Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Інвертор Powmr 1.6W + lifepo4. Допомога чайнику

ПаКа

Рекомендовані повідомлення

21 час назад, newbee2020 сказал:

якщо обмежуватись світло/інтернет/котел(насоси)/ТВ-комп=холодос

В принципе это и есть моя нагрузка.2 ноута+2 светодиодные ленты+инет+насос котловой+2-3 раза в сутки запуск холодильника...Мерил ваттметром-выходило 250-270 ватт максимально(не считая стартовых токов холодильника).Инвертор сейчас такой у меня big-lavka.net.ua/ua/p2310248705-invertor-rddspon-3000w.html плюс зарядка Emerson 50А.В принципе и его хватает,но хотелось бы все в одном+солнечные панели 4 штуки...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я теж таке планував ліпити, навіть купив окремий мппт контроллер та 4 панелі. Але потім "давай по новой миша, усе хня". Тепер думаю як то все розпродати бо прийшов в точку дея + 280а. Ці всі економії на 24В виявились не економними, хоча і задачі свої виконують, нема чого жалітися 

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

24 хвилини тому, newbee2020 сказав:

Я теж таке планував ліпити, навіть купив окремий мппт контроллер та 4 панелі. Але потім "давай по новой миша, усе хня". Тепер думаю як то все розпродати бо прийшов в точку дея + 280а. Ці всі економії на 24В виявились не економними, хоча і задачі свої виконують, нема чого жалітися 

Мені здається, це достатньо поширена історія, коли починають з чогось простішого й потім починається ускладнення та збільшення можливостей.
Але не всі рішення достатньо гнучкі. Гнучкі рішення відповідно дорожчі.

Також маю й окремо комірки з NKON, й кілька вже готових 24 VDC LFP батарей та, думаю, якось це продати поки ще хоч ціну, за якою купив теоретично є можливість повернути.

Батарея на полиці не дуже вигідне рішення. А все тому, що треба було одразу починати з 48 VDC нормального виробника, але то не було обладнання, то ціни були в три рази більші.

• Лайк 1
Посилання на коментар

58 хвилин тому, newbee2020 сказав:

Тепер думаю як то все розпродати бо прийшов в точку дея + 280а

В мене все навпаки - прийшов у точку, що ДБЖ майже не використовую:

• на ноути купив нові аккуми і вони тримають 4 години (а по графікам більше не вимикали)
  • інет який потрібен цілодобово підключив напряму до окремого 12v20Ah аккума, щоб не ганяти ДБЖ заради тих 5Вт, зарядка окрема автоматична
  • світло яке потрібно тільки кілька годин вечером теж зробив напряму від окремих 12v9Ah, вистачає надовго і заряждав раз у квартал тією самою зарядкою
  • холодильник жодного разу не підключав, бо за 4 години він не розмерзається
  • котел на опалення аналогічно, вистачає роботи від мережі

ДБЖ вмикав буквально раз у 1-2 тижні: для котла тільки щоб сходити в душ, інколи підзарядити ноут чи телефон, або подивитись кіно по ТВ, все... Нерозумію навіщо ЗИМОЮ ставити 4 панелі які нічого не виробляють, щоб живити холодильник, який за 4 години не розмерзається і на вулиці мороз? 3 2022 я більше разів вмикав ДБЖ для відновлення саморозряду, ніж для реального використання...

Змінено користувачем normal
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, normal сказав:

В мене все навпаки - прийшов у точку, що ДБЖ майже не використовую:

• на ноути купив нові аккуми і вони тримають 4 години (а по графікам більше не вимикали)
  • інет який потрібен цілодобово підключив напряму до окремого 12v20Ah аккума, щоб не ганяти ДБЖ заради тих 5Вт, зарядка окрема автоматична
  • світло яке потрібно тільки кілька годин вечером теж зробив напряму від окремих 12v9Ah, вистачає надовго і заряждав раз у квартал тією самою зарядкою
  • холодильник жодного разу не підключав, бо за 4 години він не розмерзається
  • котел на опалення аналогічно, вистачає роботи від мережі

ДБЖ вмикав буквально раз у 1-2 тижні: для котла тільки щоб сходити в душ, інколи підзарядити ноут чи телефон, або подивитись кіно по ТВ, все... Нерозумію навіщо ЗИМОЮ ставити 4 панелі які нічого не виробляють, щоб живити холодильник, який за 4 години не розмерзається і на вулиці мороз? 3 2022 я більше разів вмикав ДБЖ для відновлення саморозряду, ніж для реального використання...

Щось сонячні панелі все ж будуть виробляти інколи, хоч й в разів 10 менше, ніж це було б в червні з розрахунку місячного обсягу.

А в іншому багато в чому питання лише в рівні комфорту, який споживач хотів би отримати. Комусь зручно мати звичайне освітлення в кімнатах з потужністю 30 - 50 W або користуватись автоматичними воротами, саме як автоматичними, або навіть мати можливість ввімкнути побутовий фен та мікрохвильову піч. Можливо, щось випрати тоді, коли зручно, а не тоді коли є напруга в загальній мережі. Але ж знову й в печері, кажуть, люди колись жили або ще є люди які пам'ятають свічки на якомусь салі або ще на чомусь. Та й навіщо комп'ютер, якщо є смартфон, який точно споживає менше, але ж щось подивитися на великому екрані все ж зручніше.

Комусь потрібен інвертор Deye на 12 kW в той час, коли хтось інший споживає 200 - 250 Wh. Є сім'я, яка живе в 30 квадратних метрах в чотирьох (двоє дітей) й кажуть, що все нормально, а інша сім'я з двох людей живе в приватному будинку, площа якого 250 квадратних метрів (й теж здається все нормально). Все відносно. )

Посилання на коментар

14 хвилин тому, Mr. D сказав:

Можливо, щось випрати тоді, коли зручно

Ви думаєте жінка мріє прати? Моя сказала на ті гроші (за Deye на 12 kW з ліферами) краще 5 років буде відпочивати по Єгиптах (в яких ніколи не була), все ДУЖЕ відносно... А так вона завантажує посудомийку\стіралку і не париться, коли мережа відпадає\з'являється процесс іде, там же не останній посуд і труси, щоб неможна було 4 години без них пережити...

• Лайк 1
Посилання на коментар

Незнаю чого так всі вперлись в ті 48в, а я теж починав з 24в, і ними ж наразі і закінчив 😄  Але то квартира, сонце нема куда ставити.
Еволюційно лише змігрував в три кроки:
1.  китайщина datouboss 2000W+htrc p35+2x100Ah геля (зима 22-23, досвіду небуло, хапав що міг :D) 
2. victron 24/800VA + victron bluesmart 24/16 + той самий гель (чуть зими 23 і до осені 24)
3. І наразі вже гібридний victron multiplus 24/1600/40 + lifepo4 24/230Ah (в підписі завжди є споживання в реальному часі і на вкладці advanced купа всяких графіків за тривалий час). 

Суто для тих блекаутів які в нас були то всі три пункти мені були більш ніж достатньо.

Міграція 1>2 була з причин шуму і надійності (htrc згоріло, а китайський інвертор надто шумів при чуть вищому навантаженні, а №2 були дуже тихі, що в квартирі важливо).

Міграція 2>3 була з причин зручності (вручну перемикати менш зручно чим автомат) і вмирання гелевих акумів (при одночасному значному падінні вартості lifepo4). Як побічний ефект то зараз дякуючи мультіплюсу під час відсутноті блекаутів користуюсь максимально нічним тарифом (структура споживання день-ніч змінилась з 70%/30% до 30%/70%) і щось трохи грошей зекономлю напевно, всяко краще чим би акуми просто валялися без діла.

Пралки посудомийки праски духовки і все решта - це не є таке критичне що от прям конче треба як немає електрики. А решта критично необхідного (холодильник, комп, котел, роутер, лампочки) тягнули всі мої конфігурації.

У всіх потреби звісно різні, а я дотримуюсь логіки мінімальної необхідності на випадок блекаутів.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, vovarpd сказав:

Незнаю чого так всі вперлись в ті 48в

Це просто віктрон вперся в 12 і 24, бо вони націлені на каравани, човни і тому подібне. Для домашньої ESS вища напруга краще і 48 – це макс., що проходить майже всюди як безпечна напруга.

На 48В є мільйон заводських батарей із стандартними протоколами комунікації, але на 24 нема майже нічого.

• Лайк 4
Посилання на коментар

4 години тому, volomoto сказав:

Це просто віктрон вперся в 12 і 24

віктрон не вперся, в них же повно є в лінійці 48в інверторів.  Я от на днях буду монтувати колезі в квартирі маленький multiplus 48/1600/20 :) 

По батареях згоден що заводське майже все на 48.

Але на меншу напругу в наших умовах дешевше виходить якщо самому збирати батарею.  Наприклад я собі збирав 24 з 230 банок (без мита), то воно дешевше виходить чим я зараз колезі буду збирати 48 зі 105 (з яких ще й мито заплатив).  А скласти 48 з 230-280 банок ну це вже велика ємність, великий розмір, вага, великий бюджет, далеко не у всіх є такі потреби і тут 24 інвертори IMHO дуже навіть ОК, добре коли є вибір в асортименті.  Ну це більше квартир стосується де місце обмежене і потреби менші.

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

36 хвилин тому, vovarpd сказав:

По батареях згоден що заводське майже все на 48.

Ці батареї на 48 VDC ще можливо додати до вже існуючої системи з часом та деякі (мабуть, все ж не всі) ще зрозуміють, що працюють, як одна велика батарея. )
Саме такий план на випадок, якщо все ж вимкнень не буде, а щось з батареями треба буде робити, бо, кажуть, ще треба почекати, коли ті LFP вже стануть не придатні для роботи (ще й ніхто не знає, що за тою позначкою у SoH 80%).

Заберу всі Pylontech'и в СЕС у знайомих. Багато кому ці ДБЖ системи необхідні лише на час відключень. Поки що економічного сенсу у заряджанні вночі та розряджанні вдень не дуже багато, хоча, можливо, й трохи є у разі двозонного тарифу.

Посилання на коментар

22 хвилини тому, Mr. D сказав:

Поки що економічного сенсу у заряджанні вночі та розряджанні вдень не дуже багато, хоча, можливо, й трохи є у разі двозонного тарифу.

Якщо рахувати амортизацію батарей та інвертора то може сенсу й нема, а якщо врахувати що інвертор і батарея й так купувалась під блекаут, і посуті вона тупо стоїть і ржавіє, то чого б не використати і не враховувати амортизацію. 

В мене в гаражі під квартирою є двотарифний лічильник, то тариф комерційний, там вдень щось 6+ грн, а вночі половина. Різниця більша ніж в квартирі. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

32 хвилини тому, vovarpd сказав:

Якщо рахувати амортизацію батарей та інвертора то може сенсу й нема, а якщо врахувати що інвертор і батарея й так купувалась під блекаут, і посуті вона тупо стоїть і ржавіє, то чого б не використати і не враховувати амортизацію.

Щось в цьому є. Якщо обладнання вже є, то хай вже працює. Все одно теоретично через 5 років від того його ціна значно не буде більшою, якщо сказати, що в експлуатації майже не було. Можливо, історія не така як з новими автомобілями, але час корегує деяку остаточну ціну.

До речі, так, не всі у кого бачив інвертори в приватних будинках саме на тарифі ₴4,32\2,16. Деякі КМ ще додають 20 - 25% (а, можливо, хтось й більше).

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

3 часа назад, vovarpd сказал:

Наприклад я собі збирав 24 з 230 банок (без мита), то воно дешевше виходить чим я зараз колезі буду збирати 48 зі 105 (з яких ще й мито заплатив).

Так собі порівняння. В сенсі ви його притягнули до власних умов. Бмс для 24В та 48В одна й та сама, запобіжники, клемники та інша комплектуха разом навіть з корпусом теж фактично однакові за витратами. У разі збірок з однакових комірок 48В дорожче виключно на вартість  8 зайвих комірок.

П.С.: я не знаю в кого як вимикали світло в травні-липні, але в мене неодноразово були сценарії, коли протягом доби світло сумарно було 4-5 годин з відповідно великими проміжками без світла. Мої гелєві 200Аг акб ледве витримували 6-7 годин без світла і зрозуміло не встигали заряджатись повністю. Готувати/розігрівати їжу на туристичной газовой плитці мене задовбало. Одного цього було б достатньо, щоб замислитись стосовно 48В системи з великим акб, який не доведеться здати по ціні металобрухту через рік користування як мені довелося зробити у випадку гелєвих. Я вже мовчу про кондиціонер, комп та інши може й не вкрай необхідні девайси, до яких звик і немає бажання не користуватися ними годинами.

П.П.С.: для дауншифтерів прогпоную спробувати покористуватися холодильником без резервації влітку в тому режимі що я описав вище. Слава яйцям гелєвих акб на холодильник з морозилкою вистачало.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Було таке тиждень чи два, я холодильник ставив на максимум і він цих 4-5 годин сильно гудів, але нічого критичного з продуктами не трапилось, може там вишні у морозилці трохи потекли... На ті гроші (за Deye на 12 kW з ліферами) можна багато чим пожертвувати: дивився як мільйонери у флориді в будинках по 10 лямів переживали урагани хелен та мілтон, там по кілька тижнів взагалі не було електрики, думаєте хтось купив інвертор, ліфери чи панелі? Ніфіга! Вони їздили пити кофе\їсти в забігаловки, потім викинули все з холодильника і помили його... Максимум це самий маленький генератор купляли і то, щоб рибки в акваріумі без кисню не здохли, а в нас наче в кожного другого майнінг-ферма чи дата-центр в будинку :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, normal сказал:

Було таке тиждень чи два, я холодильник ставив на максимум і він цих 4-5 годин сильно гудів, але нічого критичного з продуктами не трапилось,

У нас после летнего блекаута самым популярным сообщением было дайте номер мастера по холодилтникам, что то там у них оттаивать не успевало, мой судя по графику потребления дважды в сутки размораживается

А так апетит приходит во время еды, мне в целом и 12 вольт системы хватало 200-300 ватт она тянула, сейчас 24 вольт и летом от панелей до 300 кВт*ч в месяц приходило, немного но какая то 1000 грн экономилась

И вот 12 дея это как раз таки с подачи жены, я хотел 6 но мотивация была серьезная, я не хочу смотреть на тебя и спрашивать можно чайник включить или индукционку, ну и опять таки это будет 6-7000 квт*ч экономии в год по нынешнему тарифу уже имеет смысл

А в Египет в любом случае не пустят еще долго

Я к тому что начиналось с выживания, сейчас уже просто идет по накатанной, какая то экономия от солнца, плбс переливание ночного тарифа в дневной и уже похоже на арифметику лет за 5 это все окупить

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 годин тому, Vikctor сказав:

В сенсі ви його притягнули до власних умов.

до умов на ринку :) На нконі наприклад довго небуло 105 ячейок, а були лише 230-280-314, потім і 230 пропали. Щоб зібрати 48в, потрібно 16 комірок, будь яких. А є тільки дуже дорогі і габаритні (в квартирі це аргумент серйозний). Тобто бюджет сильно росте, а потреб в багатьох людей нехай в квартирах у такій великій ємності немає.  Тут і виручають 12-24в мультіплюси, адже функціонал повністю той самий що і в 48в :)

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

Є сенс в подовжувач на споживачів від інвертора підключати два упса (один від холодильника, інший на котел) чи бажано напряму без них?

Посилання на коментар

53 хвилини тому, ПаКа сказав:

Є сенс в подовжувач на споживачів від інвертора підключати два упса (один від холодильника, інший на котел) чи бажано напряму без них?

Ви впевнені, що ваші UPS мають Pure Sin Wave, який, можливо, потрібен вашому холодильнику та котлу?

Загалом інвертори не мають стабілізаторів напруги та є лише генераторами напруги, тому якщо UPS мають ще й стабілізатори напруги, а багато побутових UPS такі стабілізатори мають, то деяка невелика користь від того, дійсно, може бути, але за умови, що потужність споживачів відповідна та форма сигналу UPS така, з якою споживачі в змозі працювати.

Подвійне резервування саме функції ДБЖ не має сенсу в побутових сценаріях.

Посилання на коментар

Ви впевнені, що ваші UPS мають Pure Sin Wave, який, можливо, потрібен вашому холодильнику та котлу?

Вибачаюсь, не упси, а саме стабілізатори. Ось такі. Чорний під холодильник, сірий під котел. Точну потужність не пам'ятаю, скинув як приклад

Screenshot_2024-10-24-10-34-32-833-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg

Screenshot_2024-10-24-10-36-15-206-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg

Посилання на коментар

8 годин тому, mib сказав:

И вот 12 дея это как раз таки с подачи жены, я хотел 6 но мотивация была серьезная, я не хочу смотреть на тебя и спрашивать можно чайник включить или индукционку, ну и опять таки это будет 6-7000 квт*ч экономии в год по нынешнему тарифу уже имеет смысл

Для когось інвертор на 12 kW - це рік роботи й ті люди обирали рідиннопаливний генератор на час вимкнень понад 6 - 8 годин, а на ті 4 - 5 годин навіть з не дуже великим бюджетом, на мою, думку, все ж краще обирати інвертор, якусь хоча б на 1 kW батарею та таку систему, яка має змогу швидко зарядити таку батарею.

Нагрівання одного літра води електрочайником ще потребує потужності від 2 kW тільки на чайник. Та 1 kWh вистачить на 5 - 6 таких нагрівань. )
Хоч й менш безпечно, але це досить недорого можливо зробити від газового балона. Початкові інвестиції такі, що будь-хто з пенсіонерів таке може собі дозволити.

Але ж також спостерігалися деякі ускладнення зв'язку, а десь не працювали T2 станції, якими, як не дивно, ще користуються люди. Тобто це добре, коли в когось все працює, але у більшості сусідів Starlink'у немає та зв'язку немає деякий час.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, ПаКа сказав:

Вибачаюсь, не упси, а саме стабілізатори. Ось такі. Чорний під холодильник, сірий під котел. Точну потужність не пам'ятаю, скинув як приклад

Screenshot_2024-10-24-10-34-32-833-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg

Screenshot_2024-10-24-10-36-15-206-edit_ua.com.rozetka.shop.jpg

Не впевнений, що є сенс стабілізувати напруги саме від інвертора, хоча цілком, можливо, не всі інвертори в змозі підтримувати саме рівень 230 VAC.

Я особисто поки що такого не бачив. Хоча у разі навантаження близького до якогось максимального, вважаю, що це може відбуватися (зниження напруги).

Стабілізація напруги загальної мережі - це тема окрема й роботи інвертора й не дуже стосується. Мабуть, лише в контексті визначення відсутності напруги в загальній мережі. Скажімо, інвертор теж повинен прийняти в якийсь момент рішення, коли треба вимкнути вхід та почати генерувати свою напругу.

На мою думку, правильно було б тоді ще написати моделі холодильника та котла, щоб вже точно було зрозуміло, який пристрій для якого іншого пристрою стабілізує напругу.

Посилання на коментар

1 година тому, Mr. D сказав:

Не впевнений, що є сенс стабілізувати напруги саме від інвертора, хоча цілком, можливо, не всі інвертори в змозі підтримувати саме рівень 230 VAC.

Я особисто поки що такого не бачив. Хоча у разі навантаження близького до якогось максимального, вважаю, що це може відбуватися (зниження напруги).

Стабілізація напруги загальної мережі - це тема окрема й роботи інвертора й не дуже стосується. Мабуть, лише в контексті визначення відсутності напруги в загальній мережі. Скажімо, інвертор теж повинен прийняти в якийсь момент рішення, коли треба вимкнути вхід та почати генерувати свою напругу.

На мою думку, правильно було б тоді ще написати моделі холодильника та котла, щоб вже точно було зрозуміло, який пристрій для якого іншого пристрою стабілізує напругу.

Стабілізатори скинув вище. 
Котел immergas eolo star. 
Холодильник LG. Точну модель не пам'ятаю (на роботі). А+. +- 14 року

Посилання на коментар

19 часов назад, normal сказал:

Було таке тиждень чи два, я холодильник ставив на максимум і він цих 4-5 годин сильно гудів, але нічого критичного з продуктами не трапилось, може там вишні у морозилці трохи потекли... На ті гроші (за Deye на 12 kW з ліферами) можна багато чим пожертвувати: дивився як мільйонери у флориді в будинках по 10 лямів переживали урагани хелен та мілтон, там по кілька тижнів взагалі не було електрики, думаєте хтось купив інвертор, ліфери чи панелі? Ніфіга! Вони їздили пити кофе\їсти в забігаловки, потім викинули все з холодильника і помили його... Максимум це самий маленький генератор купляли і то, щоб рибки в акваріумі без кисню не здохли, а в нас наче в кожного другого майнінг-ферма чи дата-центр в будинку :)

Урагани у Флоріді річ мінлива, а русня на жаль постійна. А в цілому я нічого і ніколи  не мав проти дауншифтінгу. Тим більше у випадку з мільйонерами) Але я за останні роки для себе вирішив, що електрика це для мене основа комфорту. З електрикою буде і опалення/охолодження, і вода, і інтернет. З останнім звичайно все трохи складніше, але вірогідність його наявності з електрикою значно вища ніж без неї.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 23.10.2024 в 10:44, normal сказал:

. Нерозумію навіщо ЗИМОЮ ставити 4 панелі які нічого не виробляють, 

теж так подумав і вирішив одразу ставити 8 квт, щоб хоч щось зібрати. дуже цікаво яка буде реальна ефективність

• Лайк 3
Посилання на коментар

Нагрівати не електричними приладами значно простіше, ніж охолоджувати.

Фактично немає систем охолодження, які б не потребували електроенергії хоча б в якійсь кількості. ТН все одне потрібен насос.
В той час як якісь печі цілком можуть працювати шляхом різниці атмосферного тиску та за допомогою хімічної реакції горіння.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...