normal Опубліковано: 22 серпня Поділитись Опубліковано: 22 серпня 13 хвилин тому, tayatlas сказав: Предупреждающий сигнал подается для информирования ДРУГИХ участников движения А я десь писав, що сигнал подається САМОМУ СОБІ? Ви мову взагалі розумієте? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 22 серпня Поділитись Опубліковано: 22 серпня 5 минут назад, normal сказал: А я десь писав, що сигнал подається САМОМУ СОБІ? Ви мову взагалі розумієте? Ну а тогда к чему вы утверждали, что при движении по главной дороге вы можете НЕ информировать других участников движения об изменении направления своего движения на перекрестке ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 серпня Поділитись Опубліковано: 22 серпня Точно не розумієте... Я навпаки топив, щоб вмикати поворотники: 7 годин тому, normal сказав: в першому варіанті правий поворот не обов'язковий, але якщо включити, то помилкою не буде, у другому варіанті обов'язковий, отже краще вмикати лівий чи правий, а не думати чи рівно знак намалювали 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 22 серпня (змінено) 44 хвилини тому, tayatlas сказав: Так вы правила дорожного движения прочитайте и тогда поймете, что в одних случаях включать надо ОБЯЗАТЕЛЬНО (!) для информирования ваших действий другим участникам дорожного движения, а в других - включать сигнал ЗАПРЕЩЕНО, если это может вводить их в заблуждение ! Я кстати приводил цитаты из ПДД. Но вы их видимо пропустили ? Та я то читав. І яким же чином , і про що я проінформую інших учасників ввімкнувши тут покажчик повороту ? І якщо я їду з вимкненим покажчиком , то куди я можу ще їхати окрім як не по головній ? Який сенс у вмиканні покажчика у данному випадку ? 44 хвилини тому, tayatlas сказав: И скажите пожалуйста, на каком основании вы решили, что на РАЗНЫХ по конфигурации перекрестках сигналы должны включаться одинаково ? Вы же не едете на всех перекрестках всегда прямо (или всегда направо, или всегда налево... не суть) - то почему тогда вы считаете, что независимо от развязки вы всегда должны подавать одни и теже сигналы ? Приведіть приклад , бо я не зрозумів хід вашої думки. Змінено 22 серпня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 22 часа назад, andrey_ka сказал: І якщо я їду з вимкненим покажчиком , то куди я можу ще їхати окрім як не по головній ? Який сенс у вмиканні покажчика у данному випадку ? Ну на этой схеме я вижу два возможных направления движения: условно налево-прямо и условно направо-обратно. При этом в обоих случаях включение сигнала соответствующего поворота значительно облегчает едущим сзади водителям понимание ваших действий. Ведь если вы едете налево - скорее всего скорость вы снижать не будете, а если направо - скорость вы будете снижать значительно - и это, в свою очередь, помогает едущим сзади выбрать оптимальную безопасную дистанцию для каждого случая ! В правилах нигде не прописано, что едущим по главной дороге разрешается НЕ включать поворотники. И как задняя машина должна угадать ход ваших мыслей ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 33 хвилини тому, tayatlas сказав: Ну на этой схеме я вижу два возможных направления движения: условно налево-прямо и условно направо-обратно. При этом в обоих случаях включение сигнала соответствующего поворота значительно облегчает едущим сзади водителям понимание ваших действий. Ведь если вы едете налево - скорее всего скорость вы снижать не будете, а если направо - скорость вы будете снижать значительно - и это, в свою очередь, помогает едущим сзади выбрать оптимальную безопасную дистанцию для каждого случая ! Я ж ясно написав , я їду прямо , нікуди не звертаю , щвидкість не міняю , покажчики не вмикаю. Як я цим можу ввести в оману оточуючих мене водіїв? Як це може ускладнити їм життя на дорозі ? 37 хвилин тому, tayatlas сказав: В правилах нигде не прописано, что едущим по главной дороге разрешается НЕ включать поворотники. И как задняя машина должна угадать ход ваших мыслей ? Водій позадуїдучої автівки не повинен гадати про хід моїх думок , він не Ванга. Він керується , що моя автівка йому показує стоп-сигналами та поворотниками , все. У цьому випадку , це вигин дороги , тут немає повороту , мається на увазі чіткого повороту. І достеменно незрозуміло , коли водій починає поворот і коли закінчує. Тому тут немає ніякого сенсу вмикати покажчик повороту. Спробуйте пояснити навіщо зробили дві конфігурації табличок , як на малюнку 2 та 3 ? За вашою логікою повинна бути лише одна табличка , як на малюнку 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2 години тому, tayatlas сказав: В правилах нигде не прописано, что едущим по главной дороге разрешается НЕ включать поворотники. Точно ? А якщо ви вї'жджаєте на перехресття з круговим рухом і при тому стоїть знак , що круговий рух це головна ? Якщо взяти та скласти чотири таблички з малюнку 3 , що ми побачимо , правильно перехресття з круговим рухом де круг головна. Ви коли їдете по такому колу також вмикаєте покажчик повороту, чи тільки тоді коли з'їжджаєте з нього ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 23 хвилини тому, andrey_ka сказав: Ви коли їдете по такому колу також вмикаєте покажчик повороту Так, лівий 23 хвилини тому, andrey_ka сказав: коли з'їжджаєте з нього ? Так, правий Трохи підбішують ті, хо їздить по колу без ввімкненого поворотника - невідомо, куди він їде, доводиться чекати, доки він зовсім з'їде з кола. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 19 хвилин тому, vadimv сказав: Так, лівий В цьому немає сенсу ІМХО. Ось тут почитайте , тут вже не тільки просто роз'яснення , а і судові рішення , що це помилка. zaxid.net/povorotnik_na_perehresti_z_krugovim_ruhom_yakiy_i_koli_potribno_vmikati_n1533514 24 хвилини тому, vadimv сказав: Трохи підбішують ті, хо їздить по колу без ввімкненого поворотника - невідомо, куди він їде, доводиться чекати, доки він зовсім з'їде з кола. І куди вони можуть їхати , окрім як по колу ? Ви ж коли їдете по головній , прямо , нічого не вмикаєте , а тут просто головна замкнена в коло. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 6 часов назад, vadimv сказал: ті, хо їздить по колу без ввімкненого поворотника - невідомо, куди він їде, доводиться чекати, доки він зовсім з'їде з кола. Як це - невідомо? Якщо він показує лівий поворот, то він хоче з'їхати на внутрішню смугу кола, якщо правий - то на зовнішню, чи з'їхати з кола зовсім. якщо ничого не показує, то він хоче далі їхати по колу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 1 час назад, vovova сказал: Як це - невідомо? Якщо він показує лівий поворот, то він хоче з'їхати на внутрішню смугу кола, якщо правий - то на зовнішню, чи з'їхати з кола зовсім. якщо ничого не показує, то він хоче далі їхати по колу. Рекомендую посетить славный город под названием Кривой Рог)), и протестировать кольцевое движение на "том самом" 95 квартале) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 10 годин тому, andrey_ka сказав: У цьому випадку , це вигин дороги , тут немає повороту , мається на увазі чіткого повороту. А що таке "чіткий поворот"? Ви плутаєте перехрестя(!!!) і дорогу на кривій в плані. Змінено 24 серпня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 1 час назад, DimaF сказал: Рекомендую посетить славный город под названием Кривой Рог)), и протестировать кольцевое движение на "том самом" 95 квартале) А що не так з цім колом? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 11 годин тому, andrey_ka сказав: тут немає ніякого сенсу вмикати покажчик повороту Тобто, пропонується на кожному(!) перехресті зі зміною напрямку ГД окремо визначати сенс - вмикати поворотник, чи ні!? 😌 Запропонуєте алгоритм цього визначення? А ще краще - проєкт зміни пункту ПДРУ... Прихований текст 9.2. "б" Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку перед поворотом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 8 годин тому, andrey_ka сказав: Ось тут почитайте , тут вже не тільки просто роз'яснення , а і судові рішення , що це помилка Прочитайте уважніше: "водії отримали штрафи поліції за те, що не увімкнули покажчики повороту лівого напрямку", але їх виправдали, бо це було "при в’їзді на перехрестя з круговим рухом", бо перед колом альтернативного шляху немає (ні наліво, ні направо) і це прописано в "10.4 ... крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух", а ось у колі альтернатива з'являється: можна з'їхати направо, а можна продовжити рух, і не факт що суддя на той раз виправдає. Вмикати поворотник не помилка як і невиконання маневру з поворотником (ну передумав), помилка якщо не увімкнути перед маневром, або виконати маневр протилежний поворотнику (з лівим повернути направо, чи з правим виконати лівий розворот) Змінено 24 серпня користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 22.08.2024 в 22:47, andrey_ka сказав: І яким же чином , і про що я проінформую інших учасників ввімкнувши тут покажчик повороту ? Проінформуєте, що не маєте наміру рухатись прямо - на тротуар! І зустрічні можуть розвертатися... Змінено 24 серпня користувачем i.may 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 9 годин тому, andrey_ka сказав: В цьому немає сенсу ІМХО. Я тут кожного дня їзжу по колах (вони тут всюди) і кожного разу бачу сенс - він в тому, що якщо я стою на в'їзді в коло, і по ньому рухається машина з увімкненим лівим поворотником - то це сигналізує про намір продовжувати рух по колу, а правий поворотник - намір з'їхати в найближчий виїзд. А от рух без поворотника взагалі не дає мені жодної інформації про наміри іншої сторони. Відповідно мені доводиться чекати, поки машина проїде. А коли я вже їду по колу, то я бачу десятки очей людей, які дивляться на мене і питають "Куди ти сцуко їдеш?" і маючи совість і емпатію до них я вмикаю відповідний поворотник, щоб дати їм інформацію про свої наміри. Щоб вони могли почати рух, не чекаючи, поки я проїду мимо, бо в міському темпі це ду-у-же довго. І до кожного кола стоять довгі черги. 9 годин тому, andrey_ka сказав: І куди вони можуть їхати , окрім як по колу ? 1. Далі по колу. 2. В найближчий виїзд з кола. І поки вони не проїдуть мимо, висовуватися на коло ніяк не можна - бо можуть в'їхати в бочину і будуть не при ділах, а ти будеш винуватий. І так втрачається купа зайвого часу. Звісно я нікуди не поспішаю, але так може пройти надцять хвилин тільки на одному перехресті, бо рух тут дуже інтенсивний. 9 годин тому, andrey_ka сказав: Ви ж коли їдете по головній , прямо , нічого не вмикаєте , а тут просто головна замкнена в коло. Якщо відволіктися від ПДР і згадати геометрію, то пряма і коло - це трохи різні фігури ) 3 години тому, vovova сказав: якщо ничого не показує, то він хоче далі їхати по колу. Ви б знали, скльки тут їздунів, які з'їзжають з кола, не вмикаючи правого поворотника ) Десь 80-90% )) Змінено 24 серпня користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 3 години тому, i.may сказав: А що таке "чіткий поворот"? Ви плутаєте перехрестя(!!!) і дорогу на кривій в плані. Це коли перед перехресттям стоїть знак , як на малюнку 2. Подивіться уважно на малюнок 3 . Коли ви , наприклад хочете з'їхати з головної (прямо) на другорядну , ви якби вже почали повертати (ніс вашого авто вже дивиться в ліву сторону) і тому , щоб з'їхати вам потрібно зробити маневр повороту і тому ви вмикаєте покажчик. А коли чіткий поворот (малюнок 2) ви не змінюєте положення вашого авто і просто їдете прямо. 3 години тому, i.may сказав: Тобто, пропонується на кожному(!) перехресті зі зміною напрямку ГД окремо визначати сенс - вмикати поворотник, чи ні!? 😌 Запропонуєте алгоритм цього визначення? А ще краще - проєкт зміни пункту ПДРУ... Ні , потрібно дивитись на знаки. Ви , коли їдете по трасі яка має плавний вигин і бачите купу ось таких знаків ви що , їдете з постійно вімкненим (лівим , правим) покажчиком повороту? Змінено 24 серпня користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 33 хвилини тому, normal сказав: Прочитайте уважніше: "водії отримали штрафи поліції за те, що не увімкнули покажчики повороту лівого напрямку", але їх виправдали, бо це було "при в’їзді на перехрестя з круговим рухом", бо перед колом альтернативного шляху немає (ні наліво, ні направо) і це прописано в "10.4 ... крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в'їзду на перехрестя, де організовано круговий рух", а ось у колі альтернатива з'являється: можна з'їхати направо, а можна продовжити рух, і не факт що суддя на той раз виправдає. Вмикати поворотник не помилка, помилка якщо не ввімкнути перед маневром, або виконати маневр протилежний поворотнику (з лівим повернути направо, чи з правим виконати лівий розворот) Точно немає ? А поворот направо , це не альтернатива? То коли вї'жджаєте на перехресття не треба вмикати , а коли вже вїхали то треба ввімкнути лівий і пиляти по колу , правильно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 1 час назад, vovova сказал: А що не так з цім колом? Там немае часу вмикати поворотники) Та и бес толку) Змінено 24 серпня користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) 45 хвилин тому, andrey_ka сказав: Ви , коли їдете по трасі яка має плавний вигин і бачите купу ось таких знаків ви що , їдете з постійно вімненим (лівим , правим) покажчиком повороту? Я вище написав - НЕ плутайте зміну напрямку ГД на перехресті з кривою в плані... Так, ПДР (як і міжнародна Конвенція, якій вони мають відповідати) не прописують усіх нюансів. Була спроба в 2016 (Проект Закону про дорожній рух та його безпеку) написати Правила для дурнів, з розжовуванням усіх дрібниць доктрини. Там було так Цитата Сигнал покажчиками повороту або рукою не подається (якщо це не пов’язано з перестроюванням на іншу смугу руху чи ряд) перед поворотом на заокругленні дороги (рух по кривій в плані), зокрема, на ділянках доріг, позначених дорожніми знаками 1.1 "Небезпечний поворот праворуч", 1.2 " Небезпечний поворот ліворуч", 1.3.1 і 1.3.2 "Декілька поворотів" (додаток 3), та в інших випадках, коли рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини або засобами регулювання дорожнього руху. Виділене, в т.ч. і по мому наполяганню, прибрали, але усе пішло під сукно, нажаль. Нікому це не потрібно. Перед цим в 2011 теж не прийняли розроблені нові ПДР. Один замміністра ВС сказав - Навіщо? Їх все одно ніхто не читає! Хоча по мої відчуттям - побоялися, не хотіли "дражнити гусів" - там були жорсткі "поліцайські штучки"... Отак і жиємо, натягаючи кожний свою сову на глобус. Змінено 24 серпня користувачем i.may Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 24 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 31 хвилину тому, vadimv сказав: 1. Далі по колу. 2. В найближчий віїзд з кола. І поки вони не прохдуть мимо, висовуватися на коло ніяк не можна - бо можуть в'їхати в бочину і будуть не при ділах, а ти будеш винуватий. І так втрачається купа зайвого часу. Звісно я нікуди не поспішаю, але так може пройти надцять хвилин тільки на одному перехресті, бо рух тут дуже інтенсивний. Автівка вї'жджає на коло нічого не вмикає і рухається по колу , ви чекаєте доки вона проїде. Автівка вї'жджає на коло вмикає лівий покажчик і рухається по колу , ви чекаєте доки вона проїде. З боку автівки абсолютно нелогічно вмикати лівий покажчик повороту , у неї немає альтернативи окрім як рухатись по колу. 39 хвилин тому, vadimv сказав: Щоб вони могли почати рух, не чекаючи, поки я проїду мимо, бо в міському темпі це ду-у-же довго. І до кожного кола стоять довгі черги. Щоб вони почали рух не чекаючи , вони повинні побачити на вашій автівці ввімкнений правий покажчик повороту і ніяк інакше . Лівий покажчик не дає вам абсолютно ніякої інформації , що він є , що його немає ви всеодно чекаєте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 19 хвилин тому, andrey_ka сказав: Точно немає ? А поворот направо , це не альтернатива? Точно, там заборонений поворот наліво чи розворот, тому спочатку обидва їдуть направо у одну і туж крайню праву кругову смугу, причому обидва можуть не вмикати поворотники і синій пропускає жовтого, а вже у колі жовтий вмикає правий поворот і з'їзджає з кола, а синій може наматувать круги по колу скільки хоче з любим поворотником, але перед з'їздом теж повинен включити правий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня 4 хвилини тому, andrey_ka сказав: Лівий покажчик не дає вам абсолютно ніякої інформації , що він є , що його немає ви всеодно чекаєте. Він дає інформацію "чувак, мені точно треба далі, я не збираюся з'їхати направо, недоїзжаючи до тебе і не вмикаючи правий поворотник, як це роблять інші бовдури" ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
i.may Опубліковано: 24 серпня Поділитись Опубліковано: 24 серпня (змінено) У зв'язку з тим, що, як і завжди, сабж скотився на круговий рух 🙃 та "а якщо метеорит" - резюме: Дівчина, однозначно, порушила п.9.2."б" і екзаменатор правий. І ніякі аргументи, притомні, цьому не заперечать! Змінено 24 серпня користувачем i.may 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз