yur43 Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 1 хвилину тому, Dmode сказав: Зараз в цих полях є якісь значення які не є однаковими (в мене від 0.063 Ω до 0.071 Ω). Що значать оті поля в моніторі, не зрозуміло. А в налаштуваннях можна заповнити, можна залишити нулі. Якщо з нулями, то краще вимкнути балансування нижче 3,4в. Якщо правильно налаштувати компенсацію, тоді діапазон балансування можна використати весь, з заводських трьох вольт. Такий варіант навіть дозволить перекачувати заряд з більш здорових елементів до слабших, вирівнюючи знос . Прийде час старіння цих батарей, ми прийдемо до цього. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 16 годин тому, ЯД сказав: А скажите, норм сопротивление на ячейках ? В мене отак, а чи це норм я незнаю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 10 хвилин тому, Dmode сказав: Напруга комірки напругу елемента живлення в еквівалентній схемі ми можемо заміряти при відсутності струму, або при наявності струму розрахувати по наведеній вище формулі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 17 хвилин тому, yur43 сказав: Якщо з нулями, то краще вимкнути балансування нижче 3,4в Так балансування в мене тільки від 3.45 починається. Пояснення Енді чому не варто робити це нижче є з моєї точки зору цілком логічними. 17 хвилин тому, yur43 сказав: Якщо правильно налаштувати компенсацію, тоді діапазон балансування можна використати весь, з заводських трьох вольт. Такий варіант навіть дозволить перекачувати заряд з більш здорових елементів до слабших, вирівнюючи знос . Хіба струм 1~2А, який може видати штатний балансир бмс, може якось вплинути на струми що використовуються у діапазоні роботи пологої кривої? Це ж як комар до слона. Саме тому не бачу сенсу ганяти балансир нижче напруг, на яких струм використання в рази відрізняється від струму балансування. Якщо ж думати про балансування сильно різних комірок на струмах більш співставних до струму переважного використання, то тут напевно треба брати зовнішній більш потужний балансир. Змінено 18 серпня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 15 хвилин тому, Dmode сказав: Хіба струм 1~2А, який може видати штатний балансир бмс, може якось вплинути на струми що використовуються у діапазоні роботи пологої кривої? при інтенсивному використанні цього мало, а помірне використання буде мати результат. я батареї не ганяю, вони поки в буфері на 50%. Але дизбаланс приходить і його треба виправляти. На графіку балансування з 3,4в, тобто вимкнене. За чотири дні 100А.г. роз'їхались. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 24 хвилини тому, yur43 сказав: я батареї не ганяю, вони поки в буфері на 50%. Але дизбаланс приходить і його треба виправляти. На графіку балансування з 3,4в, тобто вимкнене. За чотири дні 100А.г. роз'їхались. Розумію про що ви. Сам подібне спостерігаю, бо комірки далекі від ідеалу. Але як бачите на певному рівні може роз'їхатись а потім зібратись, при цьому напруга далека до старту балансування. Тому до балансування на рівні пологої кривої ставлюсь скептично. Якщо збирати це до купи на проміжку пологої кривої, то на піході до верху отримую повний "розковбас". Саме тому балансування має стартувати на рівнях напруги при яких струм вже падає. І має бути якийсь час насичення щоб балансир встиг відпрацювати. Змінено 18 серпня користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 16 хвилин тому, Dmode сказав: Саме тому балансування має стартувати на рівнях напруги при яких струм вже падає. для мене ідеал - безперервне балансування з рівномірним зносом елементів. У всіх є вибір. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 34 хвилини тому, yur43 сказав: для мене ідеал - безперервне балансування з рівномірним зносом елементів. Якщо є зовнішній балансир по струму балансування співставний зі струмом використання батареї, тоді цей ідеал досяжний. Якщо є лише JK бмс з їх 1-2А то це як плацебо для самозаспокоєння, яке лише призводить до прихованого розбалансування. Хоча на графіках поки не дійдеш до верхів все виглядає оманливо гарно. Мій попередній режим використання був заряд до 3.4, та балансування від 3.0. Розбаланс який виявив після понад року такого використання здивував як на верхах так і на низах. Хоча в межах 3.0-3.4 все виглядало нормально. Змінено 18 серпня користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня Зробили мені дроти, бюджет 540 грн. 2 типи клем, 16-5 та jg10-6. Кабель ПВ3 16мм2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 47 минут назад, Dmode сказал: Якщо є зовнішній балансир по струму балансування співставний зі струмом використання батареї, тоді цей ідеал досяжний. Звичайне навантаження в мене це 2-3 ноута, 1-4 монітора, світло, і сервісні дрібниці як відеонагляд, охорона, мережеве обладнання, мікросервер, старлінк. Десь 400 Вт, як що не рендерити. Це 17 А по батарейці. 2А по батарейці це 48Вт - струм споживання ніколи небуде співставним зі струмом балансування. А ще є ХХ інвертора 1А Змінено 18 серпня користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 8 хвилин тому, Enot123h сказав: струм споживання ніколи небуде співставним зі струмом балансування. Так і я ж про це. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) 3 години тому, Dmode сказав: Саме тому балансування має стартувати на рівнях напруги при яких струм вже падає. І має бути якийсь час насичення щоб балансир встиг відпрацювати. у віктрона в заводських кривих вшито 3.55 на комірку (щоб був безпечний запас до 3.65) і час насичення 1 година. Дехто каже що це мовляв зайве для lifepo4, але коли я моніторив заряд струмом 25А (0.1С), то це було замітно що на основному заряді той балансир 2А ніякий, він нічого не встигає відбалансувати від 3.45 до 3.55 навіть на нових ячейках, а от за ту 1 годину насичення на спаданні струму все нормально відбалансовується. Змінено 18 серпня користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2 години тому, Enot123h сказав: Зробили мені дроти, бюджет 540 грн. 2 типи клем, 16-5 та jg10-6. Кабель ПВ3 16мм2 Похоже на 10 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2 години тому, ЯД сказав: Похоже на 10 На проводі маркування 1х16, а накінечник 10-6 на 10 мм2, може пару дротиків відкусили? ))) Або ж то тепер такий переріз 16 що в накінечник 10 влазить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 19 хвилин тому, TaurosRMK сказав: На проводі маркування 1х16, а накінечник 10-6 на 10 мм2, може пару дротиків відкусили? ))) Або ж то тепер такий переріз 16 що в накінечник 10 влазить... Судя по обжимке, проводов в наконечнике не много, и 16 наконечник явно большой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 18 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня (змінено) Той що на 16 дорогі товсті та брендові натягувалися без люфта, бо я допомагав обжимати. За 10 продавець попередив що ці клемми йдуть із заниженним маркуванням. ЗЗЦМ наврядчи кабель дуже занижений переріз Обжали 16 а поверх ще 10 матрицею придавили для надійності. 10 матриця процентів на 40 тільки дала клещі закрити Змінено 18 серпня користувачем Enot123h 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 серпня Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2 часа назад, Enot123h сказал: Той що на 16 дорогі товсті та брендові натягувалися без люфта, бо я допомагав обжимати. За 10 продавець попередив що ці клемми йдуть із заниженним маркуванням. ЗЗЦМ наврядчи кабель дуже занижений переріз Обжали 16 а поверх ще 10 матрицею придавили для надійності. 10 матриця процентів на 40 тільки дала клещі закрити Напомните, а для чего эти кабеля? Что с чем подключать и с каким потенциальным током? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 19 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 19 серпня (змінено) 14 часов назад, mib сказал: Напомните, а для чего эти кабеля? Что с чем подключать и с каким потенциальным током? Між комірками та балансиром та прохідними клемами. 125А там буде максимум. 2 по 16 = 32мм2 повинно вистачити, бо шланги по 35 незручно у коробці гнути та укладати, та й у балансира 2 клемми на кожен дріт. Перша коробка lf230 для батька доїхала. Приємно бачити М6, бо М4 на lf105 якось хлипенько виглядають. Змінено 19 серпня користувачем Enot123h 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня Підрізав та затермоусадировав шпильки, під'єднав балансир. Отвори маленьки в ньому, саморізами на 2 прикрутити не вдалося, треба їхати у магазин дивитися що є по кріпленню. Датчики приклеїв армованим скотчем до банок. Зайві балансувальни дроти скрутив та запхав сбоку, щоб не потіряти до моменту переходу на 48В. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня Моя первая сборка с воскресенья у родителей) уже пережила (не заметила) первое отключение) Выглядит страшненько, но она в коридоре как тумбочка и ее не видно 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 50 минут назад, Enot123h сказал: Підрізав та затермоусадировав шпильки Яка вага акумулятора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 21 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 9 часов назад, Gitan сказал: Яка вага акумулятора? 28.2 кг без верхньої кришки Залишилось закріпити БМС. Кріплення плати портів з шматка гіпсокартонного профілю вирізав 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня А ніхто ще не придумав готові корпуси під такі збірки? Фактично розміри комірок відомі, можна щось спроектувати і зробити заготовки під певну кількість комірок, з потрібними отворами і тд. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня (змінено) 2 минуты назад, TaurosRMK сказал: А ніхто ще не придумав готові корпуси під такі збірки? Фактично розміри комірок відомі, можна щось спроектувати і зробити заготовки під певну кількість комірок, з потрібними отворами і тд. є на алібабі, на аліекспрес, а також виготовляють на замовлення в Україні www.alibaba.com/product-detail/YIXIANG-48-51-2V-280Ah-LiFePO4_1601123931268.html?spm=a2700.details.popular_products.16.61481507CGk3UE&fbclid=IwY2xjawEynQxleHRuA2FlbQIxMAABHQ1IGM1wcvEE4Segf9CWjKabxRDEUOkxp-e2nifyO3iPmP0VYtpPd04egQ_aem_UdSqjYGGXMVHBumFCjf0EQ www.alibaba.com/product-detail/EU-Stock-48V-Diy-Box-Kit_10000014659821.html?spm=a2700.shop_index.89.7.27ad771eoifmjZ&fbclid=IwY2xjawEynShleHRuA2FlbQIxMAABHUIXeU22vVWU-6gT6WEJcdpX7Vh-PxC4whYv3aZWJf13Akv2bYHuxaCkag_aem_nPlvueEhdrRWgJYTCk4vZA a.aliexpress.com/_EvgRJXz Змінено 21 серпня користувачем sly 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 4 хвилини тому, sly сказав: є на алібабі, на аліекспрес Я і не сумнівався що вони там є 😄 Хоча по ціннику $300+ мабуть не вписуються в рамки бютжетних збірок. У нас напевно ще дорожче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз