AlexRS4 Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня (змінено) Всім добра. У мене є дуже "оригінальна і нова тема "😁😄, яку мабуть вже 100 разів обговорювали, але не знайшов. Порекомендуйте (запропонуйте-продайте), будь ласка, хто в темі обладнання для накопичення та живлення будинку з середньою потребою 300 - 500Вт /год., щоб можно було комфортно пережити без електрики приблизно добу . Максимальна потужність - у кавоварки, десь 2кВт. Індукція та інше набагато менше, і "все й одразу" не включається. Хотілось би купити "робочого середнячка". Не Майбах, але і не ....( підставити хто що вважає як "авто не дуже") Генератори та інвертор 2кВт + акумулятора 140А є, працює. В іншій темі поважні форумчанам переконали, що треба "жити краще ". Виник само собою ряд питання. Яку систему обрати? 12V? 24V? 48V? Купити готові вироблені в умовах заводу акумулятори, чи самому зібрати (не дуже дивлюсь на цей варіант, бо не хочу його збирати нічого в цьому не розуміючи) Краще 1 акумулятор на 200(300)А, чи 2(3)*100А? І т.д. Згодом, коли ( а не якщо) в Харкові буде спокійно - докуплю панелей 5-10 кВт. Зелений тариф не планую. Бюджет - по потребі на "гарного твердого середнячка". З гарантією в Україні. На Аліекспресі купувати не хочу і не буду. В мене з ними якось "не срослось", все викинув що купив через тиждень. Добре що якісь електричні дрібниці. Дякую. Змінено 19 серпня користувачем irina1969 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 1 годину тому, AlexRS4 сказав: Всім добра. У мене є дуже "оригінальна і нова тема "😁😄, яку мабуть вже 100 разів обговорювали, але не знайшов. Порекомендуйте (запропонуйте-продайте), будь ласка, хто в темі обладнання для накопичення та живлення будинку з середньою потребою 300 - 500Вт /год., щоб можно було комфортно пережити без електрики приблизно добу . Максимальна потужність - у кавоварки, десь 2кВт. Індукція та інше набагато менше, і "все й одразу" не включається. Хотілось би купити "робочого середнячка". Не Майбах, але і не ....( підставити хто що вважає як "авто не дуже") Генератори та інвертор 2кВт + акумулятора 140А є, працює. В іншій темі поважні форумчанам переконали, що треба "жити краще ". Виник само собою ряд питання. Яку систему обрати? 12V? 24V? 48V? Купити готові вироблені в умовах заводу акумулятори, чи самому зібрати (не дуже дивлюсь на цей варіант, бо не хочу його збирати нічого в цьому не розуміючи) Краще 1 акумулятор на 200(300)А, чи 2(3)*100А? І т.д. Згодом, коли ( а не якщо) в Харкові буде спокійно - докуплю панелей 5-10 кВт. Зелений тариф не планую. Бюджет - по потребі на "гарного твердого середнячка". З гарантією в Україні. На Аліекспресі купувати не хочу і не буду. В мене з ними якось "не срослось", все викинув що купив через тиждень. Добре що якісь електричні дрібниці. Дякую. 4-6Квт інвертор + 10кВТ/год акумулятор + панелі (по бажанню) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 3 години тому, AlexRS4 сказав: Всім добра. У мене є дуже "оригінальна і нова тема "😁😄, яку мабуть вже 100 разів обговорювали, але не знайшов. Порекомендуйте (запропонуйте-продайте), будь ласка, хто в темі обладнання для накопичення та живлення будинку з середньою потребою 300 - 500Вт /год., щоб можно було комфортно пережити без електрики приблизно добу . Максимальна потужність - у кавоварки, десь 2кВт. Індукція та інше набагато менше, і "все й одразу" не включається. Хотілось би купити "робочого середнячка". Не Майбах, але і не ....( підставити хто що вважає як "авто не дуже") Генератори та інвертор 2кВт + акумулятора 140А є, працює. В іншій темі поважні форумчанам переконали, що треба "жити краще ". Виник само собою ряд питання. Яку систему обрати? 12V? 24V? 48V? Купити готові вироблені в умовах заводу акумулятори, чи самому зібрати (не дуже дивлюсь на цей варіант, бо не хочу його збирати нічого в цьому не розуміючи) Краще 1 акумулятор на 200(300)А, чи 2(3)*100А? І т.д. Згодом, коли ( а не якщо) в Харкові буде спокійно - докуплю панелей 5-10 кВт. Зелений тариф не планую. Бюджет - по потребі на "гарного твердого середнячка". З гарантією в Україні. На Аліекспресі купувати не хочу і не буду. В мене з ними якось "не срослось", все викинув що купив через тиждень. Добре що якісь електричні дрібниці. Дякую. 500 Вт це 12 кВтгод за добу не враховуючи власне споживання інвертора. А це десь 16 елементів по 230 аг. Менше ніж 48 В буде вимагати збільшення емності акумуляторів (а вони доступні?) чи підключення кількох батарей паралельно. Брати 2х100 чи 1х200 - працювати будуть +- однаково, але у 2-х батареях буде 2 БМС, 2 корпуса що в принцип повинно збільшити вартість. Але якщо нема бажання збирати самому, то мабуть доведеться брати 2-3 батареї по 5 кВт. Інвертори не беруть на алиекспресі, їх беруть на алибабе. Гарантія коштує грошей, може бути так що взяти 2 шт на алибабе щоб один був запасний буде коштувати так само як тут в Україні один. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 14 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня Дякую. 48v Що порадите по конкретних виробниках і моделях серед варіантів "гарних середнячків+"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 4 минуты назад, AlexRS4 сказал: Що порадите по конкретних виробниках і моделях серед варіантів "гарних середнячків+"? Если перетоптаться то я бы взял srne на 5 квт но вы с алишкой не дружите, там он +- 20000 грн у нас от жадности но 30+ Если надеяться на лучшее и планировать панели так что бы с подмесом и фаршем то дея с алибабы Сейчас у меня srne на 3 кВт как резерв мне его заглаза кофеварку 2 кВт тянет, индукционку с бойлером я не подключал, стиралку ради любопытства проверял Есть 4 панели летом дают 10-12 кВт*ч в сутки этого хватает на кондиционер, фильтрацию бассейна ну и мелочи в виде телика интернета, холодилтника и освещения Акб 7 кВт*ч Почитайте на досуге мою темку про него P.S. начал верить в лучшее сейчас с алибабы плывет дея на 12 кВт, но это уже не на резерв, а на компенсацию собственного потребления плюс может ЗТ если успею и смогу оформить без бегунков Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня Как серединку между первыми двумя почитайте про Люкс https://www.stroimdom.com.ua/topic/236913-invertor-luxpower-sna5000-osoblivosti-nalashtuvannya/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня (змінено) 43 хвилини тому, mib сказав: Если перетоптаться то я бы взял srne на 5 квт но вы с алишкой не дружите, там он +- 20000 грн у нас от жадности но 30+ Цікаво, чому саме SRNE, а не інші відносно недорогі інвертори PowMr, Must? SRNE на alibaba.com не продають? Змінено 14 серпня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 3 минуты назад, Mr. D сказал: Цікаво, чому саме SRNE, а не інші відносно недорогі інвертори PowMR, Must? Это завод, тоесть это не наклейка, маст вроде тоже, а все остальное это наклейки с заводов voltronik, srne и других 5 минут назад, Mr. D сказал: SRNE на alibaba.com не продають? Продают, но разница в цене не такая большая и с алика приедет быстрее, не нужно думать искать перевозчика заводить деньги и тд и тп, просто оплатил и ждешь С Дея просто есть смысл так как значительная экономия, но если SRNE из топовой линейки то тоже будет смысл, речь шла про перетоптаться и я привел пример недорогого качественного инвертора за 20к как минимум с моей колокольни и основываясь на своем опыте использования 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня (змінено) 8 хвилин тому, mib сказав: С Дея просто есть смысл так как значительная экономия, но если SRNE из топовой линейки то тоже будет смысл, речь шла про перетоптаться и я привел пример недорогого качественного инвертора за 20к как минимум с моей колокольни и основываясь на своем опыте использования Якість - складна характеристика. Наприклад, в категорії 3 kW багато інверторів значно шумлять (про що багато повідомлень на цьому форумі). SRNE теж шумить? Не зовсім розумію в чому краща якість. Скажімо, є інвертори де реле працює тільки на L провіднику, а Must вимикає й L, й N (можливо вважати, що це краще, ніж перший варіант). А що саме SRNE робить дещо по іншому? В Deye, кажуть, великі радіатори, наприклад, але це дещо інша категорія інверторів. Змінено 14 серпня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 14 минут назад, Mr. D сказал: SRNE теж шумить? После 300 ватт включается вентилятор с регулировкой оборотов, при хорошей нагрузке шумит в спальне не поставишь 15 минут назад, Mr. D сказал: Не зовсім розумію в чому краща якість. Скажімо, є інвертори де реле працює тільки на L провіднику, а Must вимикає й L, й N (можливо вважати, що це краще, ніж перший варіант). Это не понял 15 минут назад, Mr. D сказал: А що саме SRNE робить дещо по іншому? И это не понял 16 минут назад, Mr. D сказал: В Deye, кажуть, великі радіатори, наприклад, але це дещо інша категорія інверторів. Я их и описал как верх рынка для обывателя, хотя есть тот же виктрон но что бы получить все что есть в одном ящике от дея, для виктрона нужно отделтный дом построить под все девайсы которые есть в AIO 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня (змінено) 15 хвилин тому, mib сказав: Я их и описал как верх рынка для обывателя, хотя есть тот же виктрон но что бы получить все что есть в одном ящике от дея, для виктрона нужно отделтный дом построить под все девайсы которые есть в AIO Victron має дуже багато додатково обладнання, яке інтегрується в єдину систему. Є й лічильники Victron, й Smart Shunt. Можливо, встановити 4 MPPT та мати лише один інвертор. Я не впевнений, що в Deye є так багато можливостей й така ж гнучкість. Є, до речі, Victron EasySolar GX в одному ящику. Та загалом рекламою Victron не займаюсь, навіть знижку ніхто не робив на Victron. Та й Deye не дарують. ) Все це треба купити й спробувати, щоб свій досвід був (приємно здивований якістю та гнучкістю Victron VRM). ) Змінено 14 серпня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 10 минут назад, Mr. D сказал: Victron має дуже багато додатково обладнання, яке інтегрується в єдину систему. Є й лічильники Victron, й Smart Shunt. Можливо, встановити 4 MPPT та мати лише один інвертор. Я не впевнений, що в Deye є так багато можливостей й така ж гнучкість. Є, до речі, Victron EasySolar GX в одному ящику. Та загалом рекламою Victron не займаюсь, навіть знижку ніхто не робив на Victron. Та й Deye не дарують. ) Все це треба купити й спробувати, щоб свій досвід був (приємно здивований якістю та гнучкістю Victron VRM). ) Я же и говорю отделтный дом нужно для этого всего построить 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 1 час назад, AlexRS4 сказал: Що порадите по конкретних виробниках і моделях серед варіантів "гарних середнячків+"? 5 часов назад, AlexRS4 сказал: Бюджет - по потребі на "гарного твердого середнячка". З гарантією в Україні. скоріше "середнячок-" ніж "середнячок+" але я би подивився на q-power ще, це фактично voltronic (деякі моделі Must) але теоретично з українською гарантією. теоретично бо продаванська гарантія на інвертор це штука досить міфічна, вона наче як є, але сценаріїв коли вам то доможе - дуже небагато. 1 час назад, Mr. D сказал: чому саме SRNE, а не інші відносно недорогі інвертори PowMr, Must? PowerMr це відвертий хлам, Must суттєво краще, але до оригінального voltronic все-ж не дотягує. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня (змінено) 24 хвилини тому, standov сказав: теоретично бо продаванська гарантія на інвертор це штука досить міфічна, вона наче як є, але сценаріїв коли вам то доможе - дуже небагато. А якщо піти таким шляхом, які інвертори найкраще ремонтують в Україні (навіть якщо не брати офіційну гарантію або будь-яку іншу гарантію)? Пригадую, наприклад, часи, коли Samsung відмінно й швидко ремонтували в сервісних центрах, багато з яких мали статус офіційних сервісів. Щось Samsung, LG та інші корейські компанії упустили цю тему інверторів (як і японські компанії). Змінено 14 серпня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня (змінено) 7 годин тому, standov сказав: скоріше "середнячок-" ніж "середнячок+" але я б подивився на q-power ще, це фактично voltronic (деякі моделі Must) але теоретично з українською гарантією. теоретично бо продаванська гарантія на інвертор це штука досить міфічна, вона наче як є, але сценаріїв коли вам щось доможе - дуже небагато. PowerMr це відвертий мотлох, Must значно кращий, але до оригінального voltronic все-таки не дотягує. Дякую rozetka.com.ua/443620172/p443620172/ Це воно? Нормальний інвертор? Чи цей що нижче? lysoform.shop/product/gibrydnyj-invertor-5-kvt/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PerfMax http invertory&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwq_G1BhCSARIsACc 8 І приблизно такий акумулятор akumbaza.com.ua/product/akumuliator-lifepo4-48-200ah-10-kwh-felicity-lpbf-48200-h/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwq_G1BhCSARIsACc7Nxohen2puO6Bdmi kDSD Порекомендуйте, шановні, добрий акумулятор, можливо в Україні хтось є гарним виробником. Мені "не пече прямо зараз", є з чим пережити скрутні години. Змінено 15 серпня користувачем AlexRS4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня 3 часа назад, AlexRS4 сказал: І приблизно такий акумулятор Спойлер akumbaza.com.ua/product/akumuliator-lifepo4-48-200ah-10-kwh-felicity-lpbf-48200-h/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwq_G1BhCSARIsACc7Nxohen2puO6Bdmi kDSD Порекомендуйте, шановні, добрий акумулятор, можливо в Україні хтось є гарним виробником. Той АКБ, що Ви вказали - топ. Я теж запланував собі Felisity. Два. По 12,5кВт/г. А якщо Ви вже націлились на АКБ за 100кГрн, то до нього "пасує" тільки Deye. Я б в жодному разі не купляв і не робив би сам АКБ із окремих комірок + БМС, бо безбека - то наше всьо.🤷♂️ Все - IMHO. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня 3 часа назад, AlexRS4 сказал: І приблизно такий акумулятор Трохи UPD : - ще подивіться на форм-фактор АКБ зважаючи на наявність місця: на підлогу, на стіну, на стелю🙄, чи може на колесах. - з якої сторони клеми, ручки і таке інше; вага в тому числі... !це не реклама: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня 17 часов назад, AlexRS4 сказал: Порекомендуйте (запропонуйте-продайте)... Виник само собою ряд питання. Яку систему обрати? 12V? 24V? 48V? От, мені цей дядко "зайшов", взагалі в нього цікавий контент. Вважаю, що там відповіді є і для Вас. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 42 минуты назад, 90BCO сказал: Трохи UPD : - ще подивитись на форм-фактор АКБ зважаючи на наявність місця: на підлогу, на стіну, на потолок , чи може на колесах. - з якого боку клеми, ручки і таке інше; вага в тому числі... !це не реклама: Дакую. Планував напольне розміщення акумулятору та настінне для інвертору. Буде окрема нова кімната опалення опалення та інше обладнання площею 15 кв.м Місця багато, Можна в гаражі поставити( через стіну від цієї кімнати), саме там ввід від вулиці і щиток з автоматами. Доречі, а де краще? В кімнаті з опаленням , чи можно і в сухому вентильованому гаражі без опалення? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня (змінено) 1 час назад, 90BCO сказал: Тієї АКБ, що Ви вказали - топ. Я теж запланував собі Felisity. Два. По 12,5 кВт/р. А якщо Ви вже націлилися на АКБ за 100кГрн, то до нього пасує лише Deye. Я б у жодному разі не купував і не робив би сам АКБ із окремих комірок + БМС, бо безбека - то наше все.🤷♂️ Усі – IMHO. Та я вже теж дивуюсь у бік Deye, 3 фази. Я вже дивився сьогодні ті ж акумулятори що у Вас на фото. 250А і 300А. А так хотілося все купити за "недорого і гарно"😁 Змінено 15 серпня користувачем AlexRS4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня 9 минут назад, AlexRS4 сказал: Доречі, а де краще? В кімнаті з опаленням , чи можно і в сухому вентильованому гаражі без опалення? Не то что бы прям лучше но если уже речь про дея 3 фазы, то ее в гараж, а акб в доме через стену 3 фазы уже шумит, как собственно и вольтроник с срне 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня (змінено) 46 хвилин тому, AlexRS4 сказав: в гаражі LFP критичні до температури. За від'ємної температури LFP не заряджають (не рекомендовано згідно зі специфікаціями виробників LFP), якщо додатково батарею не підготувати (нагріти). Але якщо в гаражі взимку температура +15 - 20°C, то, мабуть, це й не проблема. Змінено 15 серпня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 1 час назад, mib сказал: Не те що б прям краще але якщо вже мова про дію 3 фази, то її в гараж, а акб в будинку через стіну 3 фази вже шумить, як власне і вольтронік із срне Приміщення для опалення не в основному будинку, винесено за його межі, комунікації під землею. Тому на шум інвертору можна не зважати уваги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня 1 час назад, Mr. D сказал: LFP критичні до температури. За від'ємної температури LFP не заряджають (не рекомендовано відповідно до специфікацій виробників LFP), якщо додатково батарею не підготувати (нагріти). Але якщо в гаражі взимку температура +15 - 20 ° C, то, мабуть, це не проблема. Тоді краще це все розмістити в новій кімнаті для опалення. Там йому буде і не холодно і не спекотно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRS4 Опубліковано: 15 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 15 серпня Только что, AlexRS4 сказал: Тоді краще все це розмістити в новій кімнаті для опалення. Там їм усім буде і не холодно, і не жарко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз