Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

очистка води з свердловини

Ruslan Havryliuk

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, шукаю водоочисну систему для будинку - свердловина 42 метри, рік використовуємо на потреби будівництва, а зараз плануємо переїзд, 3 чол., 1 санвузол, пральна машина, посудомийка.

Хто і що може порадити? запах сірководню можна відчути, якщо воду нагріти в котлі. якщо прокачати, запаху майже немає

Чи можливо обійтися фільтром не перший період?  також можливо в когось будуть комерційні пропозиції що до очистки води, буду вдячний 

photo_5343581564614860285_y.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 3 місяці потому...

О, майже сусіди. В мене по показникам зі свердловини питна вода, хоча часом запах сірководню був теж присутній і міг випадати трохи осад заліза. Поставив 2 фільтра BB20 для грубої очистки (нитка) та вугільний. Запах зник, жодного осаду нема навіть через тривалий час - вода просто чудова! 

Єдине що в бойлері не можу позбутися поганого запаху, бо майже ним не користувався (ще не переїхали). Скоріш за все там легіонела і потрібно промити і нагрівати до високих температур. 

P. S. Дивно, що при однакових показниках заліза 0.7 санстанція визнала воду в мене придатною для вживання, а у вас за цим показником - ні: 

Змінено користувачем Falwar
Посилання на коментар

22.08.2024 в 00:24, Ruslan Havryliuk сказав:

Доброго дня, шукаю водоочисну систему для будинку - свердловина 42 метри, рік використовуємо на потреби будівництва, а зараз плануємо переїзд, 3 чол., 1 санвузол, пральна машина, посудомийка.

Хто і що може порадити? запах сірководню можна відчути, якщо воду нагріти в котлі. якщо прокачати, запаху майже немає

Чи можливо обійтися фільтром не перший період?  також можливо в когось будуть комерційні пропозиції що до очистки води, буду вдячний 

photo_5343581564614860285_y.jpg

Заліза багато. 

Посилання на коментар

24.11.2024 в 17:18, Андрій Миколайович сказав:

Привіт! А як побороти запах груші ?

Фільтром від сірководня

Посилання на коментар

24.11.2024 в 12:05, Falwar сказав:

Дивно, що при однакових показниках заліза 0.7 санстанція визнала воду в мене придатною д

Санстанція живе при радянському союзі. Европейські норми в 5 разів менші 

Посилання на коментар

33 хвилини тому, МаТраС сказав:

Санстанція живе при радянському союзі. Европейські норми в 5 разів менші 

Що санстанція, що водоканал, як у випадку у ТС, посилаються на один і той же нормативний акт. 

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Falwar сказав:

Що санстанція, що водоканал, як у випадку у ТС, посилаються на один і той же нормативний акт. 

Ага, 10 жорсткості в колодязі норма)))

Ав Європі 1 чи 1,5

Посилання на коментар

По залізу нагуглив такий документ ВООЗ:

Iron in Drinking water

Iron is an essential element in human nutrition. Estimates of the minimum daily requirement for iron depend on age, sex, physiological status, and iron bioavailability and range from about 10 to 50 mg/day.

As a precaution against storage of excessive iron in the body, JECFA established a provisional maximum tolerable daily intake (PMTDI) in 1983 of 0.8 mg/kg of body weight (14), which applies to iron from all sources except for iron oxides used as colouring agents, and iron supplements taken during pregnancy and lactation or for specific clinical requirements. Allocation of 10% of this PMTDI to drinking-water gives a value of about 2 mg/litre, which does not present a hazard to health. The taste and appearance of drinkingwater will usually be affected below this level, although iron concentrations of 1–3 mg/litre can be acceptable for people drinking anaerobic well-water. No health-based guideline value for iron is proposed.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...
24.11.2024 в 17:18, Андрій Миколайович сказав:

Привіт! А як побороти запах груші ?

Купити нормальну грушу

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...