igorrius Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 51 минуту назад, Елена Полтава сказал: Все я правильно поняла . Выше сбросила скрин . навряд они хотят испортить Вам фасад счетчиком , наверняка они соглясятся повесить счетчик на столб . Всегда можно найти разумное решение , которое устроит все стороны 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 23 минуты назад, МакДо сказал: В київській області, принаймні в моєму районі, лічильники на опорах вже з 10 років. Крадені лічильники нікому не потрібні. Пломби не зривають, живу в полі. А якщо зірвали - дзвінок в ДТЕК і приїжджають пломбувати. Не все живут в поле в Киевской области . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2 години тому, Dmode сказав: На таких борців за примарне "право безоблікового споживання" треба одразу покладати обов'язки зняття показників та обліку споживання та втрат всього товариства, збір коштів та розрахунків з постачальником. Тоді дуже швидко прийде витверезіння від поточної інфантильної позиції. І дії осіб, що намагаються навести лад в електрогосподарстві стануть одразу зрозумілими і достойними поваги та вдячності за те, що хтось це робить. не стануть ці дії "зрозумілими і достойними поваги та вдячності" бо завжди знайдуться "подружки Наблюдателя"...10 років тому по молодості / по дурості ініциативна група зробила намагання навести лад в СТ з електрикою, бо газу нема і дуже часто не було і електрики, ніякі уговори, факти не діяли, а потім коли якось домовились то почався збір грошей і люди просто зникли (( тому читаю тему як Déjà Vu...пряником не вийшло, довелось застосувати кнут...через пару років майже всі СТ зробили теж саме, що і ми деякі " подружки Наблюдателя" зі мною не розмовляють і досі🤣 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 1 година тому, Елена Полтава сказав: А кто будет нести ответственность за сохранность счетчика и сохранность пломб , если его вынести на фасад? Це питання взаємовідносин ОСР та споживача. Вивчайте договір з вашим ОСР. 1 година тому, Елена Полтава сказав: Лайтовые ? Саме так, лайтові. На такі умови ідуть у якості винятків, якщо власник надає ключі від ділянки, і персонал ОСР за допомогою них має безперешкодний доступ до лічильника у любий час. А загалом якщо доступу до ділянки немає, або ОСР не збирається бавитись з купою ключів від чужих ділянок, то лічильник виноситься на опору за межами ділянки, до якої є доступ в любий час. На даний момент це загальноприйнята практика. Змінено 18 серпня користувачем Dmode 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 8 минут назад, Dmode сказал: Це питання взаємовідносин ОСР та споживача. Вивчайте договір з вашим ОСР. Саме так, лайтові. На такі умови ідуть у якості винятків, якщо власник надає ключі від ділянки, і персонал ОСР за допомогою них має безперешкодний доступ до лічильника у любий час. А загалом якщо доступу до ділянки немає, або ОСР не збирається бавитись з купою ключів від чужих ділянок, то лічильник виноситься на опору за межами ділянки, до якої є доступ в любий час. На даний момент це загальноприйнята практика. Ага . Я разбежалась давать ключи от участка и дома кому попало . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня С такими "имею право" поступают проще. Два варианта: 1 обрезать совсем электрику с формулировкой "не допуск к прибору учета" 2. От столба обрезается провод, ставится другой счётчик. К не у уже тот конец, который идёт в дом. Все. Учёт идёт по внешнему счётчику. Внутренний висит для красоты 6 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 5 минут назад, Dendnepr сказал: С такими "имею право" поступают проще. Два варианта: 1 обрезать совсем электрику с формулировкой "не допуск к прибору учета" 2. От столба обрезается провод, ставится другой счётчик. К не у уже тот конец, который идёт в дом. Все. Учёт идёт по внешнему счётчику. Внутренний висит для красоты Таким шустрым тоже может ответка прилететь - например , в виде проверки налоговой и огромных штрафов за то , что взносы принимаются не на расчетный счет , а в кассу без кассового аппарата . Достаточно одного телефонного звонка . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 39 хвилин тому, Елена Полтава сказав: Ага . Я разбежалась давать ключи от участка и дома кому попало . Тут вас розумію, бо сам не дав би ключі від ділянки. Та і мало який ОСР погодиться бавитись з чужими ключами. Тому і є загальноприйнятою в СТ практикою винос приладу обліку саме на опори, а не на фасад. 22 хвилини тому, Елена Полтава сказав: Таким шустрым тоже может ответка прилететь - например , в виде проверки налоговой и огромных штрафов за то , что взносы принимаются не на расчетный счет , а в кассу без кассового аппарата . Достаточно одного телефонного звонка . Це дитяча позиція на кшталт "назло бабці відморожу собі вуха". Всі кошти СТ є внесками його членів. Всі витрати СТ теж розподіляються між членами, адже кошти не з'являються з повітря. Якщо контролюючий орган накладе штраф, для його сплати доведеться скинутися всім членам СТ, тобто і вам також. Ймовірно, інші члени СТ щиро "подякують" вам за це. Змінено 18 серпня користувачем Dmode 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 3 минуты назад, Dmode сказал: Тут вас розумію, бо сам не дав би ключі від ділянки. Та і мало який ОСР погодиться бавитись з чужими ключами. Тому і є загальноприйнятою в СТ практикою винос приладу обліку саме на опори, а не на фасад. Це дитяча позиція на кшталт "назло бабці відморожу собі вуха". Всі кошти СТ є внесками його членів. Всі витрати СТ теж розподіляються між членами, адже кошти не з'являються з повітря. Якщо контролюючий орган накладе штраф, для його сплати доведеться скинутися всім членам СТ, тобто і вам також. Ймовірно, інші члени СТ щиро подякують вам за це. 3 минуты назад, Dmode сказал: Тут вас розумію, бо сам не дав би ключі від ділянки. Та і мало який ОСР погодиться бавитись з чужими ключами. Тому і є загальноприйнятою в СТ практикою винос приладу обліку саме на опори, а не на фасад. Це дитяча позиція на кшталт "назло бабці відморожу собі вуха". Всі кошти СТ є внесками його членів. Всі витрати СТ теж розподіляються між членами, адже кошти не з'являються з повітря. Якщо контролюючий орган накладе штраф, для його сплати доведеться скинутися всім членам СТ, тобто і вам також. Ймовірно, інші члени СТ щиро подякують вам за це. Ничего . Зато в следующий раз хорошенько подумают , кому стоит отрезать свет , а кому не стоит . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 1 хвилину тому, Елена Полтава сказав: Ничего . Зато в следующий раз хорошенько подумают , кому стоит отрезать свет , а кому не стоит . Це теж дитяча позиція. Закінчиться тим, що в СТ придбають РРО або відкриють рахунок, а ви будете без світла. При цьому всі сусіди будуть вас вважати особливо обдарованою. 3 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 16 хвилин тому, Dmode сказав: Це теж дитяча позиція. Закінчиться тим, що в СТ придбають РРО або відкриють рахунок, а ви будете без світла. При цьому всі сусіди будуть вас вважати особливо обдарованою. У Олени стала позиція. Вона прийшла сюди заручитися підтримкою, а отримала зворотнє. Не бачу сенсу щось доводити, коли тема вже на дві сторінки, а возик й нині там. 4 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 1 час назад, Елена Полтава сказал: Таким шустрым тоже может ответка прилететь - например , в виде проверки налоговой и огромных штрафов за то , что взносы принимаются не на расчетный счет , а в кассу без кассового аппарата . Достаточно одного телефонного звонка . а Вы хотели бы заниматься сбором средств и оплатой за электроэнергию ? сдела ли бы как правильно . Взялись бы ? 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) . Змінено 18 серпня користувачем Елена Полтава Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 5 часов назад, Dmode сказал: Це теж дитяча позиція. Закінчиться тим, що в СТ придбають РРО або відкриють рахунок, а ви будете без світла. При цьому всі сусіди будуть вас вважати особливо обдарованою. Пока особо одаренным есть наш активист . По той простой причине , что его никто не уполномачивал решать вопрос с выносом счетчиков . Он не председатель и даже не член правления - такой же дачник , как и я и как все остальные . По вашей логике ваш сосед может к вам завтра прийти и потребовать перенести дом на 20 метров влево , потому что это требование кооператива , которое нигде не зафиксировано . У нас садовое товарищество , а не фамильное имение активиста . Для СТ существуют определенные правила , а не так , что кому-то захотелось , и он пошел раздавать указания соседям на свое усмотрение . Змінено 18 серпня користувачем Елена Полтава Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 4 часа назад, igorrius сказал: а Вы хотели бы заниматься сбором средств и оплатой за электроэнергию ? сдела ли бы как правильно . Взялись бы ? В нашем гадюшнике - нет , не хочу . Как правильно - я знаю , я главбух с 30летним стажем . Но в нашем гадюшнике не хочу . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня Так а в чем проблема, кроме " имею право"? Вам есть, что скрывать? 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 5 минут назад, Dendnepr сказал: Так а в чем проблема, кроме " имею право"? Вам есть, что скрывать? А то ! У меня множество тайн . Начиная от личной жизни и заканчивая профессиональными секретами . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 1 час назад, Dendnepr сказал: Так а в чем проблема, кроме " имею право"? Вам есть, что скрывать? Вы правда хотите знать , в чем проблема ? Вот зря вы это спросили . Я вам сейчас расскажу , в чем проблема . 1) СТ это не фамильное имение условного активиста . В СТ любое решение , касающиеся людей в количестве более 1 человека , оформляется протоколом общего собрания при наличии кворума согласно закона "О кооперации" , а не решением какого-то Васи . У нас такого протокола нет и собрания по этому поводу не было 2) Когда Этот Вася , решивший , что СТ это его фамильное имение , заявляет , что "Лена, зачем кооперативу проблемные соседи?Я наверное поставлю вопрос ребром: или вы выполняете требования кооператива, или кооператив будет вынужден принять меры.Я разводить нормы, выискивать лазейки не буду!Я всем хочу сказать, к чему эти ссылки на законы и нормы? Ну вот к чему?" . Понимаете , в чем дело ? Васе закон не указ . Он нормы и законы выискивать не хочет , потому что ему так приспичило . И это он уже поменял посты , вчера там было гораздо круче , были угрозы лично мне . Это ненормально . 3) Я не готова по свистку соседа тратить деньги на вынос счетчика , а это 2,5 - 3 тысячи грн . У меня были другие планы на эти деньги . Я только неделю назад 1,5 тыщи на ремонт трансформатора сдала . 4) Этот Вася не член правления и не председатель СТ , он такой же дачник , как и все , и не имеет права требовать чего-либо от других дачников . 5) У меня родители - пенсионеры , в частности , слепая мать с раком . Что требует немалых затрат . 6 ) У меня дочь с психиатрическим диагнозом , что , в свою очередь , подразумевает материальные и психологические ... мммм... затраты . Надеюсь , этого достаточно , или еще подробней рассказать ? Не стесняйтесь , я расскажу . Бля , я просила лишь ссылки на законодательство или на предидущие темы , а получила .... Змінено 18 серпня користувачем Елена Полтава 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 32 минуты назад, Елена Полтава сказал: Вы правда хотите знать , в чем проблема ? Вот зря вы это спросили . Я вам сейчас расскажу , в чем проблема . 1) СТ это не фамильное имение условного активиста . В СТ любое решение , касающиеся людей в количестве более 1 человека , оформляется протоколом общего собрания при наличии кворума согласно закона "О кооперации" , а не решением какого-то Васи . У нас такого протокола нет и собрания по этому поводу не было 2) Когда Этот Вася , решивший , что СТ это его фамильное имение , заявляет , что "Лена, зачем кооперативу проблемные соседи?Я наверное поставлю вопрос ребром: или вы выполняете требования кооператива, или кооператив будет вынужден принять меры.Я разводить нормы, выискивать лазейки не буду!Я всем хочу сказать, к чему эти ссылки на законы и нормы? Ну вот к чему?" . Понимаете , в чем дело ? Васе закон не указ . Он нормы и законы выискивать не хочет , потому что ему так приспичило . И это он уже поменял посты , вчера там было гораздо круче , были угрозы лично мне . Это ненормально . 3) Я не готова по свистку соседа тратить деньги на вынос счетчика , а это 2,5 - 3 тысячи грн . У меня были другие планы на эти деньги . Я только неделю назад 1,5 тыщи на ремонт трансформатора сдала . 4) Этот Вася не член правления и не председатель СТ , он такой же дачник , как и все , и не имеет права требовать чего-либо от других дачников . 5) У меня родители - пенсионеры , в частности , слепая мать с раком . Что требует немалых затрат . 6 ) У меня дочь с психиатрическим диагнозом , что , в свою очередь , подразумевает материальные и психологические ... мммм... затраты . Надеюсь , этого достаточно , или еще подробней рассказать ? Не стесняйтесь , я расскажу . Бля , я просила лишь ссылки на законодательство или на предидущие темы , а получила .... то есть проблема в том , что не по форме Вас попросили перенести счетчик . Вот принесут Вам бумагу с подписями , по форме , все как Вам нужно - Вы тут же перенесете счетчик . дело в том , что не верно были выполнены все формальности , верно ? Змінено 18 серпня користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 3 минуты назад, igorrius сказал: то есть проблема в том , что не по форме Вас попросили перенести счетчик . Вот принесут Вам бумагу с подписями , по форме , все как Вам нужно - Вы тут же перенесете счетчик . дело в том , что не верно были выполнены все формальности , верно ? Не только . По правилам и по закону в садовых домиках счетчик РЕКОМЕНДУЕТСЯ выносить на фасад . То есть , это не есть обязательным . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 14 минут назад, igorrius сказал: то есть проблема в том , что не по форме Вас попросили перенести счетчик . Вот принесут Вам бумагу с подписями , по форме , все как Вам нужно - Вы тут же перенесете счетчик . дело в том , что не верно были выполнены все формальности , верно ? Вы ссылки на законодательство по данному вопросу дать можете ? Или так , поговорить ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 13 минут назад, Елена Полтава сказал: Не только . По правилам и по закону в садовых домиках счетчик РЕКОМЕНДУЕТСЯ выносить на фасад . То есть , это не есть обязательным . наверное никто с Вами там бодаться на будет , повесят Вам на столб счетчик , и будут по нему Вам насчитывать . А тот что в доме - для красоты останется Змінено 18 серпня користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 6 минут назад, igorrius сказал: наверное никто с Вами там бодаться на будет , повесят Вам на столб счетчик , и будут по нему Вам насчитывать . А тот что в доме - для красоты останется Вы ссылки на законодательство по данному вопросу дать можете ? Или так , поговорить ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня Только что, Елена Полтава сказал: Вы ссылки на законодательство по данному вопросу дать можете ? Или так , поговорить ? Вы о чем ? Второй счетчик вне Вашего участка могут установить без Вашего согласия , это никоим образом Ваши права не заденет 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена Полтава Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 5 минут назад, igorrius сказал: Вы о чем ? Второй счетчик вне Вашего участка могут установить без Вашего согласия , это никоим образом Ваши права не заденет Я о законодательстве . Ссылки будут ? На основании какого закона меня отключат и что-то там куда-то переподключат ? Змінено 18 серпня користувачем Елена Полтава Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз