Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як вірно розмістити комунікації

Diesel Draft

Рекомендовані повідомлення

В 01.10.2024 в 02:06, Фрай сказал:

Цікавий у вас електрик!

А у нього є прилад аби потім підтвердити, що отого штиря на один отвір вам вистачить?

скільки разів бачив як після контрольних замірювань доводилось забивати додаткові штирі.

Він мене тільки консультував. Там грунтові води близько. Та і транформатор не далеко. Буду пробувати забивати на 6 метрів. А дальше буду визивати лабораторію на замір.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 минут назад, Diesel Draft сказал:

Він мене тільки консультував. Там грунтові води близько. Та і транформатор не далеко. Буду пробувати забивати на 6 метрів. А дальше буду визивати лабораторію на замір.

Це може бути мало. На практиці б'ється перших 3 стержня, і вимірюється опір. А потім після кожного стержня і т.д

• Лайк 1
Посилання на коментар

Краще вже труби ТП протягнути у гофрі, бо я чуть було не пробив перед самим заселенням (коли свердлив отвори під обмежувачі дверей), з кабелями ще чекаю коли миші перегризуть металорукав під стелею, але за 4 роки поки жодну не бачив

Посилання на коментар

52 хвилини тому, Diesel Draft сказав:

А хтось мав реальний доствід заміни кабелю в гофрі або трубі в будинку?

можете взяти кілька метрів гофри потрібного діаметру, жорстко закріпити на поверхні і не забути зробити хоч 1 кут 90 градусів. Потім прокласти кабель, а потім зробити 2 кута по 90 і ще раз спробувати. Я протягував кабель в існуючій в стяжці гофрі з 2 кутами по 90 градусів. Це можливо, але мені здається, що діаметр гофри там був десь 30 мм.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Diesel Draft сказав:

В трубах так , в гофрі не пробував. Треба буде , за ради цікавості спробувати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, Diesel Draft сказал:

я мав зворотній, коли я не зміг витягнути з гофри 24!мм в каркасній стіні кабель 2.5 квадрати, бо хз чого, скоріш за все десь петля виникла чи щось таке.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 годин тому, standov сказав:

бо хз чого

Бо там гофра не жорстко закріплена і при спробі витягнути , кабель впираючись в стінки вигинає її не даючи витягнути.

В такому разі гофру потрібно кріпити через кожні 50мм. , ну принаймні теоретично.

Посилання на коментар

Я купив одну трубу на пробу 17мм внітрішнього діаметру. Одножильний дріт буде важко замінити. А якщо буде 2-3 кута то я не вірю, що зможу це зробити.  

Посилання на коментар

1 година тому, Diesel Draft сказав:

Я купив одну трубу на пробу 17мм внітрішнього діаметру. Одножильний дріт буде важко замінити. А якщо буде 2-3 кута то я не вірю, що зможу це зробити.  

І як , пробували ? Чи зразу не вірите.

Приклад як воно робиться: 

Маємо ось таки підрозетник.

IMG_20200316_094600.thumb.jpg.66f91a4eb3c5a4686072aedf59d38532.jpg

Спочатку за допомогою пилосмока затягується звичайна капронова нитка , потім до цієї нитки прив`язується тросик в поліетиленові оболонці , діаметром десь 3мм. Можна ще до цієї нитки прив`язати шматок ганчірки (на фото її видно) та змочити її у будь-якому нейтральному маслі , в процесі затягування тросика ця ганчірка очистить канал від пилу та змастить стінки . що в рази полегшить затягування.

IMG_20200316_101449_1.thumb.jpg.709c54ae944d52d142b9de3ad455146e.jpg

Далі за допомогою нитки цей тросик затягується в канал.

IMG_20200316_102047.thumb.jpg.f269aba3fda589e3c34170d8ed201995.jpg

Далі до тросика прив`язується кабель (в данному випадку 3х2,5мм моноліт) і за допомогою тросика затягується в канал.

IMG_20200316_102814.thumb.jpg.f4ded53723c365047de1bb222911b865.jpg

IMG_20200316_103300.thumb.jpg.e25f84c8a650c0c983993017ce4dbb59.jpg

Ось до прикладу прохідний вимикач де сходяться три кабелі 3х1,5мм моноліт.

IMG_20210104_105548.thumb.jpg.434cc94084638e24caaadbc4c3e5fbb6.jpg

ПС.. В одному каналі не більше ніж 2 кути по 90 градусів. Труба така сама як і у вас.

Змінено користувачем andrey_ka
  • Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, andrey_ka сказал:

Приклад як воно робиться:

ЗАтягнути справді простіше ніж ВИтягнути бо коли ви затягуєте то ви дріт змочуєте в силіконі, а коли витягуєте старий то він там без силікону і в пилюці, а *заміна* передбаає все-ж обидві дії ) я коли затягував в гофру кабель (без силікону) то робив то на вулиці і розмотував гофру в струну і то бували кейси коли штатна сталька рвалася.

В 10.10.2024 в 08:18, andrey_ka сказал:

ну принаймні теоретично

теоретично, а практично є шо є )

Посилання на коментар

11 хвилин тому, standov сказав:

бо коли ви затягуєте то ви дріт змочуєте в силіконі .

Ні , з кабелем ніяких маніпуляцій не проводжу , слідкую лише щоб він ніде не перегинався.

ПС.. Якщо кабель затягується без проблем , то і витягується точно так само , я пробував.

ПСС.. А якщо використати багатожильний гнучкий кабель , так взагалі без проблем.

21 хвилину тому, standov сказав:

я коли затягував в гофру кабель (без силікону) то робив то на вулиці і розмотував гофру в струну і то бували кейси коли штатна сталька рвалася.

Мабуть ви використовували гофру не того діаметра.

Кабель в гофрі має займати не більше ніж 30-40% від внутрішього об`єму гофри.

Посилання на коментар

16 минут назад, andrey_ka сказал:

Кабель в гофрі має займати не більше ніж 30-40% від внутрішього об`єму гофри.

так, я гофру не для замінності юзав, а просто не хочу контакту кабеля безпосередньо з цементною штукатуркою (отакий таракан в голові), тому гофра була мінімальна куди влазило, щоб не штробити зайвого, 16та на 2.5 чесний ввгнг, це якщо по нормам то замало, але то "собі".

Посилання на коментар

47 хвилин тому, standov сказав:

так, я гофру не для замінності юзав, а просто не хочу контакту кабеля безпосередньо з цементною штукатуркою (отакий таракан в голові), тому гофра була мінімальна куди влазило, щоб не штробити зайвого, 16та на 2.5 чесний ввгнг, це якщо по нормам то замало, але то "собі".

Так ця вимога , мабуть ,  до змінюваності має віддалене відношення , а скоріше щоб кабель не перегрівався. Адже при прокладанні в каналах кабель не контактує зі стіновими конструкціями і як наслідок не так ефективно охолоджується.

Але  якщо для себе і точно знаєте що перевантаження не буде , то це , напевне , і не суттєво.

Посилання на коментар

А що може трапитись з кабелем у штукатурці? В батьківській хаті з 1960р вся проводка досі працює і жила з ізоляцією як нові, є проблеми тільки в коробках зі скрутками. При цьому миші прогризли навіть морозилку в холодильнику Дніпро, а голий кабель жерти так і не захтіли...

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

В 24.09.2024 в 12:23, Diesel Draft сказал:

594085079_Screenshot2024-09-24at11_47_32.thumb.png.8a5074f9bde9da96be9888a5d652d8b3.png

Чорновик трасіровки першого поверху. Другий будеменший набагато. Тут без слаботочки

Доречі хочу прокладати електрику в ПВХ трубах в стяжці. Є якісь нюанси? чи можна брати не спеціалізовані?

Это ужас! Прокладка по потолку + штробы будет минимум в 2 раза дешевле!

Посилання на коментар

В 02.10.2024 в 17:23, Diesel Draft сказал:

Вызов лаборатории стоит дороже, чем вызов специалиста, который сделает всё под ключ!

Посилання на коментар

11 часов назад, aleksey02 сказал:

Прокладка по потолку

в людини друге світло, який потолок )

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 24.09.2024 в 12:19, Diesel Draft сказал:

Чорновик трасіровки першого поверху. Другий будеменший набагато. Тут без слаботочки

але питання в іншому, в чому сакральний сенс прив'язуватися до пройомів, робите в стіні перфоратором по рівню чорного полу "проруби", і проводите через стіни, тимпаче ви все одно хочете труби, далі проруби замазуєте і заливаєте чистову підлогу. Довгі проводи то гроші, опір, витоки і тп.

Посилання на коментар

В 12.10.2024 в 02:04, aleksey02 сказал:

Это ужас! Прокладка по потолку + штробы будет минимум в 2 раза дешевле!

В мене там приточна вентиляція :) Плюс в мене друге світло. В мене до стелі 6м в половині будинку :) Я вже переробив трасу. Вона піде під сходами. Там доречі не несуча стіна. Там просто перегородка

Screenshot 2024-10-15 at 14.20.14.png

Посилання на коментар

49 минут назад, Diesel Draft сказал:

Я вже переробив трасу. Вона піде під сходами. Там доречі не несуча стіна. Там просто перегородка

А чого не так? Нашо ті загогуліни, у вас жеж не багатоповерхівка щоб отвори в несучих стінах були принципові.

image.png.79826cc003c331c514a7504d83064cd9.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 15.10.2024 в 15:12, standov сказал:

А чого не так? Нашо ті загогуліни, у вас жеж не багатоповерхівка щоб отвори в несучих стінах були принципові.

image.png.79826cc003c331c514a7504d83064cd9.png

Так тоже можна. Як на мене не сильно зменшить кількість кабелю. Просто мені більше подобається сверлити тоншу стіну :) 

Сьогодні робив підрозетники і в одній кімнаті відкрив портал в іншу кімнату.....чуток перестарався 

П.С. Маю наконечники від урагану від Реактивної пошти :)

Посилання на коментар

52 минуты назад, Diesel Draft сказал:

П.С. Маю наконечники від урагану від Реактивної пошти

арта працює! )

мені так по фото теж здалося що я вас десь бачив, можливо якісь списки топ-донатерів, за шо окремо дякую. з Павлом чи Дмитром раптом не зустрічалися в Києві? бо може десь перетиналися

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

В 16.10.2024 в 22:19, standov сказал:

арта працює! )

мені так по фото теж здалося що я вас десь бачив, можливо якісь списки топ-донатерів, за шо окремо дякую. з Павлом чи Дмитром раптом не зустрічалися в Києві? бо може десь перетиналися

Ні, я не доначу вже більше року. В менек є щось краще. В мене є 14ть 3D принтерів і ми друкуємо летальні і не дуже вироби. Я б збільшував кількість принтерів, но нема де поставити :) . А бачились ми на зустрічі в Intellias. Ми з вами спілкувались за фальш позиції.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...