normal Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 13 годин тому, andrey_ka сказав: Спробуйте пояснити навіщо зробили дві конфігурації табличок , як на малюнку 2 та 3 ? Так в тому і діло, що немає знаку "вигин головної" з окремими перевагами, його придумав якийсь патрульний і виклав в телеграм поліції, а весь інтернет підхватили, але ж ви бачите, що патрульні можуть помилятись і як саме правильно вирішує вже суд. Є знак "напрямок головної дороги", він не ставиться коли головна іде прямо, або коли немає перехресть, отже раз був знак, значить і поворот головної з альтернативним шляхом Змінено 24 серпня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 1 година тому, i.may сказав: Я вище написав - НЕ плутайте зміну напрямку ГД на перехресті з кривою в плані... Так, ПДР (як і міжнародна Конвенція, якій вони мають відповідати) не прописують усіх нюансів. Була спроба в 2016 (Проект Закону про дорожній рух та його безпеку) написати Правила для дурнів, з розжовуванням усіх дрібниць доктрини. Там було так Цитата Сигнал покажчиками повороту або рукою не подається (якщо це не пов’язано з перестроюванням на іншу смугу руху чи ряд) перед поворотом на заокругленні дороги (рух по кривій в плані), зокрема, на ділянках доріг, позначених дорожніми знаками 1.1 "Небезпечний поворот праворуч", 1.2 " Небезпечний поворот ліворуч", 1.3.1 і 1.3.2 "Декілька поворотів" (додаток 3), та в інших випадках, коли рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини або засобами регулювання дорожнього руху. Виділене, в т.ч. і по мому наполяганню, прибрали, але усе пішло під сукно, нажаль. Нікому це не потрібно. Перед цим в 2011 теж не прийняли розроблені нові ПДР. Один замміністра ВС сказав - Навіщо? Їх все одно ніхто не читає! Хоча по мої відчуттям - побоялися, не хотіли "дражнити гусів" - там були жорсткі "поліцайські штучки"... Отак і жиємо, натягаючи кожний свою сову на глобус. Я не плутаю , всі ці знаки вказують на те , що перед вами перехресття. Рухаючись по трасі , ви кожного разу прої'жджаєте перехресття. Ви вмикаєте покажчик ліво-право кли дорога плавно вигинається в ту чи іншу сторону. Дайте відповідь на питання. ПС.. І з якого переляку усі вирішили , що табличка на малюнку 3 вказує на поворот ? На поворот вказує табличка з малюнку 2 . Тому то їх і дві. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 12 хвилин тому, andrey_ka сказав: всі ці знаки вказують на те , що перед вами перехресття Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 5 хвилин тому, i.may сказав: Я не ці знаки мав на увазі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 1 годину тому, normal сказав: Точно, там заборонений поворот наліво чи розворот, тому спочатку обидва їдуть направо у одну і туж крайню праву кругову смугу, причому обидва можуть не вмикати поворотники і синій пропускає жовтого, а вже у колі жовтий вмикає правий поворот і з'їзджає з кола, а синій може наматувать круги по колу скільки хоче з любим поворотником, але перед з'їздом теж повинен включити правий Що за танці з бубном. А що так не можна? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 7 хвилин тому, andrey_ka сказав: Я не ці знаки мав на увазі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня Я ж ясно написав , що я не ці знаки мав на увазі. Ну раз не хочете відповідати , то це ваша справа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 19 хвилин тому, andrey_ka сказав: Я ж ясно написав , що я не ці знаки мав на увазі. Ну раз не хочете відповідати , то це ваша справа. А які? Усі мають здогадуватись що малося на увазі? 😉 І я конкретно своє особисте формулювання з ПДР для дурнів навів!!! На пальцях - на вигині траси поворотник не потрібний! Є в Правилах - "рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини". Так от для цих місць існують винятки. Щось прописане, щось - ні, але доктрина від цього не міняється! І ніякого зв'язку з перехрестями це не має. ГД міняє напрямок - міняє напрямок (повертає) і ТЗ на ній - п.9.2"б" як з куща. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 15 годин тому, andrey_ka сказав: я їду прямо , нікуди не звертаю , щвидкість не міняю , покажчики не вмикаю. А якщо зміниться черговість проїзду перехрестя? При тому самому повороті (маневр) теж валимо без поворотника? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 4 години тому, i.may сказав: Є в Правилах - "рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини". Правильно , так і тут єдиний можливий рух без вімкнення поворотника ліворуч по встановленому конфігурацією проїзної частини. Більше тут немає куди їхати в принципі. ПС.. Сподіваюсь про тротуар то був жарт. 4 години тому, i.may сказав: А якщо зміниться черговість проїзду перехрестя? При тому самому повороті (маневр) теж валимо без поворотника? То нічого не зміниться . Правий знак : без ввімкненого поворотника тут ви можете валити тільки прямо. При з'їзді з головної ви зобов'язані ввімкнути поворотник. Лівий знак : без ввімкненого поворотника тут ви можете валити тільки праворуч , тому що це обумовлено конфігурацією проїзної частини. При з'їзді з головної ви зобов'язані ввімкнути поворотник, в данному випадку лівий. Це (лівий знак) рівно те саме коли ви валите по трасі і на вигині дороги є перехресття. Або коли на перехрестті з круговим рухом коли ви їдете по колу (вигину дороги) ви також не вмикаєте поворотник хоча як би робите поворот. Змінено 24 серпня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 1 година тому, andrey_ka сказав: Більше тут немає куди їхати в принципі. Миші кололись, плакали, але продовжували жерти кактус(с). Там можна прямо (НАМАЛЬОВАНА зелена стрілка), ліворуч і праворуч на розворот. 1 година тому, andrey_ka сказав: тому що це обумовлено конфігурацією проїзної частини Не проїзної частини, а конфігурацією перехрестя. Не плутайте червоне з м'яким. І покажіть в ПДР оце "При з'їзді з головної"!? 😁 Прихований текст “Головна дорога”. Надається право першочергового проїзду нерегульованих перехресть. З'їжджаємо з права? 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 2 години тому, andrey_ka сказав: Це (лівий знак) рівно те саме коли ви валите по трасі і на вигині дороги є перехресття. Ви теж екзамен не здали, як і дівчина! 😁 На цьому перехресті (на "вигині") потрібно вмикати поворотник, правий. Виконувати потрібно ПДР, а не користатися недолугими поняттям... Змінено 24 серпня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2 години тому, andrey_ka сказав: Сподіваюсь про тротуар то був жарт. Ніяких жартів. Ви просто не знаєте ПДР, тому і блудите в двох соснах. Зі своїми "аргументами" подайте з дівчиною апеляцію. Потім в суд на примушення виконання певних дій. Подивимось на результат... 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня Шикарне пояснення , чи потрібно тут вмикати поворотник. Ну і заодно що таке поворот - це рух , при якому змінюється положення автівки відносно дороги на якій вона знаходиться . Однозначно в ПДР не вистачає визначення , що таке поворот. На цьому , думаю можна поставити жирну крапку. Тепер фіг який пліціянт зможе виписати штраф в такій ситуації , ну принаймні мені. Тим більше що : Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня (змінено) 12 годин тому, andrey_ka сказав: Шикарне пояснення 😁 Я добре знаю історію наведенної схеми. Належить вона автору та прибічникам т.з. Теорії головної дороги. Так от, вони багато років пропагували думку, що ГД не пріоритет, а сама справжня дорога у фізичному розумінні. І повертаючи по ній на перехресті не потрібно займати відповідне крайнє положення, бо це рух прямо! Власне цим синій і займається на схемі - повертає ліворуч з правої смуги... Після численних холіварів на багатьох форумах, "теорія" ця була злита в унітаз на офіційному рівні Постановою КМ № 111 від 11.02.2013. До речі, оці главнюки про поворотник одностайної думки не мали - чи треба подавати його при їхному "повороті прямо"😉 Тепер слідкуйте за логікою ЗАКОНОДАВСТВА. Перед поворотом в напрямку головної дороги (10.4) водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку (9.2"б"). Рух в напрямку/по ГД - це ПОВОРОТ! Траекторія значення немає. Переміщення на перехресті з однієї дороги на іншу ЗАВЖДИ відбувається по дузі. Не вміє авто ходити конем. І радіус неважливий. Коли у цієї дуги вигин, а коли - ні? 🙃 Я про це вже питав... Понять "вигин", "з'їзд з головної" не існує, бо це нонсенс, який нормативним документам не притаманний. Розумний поліціянт цю логіку розуміє, на відміну від... 12 годин тому, andrey_ka сказав: поворот - це рух , при якому змінюється положення автівки відносно дороги на якій вона знаходиться . Розкажіть це мореманам та літунам. Рухався на північ, почав рухатись на схід, а повороту не здійснив!?. 😁 Поворот - це зміна напрямку руху відносно попереднього. Хоч на морі, хоч у повітрі, хоч в тундрі, хоч на перехресті. У тому числі в напрямку головної дороги(с). В законодавстві застосовуються загальноприйняті поняття. НЕ МОЖЕ БУТИ окремого визначення для повороту по ГД. Змінено 25 серпня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 12 годин тому, andrey_ka сказав: Тепер фіг який пліціянт зможе виписати штраф в такій ситуації , ну принаймні мені. Це про "інструкцію"? 😉 Копи ніколи не відрізнялися знанням та розумінням ПДР. І права у ПП на трактовки не існує. Раніше офіційні роз'яснення давав ЦБДР, але його ліквідували у 2018. І іще - на скріні гадять враховувати ст.52 ПДР для дурнів. Це те, що я наводив. І в переліку коли сигнал не подається про ГД там згадки нема 😉 Бо це знову ж - нонсенс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 12 годин тому, andrey_ka сказав: Шикарне пояснення , чи потрібно тут вмикати поворотник І ви судді скажете: "а мені Антон Вікторович з сайту green-way дозволив не вмикати поворотник", чи "в telegram каналі поліції дозволи"? На тій же сторінці той Антон Вікторович пише одне, а потім зразу інше! Зверніть увагу: знаки однакові, а водій користується виключно ними, бо він ніколи не їздив цією дорогою, уночі та в тумані не бачить на 100м вперед, немає супутнікового знімку... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня Антон Викторович тот еще троль....) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 46 хвилин тому, i.may сказав: Перед поворотом в напрямку головної дороги (10.4) водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку (9.2"б"). Перед поворотом в напрямку ГД водій повинен зайняти крайне положення на дорозі 10,4. Пункт 10,4 говорить тільки про це і ні про що інше. Не маніпулюйте. 51 хвилину тому, i.may сказав: Рух в напрямку/по ГД - це ПОВОРОТ! Це ви так вирішили ? Дайте мені офіційне визначення , що таке поворот. Якщо це з вашої логіки поворот , то чому при русі , наприклад по серпантину ви не виконуєте ПДР пункт 9,2б ??? 56 хвилин тому, i.may сказав: Коли у цієї дуги вигин, а коли - ні? Все просто. Коли ви бачете перед собою табличку , як на малюнку 3 - це вигин. Коли , як на малюнку 2 , то ні - це класичне перехресття. Тому і існує два варіанти цих табличок. Чому не залишили єдиний варіант таблички , як на малюнку 2 ??? 1 година тому, i.may сказав: Розкажіть це мореманам та літунам. Рухався на північ, почав рухатись на схід, а повороту не здійснив!?. 😁 Поворот - це зміна напрямку руху відносно попереднього. Хоч на морі, хоч у повітрі, хоч в тундрі, хоч на перехресті. У тому числі в напрямку головної дороги(с). В законодавстві застосовуються загальноприйняті поняття. НЕ МОЖЕ БУТИ окремого визначення для повороту по ГД. Що таке поворот у загальновизнаному понятті ? Бо я також можу сказати : "що земля в цей момент також здійснює поворот і тому я взагалі стою на місці". Поворот повинен бути відносно чогось , в данному випадку відносно дороги , а не сторін світу. ІМХО звичайно. ПС.. І , будь-ласка , давайте без оцього , а то гидко стає спілкуватись. Цитата До речі, оці главнюки Цитата Розумний поліціянт цю логіку розуміє, на відміну від... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 1 година тому, normal сказав: І ви судді скажете: "а мені Антон Вікторович з сайту green-way дозволив не вмикати поворотник", чи "в telegram каналі поліції дозволи"? Ні , викладач в цьому випадку не аргумент. А от ТГ канал поліції так. Якщо це дійсно офіційний канал поліції , а не окремого поліціянта. Чесно кажучи не перевіряв цю інформацію , немає в мене ТГ на компі. Ну і звичайно наведу аргументи. 1. В данному випадку без ввімкненого покажчика рух можливий лише в одному напрямку , по головній дорозі. 2. Якщо я не ввімкну покажчик , я не введу в оману інших учасників дорожнього руху і відповідно ніякої аварійної ситуації виникнути не може. 3. Офіційне роз'яснення від патрульної поліції , при такій табличці , не потребує ввімкнення поворотника. 4. Тому що рухаючись по такій дорозі я не здійснюю маневр повороту , тому що не міняю положення авто на дорозі. ПС... Цікаво , як патрульна поліція (а судитись я можу лише з нею) буде опротестовувати власне ж роз'яснення. 1 годину тому, normal сказав: На тій же сторінці той Антон Вікторович пише одне, а потім зразу інше! Зверніть увагу: знаки однакові, а водій користується виключно ними, бо він ніколи не їздив цією дорогою, уночі та в тумані не бачить на 100м вперед, немає супутнікового знімку... Чому ж інше ? Тут табличка з малюнку 2 , тому це класичне перехресття і покажчик вмикати потрібно. Ну і головне , якщо він ввімкне покажчик всі будуть думати , що він їде ліворуч. Якщо не ввімкне всі будуть точно также думати , що він їде ліворуч , тут немає альтернативи і заплутати оточуючих неможливо. Але , тому що тут авто здійснює маневр повороту (змінює своє положення відносно дороги) і зазначили , що поворотник вмикати потрібно. Конфігурації то можуть бути різними. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня (змінено) 20.08.2024 в 12:09, andrey_ka сказав: Поворот це рух непрямо і виконується з крайньої правої смуги, отже хто їде прямо може нічого не вмикати і їхати по любій смузі, а хто направо (продовжує по головній) повинні ввімкнути правий поворотник і зайняти праву смугу (коли немає знаку рух по смугам). Якщо головна дорога петляє, гнеться, навіть розвертається, а знаку немає про зміну її напрямку, то можна нічого і не вмикати, бо ви фізично можете незнати і небачити куди вона далі веде (наприклад перед вами купа фур чи туман чи ніч) Змінено 25 серпня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 14 хвилин тому, andrey_ka сказав: Пункт 10,4 говорить тільки про це і ні про що інше. Не маніпулюйте. Які маніпуляції? Він говорить українською по білому - рух в напрямку ГД є поворотом, це по-перше; що з цього випливає вже вторинне. Які іще висновки можуть бути??? І це законодавство, а інші трактування - комплекс бога, без жодного посилання на нормативи. 26 хвилин тому, andrey_ka сказав: чому при русі , наприклад по серпантину ви не виконуєте ПДР пункт 9,2б ??? Тому що там рух можливий лише в одному напрямку, це визначено конфігурацією ПЧ. На відміну від любого перехрестя, де таких напрямків мінімум два! І потрібно показувати в якому ви бідете рухатись. Без поворотника - рух прямо. Це доктрина ДР! 40 хвилин тому, andrey_ka сказав: Поворот повинен бути відносно чогось , в данному випадку відносно дороги , а не сторін світу. ІМХО звичайно. Є інші ІМХО Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня (змінено) 1 година тому, andrey_ka сказав: Якщо я не ввімкну покажчик , я не введу в оману інших учасників дорожнього руху і відповідно ніякої аварійної ситуації виникнути не може. Знов за рибу гроші. На тротуарі можлива стоянка і рух дозволяється для обслуговування підприємств та проведення робіт. Рух туди здійснюється прямо, без сигнала. Чи для таких перехресть у ПДР є інше? Покажіть. Змінено 25 серпня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 25 серпня Поділитись Опубліковано: 25 серпня 1 година тому, andrey_ka сказав: Цікаво , як патрульна поліція (а судитись я можу лише з нею) буде опротестовувати власне ж роз'яснення Знайшов звідки ноги ростуть, наші як і кацапи тупо скопіювали у білорусів, взагалі незрозуміло, що то був за сайт (вже не існує) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 26 хвилин тому, i.may сказав: Які маніпуляції? Він говорить українською по білому - рух в напрямку ГД є поворотом, це по-перше; Коли я під'їжджаю до повороту , я повинен зайняти відповідне положення на дорозі. Хіба не так ? Тет немає визначення повороту. У цьому пункті мова виключно про положення авто перед поворотом. Не під час повороту , не на повороті , а виключно перед. Те , що рух в напрямку ГД є поворотом ви вже самостійно трактуєте. Щоб зрозуміти що перед вами поворот ви повинні подивитись на знаки та таблички , а не на пункт 10,4. 46 хвилин тому, i.may сказав: Тому що там рух можливий лише в одному напрямку, це визначено конфігурацією ПЧ. На відміну від любого перехрестя, де таких напрямків мінімум два! І потрібно показувати в якому ви бідете рухатись. Без поворотника - рух прямо. Це доктрина ДР! Так і в моєму випадку без поворотника рух можливий лише в одному напрямку. Якщо по серпантину можна без поворотника , то як же ваша доктрина , що без поворотника рух тільки прямо. 32 хвилини тому, i.may сказав: Знов за рибу гроші. На тротуарі можлива стоянка і рух дозволяється для обслуговування підприємств та проведення робіт. Рух туди здійснюється прямо, без сигнала. Чи для таких перехресть у ПДР є інше? Покажіть. Це ваші фантазії та гадання , що там і як. Я можу взагалі не бачити що там і як. Під'їжджаючи до перехресття , я керуюсь виключно знаками та табличками. І , якщо я на знаках не бачу , тротуарів , за'їздів і.т.д... , то для мене їх не існує. І якщо я під'їжджаю та бачу малюнок 3 то непотрібно вмикати , якщо малюнок 2 то потрібно. Чому , щоб не було зайвих маніпуляцій не залишили лише один варіант таблички , малюнок 2 ? Чому патрульна поліція на своєму офіційному каналі (не знаю чи це правда) розмістила це роз'яснення , що би що ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз