої проблеми з розсинхронізацією стану вимикача в додатку навіть у послідовній схемі під'єднання (скажімо так, у разі застосування класичного вимикача). Або Ви пишете про те, що буде постійна розсинхронізація режиму класичного вимикача та стану в додатку, тобто фізичний вимикач інколи буде вмикати перемиканням в умовно верхнє положення (вважаю, що саме такий стан вмикає за деяким стандартом), а інколи в умовно нижньому положенні кнопки (тобто щось схоже на прохідні вимикачі, які вмикають й в один бік, й в інший). В будь-якому випадку маю бажання купити деяку невелику кількість всіх одиниць та спочатку зібрати тестову схему, щоб точно всі тонкощі зрозуміти. На рахунок мережі у вигляді зірки спору й немає. Лише не маю бажання додавати KNX або виту пару у всі місця де, буде якась фурнітура, тому здалося, що достатньо до кожного місця лише силові кабелі підвести, навіть якщо десь силовий кабель буде комутувати 3 VDC (що також можливо). Та й мова йде про, наприклад, 1 кв. мм. проводи у разі приладів освітлення та вимикачів освітлення. В гаражі маю достатньо місця, то ж ще один щит на 60 модулів можливо змонтувати. Вважаю, зручність в тому, що все в одному місці й далі можливо комутувати з часом в різні варіації до різного обладання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 58 хвилин тому, Mr. D сказав: маю бажання купити деяку невелику кількість всіх одиниць та спочатку зібрати тестову схему, щоб точно всі тонкощі зрозуміти. дуже рекомендую перед цим 1 година тому, standov сказав: візьміть папірець бумаги та помалюйте зміни щоб чітко усвідомлювати концепцію того що відповідає бажанням та можливостям бо оце все на словах - переливання з пустого в порожнє. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня В 27.09.2024 в 21:12, Mr. D сказал: На, мабуть, офіційному сайті (https://smart-ion.com/buy/) є посилання на магазин на prom.ua, в якому реле ION в списку товарів немає Немає посилання на магазин на промі - і його ніколи не було. Є посилання на сайт партнера з продажів у Львові. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 2 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 1 хвилину тому, InSAn сказав: Немає посилання на магазин на промі - і його ніколи не було. Є посилання на сайт партнера з продажів у Львові. Значить, у партнера (https://profikom.com.ua/ua/) з продажу в продажу реле (центрального вимикача ION CS-8) немає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 5 часов назад, Mr. D сказал: Значить, у партнера (https://profikom.com.ua/ua/) з продажу в продажу реле (центрального вимикача ION CS-8) немає в @InSAnє думаю, тільки то секрет! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 21 час назад, Mr. D сказал: Значить, у партнера (https://profikom.com.ua/ua/) з продажу в продажу реле (центрального вимикача ION CS-8) немає А Ви їх пробували спитати? 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня В 24.09.2024 в 16:48, Mr. D сказал: Нагадайте, будь ласка, бувають або ні такі звичайні вимикачі освітлення, які б працювали так, щоб завжди вимикач повертався в одне й те ж положення, але фактично спочатку лінія замикалася б, а потім розмикалася б. Тобто фактично як завжди робить звичайний класичний вимикач освітлення, але так щоб положення кнопки у всіх випадках було б одне. Цей вимикач називається "кнопковий" або "дзвінкового типу". Практично любий вимикач із фіксацією положення за допомогою викрутки та пружинки перетворюється в дзвінковий. PS: Чи мова йшла про те, щоб вимикач повертався в початкову позицію, а лінія залишалась замкнутою? Тоді лише кнопковий вимикач + імпульсне реле в підрозетник. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 3 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 5 годин тому, InSAn сказав: PS: Чи мова йшла про те, щоб вимикач повертався в початкову позицію, а лінія залишалась замкнутою? Тоді лише кнопковий вимикач + імпульсне реле в підрозетник. Така ідея була спочатку. Потім стало зрозуміло, що багато реле фактично мають імпульсний режим. У разі влаштування нових кабелів у приміщеннях всі реле можливо перенести у щиток. На додаток ще хтось підказав, що ABB має вимикач, який здатен повертатися в одне й те ж положення у разі замикання проводів й розмикання. Загалом в цій темі обговорена деяка кількість варіантів. Тому я зупинився на варіанті влаштування всіх реле в щитку, а до споживачів (світильників або LED драйверів) прокласти по два проводи. Відповідно smart функціонал буде повністю в щитку, де вже за необхідності щось буде коригуватися. Дзвінкова кнопка потрібного дизайну буде завжди в одному положені. Статус світильника в приміщенні відповідно можливо визначити, подивившись на нього, а в додатку повинен буде бути вірний статус без фактичної залежності від положення фізичного вимикача. Це все ще й можливо закріпити, схоже, на DIN рейку для деякої більш придатної для обслуговування інсталяції. Та ідея smart функціоналу в інтеграції з іншими системами, які, можливо, будуть створювати запити на вмикання й вимикання освітлення. Тобто загальний функціонал значно більший ніж прохідні вимикачі. Ще й навіть, схоже, є реле, які рахую споживання окремого споживача. Це вже навіть не відповідь, а деякий підсумок теми на цей момент. ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 3 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 5 годин тому, InSAn сказав: А Ви їх пробували спитати? 😁 Звісно, можливо комунікувати. З цим питань немає. Я звернув увагу, що пошук в магазині нічого не знаходить. Відповідно у когось може скластися враження, що в продажу таких пристроїв немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 жовтня Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 3 минуты назад, Mr. D сказал: Звісно, можливо комунікувати. З цим питань немає. Я звернув увагу, що пошук в магазині нічого не знаходить. Відповідно у когось може скластися враження, що в продажу таких пристроїв немає. життя буремне а справедливості немає ) вам купити чи щось довести?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 3 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня Тільки що, standov сказав: життя буремне а справедливості немає ) вам купити чи щось довести?) Мене цікавила якась конфігурація. Спільнота надала відповідні підказки. За те всім дописувачам дякую. Далі тестування схеми, яку вдалося відповідно уявити. ) Стосовно ION, схоже, потрібна якась інтеграція, щоб отримати потрібний функціонал, але кажуть, що це можливо. Стверджувати що, щось краще або гірше не буду, треба спочатку спробувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 4 жовтня Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 7 часов назад, Mr. D сказал: Тому я зупинився на варіанті влаштування всіх реле в щитку, а до споживачів (світильників або LED драйверів) прокласти по два проводи. А заземлення? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 4 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 17 годин тому, InSAn сказав: А заземлення? Так, є заземлювач. ) До речі, мабуть, світильники (якщо ті мають, звісно, точку під'єднання заземлювача) можливо й під'єднати до заземлювача. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 6 жовтня Поділитись Опубліковано: 6 жовтня В 04.10.2024 в 23:45, Mr. D сказал: Так, є заземлювач. ) Питання не в наявності заземлювача, а в третьому проводі, який йде до точок освітлення: В 03.10.2024 в 22:06, Mr. D сказал: а до споживачів (світильників або LED драйверів) прокласти по два проводи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз