Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Заміна терморегуляторів теплої підлоги Danfoss

5ORBEX

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня всім. Хотів поцікавитись таким запитанням. Не знаю, чи задав його в правильному розділі. Воно відноситься до теплої підлоги, але більше пов'язане з електрикою.

В свій час (десь ще 3 роки назад) за порадою для управління теплої підлоги придбав систему від Danfoss, модель Danfoss Icon 230V. Система складається з основного хабу, програмованих терморегуляторів і нормально закритих сервоприводів на гребінці теплої підлоги.

Все працює, проблем власне немає. Але покористувавшись цією системою ось уже 2 роки для себе помітив 2 основних таких, як на мене, недоліки:

1) Вся система повністю автономна і до неї немає доступу ззовні. В цьому випадку немає можливості віддалено змінити налаштування температури. І тому часто, повертаючись додому з роботи, доводилось переналаштовувати всі регулятори вручну і чекати нагріву підлоги. В самих регуляторах вже є закладені кілька програм, але години, на які вони розраховані, повністю не співпадають з годинами, коли я їду чи повертаюсь додому, а можливості створювати свої графіки в данних регуляторах немає.
2) В звязку з поверненням відключень регулятори більше часу висять без світла, і в них збиваються всі налаштування. Всередині для цього є невеликий аккумулятор у вигляді батарейки-таблетки, але доволі специфічний. І він уже не тримає пам'ять більше, ніж 1-1.5 години (хоча десь на їх форумі бачив, що заявлялось про 3-4 години мінімум). Відповідно до обмеження в пункті 1 - в регуляторах немає можливості якось налаштування годин взяти ззовні і засинхронізуватись, тому доводиться кожен раз все налаштовувати вручну. А без налаштованих годин, як виявилось, система працює не зовсім коректно, використовуючи завжди лише одні і тіж стандартні налаштування температури, що місцями призводить до надмірного використання газу для опалення.

У зв'язку з цим хотів би поцікавитись, чи можливо в даному випадку замінити лише терморегулятори на такі, що мають підтримку доступу по Wi-Fi, при цьому зберігши всю іншу частину системи (головний модуль і сервоприводи). Чи буде в такому випадку сумісність між ними?

В компанії Danfoss є система, яка підтримує з'єднання по WiFi, налаштування графіків і т.д. Але їх терморегулятори повністю несумісні з моєю системою, тому що для живлення вже використовують не 220В, а 12В. Аналогічно і сервоприводи. І в такому випадку потрібно повністю міняти всю систему, що буде дуже дорого. В свій час така система також була доступна для купівлі, але була на 15 тис. грн дорожча, на що мене "задавила жаба".

З іншої сторони, наприклад, мій друг обрав собі для системи терморегулятори моделі Tervix Pro Line WiFi, до них є можливість доступу через інтернет по WiFi, можна створювати власні графіки опалення, міняючи часи і температуру роботи системи, а також при зникненні і появі світла вони самі вміють синхронізувати свій час з зовнішнім сервером через інтернет. Головний модуль в нього зовсім іншої моделі і компанії, точно не пам'ятаю назву, але точно не Tervix. І все працює без проблем. Я якось дивився на характеристики цих терморегуляторів, вони мають таку ж кількість і такого ж призначення входи для кабелів, як і мої датчики. Але не зрозуміло, чи будуть вони сумісні з моїм головним модулем, чи будуть зрозумілі їх команди одне одному.

Буду вдячний за відповідь і підказки, якщо хтось мав з таким справу. Також буду вдячний, якщо хтось знає інші варіанти терморегуляторів, які підтримують роботу по WiFi, налаштування графіків, синхронізацію часу і можуть бути сумісні з головним модулем від Danfoss.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...